- 26 Şubat 2010
- 2.097
- 142
-
- Konu Sahibi kedidir_kedi
kızlar carsamba gecesi saat 12 de regli sancısı gibi sancım başladı sabaha kadar devam etti geçmeyince hastaneye gittim. doktor ultrasondan muayene etti ilk. zaten bebeğim 28. haftasından beri baya aşağıdaydı. doktor fazla ayakta kalma diyip duruodu. neyse bebek kanala inmiş dedi. çatı muayenesi yaptı 1 parmak açılma var yatış yapıoruz dedi. yatışı yaptık nst ye bagladı ve sancılar 100 u geciyodu. bi serum verdi sancı kesici aman allahım ben böyle bişi göredimtansiyon yükselten, el ayak titreten cinsten ve 24 saatte bitti bi serum o kadar yavaş damlıyo ki zaten 24 saat boyunca nabzım hep 120 lerdeydi. 2 tane ciğer geliştirici yapıldı, o da çok acıttı canımı ve adalat haptan verdiler serumdan sonra nst ye tekrar bagladılar sancılarım azalmış. 2 gündüz 1 gece gecirdim hastanede buıgun akşama doğru taburcu oldum.
basına böyle bişe gelen var mı kızlar bu adalat ne zamana kadar erteleyebiliyor doğumu acaba?doktor 37 ye kadar inşallah durur sadece wc ve banyo yapabilirsin dedi.
Aynen cok fazla erken dogum. Doktorumda oyle demisti. Amab sende dikkat et balim ya. Benim de ailem falan yok bi esim var saolsun o yardimci oldu hastanede falan. Annem de haftasonu gelicek allah izin verirse. Bende cok optum seni tatlimkuzum ya geçmiş olsun atlatmışsın çok şükür dikkat et genede bu aralar çok duyuyorum bu bebişlerin gelme merakı nedir boyle bende evde yanlızım senin dedigin gibi regl sancısı çektim ilk yarım saatte geldi sonra kısaldı 10dk ya düştü uzandım bacaklşarımı az yukarı kaldırdım evde yanlızım.sonra nasıl oldu bilmem azaldı ve geçti..
inşallah minigin durur 37 ye kadar kanalada inmiş dikkat et sadece wcye ve banyoya kalk bir iş yapma sakın.. allaha emanet ol tatlım öptüm
Aynen cok fazla erken dogum. Doktorumda oyle demisti. Amab sende dikkat et balim ya. Benim de ailem falan yok bi esim var saolsun o yardimci oldu hastanede falan. Annem de haftasonu gelicek allah izin verirse. Bende cok optum seni tatlim
Canim oncelikle gecmis olsun. 34 haftalikken nstde duzenli 60lara vuran sancim cikiyordu ama hissetmiyordum. Parmakucu kadar da aciklik vardi. Hicbir tedavi uygulanmadi, normal dendi. Simdi 37+1 olduk. Bak sende tedaviye de baslanmis hic korkma gonlunu ferah tut 37-38 gorursun bence, bne gorduysem :)kızlar carsamba gecesi saat 12 de regli sancısı gibi sancım başladı sabaha kadar devam etti geçmeyince hastaneye gittim. doktor ultrasondan muayene etti ilk. zaten bebeğim 28. haftasından beri baya aşağıdaydı. doktor fazla ayakta kalma diyip duruodu. neyse bebek kanala inmiş dedi. çatı muayenesi yaptı 1 parmak açılma var yatış yapıoruz dedi. yatışı yaptık nst ye bagladı ve sancılar 100 u geciyodu. bi serum verdi sancı kesici aman allahım ben böyle bişi göredimtansiyon yükselten, el ayak titreten cinsten ve 24 saatte bitti bi serum o kadar yavaş damlıyo ki zaten 24 saat boyunca nabzım hep 120 lerdeydi. 2 tane ciğer geliştirici yapıldı, o da çok acıttı canımı ve adalat haptan verdiler serumdan sonra nst ye tekrar bagladılar sancılarım azalmış. 2 gündüz 1 gece gecirdim hastanede buıgun akşama doğru taburcu oldum.
basına böyle bişe gelen var mı kızlar bu adalat ne zamana kadar erteleyebiliyor doğumu acaba?doktor 37 ye kadar inşallah durur sadece wc ve banyo yapabilirsin dedi.
Canım tıpkısının aynısını 34.haftada yaşadım, ama ciğer geliştirici iğne vurunmadım şükür.Bi sebepten o iki serumdsn snra doktorumu drğiştrdm ve Allahtan iyi bi doktr çıktı karşıma,adalat hapını günde üç kez dedi ama bir iki gün sadece birerkez kullandım magnezyuma dvm ettim sonra da sadece dinlenmeye özen gösterdim şu an 36+1im ,bu doktor dedi ki kilosu 2500ün üzernde,bırakın doğacsksa doğsun korkmayın dedi.Sen de sakın korkma.
Canım tıpkısının aynısını 34.haftada yaşadım, ama ciğer geliştirici iğne vurunmadım şükür.Bi sebepten o iki serumdsn snra doktorumu drğiştrdm ve Allahtan iyi bi doktr çıktı karşıma,adalat hapını günde üç kez dedi ama bir iki gün sadece birerkez kullandım magnezyuma dvm ettim sonra da sadece dinlenmeye özen gösterdim şu an 36+1im ,bu doktor dedi ki kilosu 2500ün üzernde,bırakın doğacsksa doğsun korkmayın dedi.Sen de sakın korkma.
Ayrıca sancılar düzenli olmadkça artık normal yani doktorum bile öyle dedi, psikolojik olarsk yaşatılan rahatlık da çok mühim
inşallah canım. beklemedeyiz işte tedbirimizi aldık takdiri de allaha bıraktık :) allah hepimizin hakkında hayırlısını versinCanim oncelikle gecmis olsun. 34 haftalikken nstde duzenli 60lara vuran sancim cikiyordu ama hissetmiyordum. Parmakucu kadar da aciklik vardi. Hicbir tedavi uygulanmadi, normal dendi. Simdi 37+1 olduk. Bak sende tedaviye de baslanmis hic korkma gonlunu ferah tut 37-38 gorursun bence, bne gorduysem :)
anladım canım doktorum da ciğer gelişim iğnesini etkisini göstersin sonra doğsa da sıkıntı yok simdi doğmasın da kuvezde koymak istemiyorum dedi. bakalım hayırlısı artık. saolsun eşim de yanımda destek. artık nereye kadar giderse.
canım sürekli olup gecmıosa sancı o zaman şüphelen. benim ki 12 de başladı ve hastaneye gidene kadar geçmedi. serumla durdurdular.allah yardımcımız olsun arada gidip gelio gene yokluor beni ama gündüz gibi düzenli degil.
kız çok saol canımsın ya :) eşim yapıo herseyi şimdilik, annem de sabaha karsi allah izin verirse burda olucak kız kardeşimle beraber. allah razı olsun canımsın :) sende cok ayakta dolanma aman ara ara sancın varmıs zaten dikkat et tatlim.stres yapma mümkünse yürüme uzat bacaklarını dinlen keşke yanında olsamda sana yardım edebilsem arkadaşım. varmı evde yardım edicek kişi temizlik yemek vs.
aklım sende valla bu aradada dualarımdasın inşallah birazdaha bekler kuzucukk
kız çok saol canımsın ya :) eşim yapıo herseyi şimdilik, annem de sabaha karsi allah izin verirse burda olucak kız kardeşimle beraber. allah razı olsun canımsın :) sende cok ayakta dolanma aman ara ara sancın varmıs zaten dikkat et tatlim.
nedemek birtanem ciddiyim keşke yakın felan olsaydık gelirdim.
ben şimdilik oturuyorum gece gene hafif hafif oldu ama düzensiz die önemsemedim dün gündüz doğurmadıysam bugun dogurmam diorum eşime
kız dur allah göstermesin :) dikkat et aman diyim canım benim
o kasılma bende de var canım ya ben su 5 günü gecirsem rahatım. iğnleri falan oldum bebek için. allahım hakkımız da hayırlısını versin. yatmak kadar da sıkıcı bişi olamaz çok daraldım. bu son bebiş daha yapmam 2. falan :)Bugün 36+2 yim ben,yani 37.haftadan 2 gün aldım dimi arkadaşlar?erken doğum riskinde 36yı bitirene dek yürümeyin fazla,kanalınıza bebek baskı yapacağı için doğumu tetiklermiş,uzat ayağını dinlen tatlım ve endişe etme ben inanıyorum ki 37lere geleceksin rahatlıkla,düşün ki benim sık sık kasılmsm oluyordu karnım toplanıyordu semsert,hala da oluyor.
kız var yaaaaa bu sancım tutmadan yarım saat önce falan karnım acıkmıstı bende 2 hurma yemiştim acaba ondan mı oldu die düşünmüo değilim habugün çok iyiyim allahıma şükür :) dikkat ediyorum cnım benim hurma yiyordum 1 haftadır arada 1 tane felan acaba omu yaptı diyorum kendi kendime
kız var yaaaaa bu sancım tutmadan yarım saat önce falan karnım acıkmıstı bende 2 hurma yemiştim acaba ondan mı oldu die düşünmüo değilim ha