evimicin, benim 11. haftada ense ölçümü 3,8 çıkmıştı.başka ölçümde de 3,5 falan.direkt amniyo dedi doktorum.ama burun kemiğini gördüm rahatım korkma demişti.burun kemiği göründü mü?
seni o kadar iyi anlıyorum ki ne desm boş gelir sana.ama içini rahat tut.bvenim birkaç arkadaşımda da aynı şey olmuştu.ense ölçümü yüksek ama amniyoları temiz çıkmıştı.ama bunun yanında ense ölçümü ve kan tahlilleri normal olup ta down sendromlu doğum yapan arkadaşım da var.
Persembe gunu hayri bey ense kalinligina baska bir aciklama getirdi. Omfolosel diye bebegin karninin tam kapanmamasi yada gobek fitigi nedeniyle bu kalinlik olabilir dedi. Bu haftada karnin kapanmamasi normal dedi. Bu hafta tekrar bakacak ve kesin birseyler soyleyebilecek. Birkac doktora daha sorduk hepsi de 13. haftaya kadar surer bu karin kapanmasi dediler. Bebek boyle dogsa bile tedavisi varmis , dogumdan hemen sonra dikis atiliyormus. Ama bana bunu anlatana kadar yaklasik 10 dakika surdu cunku ilk kurdugu cumle " bebegin organlari disarida kalmis" dan sonra ben bon bon adamin suratina bakiyordum. Soyledigi hic birseyi duymuyordum. Cvs yapmamiz lazim dedi. Bebek boyu 4.1 ense 2.2 olctu. Ben amniyoyu beklemek istiyorum ama o zaman cok gec olacak. En az 5 hafta daha beklemem lazim. Belki bebegi hissetmeye bile baslayacagim. Kendi doktorum "yapalim cvs , rahat edelim " dedi. Hayri bey icin amniyo da cvs de ayni dedi. Yani biri birinden daha riskli degil dedi. Bu hafta yapacak cvs.
Geceleriuyuyamiyorum. Yarim yarim hep uykularim. Ama icimde bir his hersey yolunda diyor. Bazen iste geliyorlar ya birsey cikarsa diye.
Alkan seni de dusundum hep. Hersey yolundadir umarim.