Tuvalet Eğitimi 33 aylık oğlum tuvalet eğitimi yardımmm ???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Şu an tamda o kadar olan yeğenime tuvalet eğitimi veriyoruz. Bezi çıkarıp attık çıkardıktan sonra hiç takmadık. Yatağa iki kere işedi tabiki aleze..... Bi sürü cicili bicili kilot alıp sen robot oldun artık bez yok robot adamlar bunları giyer dedi annesi.... Robotlara hayranız çünkütuvalete oturak alındı. Çişin geldiğinde sallan ve söyle diye söylendi.... Sifonu çekmeyi çok seviyor.... Bi yüz kere çişi olmadığı halde tuvalete gidip gelindi.... 1 haftadayız daha.... Bu sürede alışsın diye dışarı da çıkılmıyor..kesinlikle gevşemeli ve rahat olmalısınız siz..... Sabır sabır sabır..... Çişi gelip yapınca alkışlıyorlar bide..... Oda büyük bişey yaptım sanıyor...... Eminim sizde başaracaksınız.... Sadece bezi takıp çıkarmak süreci uzatır...... Çünkü okuduğum makalelerde bu çocuğun kafasını çok karıştırıyormuş.... Bi oraya Bi altına yapmak anlamında..... Hani ne gerek var o zaman tuvalete gibi..... İyi haberlerinizi almak dileğiyle sevgiler

Benim ilk kızım (4 gün bırakmasını dört gözle beklediğimiz) ilk kakasını, salondaki beyaz shaggy halıya yapmış, ondan korkup üstüne basmış, ayağında kalandan kurtulmak için halıya sıvamıştı
Kafamdan dumanlar çıkacak kadar kötü olduğumu hatırlıyorum. Ama içim öyleyken dilim "Olsun annecim, kakanı yaptın rahatladım. Ben cicilerim seni. Ama bir dahaki sefere tuvalete yap olur mu. Bak, yoksa ben çok yoruluyorum" demiştim.

İşte bende kendimi böyle bir şeye hazırlamalıyım bolca sabır ve güce ihtiyacım var

Robot iyiymiş söylediklerinizi denicem çok teşekkür ederim sevgiler

Bay bay çiş bay bay kaka diye sifonu çekip el sallıyorduk hoşuna gitmişti bay bay yapıp sifonu çekicem diye heveslenip öğrendik.

Bay bay çiş bay bay kaka diye sifonu çekip el sallıyorduk hoşuna gitmişti bay bay yapıp sifonu çekicem diye heveslenip öğrendik.
Onu bende denedim sifona basmayı seviyor istiyor ama onun öncesinde çiş yapmıyor saatlerce basardı sifona heraldr bıraksam

Son sözüm,

Arı maya çizgi filminde gübre böceği BEN var, gübre topunu çok seviyor "topum, topum, benim canım gübre topum" diyerek yuvarlıyor topunu... Çok da şirin bir böcek...

Ben üç çocuğuma tuvalet öğretme sürecinin bu aşamasında (kakasını yapmasına destek olurken) şöyle diyordum ve kesinlikle çok işe yaradığını iki ayrı çocuğumda da deneyimledim:
"biz kakamızı cuplatıcaz, sifona basıp uğurlayacağız.... Gübre böceği BEN onları top yapacaaaakk, yuvarlıyacaaak, onu kıymetliiiimmmm, topum topum diye seveceeek..."

İlk kakamızı da detaylarıyla incelenmiştik. Şöyle yorumlar yapmıştı kuzularım: "aaa... bunlar yemeklere benziyooooo... (sitenin bahçesinde babasıyla dolaşmaya çıkıp geldiğinde) anne yavru köpek gördüm, sarma gibi kakalar yaptı...."

Yaptıktan sonra da abartmadan "aferin benim yavruma, kakasını yaptı rahatladı, cicilendi daha da rahatladı" deyip kutluyorduk, şöyle şarkı söylüyorduk birlikte: "I feel better so much better, kendimi daha iyi hissettim, çok daha iyi hissettim"

İyi geceler.
Kuzucuğa sevgiler...

Bakın eski mesajlarımdan buldum.
İlk tuvalet eğitiminden öğrendiklerimi böyle anlatmıştım :
Cocuk kuru kalkıyor mu? ne demek bunu açmak gerek diye düşünüyorum, çünkü sabah gözlerini açıyorlar bizi dürtüp uyandırmadan önce kaka yapıyorsa çocuk mesela bu durum nasıl değerlendirilecek anne çocuktan önce mi kalksın?
Diğer sorum , kaka saatleri hiç belli olmuyor mesela onu da düzene sokmak çok zor

Sondan başlayalım :)

Saatleri düzene siz sokmuyorsunuz, onlar rahat ettikleri saate göre kendileri düzenliyor.
Kaka saatlerini kendileri ayarlıyorlar, bezliyken sabahları kakasını yapan bebeğim, tuvalet öğrendiğinde ben işe gidip geldiğim saatlere göre kendisini ayarlıyordu. Ben evdeyken yapmayı tercih edip, ben işten gelene kadar tutuyordu.

Tuvalet öğrenirken en az 2 gün kakalarını tutabildiklerine şahit olacaksınız zaten.

E, yani... Anne bebekten önce uyanacak tabi ki tuvalet eğitim sürecinde. Hatta ilk birkaç gün geceleri tilki uykusunda takipte olacak. Ben öyle yaptım diyeyim.

Biz son bez paketini aldığımızda, çocuklarımı bilgilendirmiştim "bu paket bitince bir daha bez almayacağız, külotlar giyeceğiz, çişimizi/kakamızı tuvalete yapacağız, yaşasın" diye... Her bezi de kutudan kendisinin getirmesini istemiştim. Son bez 14.20de çıktığında" Aaaa... Yaşasın.... Kızım artık bezden kurtuldu... Çişini tuvalete yapacak rahatlayacak, kakasını tuvalete yapıp rahatlayacak" deyip külot giydirdim. Külotun rahatlığı ile ilk çişe kadar rüya gibi bir mutluluk yaşıyorlar zaten. Bezden kurtulmak ne kadar güzelmiş, rahatmış, anlıyorlar.

Çocuğun sabahları kuru kalkması demek, sabah gözlerini ilk açtığında (annesi ondan sonra uyanıp sabah onu ilk gördüğünde değil) kuru uyanıyor mu? 18 aylıktan büyük bebekler zaten kakasını yapmaktan keyif alacağı için bunu uyurken yapmazlar genelde.. Bir yere saklanıp, keyifle bir kuytuda yaparlar. Tuvalet öğrenirken de o kıymetli kakalarını bırakmaya bu nedenle korkarlar.

Ayh
benimkide öyle hala arada dırenır ama alışıyorlar asla pes etme sende gir birlikte yap. Çiş demiyor ama ben ilkte surekli 10 dk bir götürdüm sonra yavaş yavaş azalttım şindi yarım saate düşürdüm ama yinede söylemiyor ama tutuyor sonra bazen unuttugum oluyor yapınca ya da yaptıktan sonra çiş diyo ama kakayı da demiyor olmaş git diyor birde hep dediler sen gibi başta dinlemedim bez komple kalkmalı bunu yaşlılar dedı ama bir gün doktor gıttıgımde sordum ne zaman başlıyım eğitime diye takıp et sabah uyandıgında bez kuruysa komple kaldır dedı bezi bende yenı kestım bezı bı kez gıydır hemen alışıyor tekrar beze hatta ılk zamanlar be bez dıyordu şimdi don demeye alıstırdım(alıstırma kilodu) yani anlayacagın alısmadı ama ben zorluyorm arada eskısı gıbı bagırıyor ama neşelendiriyorum bazen klozete oturmadan normal tualete yapar gibi ayaklarının uzerine durarak yaptırıyorum sonra sifona basıyor bitince bu hoşuna gidiyo belki seninki de sever denemelisin tabi çişten bahsediyorım dıgeri hala sorun tutuyor 2 gün sonunda dayanamayıp yapıyor bunu sorucam d.k pandemi yüzünden gidemiyorum...

İşte benim ki hic tuvalette yapmiyor agliyor surekli oyalamaya calisiyorum ama yapiyom diyo öyle bekliyo dakikalarca ve hic yapmiyo

Kimi çocuk değişime kapalı oluyor ve hep yaptığı gibi yapmaya devam etmek istiyor. Benim oğlum da böyleydi. Bunun kesin işe yarayan bir metodu yok ama ben Teo'nun kaka kitabını almıştım ve okumuştuk. He oğlumda işe yaramadı ama tuvalet eğitimi sırasında 3 gün kakasını tutan kızımda çok işe yaradı. Önce kitabı okuduk, sonra ben kakam geldi ben büyüAğe yapayım sen küçüğe yap (lazımlık) beraber yapalım dedim. Oscarlık şekilde ıkındım sıkındım, sesler çıkardım filan.. Aa bi baktım, kızın gözler sabitlendi, anlamsız şapşal bir bakışla boşluğa baktı filan.. İşini gördü ve o gün bugündür kakada çişte sorun yaşamadık.

Ama bizim abi gibi bir avantajımız vardı. Lazımlık hep ortada olan, gördüğü, abisi kullanırken gözlemlediği bir nesneydi. Benimkiler yaşları yakın, araları 22 ay. Bezi bırakan bir kuzeni vs varsa o da motive edebilir.

Bezi bırakan ablamin oğlu var 4 yasında oda çok gec ögrendj bu kadar zorlanmadilar tabi ama biz biraz uzak oturuyoruz yani sürekli yan yana değiller

Bezi bırakan ablamin oğlu var 4 yasında oda çok gec ögrendj bu kadar zorlanmadilar tabi ama biz biraz uzak oturuyoruz yani sürekli yan yana değiller
Olur da denk gelirseniz ablanızın oğlunu seremoniyle hep beraber götürün tuvalete :) Yaşıtı birilerinin de bunu yaptığını görsün. Kitap okumaktan hoşanıyorsa, Teo'nun Kaka Kitabi, dediğim gibi iş görebilir..

Telefona pepenin çişimiz tuvalete şarkısını indirmştim, alarm sesi yapmıştım.. Saat başı çalınca koşarak tuvalete gitmiştik ya da lazımlığa oturmuştuk (kızımda).. Aklıma gelenler bunlar.

Ama sıfır hijyen durumuna hazır olun. O bez açıldığı zaman en kral çocuk da olsa, sağa sola yaparak öğreniyor. Her yer çiş de olacak, kaka da.. çooook ama çooooooook sabırlı olmanız lazım.

Hep beraber tuvaleti bi deneyeceğim belki ondan gorup yapmak isteyebilir çok teşrkkür ederim

Benim kardeşime biz her tuvaletini yaptıgında bir ödül vererek alıştırdık.
Örnek : çikolata,oyuncak vs.
Ah canım ne cikolatalar ne oyuncaklar alındı bi kere yapsa valla dünyadaki herseyi alacak durumdayım artık o derece inatçı yapmıyor o anda tamam yapcam diyor bekliyoruz ama yok aglıyor yapmicam iceri gitcem diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…