• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

33 yaş.. Geç mi kaldım.. Biraz morale ve örneğe ihtiyacım var sanırım

6 ay konusu da şöyle bu pozisyona gelebilmek için çok çabaladım 10 yıldır uğraşıyorum son 3 senedir yöneticiyim şirket pozisyonu daha fazla bekletemeyeceğinden mecburum diye düşünüyorum ama tabi hayatta ne olacağı belli olmuyor..
siz bebeginizi kucaginiza alinca 6 ay da birakamam diyeceksiniz zaten ve o sartlari saglayacaksiniz merak etmeyin 🙏🏻 ben kizim 6 aylikken ise basladim ama annem bakti ve 3-4 gun gunde 5-6 saat calisiyordum. O yuzden rahattim.
Onca sene emeginiz var , elbet birikmis izinleriniz vs vardir. Bir sekilde ayarlanir

Merhaba,

93lüyüm, 33 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. 10 senedir aktif çalışıyorum. Maddi olarak bir şeyleri başarmaya çalışalım bebeği onu eksik bırakmayacağımız vakitte yapalım derken zaman hızla akıp geçti.

Birkaç yıldır hayatımız maddi olarak düzene oturdu , evliliğimde çok şükür hiçbir sorunum yok ve daha önce böyle şeyler hiç hissetmeyen ben, son bir kaç aydır bebek videolarına bakmaya, bebeği olan akrabalarıma imrenmeye, yapay zekaya fotoğraf atıp bebeğimiz kime benzer soruları sormaya, küçük odamı bebek odası olarak hayal etmeye vs başladığımı fark edince eşime bebek istediğimi söyledim.

O da hiç düşünmeden yapalım bir kaç aya denemeye başlayalım dedi. Ben de bu ay folik asit takviyesine başladım.

Ama gelin görün ki içimi bir korku ve hüzün kaplıyor. 33 yaş gebelik için geç mi ya ertelediğim için şansımı kaybettiysem.. bebekte sağlıksal bir sorun olur mu.. ya da bulunduğum ilde kimsemiz yok bu süreçte tek başıma yapabilir miyim.. özel sektörde olduğum için 6 ayın sonunda işe dönmem gerek (bağlı çalışan yönetici avukatım, şirket 6 aydan fazla bensiz idare edemez. Rapor vs ihtimalim yok) 6 aylık bebeği kreşe bırakmak nasıl olur..

Açıkçası biraz yüreklendirilmeye ve desteğe ihtiyacım var galiba..

Bu arada düzenli regl oluyorum her ay kasıklarımdaki hafif ağrıdan yumurtlamamı fark edebiliyorum , hipotiroidim var ancak ilaçla kontrol altında..
hayır geç değil
gayet genç ve günümüz için normal bir yaştasınız

@patiledim @Sunhill @Aysenaz11 @Six Feet Under
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın o kadar iyi geldi ki.. sanırım insanın çok fazla desteğe ihtiyacı oluyor. Bir de kimseye söylemedim planlarımızı o sebeple sanırım çok içime attım..
Ayrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..
Eee o zaman çocuk sahibi olamayıp daha geç yaşta anne olanlar ölsün o zaman zaten ne oluyorsa bu toplum yüzünden oluyor. Herkesin her şeye burnunu sokması

1992 doğumluyum. Kendi hür irademle 33 yasimda hamile kaldim. Kendi irademle 30 yasinda evlendim. Yani anneligi seversem 2. Bebeğimi de yaparım. 20 ler çocuk büyütmek için değil yaşamak için var benim gözümde.

Herkes 6 ay kısmına takılmış meslektaşınız olarak çok iyi anlıyorum. Şirketlerde açık pozisyon bulup girmek zaten başlı başına zorken uzun süre izin vereceklerini hiç sanmıyorum. Ama şirket avukatlığı olduğu için bir süre evden çalışmanıza müsade edebilirler bence bu yolu deneyebilirsiniz

Herkes 6 ay kısmına takılmış meslektaşınız olarak çok iyi anlıyorum. Şirketlerde açık pozisyon bulup girmek zaten başlı başına zorken uzun süre izin vereceklerini hiç sanmıyorum. Ama şirket avukatlığı olduğu için bir süre evden çalışmanıza müsade edebilirler bence bu yolu deneyebilirsiniz
Tam olarak endişem ve sebebim bu.. dediğiniz gibi açık bulmak zor, bulunca yükselmek zor. Şükür 3 senedir istediğim pozisyondayım ama 6 aydan fazla boş kalamaz çünkü siz de vakıfsınız duruşmalar sözleşmeler dava dosyaları arabuluculuklar vs vs şirketteki başka bir avukatın yerime geçici bakmasına çok da müsait değil haliyle 1 sene uzak kalma imkanı da sağlanmıyor ne yazık ki. Ama dediğiniz gibi belki haftada 1-2 kez şirket içi toplantılara katılma ve evden çalışma ile bir süre daha idare edebilirim..

Tam olarak endişem ve sebebim bu.. dediğiniz gibi açık bulmak zor, bulunca yükselmek zor. Şükür 3 senedir istediğim pozisyondayım ama 6 aydan fazla boş kalamaz çünkü siz de vakıfsınız duruşmalar sözleşmeler dava dosyaları arabuluculuklar vs vs şirketteki başka bir avukatın yerime geçici bakmasına çok da müsait değil haliyle 1 sene uzak kalma imkanı da sağlanmıyor ne yazık ki. Ama dediğiniz gibi belki haftada 1-2 kez şirket içi toplantılara katılma ve evden çalışma ile bir süre daha idare edebilirim..
Doğmamış çocuğa don biçmek tabirini canlı göstermiş oldum bu mesajımla 😂

@patiledim @Sunhill @Aysenaz11 @Six Feet Under
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın o kadar iyi geldi ki.. sanırım insanın çok fazla desteğe ihtiyacı oluyor. Bir de kimseye söylemedim planlarımızı o sebeple sanırım çok içime attım..
Ayrıca çevremdeki insanlar “bu yaşa kadar yapmadıysan artık çok zor olur, çocuk lisedeyken 50 yaşında olcaksın bence de bu saatten sonra yapma milletin torunu olduğunda seninki daha üniversitede olur” gibi apır sapır şeyler söyleyerek açıkçası moralimi de çok bozdular..
Ay milletin lafına ne bakıyorsunuz ki elalemi memnun edemezsiniz erken yaşta yaparsınız acelen neydi derler 30 dan sonra yaparsınız geç kalmışsınız derler birinci çocuğu yapar doğrurusun hani ikinci ne zaman çok ara verme beraber büyüsün derler. Derler de derler asla hiç bitmez .eşinizle ortak bi karar verdiyseniz herhangi bi sağlık sorununuzda yoksa neden olmasın rabbim gönlünüze göre nasib etsin inş hamiş duası🤲🥰

Doğmamış çocuğa don biçmek tabirini canlı göstermiş oldum bu mesajımla 😂
çok şükür sağlıklısınız ve genceciksiniz niyetiniz olduktan sonra pek yakında bebeğinizi kucağınıza alırsınız bunlar hayatınızın yeni güzel problemleri olur diyelim :)) ben 26 yaşındayım boşanma sürecindeyim ama mesleki olarak adeta uzay boşluğundayım kariyerimi belli bir noktaya getirmem ve yeniden birine güvenmem falan o yaşları bulacaktır ki bence çok ideal yaşlar ben de 32-33 yaşlarında anne olmayı çok isterim. Etrafınızdaki yorumlara kulak asmayın. Ve biz hukukçular zaten mezun olduktan sonra hangi yolu seçersek seçelim (hakim savcılık , serbest avukatlık, şirket avukatlığı kurum avukatlığı) inanın hiç farketmez bir emekleme ayağa kalkma sürecimiz oluyor. Mesleğin içinde olup erkenden anne olan çok meslektaş görmedim ben normalimiz bu.

Herkese desteği için çok teşekkür ederim inanılmaz iyi geldi gerçekten. Sadece yaşımla ilgili olumsuz yorumları sık duyduğum için -kimseye fikrini sormadığım halde :) - kendi kendime gerildim galiba. Hepsi de işyerinde avukat meslektaşlarımız :) hani desem ki farkındalıkları yok ama esasen gayet eğitimli kadınlar bilemedim artık takılmamaya çalışacağım :)

6 ay konusu da şöyle bu pozisyona gelebilmek için çok çabaladım 10 yıldır uğraşıyorum son 3 senedir yöneticiyim şirket pozisyonu daha fazla bekletemeyeceğinden mecburum diye düşünüyorum ama tabi hayatta ne olacağı belli olmuyor..

Kayınvalidem yıllar önce vefat etti
Annem de başka ilde ve babam var sorumlu olduğu bir evleri hayatları var bende sürekli kalamaz ama dediğiniz gibi belki evde güvenilir bir bakıcı daha mantıklı olabilir

Tekrar çok teşekkür ederim beni moral olarak çökertmişler sizinle konuşmak çok iyi geldi ♥️
Arkadaşlarınız kıskanç sanırım. Ne var yaşınızda🤭 iş arkadaşları gerçek arkadaşların yerini tutmuyor 😬

Ben 35 te hamile kaldım 36 da doğurdum hamileliğim çok rahat geçti normal birey gibi son aylarda nefes almak zordu organlar sikisiyor falan çocuğumda sağlıklı doğdu yani yaşınız benden genç neden karamsar siniz

Son düzenleme:
33 yaşında, hatta 33.5 yaşında anne oldum
Hiçte sıkıntı yaşamadım
Yabancı bir arkadaşım 45 yaşında hamile kaldı, çocuğu çok sağlıklı
Boşuna endişe ediyorsunuz bence

Ay milletin lafına ne bakıyorsunuz ki elalemi memnun edemezsiniz erken yaşta yaparsınız acelen neydi derler 30 dan sonra yaparsınız geç kalmışsınız derler birinci çocuğu yapar doğrurusun hani ikinci ne zaman çok ara verme beraber büyüsün derler. Derler de derler asla hiç bitmez .eşinizle ortak bi karar verdiyseniz herhangi bi sağlık sorununuzda yoksa neden olmasın rabbim gönlünüze göre nasib etsin inş hamiş duası🤲🥰

Arkadaşlarınız kıskanç sanırım. Ne var yaşınızda🤭 iş arkadaşları gerçek arkadaşların yerini tutmuyor 😬

Ben 35 te hamile kaldım 36 da doğurdum hamileliğim çok rahat geçti normal birey gibi son aylarda nefes almak zordu organlar sikisiyor falan çocuğumda sağlıklı doğdu yani yaşınız benden genç neden karamsar siniz

33 yaşında, hatta 33.5 yaşında anne oldum
Hiçte sıkıntı yaşamadım
Yabancı bir arkadaşım 45 yaşında hamile kaldı, çocuğu çok sağlıklı
Boşuna endişe ediyorsunuz bence
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız bir süredir kendi kendimi boşuna üzmüşüm keşke en baştan konu açsaymışım 🩷

çok şükür sağlıklısınız ve genceciksiniz niyetiniz olduktan sonra pek yakında bebeğinizi kucağınıza alırsınız bunlar hayatınızın yeni güzel problemleri olur diyelim :)) ben 26 yaşındayım boşanma sürecindeyim ama mesleki olarak adeta uzay boşluğundayım kariyerimi belli bir noktaya getirmem ve yeniden birine güvenmem falan o yaşları bulacaktır ki bence çok ideal yaşlar ben de 32-33 yaşlarında anne olmayı çok isterim. Etrafınızdaki yorumlara kulak asmayın. Ve biz hukukçular zaten mezun olduktan sonra hangi yolu seçersek seçelim (hakim savcılık , serbest avukatlık, şirket avukatlığı kurum avukatlığı) inanın hiç farketmez bir emekleme ayağa kalkma sürecimiz oluyor. Mesleğin içinde olup erkenden anne olan çok meslektaş görmedim ben normalimiz bu.
Evet haklısınız 30a kadar tabiri caiz ise hep bir debelenme oluyor bilhassa özel sektörde.. 30 dan sonra kıdem de arttıkça maaşlar özlük vs ancak düzeliyor ne yazık ki.. Umarım bu zor süreciniz en kısa zamanda geçer.. İyilikler güzellikler hep zorlu zamanlardan sonra gelir buna çok inanıyorum ve inşallah bundan sonrası sizin çok daha güzel olur güzel yüzünüz hep gülümsesin 🌸

Back
X