Tuvalet Eğitimi 33 aylık oğlum tuvalet eğitimi yardımmm ???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benim ilk kızım (4 gün bırakmasını dört gözle beklediğimiz) ilk kakasını, salondaki beyaz shaggy halıya yapmış, ondan korkup üstüne basmış, ayağında kalandan kurtulmak için halıya sıvamıştı:olamaz:
Kafamdan dumanlar çıkacak kadar kötü olduğumu hatırlıyorum. Ama içim öyleyken dilim "Olsun annecim, kakanı yaptın rahatladım. Ben cicilerim seni. Ama bir dahaki sefere tuvalete yap olur mu. Bak, yoksa ben çok yoruluyorum" demiştim.
ana gibi anaa helal olsun :)

Cocuk kuru kalkıyor mu? ne demek bunu açmak gerek diye düşünüyorum, çünkü sabah gözlerini açıyorlar bizi dürtüp uyandırmadan önce kaka yapıyorsa çocuk mesela bu durum nasıl değerlendirilecek anne çocuktan önce mi kalksın?
Diğer sorum , kaka saatleri hiç belli olmuyor mesela onu da düzene sokmak çok zor
benim kızımda kakası çok düzensizdi eğitime başlamadan çok korkuyordum. Ama tuvalet eğitimi ile kaka da düzene girdi. Evet hala saati belli değil ama yapma sıklığı daha kontrollü. Ona çabuk adapte olacaktır

Sondan başlayalım :)

Saatleri düzene siz sokmuyorsunuz, onlar rahat ettikleri saate göre kendileri düzenliyor.
Kaka saatlerini kendileri ayarlıyorlar, bezliyken sabahları kakasını yapan bebeğim, tuvalet öğrendiğinde ben işe gidip geldiğim saatlere göre kendisini ayarlıyordu. Ben evdeyken yapmayı tercih edip, ben işten gelene kadar tutuyordu.

Tuvalet öğrenirken en az 2 gün kakalarını tutabildiklerine şahit olacaksınız zaten.

E, yani... Anne bebekten önce uyanacak tabi ki tuvalet eğitim sürecinde. Hatta ilk birkaç gün geceleri tilki uykusunda takipte olacak. Ben öyle yaptım diyeyim.

Biz son bez paketini aldığımızda, çocuklarımı bilgilendirmiştim "bu paket bitince bir daha bez almayacağız, külotlar giyeceğiz, çişimizi/kakamızı tuvalete yapacağız, yaşasın" diye... Her bezi de kutudan kendisinin getirmesini istemiştim. Son bez 14.20de çıktığında" Aaaa... Yaşasın.... Kızım artık bezden kurtuldu... Çişini tuvalete yapacak rahatlayacak, kakasını tuvalete yapıp rahatlayacak" deyip külot giydirdim. Külotun rahatlığı ile ilk çişe kadar rüya gibi bir mutluluk yaşıyorlar zaten. Bezden kurtulmak ne kadar güzelmiş, rahatmış, anlıyorlar.

Çocuğun sabahları kuru kalkması demek, sabah gözlerini ilk açtığında (annesi ondan sonra uyanıp sabah onu ilk gördüğünde değil) kuru uyanıyor mu? 18 aylıktan büyük bebekler zaten kakasını yapmaktan keyif alacağı için bunu uyurken yapmazlar genelde.. Bir yere saklanıp, keyifle bir kuytuda yaparlar. Tuvalet öğrenirken de o kıymetli kakalarını bırakmaya bu nedenle korkarlar.
Ahahaha gülmemek elde değil insan istiyor ki anne uyanana kadar tutsun , ama benim evlat sabah 7.30 8.00 da uyaniyo mesela once kakayi veya cisi yapio sonra beni durtup uyandiriyor ben gozumu bi aciyorum batmis oluyor her yer demekki benim 7 de kalkip takipte kalmam lasim . Bi de soyle bir sikintimiz var bunun disinda dediginiz her şeyi yaptım ve de aynen dediginiz gibi yaşantılar oldu fakat sorun şu ki 27 aylık ve hala hazır mama yiyor gece kalkıp istediği de oluyor mama olayı olmasa tüm gece kuru kalıyor önce mamayı mı kessem diye düşündüm ama çocuk kendini baya ac koyuyor. zayıf bünyeli o yüzden mama da benim değil cidden onun kurtarıcısı gibi bir şey. Bi de henüz konuşmuyor maalesef derdini anlatamayınca çok üzülüyor..

Benim ilk kızım (4 gün bırakmasını dört gözle beklediğimiz) ilk kakasını, salondaki beyaz shaggy halıya yapmış, ondan korkup üstüne basmış, ayağında kalandan kurtulmak için halıya sıvamıştı:olamaz:
Kafamdan dumanlar çıkacak kadar kötü olduğumu hatırlıyorum. Ama içim öyleyken dilim "Olsun annecim, kakanı yaptın rahatladım. Ben cicilerim seni. Ama bir dahaki sefere tuvalete yap olur mu. Bak, yoksa ben çok yoruluyorum" demiştim.
Sizin evladıniz en azından ne yaptığının farkında bizimki yapıyor olduğu yere , hiçbir şey olmamış gibi arabalarıyla nani nani yapmaya devam ediyor , hani azcik ah ben ne yaptım moduna girse olsun oğlum yaptın rahatladın konuşması yapicam da umru değil ki hatta ikinci kaka vakasında ıslak mendili almış yerdeki kakalari temizliyordu 🤣 ilkinde ben öyle yapınca görmüş olacakki taklid ediyor

Ahahaha gülmemek elde değil insan istiyor ki anne uyanana kadar tutsun , ama benim evlat sabah 7.30 8.00 da uyaniyo mesela once kakayi veya cisi yapio sonra beni durtup uyandiriyor ben gozumu bi aciyorum batmis oluyor her yer demekki benim 7 de kalkip takipte kalmam lasim . Bi de soyle bir sikintimiz var bunun disinda dediginiz her şeyi yaptım ve de aynen dediginiz gibi yaşantılar oldu fakat sorun şu ki 27 aylık ve hala hazır mama yiyor gece kalkıp istediği de oluyor mama olayı olmasa tüm gece kuru kalıyor önce mamayı mı kessem diye düşündüm ama çocuk kendini baya ac koyuyor. zayıf bünyeli o yüzden mama da benim değil cidden onun kurtarıcısı gibi bir şey. Bi de henüz konuşmuyor maalesef derdini anlatamayınca çok üzülüyor..
Yediğini içtiğini hiç kesmedim ben. Gece 2-3 gibi kalkıp su, ballı süt içiyorlar benimkiler de. Amaaaan, diyorum... Aç susuz kalmasın da, altına kaçırmamayı zaten öğrenecek.

Belirtmeliyim ki, paylaştıklarım, sadece 3 kez deneyip, faydasını gördüğüm tecrübeler.
Bu konuda başka da bilgi/yetki sahibi değilim.

Annelik gönlümüzden geçtiği gibi davranmak ya hani... Benim yaptığım tam olarak bu.

Gece yarısı acıkıp süt içmek istesem (veya susayıp su içmek istesem), bana annem "olmaz, altına kaçırırsın" dese ve vermese, hoşuma gitmez.

Bu nedenle çocuklarıma da böyle hoşuma gitmeyecek şeyi yapmıyorum.

Benim annelik yaklaşımım böyle...
Herkesin yaklaşımı farklıdır elbet...

Sizin evladıniz en azından ne yaptığının farkında bizimki yapıyor olduğu yere , hiçbir şey olmamış gibi arabalarıyla nani nani yapmaya devam ediyor , hani azcik ah ben ne yaptım moduna girse olsun oğlum yaptın rahatladın konuşması yapicam da umru değil ki hatta ikinci kaka vakasında ıslak mendili almış yerdeki kakalari temizliyordu 🤣 ilkinde ben öyle yapınca görmüş olacakki taklid ediyor
Ben tuvalet eğitimlerine 34, 31 ve 35 aylıkken başladım.
27 aylık başlasam benzer tecrübeler yaşayabilirdim belki🤔🤓

Back