• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

343. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

canımm senin yaptıklarında hiç bir kötülük yok kime ne yaa senin karaciğerinden annene yardım etmeyeceksinde napacaksın ne kadar çok afedersin özür dileyerek söylüyorum geri kafalılar bir kere annene yaptığın o çok güzel şeyden(fedakarlık demiyorum çünkü o senin annen ve bu senin yapman gereken bişey takdir edilmesi gerekir) sonra bize bakmaz diyebiliyolar senin ne kadar merhametli bir evlat olduğunu göremiyolar çok afedersin ama çok körler üniversite okumak merhametsiz olmak demek değildir ama onlar bunu saptırıyolar canım kendini hiiç üzme dua et sabret eğer bu çocuğu seviyosan askını onun ailesinden ayrı görüyosan bekle ama kaptırma geldiğinde yine değişebilir güven olmaz derim ben üzme kendini lütfen:((

canımm ya çok seviyorum ben şuan bu kadar acıma karşılık akşamüstü olsada arasa sesini duysam diye bekliyorum.. Arkadaşlarımda dahil herkesin söylediği tek bişey var seni aileye karşı savunamadı savunduğu zamanlarda aile üstüne gitti sen yalan söylüyosun savunmak için demişler.. Babası geçen sene kalp krizi geçirdi acile gitmişler aradı haber verdi hastaneye gittim hemen sabaha kadar onun yanında bekledim aile buna bile göz boyama mı çalışıyo bu dedi.. İşe girsin diye bikaç iş görüşmesi ayarladım (askerlik daha olmadığı için kabul etmediler) çocuğu çalıştırıp parasını yicek ondan iş ayarlıyo dediler.. Sevgilim de benim ailem böyle fesat işte aşkım ben herşeyi halledicem evlenicez nolur sen üzülme diyodu ama askere gitmeden 2 ay önce ayrıldı işte :(

yollarda kar yok tatlım merak etme otobüsle git sen

Şu an yok canım biliyorum da zaten daha geçen hafta gördüm hemen gidemem en az 1 ay sonra filan diyebilirim babama. Geçen mart ayında bilecikte yolda kaldığımız için karını filan biliyor yüzden izin vermeyebilir. :14:

offff canım ya senin işin çok zor
tamam bekledin diyelim sevgilinde gelince seni seçti evlendiniz
sorunlar peşinizi bırakacakmı sanıyorsun
aynı olay benim kaynımda başımıza geldi bi kızı sevdi kayınpederim istemedi kızı
kaynım evi terk etti kız için kendine ev kurdu nişan yaptı sadece kızın ailsiyle
düğüne 1 ay kala geldi babasına özür diledi baba düğünüme buyur dedi
neyse kalkıp hep birlikte düğününe gittik
her zor anında yanında olan eşiydi
düğünde ufacık bi şey olsa gelini suçladı babasına tek laf ettirmedi
yani diyeceğim ne kadar kötü olsalarda onlar onun ailesi laf ettirmezler
aynı durum senin başınada gelir demiyorum ki inşallah gelmez
ama iyi düşün derim yarın öbürgün aranızda bir tartışma çıktığında onlar benim ailem dediğinde sen yıkılırsın

biliyorum canım çok hak veriyorum sana.. Ama ben onsuz yaşamayı düşünemiyorum bile ailesi zamanla kabul eder belki diye düşünüyorum.. Bırakıp arkamı dönmek başkasıyla evlenmesini izlemek.. Hayır! hayır! düşüncesi bile kalbimi sıkıştırıyo :(

canımm ya çok seviyorum ben şuan bu kadar acıma karşılık akşamüstü olsada arasa sesini duysam diye bekliyorum.. Arkadaşlarımda dahil herkesin söylediği tek bişey var seni aileye karşı savunamadı savunduğu zamanlarda aile üstüne gitti sen yalan söylüyosun savunmak için demişler.. Babası geçen sene kalp krizi geçirdi acile gitmişler aradı haber verdi hastaneye gittim hemen sabaha kadar onun yanında bekledim aile buna bile göz boyama mı çalışıyo bu dedi.. İşe girsin diye bikaç iş görüşmesi ayarladım (askerlik daha olmadığı için kabul etmediler) çocuğu çalıştırıp parasını yicek ondan iş ayarlıyo dediler.. Sevgilim de benim ailem böyle fesat işte aşkım ben herşeyi halledicem evlenicez nolur sen üzülme diyodu ama askere gitmeden 2 ay önce ayrıldı işte :(

sahiden işin çok zor. ama onun ailesi de gerçekten çok kötü niyetliymiş. böyle yorumları hiç kimse hakedemez...
peki herşey yolunda gidip evlenirseniz bi şekilde görüşüceksin.. hiçbişey olmamış gibi davranabilcek misin?

başa çıkamıyor demekki ailesiyle ama yaşadıkların çok zor şeyler insanlar bu kadar kötü niyetli nasıl oluyorlar anlamadım :( sevgilin çok iyi olabilir ama unutma onlar onun annesi ile babası.

senin ailen ne diyo bu olaylara biliyolar mı

ne bileyim canım yaa allah hayırlısını versin ama bence artık bu saatten sonra kendini ağırdan al bakalım sen koşma bırak sevdiğin askerden geldiği zaman eğer gerçekten istiyosa koşsun ailesiyle alakalı konulara karışma bence eğer herşeyi ayarlarda gelirse senindir burda hep birlikte seviniriz inşallah gelir inşallah herşey gönlüne göre olur ama bence ağırdan al biraz askerden gelsin hele biz kızlar böyleyiz askımıza kalbimize söz geçiremiyoruz ne kadar yanlışta olduğunu bilek sevdiğimizin arkasında duruyoruz ama bazı durumlarda durmayı bilmek lazım anlatabiliyo muyum kusuruma bakma belki yaşamadığım için dile getirmem kolaydır yaşayınca daha zordur eminim ama benm aklıma başka bişey gelmiyo kalbine biraz söz geçirmeye çalış ve bekle sabır allahım hepimize özellikle sana sabır dua et canım çok dua et:((

başa çıkamıyor demekki ailesiyle ama yaşadıkların çok zor şeyler insanlar bu kadar kötü niyetli nasıl oluyorlar anlamadım :( sevgilin çok iyi olabilir ama unutma onlar onun annesi ile babası.

senin ailen ne diyo bu olaylara biliyolar mı

Ailem olayları biliyor şuan barıştığımı bilmiyolar ama.. Benim annem babam kızım evlenirsen ailesi rahat bırakmaz huzurlu olamazsın daha iyisi mutlaka çıkar karşına iyi düşün ama yok anne baba ben çok seviyorum diyosan biz ömürboyu yanınızdayız yüzün nasıl gülücekse o bizim kabulümüzdür diyolar.. sevgilimin annesi babası ayrıldı 3 sene önce.. Annesi tek yaşıyor geçen gün annesiyle konuştuk telefonda ağlama kızım o aile benim 27 yıllık evliliğimi yıktılar senin 6 senelik ilişkini mi bozamıcaklar ben allaha havale ettim oğlumda onlara çok karşı gelemiyo babasına çekmiş işte hayırlısı olsun ne zaman istersen gel bana dertleşelim dedi.. Annesi çok iyi bir kadın.. Sorun babaanne dede baba ve kızkardeş aynı evde yaşıyolar zaten..

Ailem olayları biliyor şuan barıştığımı bilmiyolar ama.. Benim annem babam kızım evlenirsen ailesi rahat bırakmaz huzurlu olamazsın daha iyisi mutlaka çıkar karşına iyi düşün ama yok anne baba ben çok seviyorum diyosan biz ömürboyu yanınızdayız yüzün nasıl gülücekse o bizim kabulümüzdür diyolar.. sevgilimin annesi babası ayrıldı 3 sene önce.. Annesi tek yaşıyor geçen gün annesiyle konuştuk telefonda ağlama kızım o aile benim 27 yıllık evliliğimi yıktılar senin 6 senelik ilişkini mi bozamıcaklar ben allaha havale ettim oğlumda onlara çok karşı gelemiyo babasına çekmiş işte hayırlısı olsun ne zaman istersen gel bana dertleşelim dedi.. Annesi çok iyi bir kadın.. Sorun babaanne dede baba ve kızkardeş aynı evde yaşıyolar zaten..

ne kadar sağlıklı güzel bir ailen var canım aileni üzme onlar ne kadar güzel hep yanındalar annesine de üzüldüm umarım herşey gönlünce olur tuhaf insanlar işte yuva yıkmaktan insanları üzmekten ne anlıyolar hiç bilmiyorum

babasına çekmişse işin zor canım unutma senden bi tane daha yok bu dünyada kendini bu kadar üzme. biliyorum bize konuşmak çok kolay yapma etme demesi kolay öyle bişeyle karşılaşınca ne yaparız bilemiyorum. allah yardımcın olsun ama biraz mantıklı bak kendini çok üzme

canım ben o kadar çok zor günler yaşadımki evlenen kadar dün facedeki arkadaşlara anlattım
5 yıllık bi arkadaşlık döneminden sonra evlenmeye karar verdik
ne benim ailem ne eşimin ailesi istedi evlenmemizi
benim ailem eşim istanbulda olduğu için evlendirmek istemiyordu
güvenemiyorlardı sonuçta ben nevşehirliyim ufacık bi şehir istanbul korkutuyordu onları
eşimin aileside yaşınız küçük bizim çok borcumuz var sana düğün yapamıyouz diye erteliyorlardı
dayak mı yemedim odayamı kapatılmadım telefonum elimden mi alınmadı yer göğe ne kadar uzak o çocuk sana o kadar uzak mı denilmedi
ama pes etmedim herkesi karşımıza alıp evlendik 3,5 yıl oldu evleneli
rabbim beni hep sevdiği m insanla imtihan etti hala da ediyo ama sabır çekiyorum bunuda atlatacağız
birgün olsun arkama dönüp bakmadım hiç pişman olmadım
tamam eşimle aramızda çok büyük problemler yaşadık ama hep biz herkesi karşımıza aldık kimseyi kendimize güldüremeyiz diye içimizde hallettik sorunlarımızı
eşim bir gün olsun ailesine ezdirmedi Allah razı olsun(maşallah)
bende kendi aileme karşı her zaman savundum onu
şimdi en iyi gelinleri benim kayınvalidemlerin çok seviyorlar beni
aynı şekilde benim ailem eşimi kendi çocuklarından ayırmıyo
inşallah sizde herkesi karşınıza alıp evlenip mutlu olursunuz
şimdi biz sana ne desek boş çünkü sevdiğin dünyanın en kötü insanı bile olsa sana melek görünür
inşallah askerin gelir ve evlenip çok mutlu olursunuz inşallah

benim eniştemde annesinin sözünden asla çıkmazdı annesi ne derse kayıtsız şartsız inanırdı halacıma çok çektirdi dayaklar mı yemedi çocuğuyla kapıya mı atılmadı çok çekti çok çocuk aklımda hatırlıyorum halamın bize geldiğindeki halini hiç aklımdan çıkmıyo ve hala nefret ederim eniştemden şu an hala birlikteler üç tane çocukları var ama halam hasta oldu üzüntüden bizim oralarda böyle erkeklere kurulmuş kafalı derler ailesi doldurur doldurur kendi doğrularını bile görmezler o yüzden çook iyi düşün canım elbette senin sevgilin böyle olacak diye bir kural yok ama illa ki bugün duymasa yarın duyacak ailesini hele annesi oğlum babasına benziyo diyosa işin zor ama sen en doğrusunu bilirsin tabi üzülme canım geçlü olmaya çalış sabır allahım sabır

ne bileyim canım yaa allah hayırlısını versin ama bence artık bu saatten sonra kendini ağırdan al bakalım sen koşma bırak sevdiğin askerden geldiği zaman eğer gerçekten istiyosa koşsun ailesiyle alakalı konulara karışma bence eğer herşeyi ayarlarda gelirse senindir burda hep birlikte seviniriz inşallah gelir inşallah herşey gönlüne göre olur ama bence ağırdan al biraz askerden gelsin hele biz kızlar böyleyiz askımıza kalbimize söz geçiremiyoruz ne kadar yanlışta olduğunu bilek sevdiğimizin arkasında duruyoruz ama bazı durumlarda durmayı bilmek lazım anlatabiliyo muyum kusuruma bakma belki yaşamadığım için dile getirmem kolaydır yaşayınca daha zordur eminim ama benm aklıma başka bişey gelmiyo kalbine biraz söz geçirmeye çalış ve bekle sabır allahım hepimize özellikle sana sabır dua et canım çok dua et:((

Hepinize binlerce kez teşekkür ederim.. desteğiniz şevkatiniz için ne desem azdır! En azından kendi kendimi yemek yerine sizden fikirler aldım ve inanın çok mutlu oldum.. İnşallah hepiniz sevdiğinize sağlıkla mutlulukla kavuşursunuz.. Ben de size inşallah burdan iyi haberler veriririm.. Dualarım sizinle ve askerlerimizle..

canım ben o kadar çok zor günler yaşadımki evlenen kadar dün facedeki arkadaşlara anlattım
5 yıllık bi arkadaşlık döneminden sonra evlenmeye karar verdik
ne benim ailem ne eşimin ailesi istedi evlenmemizi
benim ailem eşim istanbulda olduğu için evlendirmek istemiyordu
güvenemiyorlardı sonuçta ben nevşehirliyim ufacık bi şehir istanbul korkutuyordu onları
eşimin aileside yaşınız küçük bizim çok borcumuz var sana düğün yapamıyouz diye erteliyorlardı
dayak mı yemedim odayamı kapatılmadım telefonum elimden mi alınmadı yer göğe ne kadar uzak o çocuk sana o kadar uzak mı denilmedi
ama pes etmedim herkesi karşımıza alıp evlendik 3,5 yıl oldu evleneli
rabbim beni hep sevdiği m insanla imtihan etti hala da ediyo ama sabır çekiyorum bunuda atlatacağız
birgün olsun arkama dönüp bakmadım hiç pişman olmadım
tamam eşimle aramızda çok büyük problemler yaşadık ama hep biz herkesi karşımıza aldık kimseyi kendimize güldüremeyiz diye içimizde hallettik sorunlarımızı
eşim bir gün olsun ailesine ezdirmedi Allah razı olsun(maşallah)
bende kendi aileme karşı her zaman savundum onu
şimdi en iyi gelinleri benim kayınvalidemlerin çok seviyorlar beni
aynı şekilde benim ailem eşimi kendi çocuklarından ayırmıyo
inşallah sizde herkesi karşınıza alıp evlenip mutlu olursunuz
şimdi biz sana ne desek boş çünkü sevdiğin dünyanın en kötü insanı bile olsa sana melek görünür
inşallah askerin gelir ve evlenip çok mutlu olursunuz inşallah

Canım benimm yazdıklarını gözyaşları içinde okudum.. Çok mutlu oldum senin adına ne güzel evlenmişsiniz mutlusunuz allah bozmasın bir yastıkta mutlulukla sağlıkla huzurla kocatsın inşallah.. Senin yerinde olmayı çok istedim şuanda.. Allahım nolur banada sevdiğim insanla evlenmeyi nasip et.. Arkadaşlarım kuzenlerim annem yazık gözyaşına yeter değer mi deseler bile ben her zorluğa onunla göğüs gerebilirim..

sahiden işin çok zor. ama onun ailesi de gerçekten çok kötü niyetliymiş. böyle yorumları hiç kimse hakedemez...
peki herşey yolunda gidip evlenirseniz bi şekilde görüşüceksin.. hiçbişey olmamış gibi davranabilcek misin?

O yanımda olduktan sonra her zorluğa göğüs gererim ben canım

bende kuzenlerimle olacağım ailemin yazlığında olacağız. kuzenlerim olunca askerimde ses çıkarmadı bi organizasyon yapmama

seneye inş beraber oluruz askerlerimizle biz daha öncede hiç beraber geçirmedik yılbaşını. seneye 2 günlük bi tatil ayarlamak istiyorum

Back