30 önemli isimden çağrı: 'Yeter! Anaları ağlatmayın'

eşinin polis olması beni ilgilendirmez.eşin eğitimli.20 yaşındaki çocuğun askere gitsin hele böyle zamanda ondan sonra konuşalım.

1 aylık askeri yıllarca dağda savaşmış teröristin önüne çıkarıyorsun. sonuç ortada değilmi. bu kaçıncu şehit. keklik gibi avlıyorlar oralarda.
gerçekten keklik gibi avlıyolar. deneyimli olsalar da sonuç değişmez, 5 yerine 2 şehit olur en fazla. biliyosunuz polisleri evlerinde uykularında öldürdüler deneyimli askeri sivilken eşinin yanında vurdular. deneyimli askerlerin dağa gönderilmesi değil mevzu. başka bi yolu başka bi çözümü olmalı. kimsenin kılına zarar gelmeyen. ama ben bilmiyorum ne olması gerektiğini. ve artık çok çok üzgünüm.

birileri ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor.
kim kazanacak bundan, ona bakmak lazım.. kim güçlenerek, oyunu artırarak çıkacak..

eşinin polis olması beni ilgilendirmez.eşin eğitimli.20 yaşındaki çocuğun askere gitsin hele böyle zamanda ondan sonra konuşalım.
son zamandaki şehit olanlara bakarsan hep rütbeleri yüksek ve terör uzmanı çoğu. yatağında uyuyan polis biri terör uzmanı, malazgirtte şehit olan bin başı , 5 e yakın üstteğmen. bunlar hep donanımlı . ama vuranlar hain , kalleş , arkadan vuruyorlar

yok öcolana sayın dediler yok bilmem ne yaptılar. aman çözüm olsun dedik ilk bunlar karşı çıktı, savaşalım diyoruz yine karşılar. ne istediklerini bilmiyorlar. ebabil kuşlarını bekliyoruz herhal

ben çıkmadım diyorum. yine bunlar diyorsunuz.

o zamanlar yazdım buraya,hatta bazıları kızdı bana. dedim,çözüm olsun kan akmasın artık dedim. . çünkü sonu yok bunun. herr gün canlar gidiyordu o dönem bugün olduğu gibi. chpliyim. ama çözümün savundum burada. akpnin yanlışlarını söylerim ama doğrularını es geçmem. ama doğru olsn yanlışlarının yanında devede kulak o ayrı.

Allah aşkına yapmayın artık kiminin evladı askerde kiminin eşi akrabası. hepimiz canımız cebimizde yaşıyoruz bu günlerde farkında değilmisiniz? birilerini suçlamaktan, birilerini eleştirmekten vazgeçemiyoruz. ortalık yangın yeri yine tek yürek olamıyoruz. burda sen ona oy verdin, sen bunu destekledin demek hiç birşeyi çözmez. hepsi vatan evladı, hepimizin içi yanıyor.

biz ne diyoruz. içimiz yanmıyormu

bizim burada kızdığımız,kendi evlatları askerlik bile yapmamışken başkalarının evlatları üzerine ahkam kesilmesi,evlatlarımız feda olsun denmesi.
abla inan seni çok iyi anlıyorum,biliyorum evladın asker. bu iş kimin hatasıysa kabul ama hatayı kabul ettirmek iş çözmüyor onu diyorum. şimdi biri çıksa evet bu iş tamamen benim hatam dese ne olur ne değişir? gidenler geri gelirmi?

bakın arkadaşımın tanıdığı var . arkadaşım anlattı.
18 yaşındaki oğlu yüksekovaya karakola gitmiş. kadın bitmiş durumda.
o kadına sormak lazım bunu. savaş olsunmu diye.
o kadının durumu iyi değil. oğluna çürük raporu alamıyor. bedellide yapamııyor askerliğini. para lazım tabiiki..
hani dedik ya,hepimiz eşitiz diye. nerede eşitlik. sorarım sizlere

Allah a şükür oğlum geçen hafta geldi askerden.ama evlatları şu an askerde olanlar var.yanıyorlar,kavruluyorlar.onları o kadar iyi anlıyorum ki.bu çocuklar silah tutmayı bilmiyor.1 gün eğitim,1 gün atış talimi görüyorlar.nasıl savaşsınlar.

Oky curuk raporu almak icin kendine zarar verenler var. Adam silah tutmak istemiyor ve parmagini kesiyor mesela. Bu da cok cok aci bir tablo malesef.

2013yılında ak parti, şıvan perver, ibrahim tatlıses gibi sanatçılarla ve mesut barzani diyarbakırda yaptığı mitingte önemli adımlar atıldı..
ve iki üç sene boyunca sehitlerimiz olmadı..
ama çözüm süreci devam edilmedi.. 2013 yılında kürt sorunu vardır diyen tayip erdoğan, kürt sorunu yoktur demeye başladı... sen siyasetçi isen eğer, birgün öyle birgün böyle demelisin..

ben karşıyım.. bıyıkları daha yeni terleyen kişilerin, senelerdir eğitim gören pkklılar savaşmasına.. pkk 30 senedir var.. 1990larda çiller dönemindede dağlar bombalandı, sıkı güvenlikler alındı, kökünü kazıyacaz dediler.. ama bugün yine 10 sene 20 sene önce konuşulan konuları konuşuyoruz.. davutoğluda kökünü kazıyacaz diyor.. tıpkı çillerin dediği gibi.

fotoğrafını koyduğum kişi benimle yaşıttı.. 2011 yılında şehit edildi.. sınıf arkadaşlarımın liseden arkadaşıydı(yüksekokul okuduğum için, herkes yine lisedeki arkadaşlarıyla okudu)
ben bu yiğit gençle aynı sıralarda okudum aynı otobüslere bindim aynı sokaklarda yürüdüm.. ölüm ne ona nede başka birine yakışır..
şuan kim hatırlıyor bunu ? ogün ağladı herkes, fatihalar okundu yasinler okundu.. ama bugün kim hatırlıyor bunu..
ama annesinin babasının bacısının kalbinde ateş hiç sönmüyor sönmeyecekte..
bu yüzdende
ANNELER ağlamasın.. Yeter artık..

hah bak olay aslında tam olarak bu, oğlun gelmiş bana ne terörden diyebilirmisin? acımız ortak işte. asker polis kimse olmasa da insan üzülmez mi? benim eşim polis, batıdayız şimdi, şuan en kötü şey izinlerimiz iptal oldu sadece. ben şimdi o yanan anaları nasıl anlamam, nasıl üzülmem acılarına.

gözün aydın canım. rabbim kimsenin içine evlat acısı düşürmesin

peki ne yapılması gerek arkadaşlar önerileriniz nedir tamamen iyi niyetle soruyorum

birde şehitllerimizin çoğu çatışma anında değil sivilken ve haince şehit edildiler arkadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…