• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

kizlar kontrolden geldim ve moralim bozuk...

Halen kucukmus bebegim, olculere gore 1460 gram civarinda dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim, ondan sonrada her hafta geleceksin dedi. Her hafta kontrol burada hic normal degil yani endiselendim ister istemez simdi.

Sivisi iyi imis, kordonda iyi, besin gidiyor yani bebege, ama iste soyledikleri baya bi endiselendirdi beni.

Sizin kontroller nasildi, bu haftada kac kilo idi bebekleriniz, dogumda kac kilo dogdular. Burada hangi kategoride bunlari sorabilirim acaba? Uff canim cok sikkin :(

cherrycim sıkma canıını bizim ekim anneleri topiğinde arkadaşın oğlu da hiç kilo almıyordu çok zayıftı dr alacaktı erkenden o derece hatta kiilo alımı çok azdı adı melisesra onu bul ekim annelerinde sor ona oğlu normal doğdu sağlıklı ama zayıftı
eren de zayıftı 3100gr kafa çapı 34.5cm düşün sezenin bebişinden minikti oğlum 47 cm boyu vardı minnacıktı oğluşum şimdi maşallah iyi
dert etme herşey güzel olacak
sola yatmayı uzat hatta arkana yastık koy sağa dönemeyesin
ben 9 ay boyunca sola yattım 5dk sadece sağa yatardım

Sagol canim. Biraz arastirdim okadarda kucuk degil gibi geldi bana. 200-300 gram fark var "normal" denilen boyuttan. Okadarda cok fark degil herhalde..

zaten bizim ailedekiler genelde 3 kilo veta altinda doguyor, buraya gore sanirim ufak oluyor bu, insallah sagliklidirda biraz ufak olsun yani. Dedigin anneyide bulayim bir sorayim.

Birazda olsa rahatim simdi, aklimda olsa bile gelecek kontroller..

Sagol canim. Biraz arastirdim okadarda kucuk degil gibi geldi bana. 200-300 gram fark var "normal" denilen boyuttan. Okadarda cok fark degil herhalde..

zaten bizim ailedekiler genelde 3 kilo veta altinda doguyor, buraya gore sanirim ufak oluyor bu, insallah sagliklidirda biraz ufak olsun yani. Dedigin anneyide bulayim bir sorayim.

Birazda olsa rahatim simdi, aklimda olsa bile gelecek kontroller..

canıım rahat ol sakın kendine dert etme içini ferah tutu sapasağlam gelecek bebişin o zaman bütün bunları unutacaksın

Herkese merhaba, hepinizi çok özledim kızlar. Biliyorsunuz vaktimizin çoğu bu yaramazlara geçiyor. Doktorlardan ve laboratuvarlardan evde durmaz olduk ama şükür bugünümüze. Bizimkinin reflüsü iyice arttı ve felaket kucakçı oldu. Lovelim sen bir çare bulabildin mi bu sürekli kucak istemelerine? Önüne gelen bu kucakçı olmuş diyor da çaresini söylemiyor. Çocuğum reflülüçok gazı var ne yapsam da kendimden biraz uzakalştırsam dedikçe hırçınlaşıyor, bir de idrar yolu enfeksiyonumuz tuz biber oldu. Nerdeyse hergün hastane veya laboratuvardayız. Tam örneği veriyoruz kültür için, yok bulaş olmuş, tekralanacak, yok şöyle yok böyle derken bi adam gibi sonuca ulaşamadık. Az sonra gene arayacağım laboratuvarı bakalım sonuç ne,içtiği onca ilaç işe yaradı mı? Şeytan diyor git sünnet ettir kurtul. Ege ve Eren bebek neler yapıyor? Yoldakilerde durum nasıl? Kızlar sütüm teymiyor reflüden kusuyor yavrum arada mama veriyorum, kendimi suçlu hissediyorum hem de..Ay gene kendimden bahsettim hep, anacım doğurmak bir zor, büyütmek daha zor. Birde bunlar büyüyünce bizi takmayacaklar, eh gel de kızma şimdi. Adımız da kaynana olacak:)) hamişler bolca uyuyun bak demedi demeyin. Bende böyle diyenlere kızıyordum ama aman her fırsatta uyuyun.Omuzlarım ağrıyor uykusuzluktan kafam duruyor, eşler yardım etmezse bir de benimki gibi semeye dönersiniz haberiniz olsun..Cherry son durumun ne canım?

bana dr hamileyken ne yana yattığının önemi yok, bol yürüyüş yap, kan akışı düzenlensin, o zaman daha iyi gelişir demişti. Şu hale bak "ben hamileyken" lafları ne uzaktı, bitti geçti bile:))

selam kızlar

ben ve Ege iyiyiz çok şükür..yarın mevlütümüz var 27 sinde pzt günü de tam 1 ay olacak oğlum dünyaya geleli..
aslında uslu bir bebek şu gaz sancıları olmasa..
kriz gibi geliyor bazen ve pat diye de kesiliyor..o kadar da yediğime içtiğime dikkat ediyorum ama..
banyo yapmayı çok seviyor oğlum..emerken uyumayı ama öyle yatırmıyorum gaz çıkartmaya çalışıyorum sonra uykusu kaçıyor yine emmek istiyor sonra alt değiştiriyoruz derken kısır bir döngüye giriyoruz bir de çok üst baş kirletiyoruz altını açınca çiş yapıyor bir de çok kusuyoruz..

aynı biz:)) kısır döngünün böylesi dimi? kuzum sizin kırkınız çıkmıştır o zaman:)) Ege de bizimki gibi itfaiyecilik oynuyor desene. Geçen ultrosonla kalça muayenesi yaparken dr onu da ıslatıverdi:))

gece altını değişltirme gazını çıkartma bırak uyusun
nurse harveys kullan düzenli kullanınca çok işe yarıyor ya da rezene verebilirsin kimyon verebilirsin birkaç kaşık anım
çok ağlarsa karnına ılık zeytinyağı sür sonra sıcak havluyla sar iiyi gelir

bana da yazmıştın bunları:)) topiğimizin hemşiresi gibisin ya...bir de %100 yün ipi çıktı nakonun. Onlardan aldım ben, çorap ördüm, patikli pantalonlarının içine onları giydiriyorum, ayakları sıcacık duruyor, tavsiye ederim size de...

aklıma geldikçe yazıyorum, kusura bakmayın..kızlar ben bebeğe oyun halısı, puset oyuncağı ve dönence almak istiyorum. Biraz benden uzaklaşsın başka şeylerle oyalansın diye. Tavsiye edebilecekleriniz var mı? Siz aldınız mı? Bazen otokoltuğu diye aldığımız anakucağına oyuncak falan asıyorum ond sallıyorum biraz oynuyor. Daha çeşitlendirsek iyi olur sanırım..

ahanda lovelim gelmiş, hoşgeldin canım? nasılsın neler yapıyorsun? görüşemez olduk iyice...kız özlüyorum hepinizi tek tek merak ediyorum. Buraya bir "ce" deyp birdaha uğramayanlar var galiba, keşke hepinizle tek tek ilgilenebilsem ama olmuyor işte. Dün ilk defa kendime güzel bir eşofman takım alıp giyindim makyaj yaptım:)) eşimi öyle karşıladım. Resmen kendimi unutmuşum ben ya...aslında biraz toparlanmak lazım:)) şu göbek nasıl gidecek mesela????:49::))

tammmm kucakçıyız çözüm bulamadım canımmm
sütüm azalıyorrrr habire çözüm bulmaya çalışıyorum
geçmiş olsun neşem ya
valla sabahtan beri bişeyler yiyip içiyorum
şimdi ayakta sallanarak uyuyor
sütümü sağıyorum emzirdikten sonra onu biriktirip veriyorum demin bir göğüsümü vermemiştim çok ağlayınca onu verdimi bir emzirdim bir sağdım akşam içecek kadar birikti inşallah artar yaaaaaaa

tammmm kucakçıyız çözüm bulamadım canımmm
sütüm azalıyorrrr habire çözüm bulmaya çalışıyorum
geçmiş olsun neşem ya
valla sabahtan beri bişeyler yiyip içiyorum
şimdi ayakta sallanarak uyuyor
sütümü sağıyorum emzirdikten sonra onu biriktirip veriyorum demin bir göğüsümü vermemiştim çok ağlayınca onu verdimi bir emzirdim bir sağdım akşam içecek kadar birikti inşallah artar yaaaaaaa

canım bebiş sağma makinelerinden daha kuvvetli çeker, tamamen ona bıraksana..Bana demiştinsen ye uyu diye, bak yiyip yatmak dinlenmek iyi geliyor bana. still tea içtim akşam ben de ve süt. Korkuyorum gene kakasında kan olacak diye çok süt ürünü içemyorum ama napim benim de azaldı. Geçen aşıya gidince ebe dedi ki, ilk zamanladaki gibi memen dolmaz çok yumuşak olur ama sık sık emzir o bebeğe yeter dedi. Gece yatmadan önce oğlumun açlık çığlıklarını bilmiyor tabi, napim mama takviyesi yapıyorum atmadan önce. İstersen sen de dene. Yavrum aç uyumuyor, mamayı daha biremeden gözleri kapanıp gidiyor çoğu zaman. Aç. Dayanamıyorum ben de Ülker Hero baby'nin laktum mamasından veriyorum bir tek onu yiyor. Malt içeceği falan denedin mi? Ben sipariş ettim mama ile birikte bugünlerde gelir, iyi gelirse sana da yazarım. Şöyle doyurucu değil benim sütüm de..Birşeyler öğrenirem yazarım canım..

ahanda lovelim gelmiş, hoşgeldin canım? nasılsın neler yapıyorsun? görüşemez olduk iyice...kız özlüyorum hepinizi tek tek merak ediyorum. Buraya bir "ce" deyp birdaha uğramayanlar var galiba, keşke hepinizle tek tek ilgilenebilsem ama olmuyor işte. Dün ilk defa kendime güzel bir eşofman takım alıp giyindim makyaj yaptım:)) eşimi öyle karşıladım. Resmen kendimi unutmuşum ben ya...aslında biraz toparlanmak lazım:)) şu göbek nasıl gidecek mesela????:49::))
valla hep aklımdasın bakıyorum gelmemişsin
iyi eren de ayağımda uyuyor öğle uykusunu öğretmeye çalışıyorum neşecim
ne güzel ben de kendime bakmamam lazım aslında
aklıma geldikçe yazıyorum, kusura bakmayın..kızlar ben bebeğe oyun halısı, puset oyuncağı ve dönence almak istiyorum. Biraz benden uzaklaşsın başka şeylerle oyalansın diye. Tavsiye edebilecekleriniz var mı? Siz aldınız mı? Bazen otokoltuğu diye aldığımız anakucağına oyuncak falan asıyorum ond sallıyorum biraz oynuyor. Daha çeşitlendirsek iyi olur sanırım..

valla ucuzdan dönence aldım çok az oyananıyor çıngırak aldıım onunla da pek iligili değil 5-6dk oyalanıyor oyun halısını eşim kendi yapacakmış mindere boru yapıştıracak oyuncak asacakmış bekliyoruz bakalım
ny babies sitesi var uygun fiyatta oyun halısı var bak istersen

yiyip uyuyorum valla oğlan gece de uyuyor ama azaldı
malt içecek aldım onu içecem ünşallahh işe yarar

valla hep aklımdasın bakıyorum gelmemişsin
iyi eren de ayağımda uyuyor öğle uykusunu öğretmeye çalışıyorum neşecim
ne güzel ben de kendime bakmamam lazım aslında

valla ucuzdan dönence aldım çok az oyananıyor çıngırak aldıım onunla da pek iligili değil 5-6dk oyalanıyor oyun halısını eşim kendi yapacakmış mindere boru yapıştıracak oyuncak asacakmış bekliyoruz bakalım
ny babies sitesi var uygun fiyatta oyun halısı var bak istersen

canım anneme derim ben de sallanmaz bebek, neden salaldın bizi diye, şimdi gel gör beni, nerdeyse çingene salıncağı kurucam:)):9:
senin eşin de benimki gibi, boşa para diyor, insan kendisi yapabilirmiş ama icraat yok ortada:)) bebişi bana attı, hiç umru bile değil.Ne yaparsam yapayımben. Daha oyuncakları tam bilemiyorlar bir tek biz varız dünyalarında. Biraz büyüseler, havalar güzelleşse. Sıkıntımız en çok bu kıış, inşallah hayırlısıyla atlatırız canım. Bu arada kendimizi de unutmayalım haaa..Kilo alıcam diye korkuyorum göbek aldı yürüdü zaten, çatlaklar desen felaket. Kendimiz için bu kışa özel bşiler yapmalıyız, ne dersin?

sağma işiini o bitirdikten sonra yapıyorum eren doyuyor sonrasını kalanını çekiyorum biriktiriyorum 50 cc kadar oluyor gece emzriyorum ardından onu veriyorum

yiyip uyuyorum valla oğlan gece de uyuyor ama azaldı
malt içecek aldım onu içecem ünşallahh işe yarar

iç bakalım güzel mi tadı, ben de sipariş ettim gelecek. canım uyuyorsa sorun yok, kendine dert edersen daha da azalır. zaten ebe öyle dedi yumuşak olurmuş az olurmuş ama bebeğe yetermiş. benimki reflü ve çok kusmasa benimki de yeter belki.ilaçlar da hiç fayda etmedi bizde laktozim, biogaiya, gaviskon..hiçbiri iyigelmedi. bakalım hayırlısı..bence uyuyorsa kendini üzme sen..bolca emzir sadece..biberona da çok alıştırma, anne memesini emmek zor gelirmiş o zaman. bana büyük görümcem ısrar ediyor emziğe alıştır , çok ağladığı için gaz oluyor ondan kusuyor diyor. emzik verip vermemek konusunda ile kararsızım ben..

Back