34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Bol salçalı lahana sarması vermemiş dua edin beterin beteri var savunmasida yalatiyorum sadece bizimkilerede verdik ölmedi. Birde tamamını yedir istersen kırklı bebeğe. Ne derseniz deyin bildiğini yapacak o kadar laftan anlamayan insanın kafa normal değildir.

Tövbe Yarabbim daha neler göreceğiz. El kadar bebeğin daha gözü bile görmüyor bir de canı çekecekmiş nasıl bir kafa yaşıyor böyle insanlar hiç anlayamıyorum. Benim de bebeğim 24 günlük annem bana ilk günden beri çiğ meyve sebze yeme gaz yapar çocuğa dedi diye ağzıma sürmüyorum. Böyleleri bir de çocuk büyütmüş. Bişey olmamış da Allaha emanet büyümüşler resmen. Mandalina zaten asitli bir meyve çocuğun midesini nasıl rahatsız etmiştir kim bilir kıyamam

Babaanne cahil ve inat. Anne gergin ve saygısız. Baba desen yine kendisini öfke ile ifade edebilen bir karakter. Şu tabloda üzülsem üzülsem, şu ortamda büyüyecek çocuğa üzülürüm ben.

Zaten 42 yaş ve kayınvalide aynı tamlamanın birleşeni olduğu bir ortamı hayal bile edemedim.

Bu ne ya? Sacindan suruklemek agzini yuzunu kirmak ne? Annesinin agzini yuzunu kirip adami da def edecekmiş. Hayal dunyasina bak bir ali kiran bas kesen sizsiniz milletin eli hep armut topluyor zaten.
Yaptığı hoş değil ama konu sahibini çok fevri bu tarz yorumları da fazlasıyla abartı buldum bende. Sonuçta mandalinayı ağzına sokup yedirmemiştir, istede yiyemez zaten o kadarlık bebek. En fazla suyunu dudağına değdirmiştir. Tabi ki onunda olmaması gerekiyor ama hasta etmez anlamında belirtmek istedim. Daha güzel uyarmanın, kesinlikle benzer bir şey yaşamak istemediğini anlatmanın farklı yolları da var.

Benim kv çocuk doğduğunda tuzlamayı teklif etmişti düşünün. Yeni doğduğunda tüm vücudunu tuzlarsan büyüyünce ter kokmazmış. Asla yapmayacağımı söyledim, teninin hassaslığından bahsettim. Hatta oğlunun terleyince kokabildiğini, demek ki işe yaramadığını söyledim kapandı konu. Hatta 40'ı çıktığı gün banyo suyunu tuvalete dökme günahtır, mutfak lavabosuna dök bile dedi. Aynı kanalizasyona gidiyor ne farkı var dedim, sustu.

Buna benzer tekliflerle geldi kaç defa, izin vermedim. Doktorlara göre öyle değil dediğimde "doktorlar ne anlamış, biz kaç çocuk büyüttük" derdi. "İnsanlar 4 yıl tıp fakültesi okuyup üstüne 2/3 sene uzmanlık yapmışlar, bizden iyi bildikleri kesin" der sustururdum, Tabak bardak fırlatmadan, kavgaya dönüştürmeden kabul etmediğimi anlattım yani.

Büyüklerin vardır bu tarz akla mantığa sığmayan tavsiyeleri. Konuşarak çözebilirsiniz biraz daha sakin olun derim.

Gaz sancıları için bebeğinizin günlük masajlarını ihmal etmeyin, ben çok faydasını görmüştüm. Karnını bebe yağıyla yukarıdan aşağıya ovalayıp, bacaklarını dizlerinden hafif bükerek karnına doğru baskı uygulayın. Bir kaç tekrar sonrası pırtlar kuzucuk. Geçecek bu günler ama lütfen sakinliğinizi koruyun.

Benide annem 3ayıma kadar emzirmiş sonra mamayla büyütmüş. Abimide öyle. Ozaman anne sütünün nekadar faydalı olduğu bilinmiyormuş. Bukadar araştırma, bilinç yokmuş. Hata mama daha sağlıklı gelirmiş, tabii mamayı dayamış sonra uyu uyu bakmış oh karnı doyuyor saatlerce uyuyor. Bisürü iş yap güç yap ne kolaylık. Ama benden 10 sene sonra doğan kardeşimi 2 yaşında zor ayırdı memeden. Emzirmenin nekadar faydalı olduğunu öğrenince anne sütüyle büyüttü.
Aman öbürleri mamayla büyüdüler bişey olmadı, bunada mamayı dayayım demedi.
İsteyen bişeyler öğreniyor yani.
Ozamanlar öylemiş bişey olmamış olabilir ama bu onun tercihiymiş, seninki farklıysa saygı duyacak. Herşeye karışmayacak, otursun bi köşesinde bebeği sevsin gitsin. Çok zor bişey değil

peki kadin gercekten bir bebegi oldurunce mi tepki vermeli?

bir aylik yenidogan bebekten bahsediyoruz, benim cocuklara sorsaniz bilirler mandalina verilememesi gerektigini,
ve evet bir aylik bebekte mandalina gibi bir gida olume sebebeiyet verebilir.

yapmayin rica ederim,
anne burada tepki vermekte cok cok hakli.
zaten disiler boyledir, insan olmasina bile gerek yok,
yeni anne olmus bir kedinin cocuklarina yaklasin azicik tehditkar sekilde bakalim, ne yapacak, o pencelerle sizi saldirmayacak mi,
evet bir anne de boyle yapar, cok cok dogaldir,
ben tersi konulari okudugumda asil sasiriyorum,
kayinvalidem bebegime sunu yapti sustum, bunu yapti sustum, nasil susabilirsin ya, aklim almiyor asil o kadinlari.

Sorun şu ki bazı insanlar güzelce konuşmaktan asla anlamıyorlar. Eminim konu sahibi de böyle söylemiştir sonra sonra birikip sinir krizi geçirmeye dönmüştür olay. Bazi kayınvalideler malesef çok dominat ve ben ne söylersem o doğrudur diye düşünüyor sizi hiçe sayıyor. Keşke herkes güzel sözden anlasa

Gıcık oluyorum böyle insanlara. Bırakında çocukların annesi beslesin çocuğu. Bence eşinizle birlijte, doktor kontrolüne giderken, doktora meyve suyu vs verilmesinin zararlı olup olmadığını sorun. Cevabı eşiniz duysun. Ve kayınvalideniz yine yapmaya kalkarsa eşine pasla onu. Sadece uzaktan izle

Ya besin allerjisi varsa?
Bir damlanin bile anaflaksiye sebep olabilecegini biliyor musunuz?
Ayrica 1 damla bile sindirim sistemi icin agir gelebilir
6. Ayda bile tam hazir olmayabiliyor bebek ek gidaya.
Tip fakulteleri 6 sene, uzmanliklar 4-5 sene arasinda degisiyor.

40 gun anne sutu almisim sonra bu mantikla allah ne verdiyse yedirilerek buyutulmusum
Ortaokuldan beri mide barsak problemi yasiyorum
28 yasindayim 14 senedir mide koruyucu ve her gun 3 kere gaviscon iciyorum. Gebeligimden oturu 1 sise gaviscon 1 hafta bile gitmiyor.
Biz buyuttuk bisi olmadicilarin toplumdaki diabet, troid, obezite ve mide barsak hastaliklari oranindan haberi yok. Cahil cahil konusuyorlar iste. Cocuk ölmediyse devamke mantigi...

Ben kızınca senin yüzünden çocuğu sevmeye korkuyoruz biz cahil myz senden yaşça büyüğüz bz öyle büyüttük diyordu.. Doktor böyle söyledi deyince de aman doktor ne blir diyordu.. oyyy o günler aklma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…