347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

bnmde o ısı hep babanem yada halam yapardı hepmz ıcın verırlerdı verılır dıe bılıorm ama bzmkılern altnı yokkı onlar neye gore verıodu fitreyi falan ay hıc anlamıorm bu ıslerdn

dun babanemde soyled aynı seyı ben hcvermedm ne zamnları verılıo nereye verılıo bılmıormkı esımle ayrı ayrımı vermemz lazm

anne karnındaki bebek içinde verilirmiş nihat hatip oğlu dedi

bide filtre zekatı karışıtıryorum biri yemek için günlük yemek masrafı öğünler 30 tl olarak hesap ettim bebekle 50 bide 50 daha vercem bu zekat oluyor sanırsam

ramazan bayramında önce vermeliymişiz

canım evvelki senelerde annem veriyordu bu sene biz vericez bebeğimiz içinde zekat ve filtre ama ben gram olarak hesaplamadım kaç gramım var bilmiyorm bile

annenle konuş canım sen onu en son zaman vermiş ve yeni gelenleri de hesaplattır kuyumcu da gramlarını tek tek bu senin vazifen eşin yapar bunu söyle ona

madem ole bıde bsy daha sorayım bılen varsa

bnm bı uzak akrabam var halam sayılır hala dıyorumkadın dogustan bacak engelı var bı ogluyla yasıyor ama oglu alkolık,sigara,bonzai fallan kullanıo bu kadnı hep dovuo döküntü bi evleri var annemler ona cok yardm edıo elelrnden geldgnce ama bu cocuk hep kadnı dovuo kufur edıo ben kadına para versem elınden alır yıne dover o yuzden vercgm para degernde hedıye alsam yada erzak alsam aynı sey yerıne gecermı

dun babanemde soyled aynı seyı ben hcvermedm ne zamnları verılıo nereye verılıo bılmıormkı esımle ayrı ayrımı vermemz lazm

hayır canım o altınlar sana takıldı 1 kere senin adına verilecek ve ihtiyacı olan birine verilecek..

sene de 1 kez verilecek 40 gram da 1 gram altın vereceksin

diyelim ki 200 gram altının vvar 5 gram zekat vereceksin bugün kur ne diyelim eğer 24 ayarsa 90la çarparsın 22 ayarsa 80le

80çarpı 5 400 tl zekat vereceksin

madem ole bıde bsy daha sorayım bılen varsa

bnm bı uzak akrabam var halam sayılır hala dıyorumkadın dogustan bacak engelı var bı ogluyla yasıyor ama oglu alkolık,sigara,bonzai fallan kullanıo bu kadnı hep dovuo döküntü bi evleri var annemler ona cok yardm edıo elelrnden geldgnce ama bu cocuk hep kadnı dovuo kufur edıo ben kadına para versem elınden alır yıne dover o yuzden vercgm para degernde hedıye alsam yada erzak alsam aynı sey yerıne gecermı

aynı para değerinde herşey olur

anne karnındaki bebek içinde verilirmiş nihat hatip oğlu dedi

bide filtre zekatı karışıtıryorum biri yemek için günlük yemek masrafı öğünler 30 tl olarak hesap ettim bebekle 50 bide 50 daha vercem bu zekat oluyor sanırsam

ramazan bayramında önce vermeliymişiz

ben arastrm netten yaşar nuriye falan bakım ne dıo nıhat hatıb ı dıkkate almıyorum ben hatta babaneme sorarım o bılır bu ıslerı dun dıoduda dınlemedm bugun yarn sorım vazıfemz neyse yapalım

hayır canım o altınlar sana takıldı 1 kere senin adına verilecek ve ihtiyacı olan birine verilecek..

sene de 1 kez verilecek 40 gram da 1 gram altın vereceksin

diyelim ki 200 gram altının vvar 5 gram zekat vereceksin bugün kur ne diyelim eğer 24 ayarsa 90la çarparsın 22 ayarsa 80le

80çarpı 5 400 tl zekat vereceksin

ayyy onu heap ettirmem lazım bileziklerim gramalrı çok fazla gerçekten ayyy hiç bilemedim yaa günaha mı giriyoruz şimdi ama daha yeni evlendik şimdi vermesekte olur herhal de daha sonra veririz kurbanda verebilirz demi

ben arastrm netten yaşar nuriye falan bakım ne dıo nıhat hatıb ı dıkkate almıyorum ben hatta babaneme sorarım o bılır bu ıslerı dun dıoduda dınlemedm bugun yarn sorım vazıfemz neyse yapalım

aaa nihat hocayı çok seviyorum yaşar nuriyi beğenmiyorum bende nihat hatip için sultanahmete gitmek istiyorum çok seviyorum onu dinliyorm iftar vakti

aaa nihat hocayı çok seviyorum yaşar nuriyi beğenmiyorum bende nihat hatip için sultanahmete gitmek istiyorum çok seviyorum onu dinliyorm iftar vakti

babanemde cok sevıo o adamı ama ben o adamı dınlemem annemdeyken kanalı degstırıorum boyle bı aglamaklı acınaklı tıpı var hıc hosuma gtmıo ayrıca bsyde ogretmıo bence her sene secılmıs sorular soruomıllet hep aynı seyler sakız cıgnemek gunahmı bılmem ne artk gelstrsnler kendılernı papagan gbı aynı seyler

rose bu arada merkez bankasının haberıne bakıyorum canım aklımda her sabah 2-3 gazetnn ekonomısıne bakıormda onlardan bırındeydı 10 gn once falan okudum bulım paylasıcam aklımda canım

Gunaydin kizlarrr eşimin bi isi çıktı oraya gitti saat 2ye kadar yalnizim evde azicik temizlik yapicam ama once bi ugrayip napiyosunuz diye bakiyim dedim. Country rosecum vakifbank altin kabul gunu vardi goturduk butun herseyi orda bi eksper oturdu tek tek saydi hesapladi 24 ayar degerini soyledi. 28.900 tuttu hepsi zaten biz onceden hesapladigimizda da 30000 tutmustu nakitlerle. Asagi yukari ayni fiyat cikartti eksper de. Sonra oturdu tek tek kesti butun bilezik leri karsimizda cok moralim bozuldu benim. Bunların hepsi hurdaya gidicek dedi. Bu arada bizim hesabimiz vadesiz , hesap isletim ucreti de yok. Artik arttirdiklarimizla gram altin alip altin olarak yatircaz hesaba ev paramiz birikicek. Evde de hatira olsun diye eşimin taktiği trabzon bilezigimle, babamin taktigi besibiyerde kolyem var. Toplamda 200kisi davetliydi dugune 40000 civari topladik lovelym

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gunaydin kizlarrr eşimin bi isi çıktı oraya gitti saat 2ye kadar yalnizim evde azicik temizlik yapicam ama once bi ugrayip napiyosunuz diye bakiyim dedim. Country rosecum vakifbank altin kabul gunu vardi goturduk butun herseyi orda bi eksper oturdu tek tek saydi hesapladi 24 ayar degerini soyledi. 28.900 tuttu hepsi zaten biz onceden hesapladigimizda da 30000 tutmustu nakitlerle. Asagi yukari ayni fiyat cikartti eksper de. Sonra oturdu tek tek kesti butun bilezik leri karsimizda cok moralim bozuldu benim. Bunların hepsi hurdaya gidicek dedi. Bu arada bizim hesabimiz vadesiz , hesap isletim ucreti de yok. Artik arttirdiklarimizla gram altin alip altin olarak yatircaz hesaba ev paramiz birikicek. Evde de hatira olsun diye eşimin taktiği trabzon bilezigimle, babamin taktigi besibiyerde kolyem var. Toplamda 200kisi davetliydi dugune 40000 civari topladik lovelym

kesın bnde uzulurum bılezıklerm kesılınce bıde hurda dıyolar dımı canlarm bılezıklerm hurda olcaklarrrr:52::52: :46:afern sıze akıllı ıs yaptnzzz ben dusunemdm valla szn gbı jeton yenı dustu bızım

lovelylı ben şöyle söylim için rahat olsun bnm türk arkdslarmn hepsnn topladgı 15-20 bın arasıydı bız bosnaklarda farklıdır yanı bızde teyze hala kuzen cok odlgndan hep bılezık takılır ama takanlarada annemler gder aynısını takar komsularmdan hıc para gelmedı hep altn geldı kucukte olsa cunku annemler hep oyle taktı yada takacak cok cok uzak akrabalardan az bsy para geldı,bnm erkek kardesm dahıl aılemde herkes bılezık taktı yanı bıde sulalemız kalabalık,eşimin tarafndan toplasan 60 kişi geldı konu komsu sulallerı zatenkalabalık deıl onlardanda hep para geldıcok 50 tlm vardı 60 kişinin hemen hemen 45 i para taktı bana esımn aılesnden de 2 bılezık bıde 2 dayısın bılezk taktı okdr yanı ben 48 bın topladm 6 bını bıttı nakıt harcdgm 6 bındı kaldı 42 bnm ıcın ıyı bır para yatrm olarak duruo esımle bı planımız var eger gereklestrrsek sızede soylerm cunku yapmadan sby demek ıstemıyorum bıcok sey soyledm cogunu yapamadm mahcup oluormyalancı gbı oluorum o yuzden eger yaparsak soylerm yapamazsak altn hesabı yaptrcm dursun bakalım....
annemlern oraya yerlescm demstm ama akıl ısı gozukmuo o yuzden bunu gercekelrstrrsem soylerm...

bıde uzulme yanı bende sesımn tarafna kalsaydm 10 bın bıle olmıcaktı bnm 8-9 bın cıvarı olcaktı topladgm bzm bosnakalr bıraz fazla onem verr yenı evlı cıfte katı olsun dıe o sebeple bana oyle takıldı... o altına esımın aldgı set dahıl degıl bıde zaten onu satmıcam deger kaybedıo hem hatıra

Kuzum benim için hiç önemli değil ne kadar takıldığı ben ne altına ne para pula hiç ama hiç değer vermiyorum ama olsa fena olmazdı hani. Bizim taraftan babamların taktığı insanlar bile gelmedi. Yok o ona söylemeyi unutmuş yok babam şu kişiyi çok kırmış son zamanlar babaannem ve dedem öldükten sonrada bir sürü sorunlar vardı. Çoğu kişi gelmedi bile ona rağmen acayip kalabalık bir nikahım oldu ama unutmuyorum çok yakın bildiğimiz insanlar elime 10 lira sıkıştırdı biz kimseye öyle yapmamıştık hatta bu tip hareketlerden sonra ailem görüşmeyi kesti bir sürü şeyler. Bir de bizim durumumuz biraz iyi olduğu için akrabalarca çok kıskanıldık falan tonla şey işte. Benim için önemli insanlar değildi ama işte ailemin akrabası oldukları için ailem hep kırıldı, üzüldü çünkü bizimkiler onların çocuklarına öyle yapmamış.

lovelylııı senın araban usttekı pembedenmıydı ay ne tatlı rengıvar acık gul kurusu gibi bsy cok severm ben o rengiiiiiiiiiiiiiiiii :52:

Canım evet benim arabam buydu. Pembiş pembiş geziyordum İzmir'de ama çok dikkat çekiyordu. Eşim çok kıskanıyordu. Yolda kıstıran mı ararsın, ışıklarda ıslık çalan mı, laf atan mı tonla şey. Ayıptır söylemesi bende biraz havalı kullanırdım burnum havada. Işıklarda basar giderdim falan böyle. Yolların tozunu attırıyordum. Ne gezerdim ya. Basardım oraya basardım buraya şimdi hiç birini yapamaıyorum ah anne evi gibisi yok.:1:

Son düzenleme:
ayyy onu heap ettirmem lazım bileziklerim gramalrı çok fazla gerçekten ayyy hiç bilemedim yaa günaha mı giriyoruz şimdi ama daha yeni evlendik şimdi vermesekte olur herhal de daha sonra veririz kurbanda verebilirz demi

düğünde takılanların zamanı var nişanda takılanların üzerinden 1 yıl geçtiyse onu hemen ver :16:

durumun varsa hepsini bi anda ver ki karışmasın ayrı ayrı ramazan da vermek daha hayırlı

İSTEDİĞİN ZAMAN ÇIKABLYORMUSUN PARANI ORDAN ALABİLİYORMUSUN CANIM

ÇÜNKÜ BİZDE EV ALMAK İSTİYORUZ YATIRIM AMAÇÇLI

böyle birşey yaparız olmadı benimde evde eşimin taktığı takı setim var bir tek

Canım güle güle harcamak nasip etsin allah. Bizim nikahımızda 600 kişiden fazla insan vardı ağzına kadar doluydu dışarda kalan insanlar bile vardı gelmeyende çok insan vardı. Eşimin ailesi 30 seneden fazla aynı mahallede oturdukları için mahalle bakkalı bile gelmişti ama işte el sıkışıp tebrik etti çoğu kişi ve biz 15 bin anca topladık.

Son düzenleme:
Kuzum benim için hiç önemli değil ne kadar takıldığı ben ne altına ne para pula hiç ama hiç değer vermiyorum ama olsa fena olmazdı hani. Bizim taraftan babamların taktığı insanlar ble gelmedi. Yok o ona söylemeyi unutmuş yok babam şu kişiyi çok kırmış son zamanlar babaannem ve dedem öldükten sonrada bir sürü sorunlar vardı. Çoğu kişi gelmedi bile ona rağmen acayip kalabalık bir nikahım oldu ama unutmuyorum çok yakın bildiğimiz insanlar elime 10 lira sıkıştırdı biz kimseye öyle yapmamıştık hatta bu tip hareketlerden sonra ailem görüşmeyi kesti bir sürü şeyler. Bir de bizim durumumuz biraz iyi olduğu için akrabalarca çok kıskanıldık falan tonla şey işte. Benim için önemli insanlar değildi ama işte ailemin akrabası oldukları için ailem hep kırıldı, üzüldü çünkü bizimkiler onların çocuklarına öyle yapmamış.

Canım evet benim arabam buydu. Pembiş pembiş geziyordum İzmir'de ama çok dikkat çekiyordu. Eşim çok kıskanıyordu. Yolda kıstıran mı ararsın, ışıklarda ıslık çalan mı, laf atan mı tonla şey. Ayıptır söylemesi bende biraz havalı kullanırdım burnum havada. Işıklarda basar giderdim falan böyle. Yolların tozunu attırıyordum. Ne gezerdim ya. Basardım oraya basardım buraya şimdi hiç birini yapamaıyorum ah anne evi gibisi yok.:1:

canım paraya deger vermeyebılrsn ama yınede onemlı lovelylıcım bı cok ıhtycnz karsılanrdı fenamı yanı parayı alıp muzeye hıc brmız koymuyoruzkı bende ona bakarsan cok deger vermem daha dune kadr bekarken butun maasımı 1 gunde harcgmı sonra butun ayı parasz gecrdgmı bılırım yanı ıllede para para dıe yırtınmam ama lazm ve gerekıo altna da deger vermem bakma bızım mıllet gorgusuz kınalrda takıo bnde takarım dıodum sırf laf olmasn nenada hıc altnyok bılmem ne annemlern kafası utulenmesın dıe takarım dıodum bıde aılemn aldgı altnlar bnm ıcındegerlı elımde olsa hcbırını vermek ıstemem ama yatrm ıcın vermem lazm......

bıde bnde de gelmeyen oldu ama aaz oldu yanı cokta onemlı degıllerdı bıde annem arada gtmedıklerı vardı unutuodu vs onlara bız davetıye bıle vermedk nasılsa gelmzler dıe haklsn hele akraba olupta gelmıosa cok ayıp etmısler bnmde aılem olsa gorusmezdı....

bıde 10 tl nedır yaaa ben kıracmzn ogluna bazen verıorum nena abla ben artk buyudum zam yap dıo bana bacaksz :52:...bndede 20 tl vardı 5-6 tane ınsan takmaya utanr gelme daha ıyı yanı sunnet olmus cocuga takamıosn 20 tl ayıpkacmasn dıe ben evlenen cıfte hıc bsy takamıosan 1 gr altn alma taraftrym 80-90 tl arası ınıp cıkıo fıyatıen azndan yatrm ıcın dururkenarda

Kuzum benim için hiç önemli değil ne kadar takıldığı ben ne altına ne para pula hiç ama hiç değer vermiyorum ama olsa fena olmazdı hani. Bizim taraftan babamların taktığı insanlar bile gelmedi. Yok o ona söylemeyi unutmuş yok babam şu kişiyi çok kırmış son zamanlar babaannem ve dedem öldükten sonrada bir sürü sorunlar vardı. Çoğu kişi gelmedi bile ona rağmen acayip kalabalık bir nikahım oldu ama unutmuyorum çok yakın bildiğimiz insanlar elime 10 lira sıkıştırdı biz kimseye öyle yapmamıştık hatta bu tip hareketlerden sonra ailem görüşmeyi kesti bir sürü şeyler. Bir de bizim durumumuz biraz iyi olduğu için akrabalarca çok kıskanıldık falan tonla şey işte. Benim için önemli insanlar değildi ama işte ailemin akrabası oldukları için ailem hep kırıldı, üzüldü çünkü bizimkiler onların çocuklarına öyle yapmamış.

tahmın edebılyıroum havanı merak etme pembişko:52:allah yenısını almayı nasıp etsn lovelylım ınsallah daha guzelını alırsn

Back
X