30 önemli isimden çağrı: 'Yeter! Anaları ağlatmayın'

14 yaşındaki kişiler askere gittiğinizde, mustafa kemal atatürkte onlara önderlik etti.. başkomutanlık etti..
tayip erdoğan gibi, yandaşlarını ve çocuklarını yanına alarak gencecik insanlara saldırınn demedi..
erdoğan komutan değil komutanları yanlarında zaten

birde M.kemal'in bi sözünü paylaştım gördünüz mü ?
11265121_1671542676409342_2070486247796865258_n.jpg

mustafa kemal 14 yaşındakini yanına alında 34 yaşına mı gelmiş oluyor. dört bir yan savaş halindeydi hangi birinin başında duracaktı acaba. ya bi gidin mantıkla gelin
ne diyorsuz siz cidden anlayamıyorum ?
yazmayacağım size artık iyi günler..

üstüne fazife olmayan şeylere müdahale eden bir cumhurbaşkanımız var.. misal, seçimlerde şehir şehir ak parti propagandası yapması gibi..
söylemek istediğim, zaten gidip komutanlık yapması değildi.. bilalı nasıl korkuyorsa bir mehmetçiğide o şekilde korumalı..

......................

konu başlığına yorum yaptığım gibi..
umarım çözüm süreci tekrar başlar ve kimsenin evine şehit acısı düşmez..

Çözüm sürecinin tekrar başlaması içinn pkknin sartsiz silah birakip teslim olması lazım.

Herkes güzel barış istiyor da pkk illeti hala karakollara ssaldirip yol kesip arac yakarken ne barışı. Once duracaklar. Sonra barış düşünülür

Çözüm sürecinin tekrar başlaması içinn pkknin sartsiz silah birakip teslim olması lazım.

Herkes güzel barış istiyor da pkk illeti hala karakollara ssaldirip yol kesip arac yakarken ne barışı. Once duracaklar. Sonra barış düşünülür
umarım dururlar. yoksa üşkenin sonu feci.

umarım dururlar. yoksa üşkenin sonu feci.

İnşallah. Dursun artık. Hergün şehit haberi gelmeye başladı yine. Biz sadece haberlerini izlerken üzülüyoruz sonra hayatimiza kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor yine. Allah şehit ailelerine sabır versin.

ne diyorsuz siz cidden anlayamıyorum ?
yazmayacağım size artık iyi günler..

üstüne fazife olmayan şeylere müdahale eden bir cumhurbaşkanımız var.. misal, seçimlerde şehir şehir ak parti propagandası yapması gibi..
söylemek istediğim, zaten gidip komutanlık yapması değildi.. bilalı nasıl korkuyorsa bir mehmetçiğide o şekilde korumalı..

......................

konu başlığına yorum yaptığım gibi..
umarım çözüm süreci tekrar başlar ve kimsenin evine şehit acısı düşmez..
onlar çözüm sürecini kendileri bitirdiler ve değerlendirmediler

elbette kimsenin yüreğine ateş düşsün kimse evladında ayrılmasın

ancak onlar en son kendi elleri ile bi çok yerde dek gelmişsinizdir BARIŞ a kurşun sıktılar

kalleş hep kalleştir

dilerim ülkem en kısa zamanda bu girdaptanta çıkacak ya barışla ya da ...............

hani toprak paylaşmak istiyolarya

hay hayy

toprağın üstü bu ülkede kardeşce yaşamak isteyen KürTürk herkesin

kardeşce yasamak istemeyene

bölmek isteyene altını severek veririz :KK39:

Son düzenleme:
Y yesil_zeytin_

birde demişsinya üstüne vazife olmaya vb.

konumuz bu değil

haaa görüşümü merak ediyorsan da söyleyim hani görmezlikten gelmedim diye

kesinlikle yanlıştı mitingleri

birde M.kemal'in bi sözünü paylaştım gördünüz mü ?
11265121_1671542676409342_2070486247796865258_n.jpg
Yalnız bunun devamını da alın lütfen.
“Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, ‘Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır.’ demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, ‘Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir.’ diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, ‘Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.’ diyecek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ‘Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.’

İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!”

ben istedim. çözüm sürecini savundum burada. ama içteki bazı oyunlar ,mihraklar bu hale getirdi. birileri kan istiyor ve kanlar oluk oluk akıyor.
fitili ateşledi yine baştaki kişiler. yazık oldu çözüme.
donanımlı askerler gitmiyorki.
şu çocuğa antalyalı olan,ağladım dün.
yazık. içim eridi.
20 yaşında ya.
diğer şehitlerde öyle. bilmiyorlarki savaşmayı.

Erdoganin cocuklari cürük rapori ile askere gidemeyince iyi ama, tek onun evladimi degerli? Milyonlarca fakir analarin oglu ne oluyor? Bide artik durum öyle bir sapik hal aldi ki. Aliyorlar fakir cocuklari, davul ile zurna ile ölüme yolluyorlar. Öldükten sonrada "vay efendim sehit oldular" diye millettin gururlanmasi bekleniyor.

Hayir onlar sehit mehit degiller! Onlar daha hayatin basindaki genc insanlar. Birinin oglu yada nisanlisi ve bir hic ugruna ölmüsler, bir hic ugruna!!! Meclistekilerin ogullarini bi zorunlu askere yollasinlar, ha bide patates soymak icin degil, dogu'ya yollasinlar, bi bakalim daha savas cikiyor mu!!

Ben yillardir diyorum bu zorunlu askerlik kalksin diye, ama niye yapmiyorlar? Para,para,para! Yoksa bedelli askerlikten, avrupada yasayan fakat askerligini yapmak istemeyenlerden para yok degil mi? Bu hükümet icinde para insan hayatlarindan daha degerli iste.

Ki acik acik konuscam, bu gecmis olaylarin hicbiri pkk yaptigini sanmiyorum. Bunlar hepsi secim intikami. Bush'ta 3000 insanin hayatina kiydi sirf kendi hirsi icin. Erdogan'in ondan acikcasi asaga bir tarafi yok. Somada bile 500 kisinin ölümüne is kazasi diyen kisiden her seyi beklerim.

Benzer problemi yasayan butun ulkeler ya tamamen ayrildi ya ayri parlamentoyla bir devlet altinda yonetiliyor,
Ingiltere,iskocya,kuzey irlanda, galler = birlesik krallik
Hindistan once pakistan ve hindistan olarak ayrildi sonra ic savasla bangladesh pakistandan ayrildi.
Ne bolunmezlikmis be? Insanlar olsun, herkes mutsuz olsun yeter ki vatanin 1 karis! Topragi gitmesin.
Bu isin cozumu yok. Onlar haklarini isteyecek bizimkiler vermeyecek. Sen turksun kurt diye bir sey yok diyenler olacak. Onlar cozumu kansizlikta teroristlikte bulacak, analar aglayacak.
Ulkemiz cok onceden bolunse simdi avrupadan farksiz olurdu belki de. Yillardir dogu sorunu bitmedi.
Parti kapatilsin cozum sureci bitsin eee sonra? Bunlari yapinca bu millet yok mu olacak? Halinin altina supurmekten farki yok bu isin.
Haaa dagdaki kopekler yine oldurulsun zira onlarin amaci hak hukuk degil zarar vermek, ama kalici cozum savas olamaz.
Soy kirim mi yapacaksiniz? Baris ise hic olamaz. Her iki tarafta da milliyetci bol.
Bolunsun herkes yoluna baksin. Ulkemiz mis gibi kalkinir!

bölüm süreci ile çözüm sürecini birbirine karıştırmayın .

Benzer problemi yasayan butun ulkeler ya tamamen ayrildi ya ayri parlamentoyla bir devlet altinda yonetiliyor,
Ingiltere,iskocya,kuzey irlanda, galler = birlesik krallik
Hindistan once pakistan ve hindistan olarak ayrildi sonra ic savasla bangladesh pakistandan ayrildi.
Ne bolunmezlikmis be? Insanlar olsun, herkes mutsuz olsun yeter ki vatanin 1 karis! Topragi gitmesin.
Bu isin cozumu yok. Onlar haklarini isteyecek bizimkiler vermeyecek. Sen turksun kurt diye bir sey yok diyenler olacak. Onlar cozumu kansizlikta teroristlikte bulacak, analar aglayacak.
Ulkemiz cok onceden bolunse simdi avrupadan farksiz olurdu belki de. Yillardir dogu sorunu bitmedi.
Parti kapatilsin cozum sureci bitsin eee sonra? Bunlari yapinca bu millet yok mu olacak? Halinin altina supurmekten farki yok bu isin.
Haaa dagdaki kopekler yine oldurulsun zira onlarin amaci hak hukuk degil zarar vermek, ama kalici cozum savas olamaz.
Soy kirim mi yapacaksiniz? Baris ise hic olamaz. Her iki tarafta da milliyetci bol.
Bolunsun herkes yoluna baksin. Ulkemiz mis gibi kalkinir!
Ay Allahim yav..ne guzel de yazmissin Hindistan pakistan ikiye ayrildi sonra Bengaldes ayrildi "ic savasla".. Burnunun dibince PKKli teroristlerin kurdugu Kurdistan'la Turkiye'nin arasi gulluk gulistanlik mi olacak saniyorsun bolununce?:KK57: Ote yandan, ulkenin Batman, Diyarbakir, Adiyaman, Siirt gibi tek petrol cikan ve Turkiye'nin bir kisim ihtiyacini karsilayan petrol yataklarimizin hepsini PKKya mi bagislayacagiz kendi ellerimizle, "buyur biz yemedik, siz yiyin" diyerekten? :KK57:

Ay Allahim yav..ne guzel de yazmissin Hindistan pakistan ikiye ayrildi sonra Bengaldes ayrildi "ic savasla".. Burnunun dibince PKKli teroristlerin kurdugu Kurdistan'la Turkiye'nin arasi gulluk gulistanlik mi olacak saniyorsun bolununce?:KK57: Ote yandan, ulkenin Batman, Diyarbakir, Adiyaman, Siirt gibi tek petrol cikan ve Turkiye'nin bir kisim ihtiyacini karsilayan petrol yataklarimizin hepsini PKKya mi bagislayacagiz kendi ellerimizle, "buyur biz yemedik, siz yiyin" diyerekten? :KK57:
Hatta afiyet olsun da diyelim. Yeter ki huzur bulsun ulke.
Edit:
Ha bana kalsa guzelguzel yasasak. Ulke bolunmeden, onlara esit haklar saglansa falan filan.
Ama ulkemizde bu altyapi yok. Fasistlige kayan milliyetciler hem bizde hem onlarda. O yuzden ayrilmadan huzur bulmak imkansiz.

X