• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 dan sonra yeni üniversite yeni meslek 🤷‍♀️

Üniversiteden bu sene mezun oldum, sınıfımda cogunlukla sizin gibi insanlar vardı çokta keyifliydi bizim için, 3-4 kişi kadar 30 yaş civarı bir kaç kişi de 40 yaş üstü öğrenci vardı meslek değiştirmek isteyen yada calismaktan hayat kosturmasindan okumaya vakit bulamamış çoğu kişiyle aynı sınıfta okudum insan belli bir yaştan sonra gerçekten sımsıkı tutunarak okuyor. Hatta bir tane ablamiz vardı yan daldan gelmişti bize 50 kusur yasinda, çocukları mezun ettikten sonra heveslenip üniversite okumaya gelmişti hepimizden başarılıydı kendisi solladı geçti valla bizi :halay:

Okumanın yaşı olmaz yeterki azim olsun bende hukuk fakültesi istiyorum bakalım ne olur 32 yaşındayım eğitim konusunda yaş umrumda değil :)

Ben de ara sıra dusunuyordum ama.. Siz zekıymıssınız.benım epey valısmam kasmam lazım.bence dusunmwyın neden korkuyorsunuz.hıcbır yas gec degil.kırklar keske otuz olsam genc olsam ,otuzlsr keske yırmı olsam genc olsam der..

konumu okuyun lütfen son sınıfa geçtim bile

35 yaşında hukuk okumaya başlayan 2 arkadaşım var, yine 40+ hukuk okuyup bitiren ve öğretmenlikten istifa edip avukatlık yapmaya başlayan 2 kişi tanıyorum. öğretmenken veterine orlamaya karar veren halen okuyan 40+ bir arkadaşım daha var. hali hazırda üni sınavına hazırlanan arkadaşlarım da var. saysam daha neler çıkacak :KK45: artık bunlar yaygınlaşmayı başladı ve bence bu çok çok güzel :halay: engellemeyin kendinizi, mutlu olacağınızı düşündüğünüz alana doğru yola çıkın :KK200:

Benim bir akrabam 35'inden sonra sınıf öğretmenliği okudu. 6-7 yıldırda özelde ilkokul öğretmeni. Çok geç başlamasına rağmen başarılı, sevilen bir öğretmen oldu.

24 yasindayim, saglik bak. calisiyorum, yeniden uniye hazirlaniyorum :) yasi bosverin..

Evet ilk üniversitemi 22 yaşında bitirdim , 26 da degilde 33 yaşında evlendim ve suan 36 yasinda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü okuyorum ve son senedeyim. Aynı zamanda yıllardır özel sektörde çalışıyorum . Kadın isterse her şeyi yapabilir , 26 sinda evlenip liseyi ve üniversiteyi 2 çocuğu olmuşken de okuyup bitirebilir , 45 inde olsa da okuyabilir. Yasa takilmak hep geriye atar diye düşünürüm ben insanı. Evlilik yaşı , anne olma yaşı, vb. Ne kadar aliskanliklarima bağlı kalmak kendimi güvende hissettirse de farkli başlangıçlar da hayati zinde ve dolu dolu yasamayi sağlayacaktir diye düşünüyorum.

Bence iyi fikir zaten ne varsa kendini geliştirmekte var
75 yaşındaki kadın üniversiteye okumaya dönüyorsa bir belgeselde izledim 31 yaş o halde gayet normal

Son zamanlarda özellikle üniversite sınavları çok zor. Emin misiniz tıp kazanbilceğinizden? Bana biraz uçuk geldi o kısmı. Yine de başarılar

Ben de teknikerim dgs ile mühendislik kazandim maalesef işten izin alip okuyamadim ikinci ögretimi de birkac sehirde var, hala.icimdedir. Eger okumak icin enerjiniz, sabriniz varsa hic durmayin.
Birkac örnek var bildigim,
-Üniversitede iki çocuklu bir abla vardi, kizi liseye gidiyordu hem örgün okudu hem hiç ders birakmadan bitirdi mezun oldu hem de eviyle cocuklariyla.ilgileniyordu.
-Bir ablam var o da açıktan ortaokul.lise üniversitesi bitirdi. Uzun zaman bir firmanin il distribütörü olarak çalıştı şimdi evden daha küçük çaplı bir is yapıyormuş (şu an yasi 60in üzerinde)
-Bir arkadaş daha var kadinin iki cocugu var kamuda mühendis, bir yandan calisirken diger yandan aciktan ilahiyat okudu, formasyon da aldi yine isine devam ediyor ama istese diyanete de gecebilir
-kardesimin arkadasi var cocuk üniversiteyi birakmisti maddi sebeplerden, yıllarca calisti ama hep okumak istiyordu bu sene tercümanlık son sınıfta (32 yasinda) yine hem.calisip.hem.okudu

8 yaşında bir kızım var, onun üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde ben de onunla hazırlanır istediğim bölümü okurum diye hayaller kuruyorum zaman zaman :) oğlum da büyümüş olur rahat rahat ders de çalışırım, prim gün sayısını doldurmuş olacağımdan emekli olur yaşı beklerim diyorum. yani planımı yaptım Allah sağlıklı uzun ömürler verirse.
tek hayalim doktor olmaktı, şimdi olmasa 50 yaşında ne farkeder :)

31 yaşındayım Mali müşavirim iyi sayılabilecek bir kazancım var. Aslında mesleğimi seviyorum ama çok stresli ortalama bi 30 yıl daha bu mesleği yapabileceğimi düşünmüyorum. Hep ingilizce öğretmenliği okumak istedim, bu hafta itibariyle bende karar verdim hayallerimin peşinden gidicem bana bahşedilen hayat tek bir tane. Neden bunu istediğim gibi yaşamayayım? Çok düşündüm, artısını eksisini evet şu an kurulu bir düzenim, güvende hissedebileceğim bir gelirim var ama kararttım gözümü mutlu olabileceğim mesleği yapacağım.

Ben de 30 küsür yaşındayım, okuma isteği içimde hep var. Öğretmen olmak isterdim ama çalışsamda yapamam gibi geliyor.çocuk sahibiyken üniversite kazanıp hemen atanan insanlara çok imreniyorum. Temel sağlam demekki.
Benim temelim olmadığı için ne kadar çalışsamda olmaz gibi geliyor

Bende 30 yaşındayım, katibim 4 sene oldu katiplik yapi y orim ama mutlu degilim hakim savci egosu ile ugrasmak zor gercekten sosyoloji okuyup sosyolog olmak istiyorum ama bu ülkede kazanmak o kadar zor ki ama deneyeceğim insallah herkes mutlu oldugu meslekte calisir

Bende 30 yaşındayım, katibim 4 sene oldu katiplik yapi y orim ama mutlu degilim hakim savci egosu ile ugrasmak zor gercekten sosyoloji okuyup sosyolog olmak istiyorum ama bu ülkede kazanmak o kadar zor ki ama deneyeceğim insallah herkes mutlu oldugu meslekte calisir

ben de tam buraya ben 36 yaşında sınava girdim

sosyoloji kazandım ama o da sarmadı demeye geldim

zira sınıfta o bölüme isteyerek gelen iki kişi vardı

biri ben (avukatım)

biri de fizik mezunu bir arkadaş

kitle isteksizdi

ben yoğundum bazı hocalar da inadına devam istiyordu ama sınıftan birileri imza atsa da olurdu

ben o işlere girmediğim için final öncesi vizem 93 olan ve sınıfın en yüksek vizesi olan dersten kaldığımı öğrendim

neyse konu sahibi arkadaşım özetle ne okuyacaksın 14 sayfada yazmışsındır belki de ben göremedim

önemli olan kazanmak değil okuyabilmek üstüne de okudun bitti gerçekten onu mesleğe çevirebilmek

18 Yaşında yapılan tercihlerin bir ömür boyu peşimizden gelmesi ne kadar da adaletsiz değil mi? Kimisi iyi lisede okuyamadığı için kimisi üni de bilgisizce bölüm seçtiği için pişmanlık duyuyor. Ama bir ömür pişmanlıkla geçmez. Yaş kaç olursa olsun hiçbir şey insanın içinde kalmamalı

Merhaba 👋

Son bir yıldır gündemimi işgal eden bir mesele ve sanırım biraz gaza yahut ayakları yere basan fikirlere ihtiyacım var.
Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Ama mesleğimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.

Yaşım 31. Henüz çocuğum yok.
Üniversite de dahil olmak üzere her zaman çok başarılı ama çok tembel bir öğrenciydim. İlkokulda Hergün arkadaşımı arayıp ödevlerimi almam gerekirdi çünkü öğretmen ödevleri tahtaya yazarken deftere geçirmeye üşenirdim.
Ortaokulda bir defterim vardı her dersin notlarını o deftere alırdım tembellikten. Liseyi sınav haftalarında çalışarak bitirdim.
-he tamam anladık hiç çalışmamana rağmen çok başarılıydın :işsiz:- diyecekler için şimdiden, evet öyleydim:KK53:

Fakat başıma 31 yaşıma geldiğimde dank etti. Bu sene küçük çaplı bir sınav hazırlığı girişimim oldu. Sene boyunca belli aralıklarla sınava hazırlandım. Şu an sınav sırasında çok ekstrem bir olay olmadığı müddetçe ilk otuz bine girebilirim. Ve bu beni mutlu etmesinin aksine üzüyor.
‘e sen çalışsan güzel şeyler yapacakmışsın’ demekten kendimi alamıyorum.

Önümüzdeki yıl düzenli çalışırsam tıp bölümü de dahil olmak üzere çoğu bölümü iyi üniversitelerde okuyabilirim.
Fakat, Türkiye’deki her işi bir yaşa sıkıştırma olayını sevmesem de, 18 de üniversiteye girilir 22-23 gibi mezun olup çalışmaya başlanır. Birkaç yıl para biriktirip 25-26 gibi evlenilir. Birkaç yıl sonra bir çocuk, arayı çok açmadan ikinci çocuk yapılır.. gibi bir sıralamanın dışında çok az insan olduğundan kendimi yalnız hissediyorum.
Sizlerin arasında veya çevrenizde benim gibi 30 undan sonra meslek değiştirip mutlu olan örnekleri benimle paylaşırsanız minnettar olacağım 🌱
Çok şükür sevdiğim bi mesleği yapıyorum ben .ama şunu söylemek istiyorum evlilik için hayallerinizden vaz geçmeyin kimse için vazgeçmeyin 30 değil 60 olsa yaşınız farkettiğiniz an başlayın ve vazgeçmeyin

31 yaşındayım Mali müşavirim iyi sayılabilecek bir kazancım var. Aslında mesleğimi seviyorum ama çok stresli ortalama bi 30 yıl daha bu mesleği yapabileceğimi düşünmüyorum. Hep ingilizce öğretmenliği okumak istedim, bu hafta itibariyle bende karar verdim hayallerimin peşinden gidicem bana bahşedilen hayat tek bir tane. Neden bunu istediğim gibi yaşamayayım? Çok düşündüm, artısını eksisini evet şu an kurulu bir düzenim, güvende hissedebileceğim bir gelirim var ama kararttım gözümü mutlu olabileceğim mesleği yapacağım.
Mali müşavirlik stresli bir iş mi? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
Öğretmenlik de güzel bir meslek ama atanmak beklemek zor sanırım. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Back