36. haftada bebegimi kaybettim yeniden hamile kalmak icin ne kadar beklemeliyim

perikizi0035

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2022
71
32
37
merhaba hanimlar

36. haftamda bebegimi kaybettim doktorum yasimdan kaynakli 6 ay beklememizi onerdi (36 yasindayim daha genc olsam 1 yil beklememi soyleyecekmis) ancak hem kisilik olarak kisitlanmayi sevmiyorum hemde cok beklemek istemiyorum. o yuzden benzer durumda olan anneler anne adaylari ne kadar sure sonra hamile kaldiniz sorun yasadiniz mi

Başınız sagolsun neden kaybettiniz bebeginiziz
Sezeryan olduysanız vücudunuzun toparlanması için öyle demiştir
Bende 5 ay önce üçüzlerimi normal doğumda kaybettim 3 ay sonra tedaviye başladım hamile kalmak için

yuksek tansiyon oldugu tahmin ediliyor
sezeryanla alindi evet peki atıyorum 4. ayda hamilr kaldim zaten fark edene kdr 5. ay olmus olacak bir sorun olur mu onu cozmeye calisiyorum cunku yasimda geciyor ve ilk 4 ayda daha kolay hamile kalinabiliyormus sizin doktorunuz mu 3 ay sonra baslayabilirsiniz dedi

hem kisilik olarak kisitlanmayi sevmiyorum
Bunun kısıtlanmakla alakasi yok sizin sagliginiz icin soyluyor doktor ay ben bunu kisitlayim demiyor ki. Sezeryan olmussunuz ic dikislerin toparlanmasi en az 6 ay . Tabi erkenden hamile kalanlar var dogum yapanlar var ama rahime zarar verme riski yuksek oldugu icin hemen kalmani onermiyor doktorlar. 6 sonra hamile kalirsan karnin buyumeye basladiginda dikislern yeni toparlamis olacaktir. ama smdi kalirsan daha dikislern iyilesmeden karnin buyucektir bu sagligin acisindan zararli olabilir. Hem pskolojik olarak hem fiziksel olarak toparlanmanizi oneririm. Bende 27haftalik kaybettim ve normal dogum yaptm tekrar istemeyi bile isteyemiyorum henüz.

Ben ona inanmıyorum bende 21 haftalık kaybettim 1 buçuk sene kendi istediğimle korundum korunmayı bıraktıktan 1 buçuk ay sonra hamileydim

peki daha cok yeni olduğuicin mi hemen hamile kalma istegi duyuyorum acaba 30.11 de kaybettim bebegimi

daha cok yeni oldugundan sanirim doktor tmm dese simdi denemeye baslayabilirim gibi hissediyorum kafam o kadar karisti ki
İşte bu çok iyi bişey ben 1 buçuk sene boyunca asla istemiyorum yapacam zaten taşıyamıyom neler neler düşündüm pskolojim bozuktu çocuğum olsaydı bile o dönemde hiç sağlıklı büyütemezdim o çocuğu eminim şu an daha farklı düşünüyorum çok şükür

Evet doktorum demişti ama benimki normal doğumdu
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz hayırlı olsun

peki daha cok yeni olduğuicin mi hemen hamile kalma istegi duyuyorum acaba 30.11 de kaybettim bebegimi
Bir hafta mi oldu yani . siz acinizi yasayamamissiniz bile onu kaybettiginiz icin hemen yeniden olsun bunun acisini bastirayim diyorsunuz. Benim iki ay oldu ben pskolojik olarak hic hazirlanamam sanirim ama fiziksel olarak normal doguma ragmen daha vakit oldugunu dusunuyorum.Bende esim hemen ister diye bi ara dusuncelere daldim ama yok cok erken. Henuz 1 hafta olmus ve sezeryan olmussunuz lutfen acele etmeyin. once acinizi yasayin.bi vucudunuz kendine gelsin rahminiz toparlansin. Lohusalik donemindesiniz zaten bu sureci bi atlatin. ondan sonra saglikli dusunmeye baslarsiniz

Ayni haftalarda benim bebeğim, güzel yavrumda cennet kuşu oldu. Bu ay 14 ay dolacak ben ancak bu ay kardeşi için niyete başladim.. benim de yaşım ufak sayilmaz, 33 ümdeyim ama daha evvel kardes dusunseydim acele etmiş olurdum. Simdi tam zamani diye dusunuyorum. Rabbimin takdiri, ins tam zamanidir ve gelir. Allah sabri cemil versin.

Amin

Size erken gelmiyor mu daha kirkiniz bile çikmamiş
ben hemen simdi demiyorum zaten konu yanlis anlasildi sanirim 3 ay 4 ay yada ne bileyim 5 ay sonra olsa bir sorun yasayan varmi diye merk ettim
zaten kilo verme surecine girdim yani beslenme uzmani ile gorusuyorum kayda deger sonuclari zaten 3 aydan once elde edemem

Öncelikle başınız sağolsun . Ben sizin hemen istemenizi anlıyorum ,herkesin acıyla baş etme şekli farklıdır . Kimi anneler aynı şeylerin tekrar başına gelmesinden korktuğu için uzun süre beklemek isterken ,kimileri hemen olsun isterler. Ama kesinlikle doktorunuzu dinlemeli ve ona güvenmelisiniz. Sezaryen sonrası iç ve dış dikislerinizin iyileşmesi gerekiyor aksi halde yeni bir gebeliği rahminiz sonuna kadar taşıyamayabilir . Ben sezaryen sonrası normal doğum deneyeceğim için , çok araştırıyorum yurtici ve yurtdışı gruplarda üyeyim . Olduğum gruplardan birinde şöyle bir olay yaşandı mesela , bir anne adayı sezaryen doğumdan 4 ay sonra hamile kaldı , hamileliğinin hemen hemen altıncı ayında dikişler dayanmadı ve rahim yırtıldığı için bebek karın boşluğuna geçip maalesef öldü , annenin hayatını kurtarmak için unitelerce kan verildi, kurtuldu fakat rahmi tamir edilemeyecek şekilde zarar gördüğü için rahim alındı ve tekrar maalesef bebek sahibi olamayacak . Sizin bir sonra ki dogumunuz tekrar sezaryen olacak olsa bile , dikisleriniz sağlam ve maximum derecede iyilesmis olmalı ki en az 37. haftaya kadar sağlıkla gebelik ilerleyebilsin . Bakın benim 15 sene oldu sezaryen olalı , şuan 35 haftalık hamileyim ve ara ara dikişlerimin olduğu yerin altı sızlıyor . Çünkü rahim hiçbir zaman yüzde yüz iyileşen ,kendini yenileyen bir organ değil. Gebelikle birlikte rahim büyüdükçe ,dikilen yer inceliyor ve malesef yırtılma riski olabiliyor . Hem kendi hem de inşallah gelecek olan bebeğinizin hayatını tehlikeye atmamak için doktorunuzu dinleyin ve elinizden geldiğince uzun bekleyin. Yaşa da çok takılmayın , ben de 39 yaşındayım ve hamileyim

iste benim acikcasi almak istedigim cevap yada ogrenmek istesigim buydu cunku doktoruma sordum yasin grnc olsa 1 yil derdim dedi oda beni sanirim korkutmaktan cekiniyor cunku oda cok uzuldu o gun e kontroldede herseyin cok iyi iyi toparlqmissin diyince anlam verememistim

Ben de oğlumu kaybettim daha 1 hafta oldu seninle aynı şeyi düşünüyorum bir yerde okudum hamile kalınırsa bir sıkıntı olmayacağını hamile kalanlar da olduğunu okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…