37 yasindan sonra ögretmen olmak

37 yasindayim. bu sene calisip, sinava girip hukuk okuyacagim....

evlendigim icin kazanipta gitnedigim bölüm....
simdi kafama tukuruyorum.... ama en azindan ölürken yaptim diyecegim....

Bi yerde çok güzel bir yazı okumuştum...sen okusanda o yasa geleceksin ,okumasanda...
O zaman bari dolu dolu gel...ister öğretmen olarak gel ister doktor..

Bu sistemin kalkma ihtimali Yok mu acaba ?
Bu şekilde aileler dağılır
eger esiniz devlete bagli calisan avukat, polis veya doktorsa veya devlet kurumunda calisan bir memursa onun sizin yaniniza gelme hakki vr ama siz onun yanina gidemezsiniz. Ornegin siz diyelim ki Van'a atandiniz devlette gorevi olan esiniz de Istanbulda gorev yapiyor olsun, o sizin yaniniza Van'a tayin isteyebilir. Yani siz onun yanina istanbula gidemezsiniz 6 sene boyunca atandiginiz yerde kalmak zorundasiniz sistem bu sekilde..ozel sektordeyse malesef devletin bu durumda mudahalesi yok. Ama belli de olmaz biliyorsunuz sistem her an degisebiliyor yine de giriyoruz sinava olurda bi kolaylik degisiklik gelir diye..

evet ama cok kötü
eşler ikisi de memur degilse 6 yıl ayrılıga mahkum
insallah değişir bu sistem

atanmak için yaş sınırı kalkmıştı. kanunen bir engel yoksa yaşınız neden geç olsun ki? ikinci öğretim bir okulda okusanız o sırada çalışmaya devam bile edebilirsiniz. okul bitince de iş yeri değiştrimek gibi bir şey olur sizin için. kaybedecek bir şey yok durmayın.

evet ama cok kötü
eşler ikisi de memur degilse 6 yıl ayrılıga mahkum
insallah değişir bu sistem
oyle malesef cok kotu ama 6 yil icinde daha coook sey degisir bende ona gore bi kenarda bulunduruyorum puani surekli , siz de oyle yaparsiniz..zorluklari cok ama maas acisindan vs cok cok iyi yaklasik 3600 ek ders ucretiyle 4000 civari maas

Şu "bu yaştan sonra" lafına anlam veremiyorum.
40. yaşı kutlarken öğretmen olmak ya da olmamak..İşte bütün mesele bu!

Öğretmenlik dışında bir şey seçin bu yaştan sonra. Hayalinizdir şudur budur anlıyorum ama atanamıyoruz senelerdir. Öğretmen olacaksanız da pdr ya da özel eğitim dışında bir şey olmasın. Üniversite okuyun hiçbir şey için geç değil ama ben öğretmenim ve atanamadığım için tekrar hazırlanıyorum sınava başka bir bölüm okuyabilmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…