• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra evlenen var mı? Çevre baskısıyla nasıl başa çıktınız?

sanssizkiz12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2020
37
-6
1
32
Merhaba arkadaşlar. Dün de konu açmıştım. Bazı arkadaşlar kızmıştı bana. Belki kendilerince haklılar. Dün kötü olduğum için detaylı yazamadım. Cevap da veremedim yazdıklarınıza, kusura bakmayın. Uzun yıllardır birlikte olduğum biri var. Fakat şartlar uygun olmadığı için evlenemedik. İkimiz de 29 yaşına geldik. Ailem hep başkalarıyla tanıştırmaya çalışıyor, şununla tanış bununla tanış vs. Ben kabul etmeyince tabiki kavga gürültü. Hatta hepinizden özür dileyerek söylüyorum birliktelik yaşadığım için korktuğumu bile ima etti AİLEM. Halbuki sevdiğim için bekliyorum ben, onlara ayrıldım dedim. Çünkü ben memur o olmadığı için istemediler. Kavga çıkarttılar. Erkek kardeşim beni tüm aileme rezil etti. Abimi aradı ben sevgilimle beraberim diye. Sadece sevdim halbuki.. Dün düşünmekten uyuyamadım. O da elinden geleni yaptı ben de ona dualarımla destek oldum ama nasibimiz bağlanmış gibi olmuyor bir türlü.. 8 yıldır çalışıyorum, elimde 20 binden başka param yok. Nedeni ise aileme yardım etmem. Tek isteğim evlenmekti sevdiğimle, ama sırf memur değil diye bana dünyayı dar ettiler. Geçen yaz annem üstüme o kadar geldi ki, hap aldım Allah’a şükür bisey olmadı ama annem karsıma geçip dalga geçer gibi baktı bana. Arkadaşlarım evli. Bu olaydan önce onlara(evlenen arkadaslarıma) kurban ol dedi.. sırf evlenmedim diye 😭 O kadar kötüyüm ki. 29 yaşındayım Çok mu geçti yasım.. çok mu geç kaldım? Evlenmemek çok mu kötü bir şey. Çalışıyorum, paramı doğru dürüst kullanamadım bile. O kadar zoruma gidiyor ki her şey. İnsan içine çıkmak istemiyorum. Hep bir evlilik muhabbeti. Hep bir acıyarak bakış var gözlerinde. 30 yaşından sonra evlenen var mı aranızda? Çok bekleyip engelleri aşıp evlenip mutlu olan var mı? Bunu duymaya o kadar ihtiyacım var ki.. Lütfen kınamayın. Psikolojik olarak iyi değilim suan..

Önceki konunuzu bilmiyorum ama 30 yaş neden geç olsun. Hatta şimdi genelde 30lu yaşlara yakın ve sonrasında evleniyorlar ki, zaten okul bitti işe girdim falan filan derken anca oluyor. Şu memur ısrarını da anlayamıyorum. Ne iş yapıyor sevgiliniz?
Sevgilim normalde sporla ilgileniyordu. Halk eğitimde çalışıyordu. Ben ailem memur istiyor dediğim için ordan çıktı. Bekçilik için diğer sınavlar için uğraştı. Spor salonunda çalışıyordu ama pandemiden dolayı oralar da kapandı. Ailem memur olmasa bizi sil dediler karşılarına çıkıp illa evlenecem de diyemiyorum. Herkes siler beni çünkü

İyide sevgiliniz doğru düzgün çalışmamış ki hiç okudum eski konunuzu. 30 a merdiven dayamış tek yaptığı birkere bekçilik birkere kpss denemek. Özel sektorde bu yaşına kadar hiç çalışmamış gir çık yapmış kendiniz yazdiniz. Aileniz memur olmadığı için değil tembel oldugu için izin vermiyor bu kadar mı gözünüz bağlandı ? Şimdiye kadar kendi ailesine sırtını dayamış evlenirseniz size sırtını dayayıp yatacak evde görmüyor musunuz bunu gercekten

Son düzenleme:
Aileniz sizin psikolojinizi bozmuş. Madem memursunuz, ufak bir daire tutun kendinize kurtulun o evden. 29 yaşında koskoca kadın kiminle evleneceğine kendisi karar verebilir. Şaka gibi ya bunca sene memur değil diye mi beklediniz ciddi ciddi? Ne iş yapıyor sevgiliniz?

Erkek kardeşim ve ben ben başa çıkmamaya karar verdik, onun yerine bize laf edene kötü sözler söylüyoruz :KK70:
Beraber ayrı eve çıktık abi-kardeş çünkü yanlarından kaçmak gerekiyor. Bu muhabbeti açan her tanıdığımız/akrabamıza da kötü şeyler söylüyoruz

30 yaş evlenmek için geç değil ama sizin sıkıntınız daha farklı gibi geldi bana. Sevgiliniz var ve memur değil diye aileniz karşı çıkıyormuş. Hic calismiyor mu? Isi gucu yokmu?
Ayrıca artık ailenize bence maddi yardımı kesin. 8 yılda 20 bin birikim az bence ailesiyle yaşayan biri için. Hatta mümkünse ayri eve çıkın, biraz kafanızı dinleyin

Ya cidden siz bu kafayla gidersiniz kendinizi yaşayamazsınız
Evlilik olayından bağımsız söylüyorum öncelik kendiniz olun aileniz olmasın uzun hayat var önünüzde

neden onlara göre şekillendiriyorsunuz ailenize nasıl ne şekilde yardım ediyorsunuz gelirinizle uyumlu yardım mı?

29 sunuz 19 değilsiniz her işi intiharla çözmeye çalışasınız ne bu kusura bakmayın sinmişlik,pısırıklık

gerçek mi ya bunlat?

Sevgilim normalde sporla ilgileniyordu. Halk eğitimde çalışıyordu. Ben ailem memur istiyor dediğim için ordan çıktı. Bekçilik için diğer sınavlar için uğraştı. Spor salonunda çalışıyordu ama pandemiden dolayı oralar da kapandı. Ailem memur olmasa bizi sil dediler karşılarına çıkıp illa evlenecem de diyemiyorum. Herkes siler beni çünkü
Yani sevgiliniz çalışkan biriyse düzgün bir iş bulup çıkabilir karşılarına illa memurluk neden yani? Ama başka durumlar var ve aile istemiyorsa bir daha düşünün bence.

anne baba silemez kırılır küser zamanlada afferder tabi ki onlara karşı gelip evlenmeyin ama sadece meslek ise sorun sevgiliniz ile karşılarına geçin konuşun

30dan once evlenmeyi mantikli bulmuyorum. Cunku zaten 22 yasinda universite bitiyor,sonra is bulunuyor,aileyle biraz gezilip tozuluyor,sonra biraz arkadaslarla hayat yasaniyor,kenara uc bes para koyup birikim yapiliyor derken zaten oldu sana yas 30. Oncesinde cibil cibil evlenip de hayatimi mobilya borcu odemekle geciremem sahsen.

İyide sevgiliniz doğru düzgün çalışmamış ki hiç okudum eski konunuzu. 30 a merdiven dayamış tek yaptığı birkere bekçilik birkere kpss denemek. Özel sektorde bu yaşına kadar hiç çalışmamış gir çık yapmış kendiniz yazdiniz. Aileniz memur olmadığı için değil tembel oldugu için izin vermiyor bu kadar mı gözünüz bağlandı ? Şimdiye kadar kendi ailesine sırtını dayamış evlenirseniz size sırtını dayayıp yatacak evde görmüyor musunuz bunu gercekten
Ben orda tam yazamadım kötü olduğum için. Ben de çıkmasını istedim sınava hazırlansın istedim. Çocuk da ne yapacağını sasırdı hep. Çünkü halk eğitimde düzgün isi vardı. Onun için uğraştı belgeler aldı ama ailem istemez diye ailemin karşısına çıkaramadım. Çünkü bütün arkadaşlarım memurla evli. Ben öyle olursam annem ölür kahrından. Öyle lanse ediuor bana

Yani sevgiliniz çalışkan biriyse düzgün bir iş bulup çıkabilir karşılarına illa memurluk neden yani? Ama başka durumlar var ve aile istemiyorsa bir daha düşünün bence.
Çalışkan olmasına çalışkan ama ailemin bu düşüncesini kuramadım. Annemin tek derdi parası olsun yeter. Aldatsa da para olunca kocayı ne yapacaksın diyor bana

Allaaaahüüüü ekber. Neymiş bu evlenmek ya. Başka bir konuda da belirttim; yine net olarak söyleyeyim. Buralar oralardan göründüğü gibi değil. Kumlu ve boy değil... Gayet çakıl ve derin 😏 ara ara kumlu bölgeler var ama genelde çakıl.
Ama girince alışıyorsun 😎
Bu arada 36 da evlendim, hiçte baskı hissetmedim. Aşık olmasam içimden öyle gelmese yine evlenmezdim. Aslında evlilik benim özgür ve seyahatler çeken ruhuma ters. Evlenmesem daha iyiydi ama kısmet işte 😉

Bu arada 36 da evlendim, hiçte baskı hissetmedim. Aşık olmasam içimden öyle gelmese yine evlenmezdim. Aslında evlilik benim özgür ve seyahatler çeken ruhuma ters. Evlenmesem daha iyiydi ama kısmet işte 😉
Ne güzel. Bir de çevremi görün siz. Ölsem de bekar kalmasam modunda hepsi. Çok ayıplanıyor

Çalışkan olmasına çalışkan ama ailemin bu düşüncesini kuramadım. Annemin tek derdi parası olsun yeter. Aldatsa da para olunca kocayı ne yapacaksın diyor bana
O ne saçma bir düşünce ya herşey para mı.
Sevgiliniz düzgün bir iş bulsun sonra ailenize ısrar edin bence ama iş bulmadan adım atmayın. Bu sefer evlendikten sonra bütün yük sizin üstünüze kalır çok yıpranırsınız.

Merhaba arkadaşlar. Dün de konu açmıştım. Bazı arkadaşlar kızmıştı bana. Belki kendilerince haklılar. Dün kötü olduğum için detaylı yazamadım. Cevap da veremedim yazdıklarınıza, kusura bakmayın. Uzun yıllardır birlikte olduğum biri var. Fakat şartlar uygun olmadığı için evlenemedik. İkimiz de 29 yaşına geldik. Ailem hep başkalarıyla tanıştırmaya çalışıyor, şununla tanış bununla tanış vs. Ben kabul etmeyince tabiki kavga gürültü. Hatta hepinizden özür dileyerek söylüyorum birliktelik yaşadığım için korktuğumu bile ima etti AİLEM. Halbuki sevdiğim için bekliyorum ben, onlara ayrıldım dedim. Çünkü ben memur o olmadığı için istemediler. Kavga çıkarttılar. Erkek kardeşim beni tüm aileme rezil etti. Abimi aradı ben sevgilimle beraberim diye. Sadece sevdim halbuki.. Dün düşünmekten uyuyamadım. O da elinden geleni yaptı ben de ona dualarımla destek oldum ama nasibimiz bağlanmış gibi olmuyor bir türlü.. 8 yıldır çalışıyorum, elimde 20 binden başka param yok. Nedeni ise aileme yardım etmem. Tek isteğim evlenmekti sevdiğimle, ama sırf memur değil diye bana dünyayı dar ettiler. Geçen yaz annem üstüme o kadar geldi ki, hap aldım Allah’a şükür bisey olmadı ama annem karsıma geçip dalga geçer gibi baktı bana. Arkadaşlarım evli. Bu olaydan önce onlara(evlenen arkadaslarıma) kurban ol dedi.. sırf evlenmedim diye 😭 O kadar kötüyüm ki. 29 yaşındayım Çok mu geçti yasım.. çok mu geç kaldım? Evlenmemek çok mu kötü bir şey. Çalışıyorum, paramı doğru dürüst kullanamadım bile. O kadar zoruma gidiyor ki her şey. İnsan içine çıkmak istemiyorum. Hep bir evlilik muhabbeti. Hep bir acıyarak bakış var gözlerinde. 30 yaşından sonra evlenen var mı aranızda? Çok bekleyip engelleri aşıp evlenip mutlu olan var mı? Bunu duymaya o kadar ihtiyacım var ki.. Lütfen kınamayın. Psikolojik olarak iyi değilim suan..
Tabiki geç değil. Komşumuz 33 yaşinda evlendj çok da guzel bir ailesi var. Bebekler gibi bakiyor kiza eşi. Çevre baskisi hiç bir zaman bitmjycek. Insan olan yerde hep var olucak. Evlendikden sonra çocuk baskisi olucak. Benim yaşadiğim gibi. Yani insanlar hep konuşur. Nalesef değiştire bileceğin tek şey kendi düşüncen kismetin yaşi yoktur. Doğru insan kimine 18de cikar kimine 38de. Zamaninda evleneblerin çoğu da dogrusunu yalnişini bilmeden yaşim gelmiş diye evlenenler. Evlenmeden once bana da hep baski vardi. Ben herkesin dilinden Allaha sigindim. Hayatim boyunca bu insanlarin diline birakma diye birakmadi. Çocuk için de biliyorum birakmiycak. Çunki inaniyorum. Sen de inan. Hayirli bir evlilik için dua et♥️

Ya şaka mı bu tip konular. Benim görümce 33 de evlendi o da evde kaldım nögüüü modunda bizi ayırmaya çalıştı gıcık sırf ondan önce evlenmeyelim diye. Yani demem o ki of bu kadar takmayın büyütmeyin herkes zamanı gelince evlenir. Evlilik yaşı zaten bence 27 den sonra olmalı öncesi çoook erken

Back
X