30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

bi de mama tarifleri ve tavsiyeler diye bir site var ona da bakın

kusura bakmayın düzenlemeden kopyaladım

canım hepsine worde kopyaladım.sonrada düzenler kitapçık yaparım.inş kullanmak nasip olur.çok teşekkür e derim...

Teşekkürler Loveli, ekgıda diye bir word açıp ben de kopyaladım. Zaten son 1,5 aydır hiç kilo almadı benimki, galiba ek gıdaya başlama vaktimiz geldi. 1,5 ay öncesi kaç kiloysa hala aynı. Sanırım sütüm yetmiyor, belki de o yüzden çok ağlıyor yavrum. Kızlar ben hala adet olmadım ama bu böyle gidecek aliba. Loveli Canım nasıl oldun, bebişle alışabildiniz mi çalışma hayatına? Ben de son günlerde bir yardımcı almayı düşünüyorum eve, hem tezimi yazayım hem de birbirlerine alışsınlar. Annemden hiç ümidim kalmadı artık. Birini de hemen bulmak zor, aramaya başlayacağı öümüzdeki günlerde inşallah, babamızı da razı edebilirsek( kızlar yardımcı seçerken nelere dikkat etmeli?
Sezen Ege nasıl? Senin rahatsızlığın tekrarladı mı? Başka kiler vardı burda? Hamişler napıyorsunuz, huuuu???? Taze anneler nasıl gidiyor yavrucaklarla?

iyiyiz Neşecim beni ve Denizimi sorar isen...
ama benim gözüm korkuyo sizi okudukça.. hamileyken iyi de bizimle geliyor heryere içimiz bi o bakımdan rahat, ama çalışınca kime koycaz,güvenilirmi,nasıl bakıcak hep tasa,üzüntü sanırım .(

Loveli... ek gıdaları worde yapıstırdm bende.. eline sağlık..oldukça yararlı bilgiler...
Alıştı mı Eren bakıcısına,küsüyormu hala sana akşamüstü alınca,alışabildimi yavrum

başla canım yavaş yavaş
daha tarif var ekleyeceğim canım sizeeee
ben iyiyim alışamadım okula g,d,yorum ama hala aklım evde oğlumda
önce çocuk bakımından anlayan biri olacak ve çocuğu büyük olacak küçük çocuğu olanlar zordur Allah korusun çocuk kıskanır bebişi falan bi de az biraz eğitimli olsun canım bence konuşması düzgün olsun o önemli çünkü bebekler hemen kaparlar çünkü

alıştı bakıcıda 2 saat kalıyor sonra eşim alıyor 2 sat o bakıyor inşallah eşimin programı değişmez de aynı kalır

üzüntü oluyor ama anne kayınvalide bakarsa için daha rahat olur ama herkes bırakıyor sen de bırakacaksın canım yapacak bişey yok

sezencim daha da ekl,cem
venüsüm takip et buldukça eklerim

bugün patates havuç kabak çorbası yaptım sonra onu yoğurda karıştırdım öyle yedirdim
demin de muhallebi yedirdim içine bir cicibebe koydum pirinçli muhallebi hazır olandan koydum yedirdim sonra sağdığım sütü içirdim

neşecim ben de erene mama veriyorum günde 2 kere okuldayken veriyorlar
öncesinden alıştırdım düzene koydum
bi de ben bir göğüsümü vermiyorum erene gece o yattıktan sonra uyanınca tek meme veriyorum saat sabah tek göğüs emziriyorum 9.30-10 gibi meyve püresi veriyorum
11 de mama içiyor 11.30 gibi uyuyuor bazen güzel uyuyor bazen bi saat sonra kalkıyor saat 2 gibi mama içiyor sonra ben geliyorum sütümü sağıyorum
ondan sonra her iki göğüsümü veriyorum gece yatmasına muhallebi veriyorum doyumluk değil tabi sonra sağdığım sütü veriyorum
o uyuyunca gece göğüsümü sağıyorum biriktirme yapıyorum öyle yapıyorum bu zamana kadar biriktirme yoluyla geldik çok şükür hala anne sütü içiyor diye mutluyum sen de bu yolu dene daha besleyici oluyor en azından 125-130cc anne sütü içerek uyuduğunu biliyorum
özellikle gece veriyorum anne sütünün tüm faydasını uykusunda alsın diye ve daha doyurucu

lovelicim ve neşecimm sizi takip ediyorum tecrübeleriiz çok önemli benim için iyi ki varsınız

selam
ben 33 yaşında 2.çocuğuna 10 haftalık hamile bi hatunum.ilk çocuğum 10 yaşında ve sırf bi kardeşi olsun istediği için tekrar hamile kaldım ve şu an çok fena nezleyim nefes alamıyorum burnum musluk gibi moralim bozuk.doktoruma burun tıkanıklığı için otrivine pediatrik kullanabilirmiyim dediğimde kullan dedi ama eşim zararlı olacağını düşünüyo napıcam ben yaa spreyi kullanmasam çok kötü oluorum sizce ne yapıyım kızlar?

slm neşecim nasılsın..sizi takip ediyoruz burdan inş bize de sağlıklıca doğurmak ve büyütmek nasip olur.sen 1 yıl iznemi ayrıldın?

takipçinim :82:

ayyy maşallah sana lovelim... senin bu plan programına hayranım..ben kendimi düşünemiyorum , heralde çok zavallı durumda olurum

kızlar sabhtan girdim yazamadan kapattım, gene aynısı olmadan yazayım. bizimki dün aşı oldu, bide ben muz rendeleyip vermişti biraz, kabız oldu mu..alın size uykusuz gece...

Selam kizlar uzun zamandir girip takip edemiyorum burayi.

2 subatta kizim dunyaya geldi. Dogumda bazi sorunlar oldu ama Allahin izini ile sorunsuz dunyaya geldi.

2310 gram dogdu minigim, zaten son bir aydir kilo almiyordu karnimda iken, 3 haftada erken dogurtulunca kilosu cok az.

Hastahanede 9 gun kaldik. En gec her 3 saate bir mama verildi. Gogsumu emiyor ama zayif ve gucsuz oldugu icin yeterli sut alamiyor, bu yuzden daha hastahanede iken goguslerimi pompalamaya basladim sutu cikarip vermek icin. Ilk gunlerde zaten sut yoktu ek sut ile beslenildi, 3-4 gun sonra sutum geldi ve hem gogus ve hem sut veriliyordu. Bir iki gun icinde gogsumde hemen hemen hic sut alamadigini tespit ettiler, o andada iste pompalamaya basladim. Halende pompalayip veriyorum, halen gogusten sut alamiyor yeterli derecede.

Gunler cok yorucu, her 2-3 saate bir temizligi, mamavermek, gogus unutmasin diye biraz emzirmek (guclendiginde kendisi gogusten yeterince sut alabilir umidi ile), pompalamak derken 1 en fazla 2 saat sonra ayni sey tekrar basliyor. Gunduzleri hadi neyse ama geceleri cok yorucu oluyor bu islem.. Bu yuzden geceleri pompalamayi biraktim, ama yinede kalk, buzdolabindan sutunu cikar, isit, altini degistir, mamayi ver, tekraruyut derken gece nobetleri bitiriyor beni resmen. Ama kizim icin herseye deger yinede.

Geceleri cok huysuz bizim kiz, yataginda uyumak istemiyor, kendi yatagimiza aldigimda uyuyor uzerimde ve yanimda, veya memede. Bu problemi nasil cozecegim bilmiyorum, daha 3 haftalik ama bu kadar sorun oluyor. Gunduz yataginda uyuyor sorunsuz, ama gece oldugunda yatmak istemiyor yataginda. Uyuduktan sonra yatirdigimizda aninda uyaniyor ve basliyor bagirmaya.

Birde gaz sorunumuz var biraz, gazini cikartamiyor pek, ve uykusunda gun boyunca ara ara bagiriyor sanci geldiginde. Onerisi olan varmi?

Birde yaklasik bir haftadir kakasi yesil oluyor, veya yesil ve sari karisik. Hemsireye sordum normal olabilir demisti ama, yesil kaka hic duymadim ben.. Sizde yasayan varmi?

Sutumu arttirmak icin yapabilecegim seyler varmi? Simdi 2 en fazla 3 saate bir yaklasik 60 ml iciyor, yani gunluk yaklasik 500-600 ml iciyor. Simdi sutum tam yetiyor gibi birsey, gunduzleri 3 saate bir pompalamama ragmen pek artmiyor sutum, biraz daha buyuyunce yetmeyecek diye korkuyorum..

Nesecim ay halinden bahsetmissin, emzirdigin surece ay halin gelmeyebilir, veya ilk aydan gelebilir. Normalde 6 aydan sonra gelir diyorlar. Yani gelmeside gelmemeside normal anlayacagin. Korkmana gerek yok yani :) Ayrica emzirdigin surece hamile kalma olasiliginda dusukmus (imkansiz degil tabiiki)

Lovelim tarifler vermissin super, bizde insallah buyuyunce yararlaniriz :)

venüsüüümmm heeheheheheh yardımım oluyorsa ne mutlu bana

olma mı olma mı lovelimmmm....sağolasın...

kendin için üşenirsin ama bebeğğin için hiç üşenmezsin

öylemi oliyyy inş

kızlar sabhtan girdim yazamadan kapattım, gene aynısı olmadan yazayım. bizimki dün aşı oldu, bide ben muz rendeleyip vermişti biraz, kabız oldu mu..alın size uykusuz gece...

oyyy kıyamam yaa

böyle durumlarda hemen kaysı suyu ver ya da su içir elma da ver muzu tek vermiyorum ben daha meyvelere karıştırıyorum canım

canım çok sevindim haber aldığıma meraktaydım canım
süt yapacaklar
günlük alacan bunları unuttma
1 lt süt
ısırgan anason rezene kimyon karışımı çay 2 bardak
humana still çay 2 bardak
bulgur pilavıı
su en az 2 lt
malt içeceği bu maltana ya da fayrouz diye satılıyor
kefir
dereotu
bunları tüket hem sütün kalitesini arttırır hem miktarını canım test ettim onayladım

bebişin için ise nurse harvey gaz ilacını 4 saate bir ver çok rahatlar ,
bi de emzirdikten sonra kucağında taşı hafif hoplat sırtına değil bezinin olduğu yere vur ben öyle yapıyordum işe yarıyordu canım

emzirme işine gelince sakın bırakma muhakkak çenesi güçlenince çeker

şimdi 3 haftalık gece her gün aynı saate yatağına koy ve beşiği salla ama her gün aynı işi tekrarla vazgeçme öğrensin ben ereni bir aylıktan beri hergün aynı saate yaıtrdım gece altını açma kaka yapmaz zaten alıştırma ben doğduğundan beri değiştirmedim gece

aklıma gelen olursa yazarım canım güle güle büyüt bebeğini canım

canım benim güle güle büyüt sağlıkla inşallah..ben de nerde bu kız diyordum..

lovelinin yazdıklarına aynen katılıyorum bir de bende boza çok işe yaradı

gaz için de om-x şurup işe yaradı bizde bir de sıcak su torbası yapıp ayaklarının ucuna değümeyecek şekilde koyabilirsin

yeşil kaka fazla beslenmeden oluyor diye biliyorum ben

haberlerini bekliyoruz

Tesekkurler kizlar.

Canim ben tr de degilim o ilaclari/suruplari burada bulamam maalesef..

O rezene karisimi caydan iciyorum. Sut ve sut urunlerinden uzak duruyorum maalesef, kizim kaldirmiyor sut urunlerini, simdi onlari kesince migdesi biraz daha rahatladi.

Dereotunu bilmiyordum onu deneyeyim, malt ozude alayim. bulgur pilavida gaz yapar bebekte diye biliyorum?

Canim zaten gece mama icin mecburen kaldiriyoruz 2-3 saate bir, onun icin uyaniyor, mama verdigimizden altinada yapiyor, yani degistirmek gerekiyor. cok duzensiz hersey simdi gercekten, uyandirmasakta genelde kendide uyaniyor acikiyor zaten, nadiren uyandirmak zorunda kaliyoruz yinede ama, bazen uyanmiyor. Insallah kontrolleri iyi gecerde cok uzun sure bu ise devam etmeyiz, gunduz neysede gece o kadar siklikta kalkmak gercekten yoruyor insani..

Emzirmeye devam ediyorum canim, ama hemen yoruluyor uyuyor, emmiyor, emsede tarttigimizda fark etmemis oluyor, sirf bu is icin bebek tartisi aldik, ama her memeden once ve sonrasinda tarttigimizda husrana ugruyoruz, insallah yakinda memedende gidasini alabilir. ama siseye cok alisti kolay geliyor oradan hemen sut, meme ilede cok fazla ugrasmak istememeye basliyor

Yesil kaka olayini biraz netten arastirdim cok farkli seyler cikiyor, birisi cok yemekten diyor, birisi sisteminden hizli gectiginden diyor, birisi sebepsiz olabilir diyor, kafam karisti yani.. haftaya kontrolu var ozaman soracagim tekrar..

Insallah siz bebisleriniz ile iyisinizdir. takip ediyorum buradan zaten her zaman vakit bulup yazamasamda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…