- 2 Şubat 2015
- 5.988
- 9.571
çözüm süreci ters tepti, ki ben sonuna kadar onaylamıştım. yine susacaksa silahlar çözüm süreci başlasın. ama sanmıyorum düzeleceğini. aklımada başka bişey gelmiyor. en kötüsüde bu zaten. çare yok gibi.peki ne yapılması gerek arkadaşlar önerileriniz nedir tamamen iyi niyetle soruyorum (mesajım ironi içermiyor )iz
birde şehitllerimizin çoğu çatışma anında değil sivilken ve haince şehit edildiler arkadan
o zamanlar yazdım buraya,hatta bazıları kızdı bana. dedim,çözüm olsun kan akmasın artık dedim. . çünkü sonu yok bunun. herr gün canlar gidiyordu o dönem bugün olduğu gibi. chpliyim. ama çözümün savundum burada. akpnin yanlışlarını söylerim ama doğrularını es geçmem. ama doğru olsn yanlışlarının yanında devede kulak o ayrı.
2013yılında ak parti, şıvan perver, ibrahim tatlıses gibi sanatçılarla ve mesut barzani diyarbakırda yaptığı mitingte önemli adımlar atıldı..
ve iki üç sene boyunca sehitlerimiz olmadı..
ama çözüm süreci devam edilmedi.. 2013 yılında kürt sorunu vardır diyen tayip erdoğan, kürt sorunu yoktur demeye başladı... sen siyasetçi isen eğer, birgün öyle birgün böyle demelisin..
ben karşıyım.. bıyıkları daha yeni terleyen kişilerin, senelerdir eğitim gören pkklılar savaşmasına.. pkk 30 senedir var.. 1990larda çiller dönemindede dağlar bombalandı, sıkı güvenlikler alındı, kökünü kazıyacaz dediler.. ama bugün yine 10 sene 20 sene önce konuşulan konuları konuşuyoruz.. davutoğluda kökünü kazıyacaz diyor.. tıpkı çillerin dediği gibi.
fotoğrafını koyduğum kişi benimle yaşıttı.. 2011 yılında şehit edildi.. sınıf arkadaşlarımın liseden arkadaşıydı(yüksekokul okuduğum için, herkes yine lisedeki arkadaşlarıyla okudu)
ben bu yiğit gençle aynı sıralarda okudum aynı otobüslere bindim aynı sokaklarda yürüdüm.. ölüm ne ona nede başka birine yakışır..
şuan kim hatırlıyor bunu ? ogün ağladı herkes, fatihalar okundu yasinler okundu.. ama bugün kim hatırlıyor bunu..
ama annesinin babasının bacısının kalbinde ateş hiç sönmüyor sönmeyecekte..
bu yüzdende
ANNELER ağlamasın.. Yeter artık..
Eki Görüntüle 1597150
peki ne yapılması gerek arkadaşlar önerileriniz nedir tamamen iyi niyetle soruyorum
birde şehitllerimizin çoğu çatışma anında değil sivilken ve haince şehit edildiler arkadan
biliyorum pek çok polis akrabam var.hepsinin de izinleri iptal.hatta birinin kardeşi evlendi 1 günlüğüne zor geldi.terörden banane denmiyor ama emin ol askere gidecek,askerde oğlun olsa bizleri çok daha iyi anlarsın.her şeyden habersiz o çocuklar.hiç bir şey bilmeden savaşmalarını nasıl isteyeyimhah bak olay aslında tam olarak bu, oğlun gelmiş bana ne terörden diyebilirmisin? acımız ortak işte. asker polis kimse olmasa da insan üzülmez mi? benim eşim polis, batıdayız şimdi, şuan en kötü şey izinlerimiz iptal oldu sadece. ben şimdi o yanan anaları nasıl anlamam, nasıl üzülmem acılarına.
bence artık herşey bitti. ne olsa hükümet suçlandı .
tayyip kürt sorunu bitti , pkk sorunu var dedi . dillerini konuşabiliyorlar , üniversiteleri var , tvleri var , daha ne olabilir se yapıldı bu yüzden kürt sorunu artık kalmadı dedi. ama daha fazla istediler. askerin polisin ordan çekilmesini istediler. hatta türk öğretmen ve doktor da istemiyoruz beyanatlarına kadar dayandı. istekleri bitmez bunların . doğuyu versen batıya göz dikerler. yapacak bir şey yok artık , allah kahru perişan etsin pkk nın ve destekçilerininn
Arkadaş niye kocanı gönderiyorsun savaşa sanki yaşamını sen bahşetmişsin gibi, sanki sona erdirmeye hakkın varmış gibi,
kalk sen git o kadar meraklıysan? Kocanı feda ettin kolayca da canını da feda edebiliyor musun?
Hadi bakalım görelim yiğit kadınlarımızı, yürüyün sınıra, haydi.
üniversiteleri nerede var acaba ?
dillerini konuşabiliyorlar, ama herhangi bir resmiyeti var mı? zaten birinin kendi hanesinde konuştuğu dile şiveye kimse karışamaz.. 1990 lardaki gibi evlerde sokaklarda konuşmayada yasak konulamaz zaten..
diğer dediklerinize diyecek bir şeyim yok ama dil için yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum
ben kimse savaşsın istemiyorum, bu terör bitmezse, biz ömrümüzün sonuna kadar bu korkuyla yaşayacağız,en azından askerlik bitiyo 1 senede. eşim resmi giyimliyken ardına bakmadan yürüyemiyor artık. gerçi sivil resmi farketmiyor artık. evet bu görevleri askerinde polisinde, ama görevi diye olsun savaşsın mı diyeyim. valla artık diyecek bişey bulamıyorum abla. allah herkese sabır versin ne diyeyim.biliyorum pek çok polis akrabam var.hepsinin de izinleri iptal.hatta birinin kardeşi evlendi 1 günlüğüne zor geldi.terörden banane denmiyor ama emin ol askere gidecek,askerde oğlun olsa bizleri çok daha iyi anlarsın.her şeyden habersiz o çocuklar.hiç bir şey bilmeden savaşmalarını nasıl isteyeyim
güney sınırlarımızda ışıd, doğuda süregelen pkk terörü..çözüm süreci devam etseydi bunlar olurmuydu. onu konuşalım o zaman. haa,
birde kanla beslenenler var. silah tüccarları
,belki örgütlerin liderleri,neden güç insanı mutlu eder. çözüm gücü yok etmektir
. belki kaostan nemalananlar.
belki tek başına hükmetme zevkini kaybedecekler.
karanlık işler bunlar. ama çözüm süreci devam etmeliyydi herşeye rağmen. ki başka canlar akmasın. okk vardı birde işid oldu başımıza birde.
yasakmıydı dilleri yasaktı . benim düşüncem değil yani.
hah duka geldi açılınnnnn
anlayamadım.
Ne oldu? Hadi Suriye sınırına alalım seni, buradan "Savaşalım, gerekirse her şeyi feda edelimmm" yazmakla olmuyor.
problem bu zaten. herkesin istediğini konuşamaması..düşünce sizin demişsiniz ya . kürtçe konuşmaları yasaktı sokakta vs . benim düşüncem değil yani. herkes konuşsun istediğini .
dukacım kimse cevap vermiyor sen söyle bakalım çözüm ne olmalı. ne yapılmalı