Konuşma Problemleri 37 aylık konuşma

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

defkuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
2
0
33
Oğlum tam olarak yaşında konuşmaya tek tek kelimeler kullanmaya başladı.
Anne
Baba
Anneanne
Dayı
Yenge
Daha sonra süpriz bir hamilelik bebeğim konuşmayı kesti diyebilirim. Ekrana fazlasıyla maruz kaldı, İçine kapandı biraz korktu derken biraz ilgiyide ister istemez kesmiş olabilirim.
Şuan 37 aylık olacak tekrardan tekli kelimelere başladı, artık bu durumun stresiyle baş etmekte beni yordu bu durumla karşı karşıya kalmış olanınız var mı ? Yada benzer ? Neler yaptınız konuşmayı desteklerken?
Bir doktora götürmedim danışmadım da açıkçası sadece benimle bir tık yakın bir tık uzak aynı durumda olan tanıdıklarımla görüşüp deneyimledim düşünceler ve sizlere sormak istedim.

Hala ekrana maruz bırakıyor musunuz. ?
Doktora gidin lütfen bu mevzunun üstüne gidip ciddiye alın. Neler yapıp neler yapmayacağını doktor size burdakilerden daha iyi yönlendirme yapar.
Biz çocuğunuzu görmüyoruz göz teması var mı? ismiyle seslenince bakar mı? komutları yerine getirir mi ? Siz odadan çıkınca farkeder mi yada girince ? Oyuncaklarla amacına uygun oynuyor mu? özel eğitime ihtiyacı olabilir . Ama şunu soyleyebilirim kesinlikle ekran vermeyin TV telefon hiç birşey. Bunun dışında Burdan alacağınız bilgilerle doğru olmaz.. D defkuz

X