38+2 sezeryan çokmu erken??

sanemito

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2014
151
22
Slm arkadaşlar haftaya salı sabah 6bucukta sezeryan olucam doktor gün verdi .yanliz 38+2 oluyorum öğün çokmu erken acaba yada normal mi? Gelişim olarak bebeğim 2 hafta önde gidiyor allaha Şükür geçen hafta kilosu 3200du. Bugün 37+1 deim.cok korkuyorum ilk bebeim.kesilmek biçilmez önemli değil tek dusundugum sağlıklı olması.

37 den sonrasi dogum zamani olarak kabul ediliyor yani erken dogum sayilmiyor.

Normal doğum düşünmüyorsanız doktor da onay verdi ise sorun olacağını sanmıyorum.
40 haftaya kadar normal doğum yapmak isteyenler bekliyor genelde.

Sıkıntı yoksa neden beklemiyorsunuz ilk bebek 40 haftayida bulabilir

benim arkadasimi 38. haftada aldilar sezeryana,gayet saglikli dogdu bebegi.

Sıkıntı yoksa neden beklemiyorsunuz ilk bebek 40 haftayida bulabilir
Sıkıntı olarak söyle dislerimde problem oluştu ve müdahale edemiyorlar çok ağrım olduğundan dolayı geçen gün dgum sancisi gbi sancim oldu nst de şansım çıktı bayan hirpaladim kendimi ole solim.ve bu Bebeğimi çok etkiledi buna inanıyorum. Doktordaydim fazla bekl3meyelim dedi

Ben de Oğlumu tam olarak 38+2 de doğurdum erken değil canım merak etme

38 ile 42 hafta arası normal kabul edilir. Ortalamayı 40 diye bulup ille 40 hafta diye biliniyor halk arasında. Ama aslında 38'den 42'ye kadar yolu var. Erken değil yani.

38 ile 42 hafta arası normal kabul edilir. Ortalamayı 40 diye bulup ille 40 hafta diye biliniyor halk arasında. Ama aslında 38'den 42'ye kadar yolu var. Erken değil yani.
Çok teşekkür ederim aslında geçen gün arkadaşım isteğe bağlı 37 haftada sezeryan oldu şükür sağlıklı bebeği ama kişiden kişiye değişiyor sanırım ilk bebeğin olduğundan çok pimpirikliyim

Erken değil Allahın izniyle sağlıkla doğar. Dr da onay verdiyse sorun yok demektir. Benim sezaryen lerde doktorlar bekleyelim dediler ikisindede 39 u bitirdikleri gun ameliyata girdim. Birisi daha karnimdan çıkmadan ameliyat sırasında kakasini yapmisti yani büyük bir riski kıl payı atlatmistim. Bazen geç olması iyi olmuyor. Hayirli doğumlar

neden normal doğum yapmazsınız anlamış değilim.. ben olsam normal doğururdum yanii bu bayanlar neden normalden kaçıp, kesilmeyi tercih ediyor anlamış değilim...

neden normal doğum yapmazsınız anlamış değilim.. ben olsam normal doğururdum yanii bu bayanlar neden normalden kaçıp, kesilmeyi tercih ediyor anlamış değilim...
Ben olsam normal dogurum demekle olmuyor malesef. Buna vucut kendisi karar veriyor. Ben 42. Haftaya kadar bekledim normal dogurucam diye 2 gece sanciyla hastanede bekledim bebek inmeyince mecburen sezeryan oldum. Kimse sizin tabirinizle kesilip bicilmek istemez ama buna biz degil bebek kendi karar veriyor.

Ne gerek var.
Eğer sağlık sorunu yoksa dursun.zaten bir ömür disarda olacak.
Mantikli düşününce Allah onun zamanını kararlıyor insan bunu farkediyor.
Normal imkan varsa lütfen normal dogsun adı üstünde normal olan bu.
İmkan yoksa daha erken evet gelişim akciğer falan tamam ama dış dünyaya çıkmasını beklemesinin bir hikmeti var demek hayırlı doğumlar

38. hafta zaten genellikle sezaryen alınma haftası; beklersek bebek biz başlamadan gelmeye kalkar diyor doktorlar. Benimkisi 40. haftadan 6 gün önce alındı ama bir hafta önce alınsa da olabilirmiş; bir sıkıntı yaşanmazdı dedi doktor.

Sağlıkla kucağınıza alın.

39.cu haftaya girmişsiniz artık genelde bu zamanlarda alıyorlar
ama doktoruna her an ulaşabiliyorsan bebeğinin gelmek istediği zamanı bekle
sağlıkla kucağına alırsın inşallah

43. haftaya kadar bekledim. 43 te mecburi sezaryen oldum.
eğer tekrar evlenirsem ve hamile kalırsam yine 43 hatta 44 ü beklerim.
normal doğum her kadının yaşaması gereken doğal bir süreç olduğunu düşünüyorum.

Benim bebeğim 37.haftalik normal dogumla dünyaya geldi 2.800gr dı Allaha Şükür cok sağlıklı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…