• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğlumun konuşması

Sorulara cevap veriyor doydun mu deyince doydum der ne yemek istiyosun dediğimde cevap verir yani çoğu şeyi söylüyo ama sadece ben anlayabiliyorum :olamaz:

Benimkinin dediklerinin yüzde seksenini yalnızca ben anlarım. Ama biliyorum gelişimi normal bı çocuk. Su vakte kadar hiç sıkıntı yapmak aklıma gelmedi.

Bence düzelir. Normaldir yani daha 3 yaşına girecek bir bebek o. Hem laf aramızda büyük gibi konuşan çocuklar antipatik gelir bana. Gagusunu yesinler onun yaa. Takma kafana annesi eminim geçer kreşte daha da iyi ol aya başlar. Daha erken. Aceleye gerek yok 🙃🌺
Benim kızım da konu sahibinin oğluna benziyor konusamsi belki biraz daha iyidir ama dediğinize cok katıldım hatta dün de aynı şeyi düşündüm kızım 3 buçuk yaşında yaşıtı var bı tane herşeyi çok iyi anlatıyor hiç cikaramadigi harf yok cin gibi türlü hileler falan biliyor. Ama bana hiç tatlı gelmiyor sevimli gelmiyor yüz olarakta kızımdan tatlı ama konusma da artikulasyon sorunu olması çok tatli bı durum gerçekten zamanla duzeltcekler inşallah

Merhabalar.Mayista 3 yaşını dolduracak bir oğlum var.Hala tam olarak konuşamiyor.200 civarı kelimesi var ama bazı harfleri tam çıkaramıyor.Bu kelimeleriyle cümle kurabiliyor mesela baba ise gitti diyor gelirken ne alsın sana diyorum guga(çikolata) sü(süt) vs tarzında cevap veriyor.Aslinda çok sevecen bı çocuk sürekli babasıyla benimle oyunlar oynar.Zekasinda bı problem olduğunu sanmıyorum renkleri bilir ve çoğunun adını söyler 1den 10a kadar sayı sayabilir mesela dün eline bı oyuncak aldı masanın ayağından yukarıya doğru çıkardı ve asansör dedi.Ama işte anlatmak istediğim yaşıtları büyük adam gibi konuşuyor oğlumda mi bir sorun var sizce? Sizin deneyimleriniz nedir napmam lazım? Gecen ay çocuk endokrine götürdüm kan tahlilleri için.Cumle kuruyorsa bir sorun yoktur ben gelişimini gayet normal görüyorum dedi.Ama sanki bana hiç konuşmayacakmiş gibi geliyor.Yaz sonu kreşe vericem.Duzelir mi ne zamana düzelir nasil konusucak tam anlamıyla bu çocuk var mı bu durumu yaşayan??
Gelişim olarak üç yaşta üç kelimelik cümle kurması beklenir siz de kurduğunu söylüyorsunuz. Sizin komutlarınızı anlaması, yaşıtlarına ilgisi alakası çok önemli. gelişiminin değerlendirmesi çocuk endokrin değil çocuk psikiyatri alanıdır. Kelimeleri eksik söyleme yanlış söyleme gibi durumları da çocuk psikiyatri doktoru değerlendirip gerekli görürse gelişim testi ister veya çocuk gelişim uzmanına yönlendirir tavsiye vermesi açısından kreş de gayet iyi bir fikir zaten 36 ayı da doluyor. Çok endişe verici bir durum olduğunu sanmıyorum. Yaşıtlarıyla etkileşimi arttıkça dil becerileri daha da gelişecektir. 4 yaşa kadar bir miktar farklı kelime (sizdeki çikolata yerine guga gibi) kullanımı olabilir. Bol bol resimli kitaplara bakın siz hikaye anlatın soru sorun 'aaa bu ördek neden üzülmüş acaba' vs . gibi. Eksik söyledi diyelim kelimeyi 'sü ( süt) ver' dedi. "Tamam şimdi sana süt veriyorum" diye zorlamadan doğrusuyla geri döndürün. Onun koyduğu isimleri kullanmayın. Çikolataya o guga diyor diye siz de guga demeyin yani. Siz çikolata olarak kullanın kelimeyi.

Benim kızım da konu sahibinin oğluna benziyor konusamsi belki biraz daha iyidir ama dediğinize cok katıldım hatta dün de aynı şeyi düşündüm kızım 3 buçuk yaşında yaşıtı var bı tane herşeyi çok iyi anlatıyor hiç cikaramadigi harf yok cin gibi türlü hileler falan biliyor. Ama bana hiç tatlı gelmiyor sevimli gelmiyor yüz olarakta kızımdan tatlı ama konusma da artikulasyon sorunu olması çok tatli bı durum gerçekten zamanla duzeltcekler inşallah
Herşey yaşında güzel bence de 🥰

:KK48:Benim babamda 5 yaşında konuşmuş.Rahmetli babaannem anlatırdı mahmut paşa diye bir yerde kilit açtırdık öyle konuştu falan annem dalga geçerdi o kilidi bulup geri kapatsak diye :KK48:İnşallah düzelir.çok teşekkür ederim
Gece gece ne güldüm:KK48::KK48:

Annesi üzülme sıkma canını eğer ailede varsa babada veya sizde geç konuştuysanız olabilir benim oğlumda geç konuştu sağlığı yerinde olsun da geç konuşsun:KK39:

Canım benim gorumcemin oğlu 4 yaşına kadar hiç konuşmadı şuan 5.5 yaşında maşallah sular seller gibi konuşuyor gayet anaokuluna da başladı hiçbir zorluk çekmediler. Endişelenecek bir durum yok bence hemm cümle kuruyor, kendi bazı nesnelerin algılayıp çevresine uyarılıyor doktorda sıkıntı yok demiş hicbiseyi yok yavrucugunun kuzum zamanı gelince bol bol konuşur şarkılar bile söyler hiic merak etme 😘 😊

Merhabalar benim oğlumda 3 yaşında anne babaya dada gel git suya bu anane diyor ama cumle kuramıyor isteklerini işaret ederek gösteriyor işine geldimi benim isteklerini yapıyor mesela bardağı götürurmusjn diyorum götürüyor ama işine gelmedimjde duymamazlıktan geliyor çok tedirginim açıkçası sizce bı sorunmu var yoksa normalmi

Merhabalar benim oğlum bugün 3 yaşına girdi mama anne baba gel git suya bu çise ci diyor ama cümle kuramıyor aciktigini felan gösteriyor duyu organlarimizj sorduğumuzda gösteriyor istediği şeyleri elleri vücut diliyle gösteriyor ama bı turlu cümle kuramiyor sizce korkulacak bişey varmidir

Merhabalar benim oğlum bugün 3 yaşına girdi mama anne baba gel git suya bu çise ci diyor ama cümle kuramıyor aciktigini felan gösteriyor duyu organlarimizj sorduğumuzda gösteriyor istediği şeyleri elleri vücut diliyle gösteriyor ama bı turlu cümle kuramiyor sizce korkulacak bişey varmidir
Hiç mi cümle kuramıyor yoksa dili döndüğünce anlatıyor mu?aslında bu yaşta birkaç kelimeli cümle kurmalı ama bu kadar bilgi ile bişey var ya da yok diyemez kimse,bence bir doktora gidin içiniz ferahlasin belki sizin görmediğiniz olumlu veya olumsuz bişey vardır,komut aliyorsa,soylenileni anliyorsa,dikkatini çeken birşeyi paylaşıyorsa, oyuncakları ile amacına uygun oynuyor hayali oyunlar oynuyorsa biraz daha rahat olabilirsiniz ama doktora bir gidin bence içiniz rahat etsin,belkide geç konuşan bir çocuk olacak ama sizin kendinizi heba etmemeniz için gitmekte fayda var bence

Merhabalar.Mayista 3 yaşını dolduracak bir oğlum var.Hala tam olarak konuşamiyor.200 civarı kelimesi var ama bazı harfleri tam çıkaramıyor.Bu kelimeleriyle cümle kurabiliyor mesela baba ise gitti diyor gelirken ne alsın sana diyorum guga(çikolata) sü(süt) vs tarzında cevap veriyor.Aslinda çok sevecen bı çocuk sürekli babasıyla benimle oyunlar oynar.Zekasinda bı problem olduğunu sanmıyorum renkleri bilir ve çoğunun adını söyler 1den 10a kadar sayı sayabilir mesela dün eline bı oyuncak aldı masanın ayağından yukarıya doğru çıkardı ve asansör dedi.Ama işte anlatmak istediğim yaşıtları büyük adam gibi konuşuyor oğlumda mi bir sorun var sizce? Sizin deneyimleriniz nedir napmam lazım? Gecen ay çocuk endokrine götürdüm kan tahlilleri için.Cumle kuruyorsa bir sorun yoktur ben gelişimini gayet normal görüyorum dedi.Ama sanki bana hiç konuşmayacakmiş gibi geliyor.Yaz sonu kreşe vericem.Duzelir mi ne zamana düzelir nasil konusucak tam anlamıyla bu çocuk var mı bu durumu yaşayan??
Merhaba kreşe gidiyor mu gitmiyorsa gönderebilirsiniz. Benim oğlum 4 yaşında olacak ve maalesef bazı kelimelerde hala sıkıntısı var 1-2 ay sonra komuşma terapistine götürmeyi düşünüyorum. Ama uzmanlar 4 yaşa kadar normal olduğunu düşünüyor oğlunuzun durumunun. 4 yaşına geldiğinde aile bireyleri dışında konuşmasının %98 inin anlaşılıyor olması bekleniyor

Hiç mi cümle kuramıyor yoksa dili döndüğünce anlatıyor mu?aslında bu yaşta birkaç kelimeli cümle kurmalı ama bu kadar bilgi ile bişey var ya da yok diyemez kimse,bence bir doktora gidin içiniz ferahlasin belki sizin görmediğiniz olumlu veya olumsuz bişey vardır,komut aliyorsa,soylenileni anliyorsa,dikkatini çeken birşeyi paylaşıyorsa, oyuncakları ile amacına uygun oynuyor hayali oyunlar oynuyorsa biraz daha rahat olabilirsiniz ama doktora bir gidin bence içiniz rahat etsin,belkide geç konuşan bir çocuk olacak ama sizin kendinizi heba etmemeniz için gitmekte fayda var bence
Kendi dilinde konusuyor ama ben anlayamıyorum anlayabildikkerim bunlar bide televizyon çok izliyordu kapattım bı haftadır şimdi biraz daha konuşmaya başladı şükürler olsun bir iki ay daha bekleyecem ondan sonra bu doktora götürürüm gene konusmazsa eğer yorumunuz için çok teşekkür ederim bu arasa

Back