"35 yaşında erkek, 35 yaşında kadınla evlenmez!"

Kadinlar artık okuyor. Lisans ile kalmıyor akademik kariyer ile iş hayatini birlikte götürüyor çoğu zaman. O yüzden de hayat amacı öncelikle evlenmek olmuyor haliyle. Tabii ki yaş ile doğurganlık arasında bir ilişki olduğu yadsınamaz ancak eline ekmeğini almış bir kadın bunu da nasıl kotaracağını biliyor merak etmeyin. Öyle çaresiz doktor kapısı da gezmiyor benim akranlarim su an, gayet de gebe kalabiliyor.
aklı başında olan kadın 30dan önce evlenmesin zaten hatta bana kalsa hiç evlenmesin elin herifinin nazı niyazı hiç çekilmez ama erkeklerin de böyle saçma bir bakışları var bunu da bilmek lazım. o arkadaşlarınızın pek çoğunun doğal yollarla gebe kalmadığına eminim bazıları saklıyor doktora gittiğini ilaç aldığını.

Kadının kadına uyguladığı şiddettir bu! Hiç etkilenmeyin bu şiddet ve cehaletten lütfen. Kendisi evlensin yirmi otuz yaş büyüğüyle. Ya da çocuklarını evlenirsin dedesi yaşında insanlarla. Hadsizlik ve saygısızlık yapmış size. Bu konuda konuşmasına bile izin vermemek lazım böylelerinin. Ne münasebet haddinizi bilin deyip susturmak lazım :sinirli:

aklı başında olan kadın 30dan önce evlenmesin zaten hatta bana kalsa hiç evlenmesin elin herifinin nazı niyazı hiç çekilmez ama erkeklerin de böyle saçma bir bakışları var bunu da bilmek lazım. o arkadaşlarınızın pek çoğunun doğal yollarla gebe kalmadığına eminim bazıları saklıyor doktora gittiğini ilaç aldığını.
Yok emin olmayın o kadar. Tedavi görenler de var tabii. Asla saklanacak bir şey değil bence ama o kadar sığ bakış açıları var ki saklamak zorunda kalıyor onlar da demek ki. Benim bildiklerim doğal yolla eminim. 35 yaşından sonra kadinlar acınası halde şifa arıyor gibi algilanmasa keşke.
Saçma erkekleri hayatımıza almamak da,
onların mantiksiz düşüncelerine maruz kalmamak da, naz çekmemek de elimizde oluyor saydığım avantajları sahip olunca.

Bizim bir akrabamiz 34 35 yaşlarında 22 yasinda bi cocukla evlendi. Cocuk daha uni okuyormuş. Su anda yurtdışına gidiyolar birlikte, oraya yerleseceklermis. Yani kadinin kayinpederi 52 yaşındadır anca. Sacmalamis o abla

Öff ne oldu 30 lu yaslardakiler hurdayi mi cikti bu seferde ?ay seviyeyi düsürüyorlar ya kuzum gülüp gececegin meevzuya dertlenme lutfen ..oyle birsey yok,kac erkek tanimista genellemesini yapiyor istatistik mi tutmus ne yapmis herkes isvicreli bilimadami kesildi basimiza

Kadinlar artık okuyor. Lisans ile kalmıyor akademik kariyer ile iş hayatini birlikte götürüyor çoğu zaman. O yüzden de hayat amacı öncelikle evlenmek olmuyor haliyle. Tabii ki yaş ile doğurganlık arasında bir ilişki olduğu yadsınamaz ancak eline ekmeğini almış bir kadın bunu da nasıl kotaracağını biliyor merak etmeyin. Öyle çaresiz doktor kapısı da gezmiyor benim akranlarim su an, gayet de gebe kalabiliyor.
Okurken ya da çalışırken bir yandan sosyal hayatı olup birileriyle tanışabilir. Kariyerimi bitirdim diyip nokta koyup şimdi evlenecek birine bakayım diye dışarı çıkılmıyor ki sonuçta. Bir de lisansla bitmiyor diyorsunuz ama doktora bile olsa 30dan önce bitiyor 36 yaşına kadar öğrencilik sürmüyor. Herkes istediği yaşta istediğiyle evlenir tabi sadece bu yazdıklarınızı görünce söylemek istedim. Bu konular açılınca herkes "Artık kadınlar okuyor." diyor ama bence çok ezbere söylenen bir şey bu.

Okurken ya da çalışırken bir yandan sosyal hayatı olup birileriyle tanışabilir. Kariyerimi bitirdim diyip nokta koyup şimdi evlenecek birine bakayım diye dışarı çıkılmıyor ki sonuçta. Bir de lisansla bitmiyor diyorsunuz ama doktora bile olsa 30dan önce bitiyor 36 yaşına kadar öğrencilik sürmüyor. Herkes istediği yaşta istediğiyle evlenir tabi sadece bu yazdıklarınızı görünce söylemek istedim. Bu konular açılınca herkes "Artık kadınlar okuyor." diyor ama bence çok ezbere söylenen bir şey bu.
Ben bunu 20 25 yaş ile kiyasladigi için söyledim. Okuduğunuzdan en iyisi 36 yaşında evlenmek anlamını mi çıkardınız?

şimdi gerçekçi olmak gerekirse 35 yaşında bir kadının doğurganlığı ile 24-25 yaşında bir kadının doğurganlığı bir olmuyor.. 35 yaşından sonra çocuk sahibi olmak zor imkansız değil elbet ama zor üstelik tıbbi destek olmadan da olmuyor. ha kaderinde vardır 20 yaşında da hastane hastane gezersin ancak bu ihtimal düşük..
o sebeple çocuk isteyen erkekler yaşı ileri olsa da genç hanımları tercih ediyorlar. ediyorlar çünkü bulabiliyorlar yani yine hemcinslerimize çatmak durumundayız niye gidip de bu pörsümüş heriflerle evleniyorlar diye.

Toplum çok bilmiyor ama 40 'ta erkeklerde ciddi riskli .Çocuk oluyor ama beyinden kaynaklı sorunlarla , psikolojik rahatsızlıklarla oluyor. Örneğin 40 yaşındaki bir erkeğin çocuğu 24 yaşındakinden 5 kat daha fazla şizofreni oluyor. Kadınlarda sadece Down sendromu riski varken , birçok zihinsel rahatsızlık erkeklerden kaynaklanıyor. Otizmin son yıllarda artmasında, erkek çocuk yapma yaşının etkili olduğu düşünülüyormuş Avrupa'da.

Toplum çok bilmiyor ama 40 'ta erkeklerde ciddi riskli .Çocuk oluyor ama beyinden kaynaklı sorunlarla , psikolojik rahatsızlıklarla oluyor. Örneğin 40 yaşındaki bir erkeğin çocuğu 24 yaşındakinden 5 kat daha fazla şizofreni oluyor. Kadınlarda sadece Down sendromu riski varken , birçok zihinsel rahatsızlık erkeklerden kaynaklanıyor. Otizmin son yıllarda artmasında, erkek çocuk yapma yaşının etkili olduğu düşünülüyormuş Avrupa'da.

Kadin soz konusu oldugunda cumlelere gercekci olmak gerekirse diye baslaniyor ama erkeklerinden biyolojik durumundan cogu kisi bihaber. Burada bile cok net.

Hayırdır bu aracı kadın tanıştırıp evliliğe ikna ettiği kadın başına yaşlı adamlardan para mı alıyor? :işsiz:
Doğru olabilir kadınların biyolojik saati var ama bu her önüne gelenden çocuk yapacağı anlamına gelmez. Ya da çocuk yapacağım diye hiçbir özellik aramıyorum Erkek olsun yeter! diyecek de değil. Benim önerim yaşıtınızı aramayın 5 yaşa kadar daha küçük olanlardan yana hakkınızı kullanın. Hatta kadına da yaşıtım aramıyorum 28-30 larında arıyorum en azından çocuk garanti olur diyin. Ay çok sinirlendim valla.

Bu etrafınızdaki insanlara bağlı. Bazı çevrelerde evet kadın ev işi yapan, üremesi gereken canlıdan ibaret görüldüğü için bence doğru.
Bazı çevrelerde de kadın/eş birlikte kitap okunup tartışılan, film izlenip tartşılan, seyahat edilen, yanındakine bir şeylet katabilen kişi olarak görüldüğünden 35'lik bir erkeği 20 yaşında ergen kesmez bence.
Adam evinin işini yapsın, gözü açılmamış olsun, 3-5 çocuk doğursun diye evleniyorsa 20li yaşlarında isteyebilir.
Son olarak çocuk için evlenilmez. Mutlu bir evliliğin olduğu için çocuk yapılır. Annem 37 yaşında 40 yaşındaki babamla evlenmiş ve 38'de çocuk sahibi olmuş bir insan. Gayette sağlam bir çocuğum bir sorunum yok. Annem de 2.aydan hamile kalmış bir sorun yaşamamış.

Kızlar merhaba, moralim çok bozuk. Ben 34 yaşında bekarım. İşyerinde bir hanım beni 52 yaşında bir adamla tanıştırmak istedi çok sinirlendim. Adamın fotoğrafını da gösterdi, hani 50 küsur olup 35 gösteren adamlar vardır keanu reeves, johhny deep gibi... Öyle de değil bildiğin amca yani koca adam. Ben 34'üm ama küçük gösteririm üni. Mezunu zanneden oluyor beni. Yani torunu gibi kalacağım adamın yanında.. ben tepki gösterince de "aklını kullan yaşın geçmeden annelik duygusunu tat, 35 yaşında erkek 35 yaşında kadınla evlenmez boş hayal kurma" dedi. Gerçekten 35 yaşındaki erkekler hep 20 yaşında kız mı ister yani? Bir de moralim zaten bu haldeyken demin bir magazin haberi gördüm, 68 yaşındaki ünlü bir erkek sanatçı 35-40 yaş aralığında bir hanımla evlenmek istiyor diye. Yani sırf yaşım Kemale erdi diye artık 60+ adamların dengi kategorisine mi girdim ? Dertleşmek istiyorum kızlar.
O hanım gitsin kendi evlensin 50 yaşındaki dedeyle hadsiz. hiç öyle düşünmeyin ben evlendiğimde 34 yaşındaydım eşimde 32. Terbiyesizlik yapmış kadın. Zamanı geldiğinde herşey olur. Böyle boş insanlar yüzünden canınızı sıkmayın.

Hislerime tercuman olmuşsunuz. 30dan once evlenen herkes kör cahil olarak evlenmiyor, 30dan önce hazir olmayanin da kendiyle ilgili birşeydir o.

İlla herşeyi bitireyim, gezmemi de bitireyim, yapacaklarimi da yapayim en sonunda artik herşeye bir nokta koyunca evleneyim demiyor herkes.
Evlenilecek insan da goruldugu uzere "hah evlenme vaktim geldi işte" diyince gökten inmiyor birden bire. Herkesin karşisina farkli zamanlar cikiyor.

Arkadasın kafayı yemiş. Erkeklerde daha küçük yaşta kadınlar takıntısı var bu bir gerçek. Ama 50 yasındakine layık görmesi de aşırı saçma

Kızlar merhaba, moralim çok bozuk. Ben 34 yaşında bekarım. İşyerinde bir hanım beni 52 yaşında bir adamla tanıştırmak istedi çok sinirlendim. Adamın fotoğrafını da gösterdi, hani 50 küsur olup 35 gösteren adamlar vardır keanu reeves, johhny deep gibi... Öyle de değil bildiğin amca yani koca adam. Ben 34'üm ama küçük gösteririm üni. Mezunu zanneden oluyor beni. Yani torunu gibi kalacağım adamın yanında.. ben tepki gösterince de "aklını kullan yaşın geçmeden annelik duygusunu tat, 35 yaşında erkek 35 yaşında kadınla evlenmez boş hayal kurma" dedi. Gerçekten 35 yaşındaki erkekler hep 20 yaşında kız mı ister yani? Bir de moralim zaten bu haldeyken demin bir magazin haberi gördüm, 68 yaşındaki ünlü bir erkek sanatçı 35-40 yaş aralığında bir hanımla evlenmek istiyor diye. Yani sırf yaşım Kemale erdi diye artık 60+ adamların dengi kategorisine mi girdim ? Dertleşmek istiyorum kızlar.
Gözlemlediğim bir şey varsa o da şu, bir insan yuva kurmaya karar verirse illaki karşısını benimseyecek beğenecek, ya huyunu, ya gözünü, ya sesini vs. ayrıca atalarımız boşuna dememiş Davul bile dengi dengine, diye. Yaşınızda hiçbir şey yok. Sizin düştüğünüz psikolojik baskıyı da gayet iyi hissettim aylar önce bir akrabam tarafından bana yapıldı, ve telaş ettim sanki hemen seçmek durumundayım gibi. Çok şükür o yanlışı sıyırdım, şimdi içim daha rahat. Emin olun bu üzüntünüz, sıkıntınız geçici, yaşınıza ve yanınıza yakışan bir bey gayet muhtemel, belki şu an pandemi dolayısıyla da bir görme tanışma ortamı yok, acele etmeyin, 52 yaşındaki adam 45-52 yaş aralığına bakabilir. Allah kalbine göre hayırlı bir bey nasip etsin inşallah.

X