30 haftalik hamile ve 22 aylik bebekle ucak yolculugu

Oyle sicak bir memlekette yasiyoruz ki oglum icin gitmek istiyorum aslinda. Ailemin oldugu yer havuzlu denizli kocaman bir site. Bir suru yasiti var. Burda apartmanda ben bir saat patka goturursem anca oynayabiliyor. Bu halde de onu disari cikarmak eziyet oluyor bana.
Kardesiniz falan varsa ondan rica edin gelip size eşlik etsin o zaman yolda. Tek başınıza coook zor olur.

Bileti henüz almadıysanız en önden koltuk alın önü daha geniş oluyor ve 2 kişilik yer alın.
Hamilelik durumunu bilemiyorum. Doktor rapor veriyorsa gidersiniz. 1,5 saat mi ne sürüyor. Mızmızlansa bile çocuk azıcık tolere eder diğer yolcular bence.

Ekstra geniş koltuklar var onlardan alabilirsiniz bilet alırken. Ama bence çok zorlanırsınız. Hamileyken çok zorlanıyordum, 23 aylık oğlumla da çok zorlanıyorum. Sizde her iki durum da var... Bilemedim...

Bileti henüz almadıysanız en önden koltuk alın önü daha geniş oluyor ve 2 kişilik yer alın.
Hamilelik durumunu bilemiyorum. Doktor rapor veriyorsa gidersiniz. 1,5 saat mi ne sürüyor. Mızmızlansa bile çocuk azıcık tolere eder diğer yolcular bence.
Iki kisilik yer alsam da bebegi kucagimda oturtmak zorundayim sanirim. Oyle bir kural vardi diye hatirliyorum.

Malesef kardesim istanbulda calisiyor. Esim de jandarma oldugu icin izin alamiyor. Ben tek kaldim.
Öyle ya da böyle gideyim deseniz de havayolu şirketinin bu duruma izin vereceğini de sanmıyorum ben açıkçası. Bebeği kucaginiza baglayamazsiniz ki karninizdan dolayı.

Iki kisilik yer alsam da bebegi kucagimda oturtmak zorundayim sanirim. Oyle bir kural vardi diye hatirliyorum.
2 yaş altı için koltuk alamazsınız. Bebek kemeriyle sizin kucağınızda oturması gerekiyor. Ama yanınız boş kalırsa müsaade edebilirler. Birkaç kez o şekilde yolculuk yaptık oğlumla.

hamilelikte 2 saatten uzun yolculuklar önerilmiyor ileriki aylarda. oturur pozisyonda olacağınız için bacaklarınızdaki toplar damarlarda kan dolaşımı yavaşlıyor bir de hamilelik sebebi ile bebk baskı yapıyor damarlara bir de progesteron hormonu da dolaşımı yavaşlatıyor. haliyle uzun süre aynı pozisyonda durmak kan pıhtılaşma riskini arttırıyor. Bu da epey tehlikeli. ya 1.5 saatte bi durup 10 dakika yürüyebileceğiniz şekilde yolculuk yapmalısınız ya da riske girmeyin..

hamilelikte 2 saatten uzun yolculuklar önerilmiyor ileriki aylarda. oturur pozisyonda olacağınız için bacaklarınızdaki toplar damarlarda kan dolaşımı yavaşlıyor bir de hamilelik sebebi ile bebk baskı yapıyor damarlara bir de progesteron hormonu da dolaşımı yavaşlatıyor. haliyle uzun süre aynı pozisyonda durmak kan pıhtılaşma riskini arttırıyor. Bu da epey tehlikeli. ya 1.5 saatte bi durup 10 dakika yürüyebileceğiniz şekilde yolculuk yapmalısınız ya da riske girmeyin..
Ucus 1 s. 20 dk suruyor. Sonrasinda kendi arabamizla gidecegimiz icin istedigimiz zaman durabiliriz.

X