• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğlumun konuşması

BabIEsrarr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2019
226
264
23
Merhabalar.Mayista 3 yaşını dolduracak bir oğlum var.Hala tam olarak konuşamiyor.200 civarı kelimesi var ama bazı harfleri tam çıkaramıyor.Bu kelimeleriyle cümle kurabiliyor mesela baba ise gitti diyor gelirken ne alsın sana diyorum guga(çikolata) sü(süt) vs tarzında cevap veriyor.Aslinda çok sevecen bı çocuk sürekli babasıyla benimle oyunlar oynar.Zekasinda bı problem olduğunu sanmıyorum renkleri bilir ve çoğunun adını söyler 1den 10a kadar sayı sayabilir mesela dün eline bı oyuncak aldı masanın ayağından yukarıya doğru çıkardı ve asansör dedi.Ama işte anlatmak istediğim yaşıtları büyük adam gibi konuşuyor oğlumda mi bir sorun var sizce? Sizin deneyimleriniz nedir napmam lazım? Gecen ay çocuk endokrine götürdüm kan tahlilleri için.Cumle kuruyorsa bir sorun yoktur ben gelişimini gayet normal görüyorum dedi.Ama sanki bana hiç konuşmayacakmiş gibi geliyor.Yaz sonu kreşe vericem.Duzelir mi ne zamana düzelir nasil konusucak tam anlamıyla bu çocuk var mı bu durumu yaşayan??

Son düzenleme:
Benim oglumda Nisanda 3 yasını dolduracak cümle vs kuruyor ama %100 her kelime agzindan dogru telafuzda cıkmiyor. Bazen yabanci birisi anlamayabiliyor ama ben bi sorun görmüyorum. Siz krese gonderene kadar yavrunuzda baya baya açılır zaten kreste iyi gelir ❤️
Oglumun hala bazen bebekce kelimeleri var mesela ama ben bi problem görmüyorum.

Benim oglumda Nisanda 3 yasını dolduracak cümle vs kuruyor ama %100 her kelime agzindan dogru telafuzda cıkmiyor. Bazen yabanci birisi anlamayabiliyor ama ben bi sorun görmüyorum. Siz krese gonderene kadar yavrunuzda baya baya açılır zaten kreste iyi gelir ❤
Oglumun hala bazen bebekce kelimeleri var mesela ama ben bi problem görmüyorum.
Aynen işte benim oğlumda öyle.Çoğu kelimeleri tam çıkaramıyor sadece babası ve ben anlıyoruz.İnşallah çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :KK200:

Erkek kardeşim 4 yaşına kadar konuşmadı, annem hem pedagoga götürdü, hem de anneannemin ısrarıyla okuttu, ağzında anahtar filan çevirdiler :skandal:Sonuç; çocuk canı isteyene kadar konuşmadı, 4 yaşında başladı konuşmaya ve şimdi susmuyor. Koca adam oldu hala çok konuşur ve biz her defasında bu çocuk nasıl geç konuştu diye şaşar kalırız. Oluyor yani, her çocuğun farklıdır konuşma zamanı. Siz bol bol konuşun ama onunla, çocukla konuşulur gibi değil ama, büyükle konuşur gibi. Sizi taklit ede ede sökecek.

Merhabalar.Mayista 3 yaşını dolduracak bir oğlum var.Hala tam olarak konuşamiyor.200 civarı kelimesi var ama bazı harfleri tam çıkaramıyor.Bu kelimeleriyle cümle kurabiliyor mesela baba ise gitti diyor gelirken ne alsın sana diyorum guga(çikolata) sü(süt) vs tarzında cevap veriyor.Aslinda çok sevecen bı çocuk sürekli babasıyla benimle oyunlar oynar.Zekasinda bı problem olduğunu sanmıyorum renkleri bilir ve çoğunun adını söyler 1den 10a kadar sayı sayabilir mesela dün eline bı oyuncak aldı masanın ayağından yukarıya doğru çıkardı ve asansör dedi.Ama işte anlatmak istediğim yaşıtları büyük adam gibi konuşuyor oğlumda mi bir sorun var sizce? Sizin deneyimleriniz nedir napmam lazım? Gecen ay çocuk endokrine götürdüm kan tahlilleri için.Cumle kuruyorsa bir sorun yoktur ben gelişimini gayet normal görüyorum dedi.Ama sanki bana hiç konuşmayacakmiş gibi geliyor.Yaz sonu kreşe vericem.Duzelir mi ne zamana düzelir nasil konusucak tam anlamıyla bu çocuk var mı bu durumu yaşayan??
Bence düzelir. Normaldir yani daha 3 yaşına girecek bir bebek o. Hem laf aramızda büyük gibi konuşan çocuklar antipatik gelir bana. Gagusunu yesinler onun yaa. Takma kafana annesi eminim geçer kreşte daha da iyi ol aya başlar. Daha erken. Aceleye gerek yok 🙃🌺

Benim oğlum da öyle, zaten geç konuştu ama şuan 3 buçuk yaşında.
Kelime dağarcığı geniş olsa da alfabeyi bayağı 20 harf gibi kullanıyor :KK70:
Kreşte bebek gibi konuşan arkadaşları var sanırım, s k t r gibi harfleri asla söyleyemiyor, üzerine gitmiyorum.
Konuşamayan çocuk yok sonuç olarak, herhangi bir dil problemi olmadığını bildiğimden şımarıklığına veriyorum.

Erkek kardeşim 4 yaşına kadar konuşmadı, annem hem pedagoga götürdü, hem de anneannemin ısrarıyla okuttu, ağzında anahtar filan çevirdiler :skandal:Sonuç; çocuk canı isteyene kadar konuşmadı, 4 yaşında başladı konuşmaya ve şimdi susmuyor. Koca adam oldu hala çok konuşur ve biz her defasında bu çocuk nasıl geç konuştu diye şaşar kalırız. Oluyor yani, her çocuğun farklıdır konuşma zamanı. Siz bol bol konuşun ama onunla, çocukla konuşulur gibi değil ama, büyükle konuşur gibi. Sizi taklit ede ede sökecek.
:KK48:Benim babamda 5 yaşında konuşmuş.Rahmetli babaannem anlatırdı mahmut paşa diye bir yerde kilit açtırdık öyle konuştu falan annem dalga geçerdi o kilidi bulup geri kapatsak diye :KK48:İnşallah düzelir.çok teşekkür ederim

Bence düzelir. Normaldir yani daha 3 yaşına girecek bir bebek o. Hem laf aramızda büyük gibi konuşan çocuklar antipatik gelir bana. Gagusunu yesinler onun yaa. Takma kafana annesi eminim geçer kreşte daha da iyi ol aya başlar. Daha erken. Aceleye gerek yok 🙃🌺
İnşallah.çok teşekkür ederim :KK74:

Oglum 1nisanda 4yasini bitircek. 3bucuk yasina kadar su yerine fu dedi. Her cumleyi kurar hapsurunca cok yasa,yeni bise alinca gule gule kullan, hastalikta gecmis olsun gibi. ama esek yerine eset, bebek yerine bebet, dort yerine döppp diyo bunun gibi bi cok kelimede var ama zamanla duzeliyor konusmasi. Daha once kek yerine tet derken su an kek diyor. Cok takilmadim ben zamanla duzeluyor cunku. Su an anaokuluna da gidiyor. Onunda faydasi var galiba.

Konuşma konusundaki genellemeler çok yanlış ve tedavide geç kalınmasına sebep olabiliyor. Ama sizinki 200 kelime biliyor cümle kurabiliyor sadece bazı kelimeleri net çıkaramıyorsa bu zamanla düzelir diye düşünüyorum bol bol kitap okuyun beraber. Tekerleme çalışın

Çok erkek sahibi bi sülale ye sahip biri olarak erkek çocuklarının çoğu böyle sonra da hiç susmuyor çocukta bir sıkıntı yok bence

Benim oğlum da öyle, zaten geç konuştu ama şuan 3 buçuk yaşında.
Kelime dağarcığı geniş olsa da alfabeyi bayağı 20 harf gibi kullanıyor :KK70:
Kreşte bebek gibi konuşan arkadaşları var sanırım, s k t r gibi harfleri asla söyleyemiyor, üzerine gitmiyorum.
Konuşamayan çocuk yok sonuç olarak, herhangi bir dil problemi olmadığını bildiğimden şımarıklığına veriyorum.
Birde şöyle bir durum var.Ben de okula başlayana kadar ç ş gibi harfleri söyleyemezdim çok dalga geçerlerdi dayımlar falan :KK43: Annem doktora götürmüş okula başlayınca düzelir demişler ve bir anda şak diye düzelmiş.

Konuşma konusundaki genellemeler çok yanlış ve tedavide geç kalınmasına sebep olabiliyor. Ama sizinki 200 kelime biliyor cümle kurabiliyor sadece bazı kelimeleri net çıkaramıyorsa bu zamanla düzelir diye düşünüyorum bol bol kitap okuyun beraber. Tekerleme çalışın
Zaten kitap okutmayı çok sever.Anne oku diye getirir günlük 10 kitap okuruz neredeyse

gayet normal bence.. benim ki 3.5 yaşında o da bazı harfleri söyleyemiyor yani kreşe de gidiyor... ama bi ara ay tutulmasını bile bana anlattı yani yetişkinlerin bilmediği, aklına gelmeyen şeyleri söylüyor.. evham yapmayın.. konuşuyor cümle kuruyor problem yok daha küçükler..

Kızım beş yaşında dilinde hafif pelteklik var. R harfini söyleyemez. Ben de birinci sınıfa kadar söyleyemedim çok net hatırlıyorum. Cümle kurabiliyor ve sorulara cevap veriyorsa sıkıntı olmaz inşallah

Birde şöyle bir durum var.Ben de okula başlayana kadar ç ş gibi harfleri söyleyemezdim çok dalga geçerlerdi dayımlar falan :KK43: Annem doktora götürmüş okula başlayınca düzelir demişler ve bir anda şak diye düzelmiş.
Çocuklar için zor sesler onlar.
Malum fıstıkçı şahap daki hiçbir sesi bir çocuk rahat söyleyemiyor.
En akıcı konuşanı bile mutlaka bir iki sesi yanlış çıkarıyor.
Bunlar gerçekten önemli değil, okulla beraber düzelecek.
Benimkini okul bozdu gerçi, kimi örnek alıyorsa bir tuhaf konuşur oldu ama elbet düzelecek.
Malum 6 yaş ilkokul oldu, orada bile r ş gibi sesleri çıkaramayan çocuklar var.

Kızım beş yaşında dilinde hafif pelteklik var. R harfini söyleyemez. Ben de birinci sınıfa kadar söyleyemedim çok net hatırlıyorum. Cümle kurabiliyor ve sorulara cevap veriyorsa sıkıntı olmaz inşallah
Sorulara cevap veriyor doydun mu deyince doydum der ne yemek istiyosun dediğimde cevap verir yani çoğu şeyi söylüyo ama sadece ben anlayabiliyorum :olamaz:

Her çocuk aynı olmuyor canm üzme kendini sen üzerine düşeni yapmaya devam et 🤗

Back