Sondan başlayalım :)
Saatleri düzene siz sokmuyorsunuz, onlar rahat ettikleri saate göre kendileri düzenliyor.
Kaka saatlerini kendileri ayarlıyorlar, bezliyken sabahları kakasını yapan bebeğim, tuvalet öğrendiğinde ben işe gidip geldiğim saatlere göre kendisini ayarlıyordu. Ben evdeyken yapmayı tercih edip, ben işten gelene kadar tutuyordu.
Tuvalet öğrenirken en az 2 gün kakalarını tutabildiklerine şahit olacaksınız zaten.
E, yani... Anne bebekten önce uyanacak tabi ki tuvalet eğitim sürecinde. Hatta ilk birkaç gün geceleri tilki uykusunda takipte olacak. Ben öyle yaptım diyeyim.
Biz son bez paketini aldığımızda, çocuklarımı bilgilendirmiştim "bu paket bitince bir daha bez almayacağız, külotlar giyeceğiz, çişimizi/kakamızı tuvalete yapacağız, yaşasın" diye... Her bezi de kutudan kendisinin getirmesini istemiştim. Son bez 14.20de çıktığında" Aaaa... Yaşasın.... Kızım artık bezden kurtuldu... Çişini tuvalete yapacak rahatlayacak, kakasını tuvalete yapıp rahatlayacak" deyip külot giydirdim. Külotun rahatlığı ile ilk çişe kadar rüya gibi bir mutluluk yaşıyorlar zaten. Bezden kurtulmak ne kadar güzelmiş, rahatmış, anlıyorlar.
Çocuğun sabahları kuru kalkması demek, sabah gözlerini ilk açtığında (annesi ondan sonra uyanıp sabah onu ilk gördüğünde değil) kuru uyanıyor mu? 18 aylıktan büyük bebekler zaten kakasını yapmaktan keyif alacağı için bunu uyurken yapmazlar genelde.. Bir yere saklanıp, keyifle bir kuytuda yaparlar. Tuvalet öğrenirken de o kıymetli kakalarını bırakmaya bu nedenle korkarlar.