30 önemli isimden çağrı: 'Yeter! Anaları ağlatmayın'

peki ne yapılması gerek arkadaşlar önerileriniz nedir tamamen iyi niyetle soruyorum (mesajım ironi içermiyor )iz

birde şehitllerimizin çoğu çatışma anında değil sivilken ve haince şehit edildiler arkadan
çözüm süreci ters tepti, ki ben sonuna kadar onaylamıştım. yine susacaksa silahlar çözüm süreci başlasın. ama sanmıyorum düzeleceğini. aklımada başka bişey gelmiyor. en kötüsüde bu zaten. çare yok gibi.

bence artık herşey bitti. ne olsa hükümet suçlandı .

tayyip kürt sorunu bitti , pkk sorunu var dedi . dillerini konuşabiliyorlar , üniversiteleri var , tvleri var , daha ne olabilir se yapıldı bu yüzden kürt sorunu artık kalmadı dedi. ama daha fazla istediler. askerin polisin ordan çekilmesini istediler. hatta türk öğretmen ve doktor da istemiyoruz beyanatlarına kadar dayandı. istekleri bitmez bunların . doğuyu versen batıya göz dikerler. yapacak bir şey yok artık , allah kahru perişan etsin pkk nın ve destekçilerininn

peki ne yapılması gerek arkadaşlar önerileriniz nedir tamamen iyi niyetle soruyorum

birde şehitllerimizin çoğu çatışma anında değil sivilken ve haince şehit edildiler arkadan

lamelif valla ben bunun cevabını alamadım bekleme bence. çünkü cevabı yok bu sorunun.

biliyorum pek çok polis akrabam var.hepsinin de izinleri iptal.hatta birinin kardeşi evlendi 1 günlüğüne zor geldi.terörden banane denmiyor ama emin ol askere gidecek,askerde oğlun olsa bizleri çok daha iyi anlarsın.her şeyden habersiz o çocuklar.hiç bir şey bilmeden savaşmalarını nasıl isteyeyim

Arkadaş niye kocanı gönderiyorsun savaşa sanki yaşamını sen bahşetmişsin gibi, sanki sona erdirmeye hakkın varmış gibi,
kalk sen git o kadar meraklıysan? Kocanı feda ettin kolayca da canını da feda edebiliyor musun?

Hadi bakalım görelim yiğit kadınlarımızı, yürüyün sınıra, haydi.

çözüm süreci devam etseydi bunlar olurmuydu. onu konuşalım o zaman.

haa,
birde kanla beslenenler var. silah tüccarları
,belki örgütlerin liderleri,neden güç insanı mutlu eder. çözüm gücü yok etmektir
. belki kaostan nemalananlar.
belki tek başına hükmetme zevkini kaybedecekler.
işine bu süreç gelmeyenler.. çıkarına taş koyulanlar
karanlık işler bunlar. ama çözüm süreci devam etmeliyydi herşeye rağmen. ki başka canlar akmasın. pkk vardı birde işid oldu başımıza bela birde.

üniversiteleri nerede var acaba ?
dillerini konuşabiliyorlar, ama herhangi bir resmiyeti var mı? zaten birinin kendi hanesinde konuştuğu dile şiveye kimse karışamaz.. 1990 lardaki gibi evlerde sokaklarda konuşmayada yasak konulamaz zaten..

diğer dediklerinize diyecek bir şeyim yok ama dil için yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum

hah duka geldi açılınnnnn

yasakmıydı dilleri yasaktı . benim düşüncem değil yani.

ben kimse savaşsın istemiyorum, bu terör bitmezse, biz ömrümüzün sonuna kadar bu korkuyla yaşayacağız,en azından askerlik bitiyo 1 senede. eşim resmi giyimliyken ardına bakmadan yürüyemiyor artık. gerçi sivil resmi farketmiyor artık. evet bu görevleri askerinde polisinde, ama görevi diye olsun savaşsın mı diyeyim. valla artık diyecek bişey bulamıyorum abla. allah herkese sabır versin ne diyeyim.

güney sınırlarımızda ışıd, doğuda süregelen pkk terörü..
nasıl olur bilemiyorum ama çözüm süreci devam edilmeliydi..

belki ütopik gelecek ama. darbe çözermi sizce? fikir alışverişi olsun diye söylüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…