• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğlum hala konuşmuyor

Eşim 4 yaşında dayısı 5 yaşında amcası 4 dedesi 5 yaşında konuşmuş erkekler kızlar erken konuşmuş genetik olduğunda kaynaklı diye düşünüyorum kreş konusunda dil terapistinden sonra gondericem gönderin derse götürcem
Evet eşim de 3 yasından sonra konuşmaya başladı genetik biraz da. Bende terapiste götürecektim ama sonradan vazgeçip kreşe yolladım. Çokta iyi yaptım bence şu an hiç susmuyor. Bence sizde boşuna terapiste para vermeyin derim

Merhaba kızlar yeni katıldım aranıza oğlum 3 yaşına geldi anne yok baba gitti dede gitti memek ditti su ver çiş böyle basit cümleler kuruyor ben anlıyorum çevremde ne diyor diye soruyorlar
Babası da geç konuşmuş eşimin genetiği geç konuşmuş çocuklarla dolu daha önce doktora götürdüm hiçbir problem yok dedi zamanı gelince konuşacak dedi dil ve konuşma terapistinden yardım almayı düşünüyorum konuda biraz sıkıntılıyım
bu arada aile tek çocuk göz bebeği
Kitap okuyorum ama çabuk sıkılıyor ne yapmam gerektiğini artık bilmiyorum
Bir güncelleme yapıyım dedim 1 sene önce dil terapistine götürdüm düzenli bi şekilde haftada 1 kez gitmeye devam ettik Baver hocamız ve ben elimden ne geldiyse yaptım şubat 2024 de gitmeye başladık 10 ay süren derslerimiz oldu tabiki araya tatiller hastalıklar da girdi şu an oğlum konuşuyor hatta bazen sus az diyorum kafam ağrıyor 😅😅😅😅 bana verdiğiniz tavsiyelerden ziyade bu işin uzmanı kesinlikle dil terapistleri kreşle oyun parkı ile olacak iş değil çocuğunuzun beynine yeni bilgiler yüklüyorsunuz eğlenceli vakit geçiriyorsunuz hayatı yeniden öğretiyorsunuz benim gibi bu durumu yaşayan hanımlar varsa size tek tavsiyem dil terapistine gitmeniz🫶🏻💖

Simdiki durumu merak ettim bizde ayni surecten geciyorum 😔
Öncelikle sakin olmanızı diliyorum çünkü biz anneniz ve bizim de hata yapma hakkımız var
Şimdi gelelim benim ne yaptığımı ben kitaplar aldım parklara götürdüm çocukların olduğu bol bol eğlence mekanlarına gittik ama hiçbiri konuşmasına tam yardımcı olmadı en son araştırmalarım sonucu dil terapisine gitmeye karar verdik ilk seansımızda çocuğum da otizm olup olmadığını kontrol ettiler çok şükür böyle bir problemimiz yoktu daha sonrasında ilk seans beraber çocuğumla oyunlar oynadık Baver Hoca bana iletişim kurmayı öğretti çocuğunuza basit bir şekilde konuşun onu tıpkı iki yaşındaki bir çocukmuş gibi hayal edin mesela örnek veriyorum kapıyı aç demek yerine yavaş bir şekilde ka pı aç bu şekilde yavaş söyleyerek heceleyerek konuşmanız gerekiyor ilk tekillerden başlamanız lazım aç ver git gel kal bak günlük hayatımızdaki kullanabileceğimiz anne su ver ama bunu vurgulayarak söylemeniz gerekiyor biz on ay boyunca bana bir sürü etkinlik attı hocamız ben de onları takip ederek beynine resimler yükledim resim yaptım boya yaptım oyun hamuruyla şekiller yaptım adlarini söylemesini bekledim mesela kuş yaptım kuş demesini bekledim dediğim gibi size buradan ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama size tavsiyem dil terapistinden yardım almanız çünkü çocuğu kreşe gönderseniz bile iletişim kurmadığı için çocuk yalnızlaşacak bana önermedi hocamız kreşe bu sene başlayacak eylülde düşünün yani çocuk
çocukla iletişim kuracak ama onun düzeyine gelmesi lazım
Umarım sizin de bebeğiniz bülbül gibi şakır sabırlı olmanızı diliyorum

Back