Yaptığı hoş değil ama konu sahibini çok fevri bu tarz yorumları da fazlasıyla abartı buldum bende. Sonuçta mandalinayı ağzına sokup yedirmemiştir, istede yiyemez zaten o kadarlık bebek. En fazla suyunu dudağına değdirmiştir. Tabi ki onunda olmaması gerekiyor ama hasta etmez anlamında belirtmek istedim. Daha güzel uyarmanın, kesinlikle benzer bir şey yaşamak istemediğini anlatmanın farklı yolları da var.
Benim kv çocuk doğduğunda tuzlamayı teklif etmişti düşünün. Yeni doğduğunda tüm vücudunu tuzlarsan büyüyünce ter kokmazmış.
Asla yapmayacağımı söyledim, teninin hassaslığından bahsettim. Hatta oğlunun terleyince kokabildiğini, demek ki işe yaramadığını söyledim kapandı konu. Hatta 40'ı çıktığı gün banyo suyunu tuvalete dökme günahtır, mutfak lavabosuna dök bile dedi.
Aynı kanalizasyona gidiyor ne farkı var dedim, sustu.
Buna benzer tekliflerle geldi kaç defa, izin vermedim. Doktorlara göre öyle değil dediğimde "doktorlar ne anlamış, biz kaç çocuk büyüttük" derdi. "İnsanlar 4 yıl tıp fakültesi okuyup üstüne 2/3 sene uzmanlık yapmışlar, bizden iyi bildikleri kesin" der sustururdum, Tabak bardak fırlatmadan, kavgaya dönüştürmeden kabul etmediğimi anlattım yani.
Büyüklerin vardır bu tarz akla mantığa sığmayan tavsiyeleri. Konuşarak çözebilirsiniz biraz daha sakin olun derim.
Gaz sancıları için bebeğinizin günlük masajlarını ihmal etmeyin, ben çok faydasını görmüştüm. Karnını bebe yağıyla yukarıdan aşağıya ovalayıp, bacaklarını dizlerinden hafif bükerek karnına doğru baskı uygulayın. Bir kaç tekrar sonrası pırtlar kuzucuk. Geçecek bu günler ama lütfen sakinliğinizi koruyun.