- 29 Temmuz 2012
- 3.618
- 41
- 163
Benimki Sinoplu canım
kızlar geldim geldim .......... benimde kocişim asker ağustosta az önce geldi sınavdan... hüznüm çöktü şimdiden uykum yok... ASKERİM gidiyor...
Kızlar ben bugün sevgilimin ufak ihtiyaçlarını aldım kişisel bakım için. Nemlendirici krem yara bandı kulak çubuğu pamuk diş fırçası ve macunu birde ayaklarında yara olursa diye bepanthen krem aldım birde silverdin yanık kremi aldım. İlaçları içeri almıyorlarmış ama kremleri alıyolarmış. Belki orda bulamaz diye aldım.
Havlu fikrinide sizden duydum yarında çıkar havlu alırım
Kızlar benimde eşim gitti 345. dönemde. Alınacakları araştırıyorsunuz herhalde bende eşime en çok lazım olanları yazayım dedim çünkü gitmeden önce çok aramıştım neler alınır neler gerekir diye. Öncelikle iç çamaşırını nereye gideceği belli olduktan sonra aldık rengine göre 10 adet boxer aldık 5 adet atlet aldı boxerların birkaç tanesini cepli aldı. İç çamaşırı orda satılıyor demişlerdi ama eşim bol bol aldı yıkama derdi olmasın diye zaten acemilikten sonra onları attı biz 20 adet boxer daha götürdük bikaç kez giyip atıyor aldıklarını pahalı bişi değil hem çok yıpranıyor.
Bunun dışında iyiki almışım dediği ve bir ay önce bana yine yollattığı ayakkabı spreyi var watsonsdan almıştık oda 5 lira çok işine yaramış botlarım yeni gibi diyor bu sıcakta hiç koku olmuyormuş onun sayesinde (gerçi ayakları kokmaz normalde ama sanırım sıcakta o botların içinde olabilirmiş.)
Sonra ilk başlarda yara bantlarını çok kullandı botlar çok yara yaptı ayakları mahvoldu iki kutu yara bandı bitirdi onları da spreyi aldığımız yerden almıştık iyi olduklarını söyledi. Bide vatka aldırıyor askeri malzemeciler biz iki tane almıştık ama onların bir faydası olmamıştı az gelmişti. Bir de şöyle bişey var orda başka bot satıyorlardı verdiklerinin dışında. 150 tlydi sanırım onlar daha rahatmış 15 günden sonra eşim onlardan aldı yaralardan kurtuldu hemen alamamıştı çünkü büyük numarası yoktu ama isteyince getirtebiliyorlar.
Traş takımını tırnak makasını falan hep buradan götürdü almıyorlar falan yazmışlar öyle bişey yok alıyorlar kendi kullandığı şeyler varsa belli kantinde aynından bulamayabilir almasında fayda var. Bunların dışında sabunluk aldık diş fırçasını koymak için kap aldık kantinde var mı bilmiyorum eşim buradan götürdü küçük şeyler nasılsa.
Biz telefon kartı aldık bol bol ilk günler yoğun olabilir almak sıkıntı yaratabilir diye( gerçi onun gittiği yerde postane vardı) ama size alın derim bikaç tane her yer aynı olmayabiliyor zira cok işimize yaradı bol bol aldığımız için sıkıntı çekmedik hiç beni aramadığı gün olmadı hiç. Bir de ev telefonuna bağlı kullanabileceği konuşmanın faturaya yansıdığı bir kart çıkarttık türk telekomdan onu yolladık sonradan ama çok kullanmadı usta birliğine geçince haberleşmenin yolunu buldu.
Aa güneş kremi alınması gerekir diye yazıyordu her yerde ama almadı eşim illaki iyice yandı kulakları falan yara oldu soyuldu acemilikteyken baya acı çekti bence alınmalı pişman olduk biz sizinde ağustos eylül acemilikte güneşin altında olucaklar hep.
Orda yatarken arada falan giymek için şort aldı eşim sonra yemin törenine gittiğimizde biz iki tane daha götürdük ben sonradan bi tane daha yolladım hatta siz de bi tane alın yemin törenine gittiğinizde uzun penye pijamalardan götürürsünüz havalar soğucak çünkü sizin. Bir de yastık kılıfı aldı koyu renk lacivert ya da kahve.
Bu arada bizi çok korkuttular her şey çalınır hırsızlık var falan diye eşimin bu güne kadar hiçbir şeyi çalınmadı acemilikte kısa dönemlerle birlikte zaten hepsi kendi gibi. Usta birliğine geçti uzun dönemlerden çok arkadaşı var büyük olduğu için abi falan diyorlarmış hep onlardan yana da hiçbir sıkıntı olmadı biraz korkutuyorlar sanırım giderken ya da yerinden de kaynaklanabilir belki eşim karşılaşmadı bilemiyorum.
Giderken ben bir liste yaptım alacaklarımızı her aldığımıza tek tek işaret koydum böylelikle bir şey atlamamış olduk. Sonra çantasına da her şeyi yerleştirdim ve ufak tefek şeylerin nerede olduğunu ve çantanın içinde neler olduğunu yazan bir listede çantaya koydum bu da çok işine yaramıştı.
Çok uzun yazdım ama yanına götürdüğü normal boyutlarda tek bir çantaydı gözünüzde büyümesin yani daha aldığı şeyler vardı ama aklıma gelmiyor bu arada askeri malzeme satan yerden de neler dedilerse almıştık onlarda yardımcı oluyorlar boynuna asmalı cüzdan falan. Bideee saat olayı var kendi saatlerinden götüremedi çalınır zarar görür diye 15tl lik saatlerden aldı asker saati diye ama kopmuştu hemen yemin törenine gittiğimizde başka aldık 50 60 tl bişiydi o saate çok memnun oldu hala onu kullanıyor alarmlı gece ışıklı falan işine yarıyor.
Neyse okunmuycak kadar uzun ama benim çok ihtiyacım olmuştu böyle yazılara. Ondan yardımcı olur diye yazmak istedim. Unuttuğum şeyler var mutlaka sizin sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim. Kolay gelsin kızlar tadını çıkarın son günlerinizin biz çok ağladık çok yıprandık ama zaman geçiyor bir şekilde Allah sabır versin hele ki evli olanlara ve sonunda sağ salim kavuştursun
canım ne güzel bir paylaşım bu allah tez vakit kavuştursun seni ve diğer bekleyenler çok zormuş daha işine girmeden anlıyor insan
bende yazdım daha demin seninkilerden pek farkı yok ekşisözlükten bilgi aşırdım biraz güneş kremide dahil herşeyi almak istiyorum inşallah yarın gidicem watsonsa
ayakabı spreyi koku giderici değilmi yarın sorayım watsonstan alcam vatka satılıyrmudur orda silikon tabanlık yetermiii acaba
bide postalların arkası vurduğu için ekşi sözlükteki bir yazar onarları içine göçertmiş sivrlikleri kalmamış böyleleklede çöktüğü için can yakmamışlar
askeri malzeme satan yere ailesi götürcek ben elimi çabuk tutayımda yarın güneş kremiydi ne varsa alayım
havalar soğucak inşalla pek üşümez kıyamam ona abisi kıbrısta yaz günü rahat rahat yaptı inşallah sevgilimin talihide abisinki gibi olur
Kızlar benimde eşim gitti 345. dönemde. Alınacakları araştırıyorsunuz herhalde bende eşime en çok lazım olanları yazayım dedim çünkü gitmeden önce çok aramıştım neler alınır neler gerekir diye. Öncelikle iç çamaşırını nereye gideceği belli olduktan sonra aldık rengine göre 10 adet boxer aldık 5 adet atlet aldı boxerların birkaç tanesini cepli aldı. İç çamaşırı orda satılıyor demişlerdi ama eşim bol bol aldı yıkama derdi olmasın diye zaten acemilikten sonra onları attı biz 20 adet boxer daha götürdük bikaç kez giyip atıyor aldıklarını pahalı bişi değil hem çok yıpranıyor.
Bunun dışında iyiki almışım dediği ve bir ay önce bana yine yollattığı ayakkabı spreyi var watsons’dan almıştık oda 5 lira çok işine yaramış botlarım yeni gibi diyor bu sıcakta hiç koku olmuyormuş onun sayesinde (gerçi ayakları kokmaz normalde ama sanırım sıcakta o botların içinde olabilirmiş.)
Sonra ilk başlarda yara bantlarını çok kullandı botlar çok yara yaptı ayakları mahvoldu iki kutu yara bandı bitirdi onları da spreyi aldığımız yerden almıştık iyi olduklarını söyledi. Bide vatka aldırıyor askeri malzemeciler biz iki tane almıştık ama onların bir faydası olmamıştı az gelmişti. Bir de şöyle bişey var orda başka bot satıyorlardı verdiklerinin dışında. 150 tlydi sanırım onlar daha rahatmış 15 günden sonra eşim onlardan aldı yaralardan kurtuldu hemen alamamıştı çünkü büyük numarası yoktu ama isteyince getirtebiliyorlar.
Traş takımını tırnak makasını falan hep buradan götürdü almıyorlar falan yazmışlar öyle bişey yok alıyorlar kendi kullandığı şeyler varsa belli kantinde aynından bulamayabilir almasında fayda var. Bunların dışında sabunluk aldık diş fırçasını koymak için kap aldık kantinde var mı bilmiyorum eşim buradan götürdü küçük şeyler nasılsa.
Biz telefon kartı aldık bol bol ilk günler yoğun olabilir almak sıkıntı yaratabilir diye( gerçi onun gittiği yerde postane vardı) ama size alın derim bikaç tane her yer aynı olmayabiliyor zira cok işimize yaradı bol bol aldığımız için sıkıntı çekmedik hiç beni aramadığı gün olmadı hiç. Bir de ev telefonuna bağlı kullanabileceği konuşmanın faturaya yansıdığı bir kart çıkarttık türk telekomdan onu yolladık sonradan ama çok kullanmadı usta birliğine geçince haberleşmenin yolunu buldu.
Aa güneş kremi alınması gerekir diye yazıyordu her yerde ama almadı eşim illaki iyice yandı kulakları falan yara oldu soyuldu acemilikteyken baya acı çekti bence alınmalı pişman olduk biz sizinde ağustos eylül acemilikte güneşin altında olucaklar hep.
Orda yatarken arada falan giymek için şort aldı eşim sonra yemin törenine gittiğimizde biz iki tane daha götürdük ben sonradan bi tane daha yolladım hatta siz de bi tane alın yemin törenine gittiğinizde uzun penye pijamalardan götürürsünüz havalar soğucak çünkü sizin. Bir de yastık kılıfı aldı koyu renk lacivert ya da kahve.
Bu arada bizi çok korkuttular her şey çalınır hırsızlık var falan diye eşimin bu güne kadar hiçbir şeyi çalınmadı acemilikte kısa dönemlerle birlikte zaten hepsi kendi gibi. Usta birliğine geçti uzun dönemlerden çok arkadaşı var büyük olduğu için abi falan diyorlarmış hep onlardan yana da hiçbir sıkıntı olmadı biraz korkutuyorlar sanırım giderken ya da yerinden de kaynaklanabilir belki eşim karşılaşmadı bilemiyorum.
Giderken ben bir liste yaptım alacaklarımızı her aldığımıza tek tek işaret koydum böylelikle bir şey atlamamış olduk. Sonra çantasına da her şeyi yerleştirdim ve ufak tefek şeylerin nerede olduğunu ve çantanın içinde neler olduğunu yazan bir listede çantaya koydum bu da çok işine yaramıştı.
Çok uzun yazdım ama yanına götürdüğü normal boyutlarda tek bir çantaydı gözünüzde büyümesin yani daha aldığı şeyler vardı ama aklıma gelmiyor bu arada askeri malzeme satan yerden de neler dedilerse almıştık onlarda yardımcı oluyorlar boynuna asmalı cüzdan falan. Bideee saat olayı var kendi saatlerinden götüremedi çalınır zarar görür diye 15tl lik saatlerden aldı asker saati diye ama kopmuştu hemen yemin törenine gittiğimizde başka aldık 50 60 tl bişiydi o saate çok memnun oldu hala onu kullanıyor alarmlı gece ışıklı falan işine yarıyor.
Neyse okunmuycak kadar uzun ama benim çok ihtiyacım olmuştu böyle yazılara. Ondan yardımcı olur diye yazmak istedim. Unuttuğum şeyler var mutlaka sizin sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim. Kolay gelsin kızlar tadını çıkarın son günlerinizin biz çok ağladık çok yıprandık ama zaman geçiyor bir şekilde Allah sabır versin hele ki evli olanlara ve sonunda sağ salim kavuştursun…
Kızlar ben okuduklarım, araştırdıklarım ve duyduklarımdan kendi çapımda bir liste hazırladım bakalım beğenecek misiniz?
Biz bunların hepsini almaya karar verdik.
ALINACAKLAR LİSTESİ
-ASKERİ MALZEME SATAN YERDEN
BOXER / CEPLİ BOXER / ATLET / PAMUKLU ÇORAP (Ucuz kullan at tarzı bu malzemelerden 5-10 adet)
BOYNUNA ASMALI CÜZDAN
2 ADET KİLİT (Çantasını ve dolabını kilitlemek için)
VATKA (Postalların vurmasına karşı)
-KİŞİSEL MALZEMELER
VÜCUT VE YÜZ HAVLUSU
PİJAMA TAKIMI, ŞORT
DOLAP ASKISI
GİLETTE MACH 3 TIRAŞ BIÇAĞI
TIRAŞ KÖPÜĞÜ
TIRNAK MAKASI
DİŞ FIRÇASI
DİŞ MACUNU
SIVI SABUN
YARA BANDI (Bolca)
ARKO NEMLENDİRİCİ KREM
BEPANTHEN KREM
AYAK MANTAR KREMİ
AĞRI KESİCİ İLAÇ
KULAK TEMİZLEME ÇUBUĞU
DEODORANT
KOLTUK ALTI İÇİN ROLON DEODORANT
PAMUK
ISLAK MENDİL
KAĞIT MENDİL
KOLONYA (Bunu sokmalarına izin verirler mi bilemedim)
PUDRA
GÜNEŞ KREMİ (Muhakkak alınması gerekli)
ŞAMPUAN
BOT BOYASI (Siyah renk mutlak alınması gerekli)
kızlar acemi birliğine götürmesi için çok fazla birşey almıyoruz biz.
ilk başta sorun falan çıkarabiliyorlarmış.
bir de hırsızlık olayları iyice artmış çoğu yerde
şimdi bizimkiler pudrayla yok işte şampuanla falan filan gitseler direkt yürütürler.
usta birliğine geçince bi çok şeyi yanında götürcek.
bir de tek kullanımlık minik şampuanlar oluyor ya onlardan falan alın diyorlar bazı yerlerde
daha iyi oluyormuş çalınma riskine karşı
püf stresli bu işler
merhaba bende 347denim bu başlığın bu kadar önceden açılmış olacağını hiç tahmin etmemiştim doğrusu görünce sevindim :)
yukarıdaki listeler çok güzel peki bu yazdıklarınızın hepsini acemi birliğine sokabiliyorlar mı yoksa usta birliği için mi yazdınız kızlar??
tekrar yazıyorum belki cevap gelir bana da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?