- Emoji Skoru
- 20.378
- Puanlar
- 298
- Konu Sahibi Artemisial
Yaşta sıkıntı yok ama şartlarınız oturmamış sanırım, 6 aylık bebeği kreşe verecekseniz bebek fikrini biraz daha erteleyin derim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay benim yöneticim 52 yaşında oğlu lisede kızı üniye yeni başladı ama gayet de arkadaş gibi takılıyor ikisiyle de çünkü kadın da güzel yaş almış iyi şartlarda yaşıyor. ki ofiste 32 yaşından önce anne olan kadın yok hepsi öyle neredeyse. bu kafalar biraz eskide kaldı eskiden kadınların ekonomik özgürlüğü yoktu kendine bakamıyordu yıpranıyordu ve erken yaşlanıyordu. kendi kariyeri olan kadınlar artık güzel yaş alıyor öyle torun sahibi olacak gibi gözükmüyor zaten arkadaş gibi takılıyorlar çocuklarıyla ki siz de öyle olursunuz. ilk başta tabii ki çalışan anne olmak kolay değil yorar ama mis gibi de imkanlar içinde büyütürsünüz. maddi manevi hazırlık yapılmadan çocuk sahibi olunmamalı zaten ki o da aşağı yukarı sizin yaşlara geliyor geç kalmış değilsiniz benceAyrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..
Böyle konuşan insanlar 20 yaşında 3 çocuk doğurmayı marifet sanıyor. Hayatlarına vizyon katamadıkları için evlilik ve üremeyi ilkel dürtüleri yüzünden ilk sıraya koyuyorlar, hiç kafanıza takmayın. Ayrıca onların zamanında 50 yaş yaşlılıktı ama bu devirde çok şükür böyle saçma anlayış yavaştan yok olmaya başladı.@patiledim @Sunhill @Aysenaz11 @Six Feet Under
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın o kadar iyi geldi ki.. sanırım insanın çok fazla desteğe ihtiyacı oluyor. Bir de kimseye söylemedim planlarımızı o sebeple sanırım çok içime attım..
Ayrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..
Zaten insanlar artık bu yaşlarda evlenip çocuk sahibi oluyor,40 yaşında evlenen kuzenim hamile nasip tamamen kreş 6 ay için erken güvenilir bir bakıcı referanslı daha iyi olur sankiMerhaba,
93lüyüm, 33 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. 10 senedir aktif çalışıyorum. Maddi olarak bir şeyleri başarmaya çalışalım bebeği onu eksik bırakmayacağımız vakitte yapalım derken zaman hızla akıp geçti.
Birkaç yıldır hayatımız maddi olarak düzene oturdu , evliliğimde çok şükür hiçbir sorunum yok ve daha önce böyle şeyler hiç hissetmeyen ben, son bir kaç aydır bebek videolarına bakmaya, bebeği olan akrabalarıma imrenmeye, yapay zekaya fotoğraf atıp bebeğimiz kime benzer soruları sormaya, küçük odamı bebek odası olarak hayal etmeye vs başladığımı fark edince eşime bebek istediğimi söyledim.
O da hiç düşünmeden yapalım bir kaç aya denemeye başlayalım dedi. Ben de bu ay folik asit takviyesine başladım.
Ama gelin görün ki içimi bir korku ve hüzün kaplıyor. 33 yaş gebelik için geç mi ya ertelediğim için şansımı kaybettiysem.. bebekte sağlıksal bir sorun olur mu.. ya da bulunduğum ilde kimsemiz yok bu süreçte tek başıma yapabilir miyim.. özel sektörde olduğum için 6 ayın sonunda işe dönmem gerek (bağlı çalışan yönetici avukatım, şirket 6 aydan fazla bensiz idare edemez. Rapor vs ihtimalim yok) 6 aylık bebeği kreşe bırakmak nasıl olur..
Açıkçası biraz yüreklendirilmeye ve desteğe ihtiyacım var galiba..
Bu arada düzenli regl oluyorum her ay kasıklarımdaki hafif ağrıdan yumurtlamamı fark edebiliyorum , hipotiroidim var ancak ilaçla kontrol altında..
Tam vakti . 33 de çocuğum oldu. Büyüdü bile liseye gidiyor. Maddi manevi ruhsal her yönüyle hazırsınız. Eşinizde istiyor. Doğacak bebek şimdiden şanslı inanın. Tez zamanda hamilelik haberinizi bekliyoruz@patiledim @Sunhill @Aysenaz11 @Six Feet Under
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın o kadar iyi geldi ki.. sanırım insanın çok fazla desteğe ihtiyacı oluyor. Bir de kimseye söylemedim planlarımızı o sebeple sanırım çok içime attım..
Ayrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..
Bakamayıp buraya da konu açıyorlar üstelik.Böyle konuşan insanlar 20 yaşında 3 çocuk doğurmayı marifet sanıyor. Hayatlarına vizyon katamadıkları için evlilik ve üremeyi ilkel dürtüleri yüzünden ilk sıraya koyuyorlar, hiç kafanıza takmayın. Ayrıca onların zamanında 50 yaş yaşlılıktı ama bu devirde çok şükür böyle saçma anlayış yavaştan yok olmaya başladı.
Kesinlikle geç bir yaş değil. Hatta belki zihinsel olarak tam zamanı. Çünkü bütün düzeniniz değişecek. Sadece bebek için hevesli olmak yeterli gelmiyor gerçekten dirayetli de olmak lazım. 30 ve 32 yaşımda peş peşe doğum yaptım. Gebe kalmadan önce kilo olarak daha zayıf ve sağlıklı olmak isterdim. Doğum sonrası vücut yıpranıyor ister istemez. Tekrar iyileşmek uzun zaman alıyor. Bakıcı ya da kreş konusunda ise endişelenmekte haklısınız. 6 aylık bebek zaten kreşe verilmez yani 2-3 yaşına kadar bakıcı şart. Part time çalışacak imkanınız olur mu? Anneniz ya da kv gelip yardımcı olur mu? Bunları önceden planlayın bence de.Merhaba,
93lüyüm, 33 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. 10 senedir aktif çalışıyorum. Maddi olarak bir şeyleri başarmaya çalışalım bebeği onu eksik bırakmayacağımız vakitte yapalım derken zaman hızla akıp geçti.
Birkaç yıldır hayatımız maddi olarak düzene oturdu , evliliğimde çok şükür hiçbir sorunum yok ve daha önce böyle şeyler hiç hissetmeyen ben, son bir kaç aydır bebek videolarına bakmaya, bebeği olan akrabalarıma imrenmeye, yapay zekaya fotoğraf atıp bebeğimiz kime benzer soruları sormaya, küçük odamı bebek odası olarak hayal etmeye vs başladığımı fark edince eşime bebek istediğimi söyledim.
O da hiç düşünmeden yapalım bir kaç aya denemeye başlayalım dedi. Ben de bu ay folik asit takviyesine başladım.
Ama gelin görün ki içimi bir korku ve hüzün kaplıyor. 33 yaş gebelik için geç mi ya ertelediğim için şansımı kaybettiysem.. bebekte sağlıksal bir sorun olur mu.. ya da bulunduğum ilde kimsemiz yok bu süreçte tek başıma yapabilir miyim.. özel sektörde olduğum için 6 ayın sonunda işe dönmem gerek (bağlı çalışan yönetici avukatım, şirket 6 aydan fazla bensiz idare edemez. Rapor vs ihtimalim yok) 6 aylık bebeği kreşe bırakmak nasıl olur..
Bu arada düzenli regl oluyorum her ay kasıklarımdaki hafif ağrıdan yumurtlamamı fark edebiliyorum , hipotiroidim var ancak ilaçla kontrol altında..
Hayır çok gencsiniz biz kadınlar çok abartiyoruzMerhaba,
Evet, maalesef aynen dediğiniz gibi oluyor.Bakamayıp buraya da konu açıyorlar üstelik.![]()
Ayyy hemen o çevreni değiştir. Uzun zamandır bu kadar cahil insanlarla muhatap olmamıştım. Yemin ederim midem bulandı
Ya hangi çağda yaşıyorlar acaba
Annem bile kaç yıl önce beni 27 yaşında doğurmuşBebeğimi 31 yaşında doğurdum çevremde en genç anne bendim. 40 yaşına yakın arkadaşlarım ikinci bebeklerine hamile. Hepsi gayet güzel ebeveynlik yapıyor hepsinin çocukları gayet sağlıklı. Çoğu işe dönmek için 1 yaşında çocuklarını kreşe de başlattı.
İnan canını sıkmana bile değmez bu insanlar. Umarım sağlıkla kolaylıkla bebeğini kucağına alırsın![]()
34 yaşındayım kızım 2 yaşında. Kendi adıma konuşayım 26-27 yaşında anne olmak istemezdim. Hayatımı güzelce yaşadım bazı imkanlar edindim ve evimde çocuğuma bakıyorum. Ama 6 ay kreş için çok küçük evden çalışma imkanınız olmaz mı ya da yarım gün gibi en azından 1 yaşa kadar ? Sonrasında bakıcı bulabilirsiniz
34 yaşında ilk bebeğimi doğurdum, 7 aylık olacak haftaya:) evlendikten 5 sene sonra bebek kararı aldık biz de, daha erken evlenseydim yine bu yaşta doğururdum muhtemelen:) bir arkadaşım da 43 yaşında doğurdu geçen sene onunda ilk bebeği. Yaşınla ilgili hiç bir problem yok, işe döndüğünde de kreş değil de belki bakıcı tutabilirsin
Yaşta sıkıntı yok ama şartlarınız oturmamış sanırım, 6 aylık bebeği kreşe verecekseniz bebek fikrini biraz daha erteleyin derim.
Herkese desteği için çok teşekkür ederim inanılmaz iyi geldi gerçekten. Sadece yaşımla ilgili olumsuz yorumları sık duyduğum için -kimseye fikrini sormadığım halde :) - kendi kendime gerildim galiba. Hepsi de işyerinde avukat meslektaşlarımız :) hani desem ki farkındalıkları yok ama esasen gayet eğitimli kadınlar bilemedim artık takılmamaya çalışacağım :)Kesinlikle geç bir yaş değil. Hatta belki zihinsel olarak tam zamanı. Çünkü bütün düzeniniz değişecek. Sadece bebek için hevesli olmak yeterli gelmiyor gerçekten dirayetli de olmak lazım. 30 ve 32 yaşımda peş peşe doğum yaptım. Gebe kalmadan önce kilo olarak daha zayıf ve sağlıklı olmak isterdim. Doğum sonrası vücut yıpranıyor ister istemez. Tekrar iyileşmek uzun zaman alıyor. Bakıcı ya da kreş konusunda ise endişelenmekte haklısınız. 6 aylık bebek zaten kreşe verilmez yani 2-3 yaşına kadar bakıcı şart. Part time çalışacak imkanınız olur mu? Anneniz ya da kv gelip yardımcı olur mu? Bunları önceden planlayın bence de.