Bilgece nin ne demek istedini anlıyoruz
Benim demek istediğim dinin bir çeşit Aklayıcı olduğu toplumun dindar kimliğine duyduğu saygının bunu istismar etmek isteyen her kesin işine yaradığıdır
İnsanlar kimlikleriyle değil kişilikleriyle ortaya çıksın göreceksiniz görüntü daha şeffaf olacaktır
Ve son dönemde insanlara giydirilmeye çalışılan dindar kimliğini kulanları görüyoruz
Dini bütün insanlar muhafazakardır...
Yasaklar vardır kurallar yoktur..
Tercihler yoktur..
Doğru bir tanedir oda Malum.
Helal vardır haram vardır..
Bu aileler çocuklarını bastırır ve belli kalıplar içene yerleştirir..
En azından belli bir kısmı diyeyim.
Çocukların ne düşündüğü ne hissettiği önemli değildir..
Bu her din için geçerlidir..
Sonuç olarak belli kalıplara uyması gerektiği zorla kafalara kazınır kimi çocuk benimser bu yolda ilerler kimi çocuk baş kaldırır..
Bu yüzden çocuklarımıza dini öğretmek yerine araştırmasını aklını kullanmasını ve en önemlisi" insan" olmasını aşılamamız gerekiyor diye düşünüyorum..
Bunu yapmayıp aksıne zorlarsak o çocuk özgürlüğü bilmez...Nasıl yaşaması gerektiğini seçemez duygularını her yönden bastırır ve sokaktaki çocuklara hatta tüm canlılara göz koyar zarar verir 2 2 daha 4 ....
Belki bu hunharca eleştirdiğimiz "çocuk" bir eşcinsel..
Bu onun ailesi ve çevresi tarafından bilinemiyor çünkü yasak.
Zevk için diyebilecek kadar bastırılmış..Sokaklara yönlendirilmiş...
Bu benim cinsel kimliğim sorgulamayın diyememiş ve kapı suçlara doğru açılmış.
Çevresi büyük ihtimal kör sağır..
Ne kadar kötü bireyler yetiştirdiğimizi farkedemiyoruz...
Evlatlarımızı "kötü" insan olmaya sevk ediyoruz..
Çocuklarımız düşse koluna bacağını yaralasa koşa koşa doktorlardayız..Yada zeka geriliği var diye psikologlarda...
Karşımıza alıp konuşamıyoruz anlamaya çalışmıyoruz..
Sıkı bir takipçi değiliz öz eleştirimizi yapamıyoruz...
Adeta bir çuval geçiriyoruz kafalarına ipini sıkıca bağlıyoruz...
Geleni gideni göremiyor en önemlisi hissedemiyor..
Kendini tanımıyor...
Ailesini ve kurallarını tanıyor..
Unutmayalımki her yasak empati yapmadan ortaya atıldığında beraberinde suçu getirir.
Belki bunları yazdım diye eleştireleceğim ama hiç önemi yok.
Kimseyi yargılamayalım içinde bulunduğu aileyi tanımıyoruz..
Yaşadığı hayatı bilemiyoruz...
Büyük ihtimalle iyi yönlendirilmediğinde daha büyük suçlara doğru yol alıp başka insanların canını yakmaya devam edecek..
Ailesine büyük bir görev düşüyor..
Hayata getirmek arkasında durmak iyiye yönlendirmek demek..
Her tecavüz konusu nasıl gelip dine dindara dayanıyor anlamıyorum ben.. tartismasiz her tecavüz haberinin altında bu tarz yorumlar. Ensar vakfinda yaşananları one surerek karalamaya çalışanlar. Mesela bu haberde pisligin diniyle ilgili hiçbir ayrinti bulunmazken bir uye gelip eyy dindar nesill minvalinde yorum yapiyor. Amac ortalığı karıştırmak değil de ne?
Ben bu durumdan gerçekten rahatsizim artikMune
Herkes çocuğuna sahip çıksa bunlar olmaz değil mi? Bir çocuk parkta ailesi daima peşinde olursa oynayabilir. Hem parka da gitmesin çocuklar sapıklar olur.
En iyisi mi bu tarz sapıklara karşı çocuklarımızı evden çıkarmayalım.
Alt tarafı pedofili vakası abartmaya gerek yok.Bir şey olursa da artık napalım "bir kereden bir şey olmaz" !
Alt tarafı pedofili vakası abartmaya gerek yok.
Ben gayet acik yazdigimi düsünüyorum.Biz de dini eğitim alarak buyuduk ama tecavüzcu olmadik çok şükür. Ayrıca bu haberdeki pisligin dindar olduğunu ne biliyorsunuz. Belki ateist belki Hristiyan belki yahudi. Şu ezbere yorumlariniz sıktı artık gerçekten.
Her tecavüz konusu nasıl gelip dine dindara dayanıyor anlamıyorum ben.. tartismasiz her tecavüz haberinin altında bu tarz yorumlar. Ensar vakfinda yaşananları one surerek karalamaya çalışanlar. Mesela bu haberde pisligin diniyle ilgili hiçbir ayrinti bulunmazken bir uye gelip eyy dindar nesill minvalinde yorum yapiyor. Amac ortalığı karıştırmak değil de ne?
Ben bu durumdan gerçekten rahatsizim artikMune
Dünyada her yerde oluyor bizde olunca kızılca kıyamet kopuyor.Insani bir duygu!!!