38.haftadayız ve bebeğim ters döndü:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi acay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

acay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
139
3
68
Van
arkadaşlar yaklaşık iki aydır bebeğim doğum pozisyonundaydı ama iki gündür ters duruyor.daha doktor bunu söylemedi ama ben çok net anlıyorum.çünkü hapşırırken sağ kaburga tararfımda hareketlilik oluyor.daha öncelerde sol kasık bölgeme yakın bir yerde hareketlilik olurdu.bebek doğana kadar böyle mi kalacak yoksa tekrar doğum pozisyonu alır mı?ben kendimi normal doğuma hazırlamıştım eğer ters olursa sezeryan olur.tecrübesi olan var mı?

arkadaşlar yaklaşık iki aydır bebeğim doğum pozisyonundaydı ama iki gündür ters duruyor.daha doktor bunu söylemedi ama ben çok net anlıyorum.çünkü hapşırırken sağ kaburga tararfımda hareketlilik oluyor.daha öncelerde sol kasık bölgeme yakın bir yerde hareketlilik olurdu.bebek doğana kadar böyle mi kalacak yoksa tekrar doğum pozisyonu alır mı?ben kendimi normal doğuma hazırlamıştım eğer ters olursa sezeryan olur.tecrübesi olan var mı?

Benim bebeğim senden küçük ve son 2 kontroldür baş aşağı pozisyonda . Hareketlerinin farklılıaşması nedeniyle ben de döndü sandım. 2 kontrolün arasında sağlık ocağındaki ebemize bu fırıl fırıl dönüyor, her taraftan vurmaya başladı deyincemuhtemelen senin de işine yarayabileceğim bir açıklama yaptı.
Bilmem sorunun cevabı olur mu? Bebeğin içinde bulunduğu su nedeniyle bazı hareketler az hissedilip, yaratılan su dalgası nedeniyle de bazı hareketler yapılan bölgeden farklı yerde hissedilebilirmiş. Mesela sağdan hareketlenip biz göbekten hissedebilirmişiz bunu. Ama sanırım hafif hareketler için bu dedikleri.
Bir de doktorum da ilave etti. Bebek ters durursa rahatlıkla anneler bilir. Kafasını hisseder, senin ki baş aşağı daha az hissedersin dedi. Bir de ters duranlarda bebeğin yanlarda toparlanma olayı çok oluyormuş.

Sonuç olarak bebeğin belki de dönmemiştir. 35-36dan sonra pek pozisyon değişikliine girmiyorlarmış genelde bebişler.

Son düzenleme:
canım ilgin için teşekkürler.bebeğin başını çok rahat hissediyorum.şu anda sağ kaburga tarafımda.hareketlerimi çok sınırlıyor.daha önceden böyle değildi

canım ilgin için teşekkürler.bebeğin başını çok rahat hissediyorum.şu anda sağ kaburga tarafımda.hareketlerimi çok sınırlıyor.daha önceden böyle değildi
O zaman kısmet güzelim. Yeter ki ikiniz de sağlıklı olun. Küçük görümcem yeni doğum yaptı. 41. haftayı geçene kadar beklediler. Doktoru da hep normal istedi tansiyon sınırda su da azalınca sezaryan yaptı. Ama bakıyorsun kimisi de sezaryenden bir gün önce pat normal doğuruyor. Moralini bozma.

açay seni hatırladım :) bebeği kilo almıyor ve bebeğim 750 gr aldı başlklarından :):)

üzülme benim oğlanda sağda kafası yukarda kızın aşşağıda solda. döneceğini de sanmıyorum artık yapcak birşey yok sezeryan.hoş gerçi ben normal doğum diye diretsem de dr. um sezeryana alacaktı iki tane diye.

üzülme sakın rabbime emanetler hayırlısıyla bi kucağımıza alalım da.

tek zorluğu işte kafası yukarda olunca solunum sıkıntısı oluyor.bende nefes darlığı yapıyor.artık büyüdüler maşallah birde gelişimleri de önde.ileriki üç ay ı düşünemiyorum zaten.böyle giderse alın bu bebekleri diye dr. un kapısına dayanırım herhalde :D:D::D

acay merhaba bende 38 haftalik hamilegim benimde bebegim geçen hafta ters döndü bugn kontrole gittigimde yine tersti doktor bir hafta daha bekliyelim eger dönmezse sezeryanla alincak dedi dönmesi artık küçük bir ihtimalmiş kafası yukarda oldugu icin beni çok rahatsız ediyor nefes alamiyorum bazen sendede öyle oluyormu gece hiç uyuyamiyorum ayrıca miğdemde felaket bir yanma hissi var :(

anne karnindaki ters duran bebegi cevirmek icin egzersizler var netten arastirin benim gibi hemen sezeryana basvurmayin derim.ben cok pismanim sezeryan olmaktan.dogum yaptim diyemiyorum ben ameliyat oldum diyorum.:14:

ters dönen asi biri duruyor karşında :D annemin karnında bende senin bebeğin gibi ona zorluk yaşatmışım ters dönmüşüm. ama annem doğum yapacağı güne yakın öğrenmiş böyle olduğunu.. doğum zamanı 2 güne yakın hastanede kalmış gözetim altındabelki dönerimde adamakıllı gelirim diye dünyaya. yoksa o da sezeryan olacakmış.. şanslıymışki annem dönmüşüm bu seferde sancı yok gün de geçiyor anneme suni sancı vererek almışlar beni :D

yani dönebilir bebeğin.. normal doğum yapabilirsin belki o gün geldiğinde.

Son düzenleme:
acay merhaba bende 38 haftalik hamilegim benimde bebegim geçen hafta ters döndü bugn kontrole gittigimde yine tersti doktor bir hafta daha bekliyelim eger dönmezse sezeryanla alincak dedi dönmesi artık küçük bir ihtimalmiş kafası yukarda oldugu icin beni çok rahatsız ediyor nefes alamiyorum bazen sendede öyle oluyormu gece hiç uyuyamiyorum ayrıca miğdemde felaket bir yanma hissi var :(

canım ben yarın kontrole gideceğim.inşallah düzelir bebişlerimiz.benim de kaburgama çok basınç yapıyyor.çok acıyor.ben her şey yolunda gidiyor iki aydır doğum pozisyonunda diye seviniyordum.sürpriz yaptı ufaklık.internetten doğru pozisyona getirme egzersizlerine baktım.uygulamaya çalışacağım.sen de dene istersen.bu arada bence haftaya sezeryan falan olma çünkü doğum sancıların başlamadan ya da 42. haftaya kadar beklemeden sezeryan olmak çok doğru olmaz bence.bazı bebekler doğum sancıları başlayınca da doğru pozisyona geçebiliyorlarmış.

bugün kontrole gittim.bebek doğru pozisyondasydı.ben yanılmış galiba.ama yarın yatıracağız seni dedi doktor.korku bastı şimdiden:((

Benim bebeğim senden küçük ve son 2 kontroldür baş aşağı pozisyonda . Hareketlerinin farklılıaşması nedeniyle ben de döndü sandım. 2 kontrolün arasında sağlık ocağındaki ebemize bu fırıl fırıl dönüyor, her taraftan vurmaya başladı deyincemuhtemelen senin de işine yarayabileceğim bir açıklama yaptı.
Bilmem sorunun cevabı olur mu? Bebeğin içinde bulunduğu su nedeniyle bazı hareketler az hissedilip, yaratılan su dalgası nedeniyle de bazı hareketler yapılan bölgeden farklı yerde hissedilebilirmiş. Mesela sağdan hareketlenip biz göbekten hissedebilirmişiz bunu. Ama sanırım hafif hareketler için bu dedikleri.
Bir de doktorum da ilave etti. Bebek ters durursa rahatlıkla anneler bilir. Kafasını hisseder, senin ki baş aşağı daha az hissedersin dedi. Bir de ters duranlarda bebeğin yanlarda toparlanma olayı çok oluyormuş.

Sonuç olarak bebeğin belki de dönmemiştir. 35-36dan sonra pek pozisyon değişikliine girmiyorlarmış genelde bebişler.

Ayh bu benim bebegimdede var :( son bir aydır hep ters duruyor.Doktorum 3 ayın var pozisyon degiştirebilir belki ama bu konumda dogma riskide yüksek dedi.Sürekli yanlarda toplanıyor benim kuzum. zaten kasık bölgemi çok rahatsız ediyor.Sol tarafımın üzerine yatamıyorum bile.Ayrıca nefes alırken zorlanıyorum daha bu ayda çok baski yapıyor ya

Son düzenleme:
Back
X