• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

33 yaş.. Geç mi kaldım.. Biraz morale ve örneğe ihtiyacım var sanırım

Artemisial

Yarın farklıdır bugünden, Adı değişir hiç olmazsa🌸
Pro Üye
Emoji Skoru
3.112
Puanlar
113
Merhaba,

93lüyüm, 33 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. 10 senedir aktif çalışıyorum. Maddi olarak bir şeyleri başarmaya çalışalım bebeği onu eksik bırakmayacağımız vakitte yapalım derken zaman hızla akıp geçti.

Birkaç yıldır hayatımız maddi olarak düzene oturdu , evliliğimde çok şükür hiçbir sorunum yok ve daha önce böyle şeyler hiç hissetmeyen ben, son bir kaç aydır bebek videolarına bakmaya, bebeği olan akrabalarıma imrenmeye, yapay zekaya fotoğraf atıp bebeğimiz kime benzer soruları sormaya, küçük odamı bebek odası olarak hayal etmeye vs başladığımı fark edince eşime bebek istediğimi söyledim.

O da hiç düşünmeden yapalım bir kaç aya denemeye başlayalım dedi. Ben de bu ay folik asit takviyesine başladım.

Ama gelin görün ki içimi bir korku ve hüzün kaplıyor. 33 yaş gebelik için geç mi ya ertelediğim için şansımı kaybettiysem.. bebekte sağlıksal bir sorun olur mu.. ya da bulunduğum ilde kimsemiz yok bu süreçte tek başıma yapabilir miyim.. özel sektörde olduğum için 6 ayın sonunda işe dönmem gerek (bağlı çalışan yönetici avukatım, şirket 6 aydan fazla bensiz idare edemez. Rapor vs ihtimalim yok) 6 aylık bebeği kreşe bırakmak nasıl olur..

Açıkçası biraz yüreklendirilmeye ve desteğe ihtiyacım var galiba..

Bu arada düzenli regl oluyorum her ay kasıklarımdaki hafif ağrıdan yumurtlamamı fark edebiliyorum , hipotiroidim var ancak ilaçla kontrol altında..

Merhaba geç değil tam vakti bence, eşiniz ve siz doktora göründüyseniz, olmaması için bir sebep yoksa kendinizi gereksiz strese sokmayın.

Yaparsınız neden yapamayasınız, ayrıca yalnız değilsiniz eşiniz var inşallah en doğru vakitte sağlıklı hayırlı bir evladınız olur 👶

Merhaba,

93lüyüm, 33 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. 10 senedir aktif çalışıyorum. Maddi olarak bir şeyleri başarmaya çalışalım bebeği onu eksik bırakmayacağımız vakitte yapalım derken zaman hızla akıp geçti.

Birkaç yıldır hayatımız maddi olarak düzene oturdu , evliliğimde çok şükür hiçbir sorunum yok ve daha önce böyle şeyler hiç hissetmeyen ben, son bir kaç aydır bebek videolarına bakmaya, bebeği olan akrabalarıma imrenmeye, yapay zekaya fotoğraf atıp bebeğimiz kime benzer soruları sormaya, küçük odamı bebek odası olarak hayal etmeye vs başladığımı fark edince eşime bebek istediğimi söyledim.

O da hiç düşünmeden yapalım bir kaç aya denemeye başlayalım dedi. Ben de bu ay folik asit takviyesine başladım.

Ama gelin görün ki içimi bir korku ve hüzün kaplıyor. 33 yaş gebelik için geç mi ya ertelediğim için şansımı kaybettiysem.. bebekte sağlıksal bir sorun olur mu.. ya da bulunduğum ilde kimsemiz yok bu süreçte tek başıma yapabilir miyim.. özel sektörde olduğum için 6 ayın sonunda işe dönmem gerek (bağlı çalışan yönetici avukatım, şirket 6 aydan fazla bensiz idare edemez. Rapor vs ihtimalim yok) 6 aylık bebeği kreşe bırakmak nasıl olur..

Bu arada düzenli regl oluyorum her ay kasıklarımdaki hafif ağrıdan yumurtlamamı fark edebiliyorum , hipotiroidim var ancak ilaçla kontrol altında..
Seni çok iyi iyi anlıyorum ama inan hepsi boş anksiyete.
1 tanecik yumurta yeter bir bebiş için.

Mesleğimi yaparken 18 yaşında trizomi 21 annelerini de gördüm. 40 yaşında 6.çocuğunu sapasağlam doğuranı da gördüm. 35’te evlenip 36-37’de peş peşe doğuran da gördüm… Ne olacağını kontrol edemeyiz. En iyisini umabiliriz ancak.

Merhaba,

33 yaş çocuk için kesinlikle geç değil, son zamanlarda asıl sizin yaşınızda olanlar yeni yeni anneye olmaya başlıyorlar. En azından 1 yaşına kadar sizin bakmanız çok iyi olurdu ama mutlaka işe dönmeniz gerekiyorsa duruma göre belki güvenilir bir bakıcı seçeneğini değerlendirirsiniz. Ama bence siz her şekilde üstesinden gelirsiniz.

Ben de ülke değiştirme, iş, kilo falan derken çeşitli nedenlerden planlamadım. Hatta geçtiğimiz yıl hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim ve doğru zaman olmadığından eşimle ortak karar vererek aldırdım. 36 yaşındayım, AMH'ım yok gibi bir şey, bir iki sağlık sorunum da var ve hamile kalabildim. Madem bu sürece girmek istiyorsunuz bir doktora gidip genel bir muayene olun.

@patiledim @Sunhill @Aysenaz11 @Six Feet Under
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın o kadar iyi geldi ki.. sanırım insanın çok fazla desteğe ihtiyacı oluyor. Bir de kimseye söylemedim planlarımızı o sebeple sanırım çok içime attım..
Ayrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..

Merhaba,

Neden geç olsun ki aramızda 1 yaş var 22 aylık bebeğim var. Yaşla alakasız olarak hamilelikte bir problem olacaksa olur yani bu her zaman olan bir risk. 6 aylık bebek kreşe bırakılmaz ama 🙁 güvenebileceğiniz birini bulup evde baktırabilirsiniz başka çare yoksa

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın o kadar iyi geldi ki.. sanırım insanın çok fazla desteğe ihtiyacı oluyor. Bir de kimseye söylemedim planlarımızı o sebeple sanırım çok içime attım..
Ayrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..
Ben de AMH'ım çok düşük çıkınca ilk işim güzel bir doktor bulmak oldu. O zamanlar (3-4 yıl önce) hiç ama hiç çocuk düşünmesem de aşırı üzülmüştüm. Doktorum sağolsun her şeyi açıkladı, bir sürü tedavi olduğunu anlattı. Embriyo dondurduk direk, o nedenle şimdi kafam rahat. Düzenli muayenenizi yaptırın, sağlıklı beslenin, alkol/sigara varsa bırakın, mümkünse azcık da spor. Stres bence fertiliteyi etkileyen en büyük faktör.

Ya boş boş konuşuyorlar sanki 53 yaşındasın illa her şeye bir laf, bu saatten sonra yapmaymış oldu size sorucam densizler ya hiç kafana takıp moralinizi falan bozmayın hiç bir şey yok yaşınızda,hatta içimden bir his kısa sürede olacak diyor inşallah.

Ayyy hemen o çevreni değiştir. Uzun zamandır bu kadar cahil insanlarla muhatap olmamıştım. Yemin ederim midem bulandı 🤮
Ya hangi çağda yaşıyorlar acaba😂
Annem bile kaç yıl önce beni 27 yaşında doğurmuş😅 Bebeğimi 31 yaşında doğurdum çevremde en genç anne bendim. 40 yaşına yakın arkadaşlarım ikinci bebeklerine hamile. Hepsi gayet güzel ebeveynlik yapıyor hepsinin çocukları gayet sağlıklı. Çoğu işe dönmek için 1 yaşında çocuklarını kreşe de başlattı.
İnan canını sıkmana bile değmez bu insanlar. Umarım sağlıkla kolaylıkla bebeğini kucağına alırsın🌸

Annem beni 30'larında doğurmuş. Yaşıyla ilgili hiçbir dezavantaj yaşamadım hayatım boyunca. Bence çocuk için çok ideal bir zamandasınız. İnşallah her şey gönlünüzce olur :KK200:

Yakın arkadaşlarım, normal arkadaşlarım, çocuklarımın okul arkadaşlarının anneleri vs üç aşağı beş yukarı yaşıt insanlarız birçoğumuz 30larda anne olmuş kadınlarız kim sizin kafanıza böyle saçma sapan şeyler soktu bilmiyorum ama 33 yaş ileri bir yaş değil. 31 ve 33 yaşında anne oldum endişelenecek bir yaş aralığı olduğunu düşünmüyorum.

34 yaşındayım kızım 2 yaşında. Kendi adıma konuşayım 26-27 yaşında anne olmak istemezdim. Hayatımı güzelce yaşadım bazı imkanlar edindim ve evimde çocuğuma bakıyorum. Ama 6 ay kreş için çok küçük evden çalışma imkanınız olmaz mı ya da yarım gün gibi en azından 1 yaşa kadar ? Sonrasında bakıcı bulabilirsiniz

34 yaşında ilk bebeğimi doğurdum, 7 aylık olacak haftaya:) evlendikten 5 sene sonra bebek kararı aldık biz de, daha erken evlenseydim yine bu yaşta doğururdum muhtemelen:) bir arkadaşım da 43 yaşında doğurdu geçen sene onunda ilk bebeği. Yaşınla ilgili hiç bir problem yok, işe döndüğünde de kreş değil de belki bakıcı tutabilirsin

bunu diyen insanlar senin 43 degil 33 yasinda oldugunu biliyorlar mi?
sacmaliklar silsilesi, her bos konusani ciddiye alip kafaya takarsan anne olsan da hamilelik, bebek buyutme eziyet olur.
ben 34 yasinda evlendim, dogurdugumda 35 olacagim. su dusuncelerin inan onda biri bile bende yok. neden kendimi yasli hissedeyim ki su genc yasimda?
cocugum uniye basladiginda 53 olacagim. eee,53 yas mi? emeklilik icin bile 65 olmak gerekirken. annem 30 babam 31 yas buyuk benden, hic yasli olduklarini dusunmedim.
su yazdiklarindan tek problem 6 aylikken ise donup krese birakmak istemen. eve bakici alsan cok daha iyi olur, o yas kres yasi degil. ve orada alt degistirme isini kim uygunsa o yapacak, belki devamli degisip duracak. bana saglikli gelmiyor. ha versen ne olur? hicbir sey olmaz. benim esim de 1 yasindan itibaren krese gitmis, onlarin orada 1 yas normal hamile kalinca kres kaydi aciyorsun. gayet de normal yetiskinler oluyor:)
cok da ince eleyip sık dokuyup herseyin en mukemmelini yapmak gerektigine inanmiyorum annelik yolunda. bu gereksiz ve sacma stresi kim cikarmis bilmiyorum, biz cocukken hicbir annenin boyle mukemmel olmak icin kastigina sahit olmadim, daha onceden de yoktu. bir anda boyle bir "hersey ideal olmali, her seyin en iyisini evladima vermeliyim" furyasi cikti - onlarin da yetistirdikleri cocuklari yavas yavas goruyoruz oyle cok da matah bir degisiklik yok:)
o yuzden bence yap gitsin
beslenmeni duzelt, aile hekimine gidip kan degerlerine baktir demir tiroid vs destek lazimsa simdiden toparla vucudunu - gayet de guzel guzel yaparsin cocugunu.
cok dusunmemeye calis:)

Merhaba,

hiç sitrese girmeyin ideal yaş bence, insanın her anlamda birşeyleri oturttuğu yaşlarda bebek düşünmesi harika, bizde istiyoruz henüz kısmet olmadı, eşimde harewket azlığı vardı ilaçta belli seviyeye çıkardık bende sorun yok, rabbimiz nezaman verirse ozaman olucak, sitres yaptıkçada olmuyor diye okuyorum burda sakin kalıp bekliyoruz, bekliyoruz derken deniyoruz :D

bunu diyen insanlar senin 43 degil 33 yasinda oldugunu biliyorlar mi?
sacmaliklar silsilesi, her bos konusani ciddiye alip kafaya takarsan anne olsan da hamilelik, bebek buyutme eziyet olur.
ben 34 yasinda evlendim, dogurdugumda 35 olacagim. su dusuncelerin inan onda biri bile bende yok. neden kendimi yasli hissedeyim ki su genc yasimda?
cocugum uniye basladiginda 53 olacagim. eee,53 yas mi? emeklilik icin bile 65 olmak gerekirken. annem 30 babam 31 yas buyuk benden, hic yasli olduklarini dusunmedim.
su yazdiklarindan tek problem 6 aylikken ise donup krese birakmak istemen. eve bakici alsan cok daha iyi olur, o yas kres yasi degil. ve orada alt degistirme isini kim uygunsa o yapacak, belki devamli degisip duracak. bana saglikli gelmiyor. ha versen ne olur? hicbir sey olmaz. benim esim de 1 yasindan itibaren krese gitmis, onlarin orada 1 yas normal hamile kalinca kres kaydi aciyorsun. gayet de normal yetiskinler oluyor:)
cok da ince eleyip sık dokuyup herseyin en mukemmelini yapmak gerektigine inanmiyorum annelik yolunda. bu gereksiz ve sacma stresi kim cikarmis bilmiyorum, biz cocukken hicbir annenin boyle mukemmel olmak icin kastigina sahit olmadim, daha onceden de yoktu. bir anda boyle bir "hersey ideal olmali, her seyin en iyisini evladima vermeliyim" furyasi cikti - onlarin da yetistirdikleri cocuklari yavas yavas goruyoruz oyle cok da matah bir degisiklik yok:)
o yuzden bence yap gitsin
beslenmeni duzelt, aile hekimine gidip kan degerlerine baktir demir tiroid vs destek lazimsa simdiden toparla vucudunu - gayet de guzel guzel yaparsin cocugunu.
cok dusunmemeye calis:)
aynen yaa kime ne ister 50 yaşında olurum ister 60 yaşında çocuğumu üniye gönderirim ne torunu, valla çok boş insan var, 17 de evlenip 3 çocukla 22'de boşananlarıda kınarlar, planlı gebelikleride insanımız nekadar boş küplere biniyorum

Back
X