• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

343. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Yaa herşey bi muallak kısacık telefon konuşmalarında da birini sorsak ötekini soramıyoruz. Şimdi ikametgah aldırmazsak izmire kayınvalidemle ve kayınpederimle gitsek herhangi hafta sonu onu teyzesinin evine evci çıkaramazmıyız??

canım şimdi evci farklı bişey,haftasonu dışarı çıkması ayrı bişey.
evci çıkması demek: kendi anne baba yada evli abla-abisinin aynı şehirde olup onun kira kontratı yada faturasıyla cuma akşamı çıkıp pazar akşam birliğine dönmesi evci.
sen annesi ve babası gittiğinizde onu çıkartıp şu otelde-şu evde kalacağız dediğin normal haftasonu izni.

narlıdere sahiden artık ne yapıcağını şaşırdı! benden pes!
kafam allak bullak oldu yahu. yapın şunu 1 hafta sonra çok zorsa...
askerler de şu gün hayır bugün diye ararken içerden haber almamız iyice zorlaşıyor!
bu ne işkence yahu! yetti!

seninki nerdeydi canım...:((
ama bu haksızlık....:14::14::14:

30 unda yemin töreni var o gün gideceğim ertesi günde yılbaşı ya izin verirler diyordum ama salak adam nuh dior peygambver demiyor ayrıca iskenderunda denizci şu an usta birliği de mersine çıktı

askerler de şu gün hayır bugün diye ararken içerden haber almamız iyice zorlaşıyor!

yılbaşı falan da umrumda değil artık. kalsın askeriyenin içinde. başka özel gün mü kalmadı,sonra kutlarız!
ama şu tarihi versinler artık!!!!!!!

canım şimdi evci farklı bişey,haftasonu dışarı çıkması ayrı bişey.
evci çıkması demek: kendi anne baba yada evli abla-abisinin aynı şehirde olup onun kira kontratı yada faturasıyla cuma akşamı çıkıp pazar akşam birliğine dönmesi evci.
sen annesi ve babası gittiğinizde onu çıkartıp şu otelde-şu evde kalacağız dediğin normal haftasonu izni.

O hafta sonu izninde gece benimle kalabiliyomu acaba offf herşey bikarışık geldi bugün banaaa :43:

Çok hasta...ıslak kıyafetlerle ve ıslak çarşaflarla yatırmışlar, nefes bile alamıyor.... :(
canım yaaa nerde senin askerin nasıl yani ıslak çarşaflar falann vicdansızmı bunlar yaaa:47::47::47:
:(( çokk üzüldüm. neredeydi?
ankarada da bi bölüğün hepsi hasta olmuş iğne yapmışlar.
ankaranın neresindeki bölük canım etimesgutmu yoksaa...?:53::53::53:

canım yaaa nerde senin askerin nasıl yani ıslak çarşaflar falann vicdansızmı bunlar yaaa:47::47::47:

ankaranın neresindeki bölük canım etimesgutmu yoksaa...?:53::53::53:

"ankara etimesgut herkers hasta olmuş
iğne yapmışlar" tamamen facebook taki 343.dönem yedek subay adayları... grubunda yazan bu.
ama yüzlerce kişi var hepsi olmamıştır.

yılbaşı falan da umrumda değil artık. kalsın askeriyenin içinde. başka özel gün mü kalmadı,sonra kutlarız!
ama şu tarihi versinler artık!!!!!!!
yine mi değişmiş :S en son ne zaman konuştunuz ?

kaç gibi başlar işte tek sıkıntım o ? 8de havaalanında olucam çünkü :S tahminen ne kadar sürer mesafe neyle ulaşımı sağlamam gerek :) antalya'dan gelen kim acaba belki tanıyorumdur ya da erkek arkadaşımın bi arkadaşı varmış grafikermiş antalya'da onun yakını biri mi acaba :)

antalyadan gelen benim :)

ben en son dün öğleden önce konuştum.30u dedi. ama nerde okusam 29u yazıyor. bilmiyorum!

bugün konuştum ben tamamen kesinleşmiş 29 aralık dedi ama yine de bilet almaya korkuyorum :/ almasam da sonra bulamiycam diye korkuyorum.
bu arada ben otogardan nasıl ulaşıcam narlıdereye? ne kadar sürer?

kızlar benım kafam karıstı 2 gundur aramadı ardıgondada yemıntorenı 29 una alındı dedı neden one cekıldı bılen varmı ?

Nasıl bir törenmiş bu yemin töreni böyle ya muallakta kalmayan ilk verdiği tarih kesin olan bi yer varmı acaba. Bende bugün 58 saniye konuşabildim bi fırsat bulup aramış soramadım da bekliyorum tekrar arasa sorucam offfff bu askerlik bitene kadar biz napıcaz yaaa :43:

O hafta sonu izninde gece benimle kalabiliyomu acaba offf herşey bikarışık geldi bugün banaaa :43:

canım hafta sonu izni diye bişey yok cumadan çıkar asker pazar döner bu da evci izni oluyo zaten. eğer uzakdan geliyosanız bayramlarda falan evci çıkmasına izin veriyolar genelde pürüzler olmazsa :34: yemin töreninden sonra da çoğunlukla (cuma günü yapılırmış yemin töreni) yemin töreni biter ailesi evrakları teslim eder çıkar sonrada askeriniz gelir yanınıza ve sizle ordan ayrılır. pazar günü de bizde akşam 5 e kdrdı birliğe teslim olması gerekir. zaten askerlerin aileleri uzakdan geliceğinden yemin töreni zamanı gelenler otelde, öğretmen evlerinde falan kalır ikametgah falan gerek yok yani boşuna götürmeyin bizde ö.evinde kalmıştık sınırlar dışına çıkmasın derler o kadar.ikametgah şu durumda lazım usta birliğinde askerlik yaptığı yerde abisi, ablası falan oturuyosa 2 haftada bir h.sonları orda kalabilir tezkeresini alana kadar. zaten çoğu yerde cumadan çıksada ctesi belli saatler arasında imza atmaya çağırılır asker :34:

canım hafta sonu izni diye bişey yok cumadan çıkar asker pazar döner bu da evci izni oluyo zaten. eğer uzakdan geliyosanız bayramlarda falan evci çıkmasına izin veriyolar genelde pürüzler olmazsa :34: yemin töreninden sonra da çoğunlukla (cuma günü yapılırmış yemin töreni) yemin töreni biter ailesi evrakları teslim eder çıkar sonrada askeriniz gelir yanınıza ve sizle ordan ayrılır. pazar günü de bizde akşam 5 e kdrdı birliğe teslim olması gerekir. zaten askerlerin aileleri uzakdan geliceğinden yemin töreni zamanı gelenler otelde, öğretmen evlerinde falan kalır ikametgah falan gerek yok yani boşuna götürmeyin bizde ö.evinde kalmıştık sınırlar dışına çıkmasın derler o kadar.ikametgah şu durumda lazım usta birliğinde askerlik yaptığı yerde abisi, ablası falan oturuyosa 2 haftada bir h.sonları orda kalabilir tezkeresini alana kadar. zaten çoğu yerde cumadan çıksada ctesi belli saatler arasında imza atmaya çağırılır asker :34:

Abi abla değil de teyzesi var orda. Bende yemin töreninde gidemeyebilirim o yüzden ondan sonraki hafta sonlarından birinde gitsem kayınvalidemle teyzesinin evine evci çıkarabilirmiyiz diye düşünüyorum ama bayramlarda sadece mümkün oluyo anladığım kadarıyla :(

Son düzenleme:
Nasıl bir törenmiş bu yemin töreni böyle ya muallakta kalmayan ilk verdiği tarih kesin olan bi yer varmı acaba. Bende bugün 58 saniye konuşabildim bi fırsat bulup aramış soramadım da bekliyorum tekrar arasa sorucam offfff bu askerlik bitene kadar biz napıcaz yaaa :43:

yemin töreni diğer yerlerde 29 die kesin söylenmişse sizde de öyledir :34: yemin törenleri aynı gün olur. otelde falan kalıcaksanız rezervasyonlarını önceden yaptırın açıkda kalabilirsiniz. birde öğretmen evleri daha uygun fiyata oluyo ;)

Back