- 1 Kasım 2012
- 11.187
- 25.775
- 35
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Enfeksiyon iltihap varsa antibiyotiksiz gecmez zatenIki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim
Bizimkine benziyor durumunuz gecmis olsun size de ..acikcasi cok doktorluk durumumuz olmadi uzun zamandir o yuzden guvendigim doktorum var diyemiyorum simdi bir anda boyle olduk acile gittik zaten doktor secme sansim da olmadi ins hepsi de toparlar biran onceBenim kıziminda 3 yaşinda , önce dinledi cigeri ben süphelendim röntgen çekelim kan testi yapalım dedi
röntgende ciğeri kötü çıktı, bronşit dedi Dr. 2 tane antibiyotik , 2 de nebulazator için ilaç verdi ( birini günde 6 kere diğerini günde 2 kere, kullaniyoruz.günde 8 kere hava veriyoruz ve çok yorucu oluyor)
Ben Dr umuma güvendiğim için veriyorum, o da zaten antibiyotik vermek istemem ama iyileşmesi için başka yol yok dedi
Enfeksiyon iltihap varsa antibiyotiksiz gecmez zaten
Antibiyotikler ne
Biraz daha komplike hastaliklarda farkli teshis ya da tedavi yolu izlenmesini anlarimda
Zatürrey vs soguk alginligini anlayamdim
Enfeksiyon iltihap varsa antibiyotiksiz gecmez zaten
Antibiyotikler ne
Biraz daha komplike hastaliklarda farkli teshis ya da tedavi yolu izlenmesini anlarimda
Zatürrey vs soguk alginligini anlayamdim
Oksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin
Yazsam bi türlü yazmasam bir türlü.. gercekten gripte ilaçların ise yaradigini düşünüyor musunuz? Bizimkiler de sürekli grip oluyorlar bu sene ben grip icin ilac kullanmiyorum, dojtora dahi götürüyorum. Bir iliadin, bir coldmix kullaniyorum hepsi bu. Ama siz götürürsünüz tercihiniz bu yondedir. Atesten korkarsınız bir sey diyemem. Benimkiler ateslenince giyinip terleyip 1 gecede gripi atlatiyorlar. Sogukkanli kalabilirim derseniz bilemem ama en iyisini doktor bilir.
aslında bu onerınız cok yanlısOksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin
Bide ornek vermek istiyorumAntibiyotik veriesi degil de 2 antibiotik verilmesi korkuttu antibiotiksiz gecmeyecegini biliyorum zaten 1. Doktora da guvenmedim bu nedenle ama simdi de ilaca bogulduk ins gereksiz korkudur
Ozaman kineye gitmesi gerek, sanirim fizik tedavi deniliyorAntibiyotik veriesi degil de 2 antibiotik verilmesi korkuttu antibiotiksiz gecmeyecegini biliyorum zaten 1. Doktora da guvenmedim bu nedenle ama simdi de ilaca bogulduk ins
Basit bi oksuruk degil ama.. oyle olsa dogal yollarla hallederdim ama cigerlerine inmis bronsit var zaten oksurugu duysaniz anlarsiniz
Merak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degilHayir, hayir hayir!! Hele ateşli çocuğu giyindirmek kadar tehlikeli bişey yok! O cocuk havale geçirebilir. Ateşte en önemlisi vücüd isisini azaltmaktir!
Simdi soyle, tecrubeli anne cocugunun ne denli haqta oldugunu anlaraslında bu onerınız cok yanlıs
kızım ıcın uyguladım acaba ne ıyı gelır daha cabuk gecer dıye kendımce sacmaladım
daha da fenalastı meger rinit alerjısı de varmıs
bunu okuyan kısı uygulamaya kalkarsa daha kotulesebılır . bırıne ıyı gelen dıgerıne ıyı gelmeyebılır
Bronsit oldugunu simdi okudumarkadaslar konu sahıbının cocugu basıt grıp degıl ! cıgerıne ınmıs bronsıt
kesınlıkle ılac tedavısı gerekıyor kı tedavıye baslanmıs
doktor ılac vermıs . bı zahmet gıdıp tıp okuyun ondan sonra konusun
bazı doktorlar semptomları hafıflesın dıye agrı kesıcı gıbı surup yazıp gonderıyor kendı kendıne gecmezse yıne gorunursunuz doktora dıyeIki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim
Bronşit tedavi edilmez ve ilerlerse bronsiolit olabilir.Bronsiolit tedavi edilmezse zatürreye çevirebilir.MerhBa 1 ay sonra 3 yasinda olacak oglum var bi kac gundur oksuruk burun akintisi halsizlik vardi ilk arastirmaya gittik orda ciger filminde ilk doktor iltihap var biraz kotu dedi kan sonucu cikinca ilac yazariz dedi 2 saat sonra kan sonucu cikinca baska doktorla beraber bizim doktorda ordaydi ve cigerlerinde hic bir sey yok kan degerleri de iyi basit soguk alginligi dedi bir tane ilac yazdi yolladi. Ama cocuk berbat durumda oksuruyor uykulu halde fln neyse ertesi sabah bi ozel hastaneye gittik icimiz rahat etmedi yine ciger filmi cekildi ve sonuc bronsit dedi cigere inmis dikkatli olun dedi igne yapildi 6 tane ilac yazildi 2 si nebulizator yani hava makinasinda kullaniliyor iki tanesi antibiotik bir alerji digeri de pediatrik ates dusurucu klasik suruplardan tamam saglik onemli ama bu kadar ilac kucucuk cocuga fazla degilmi iyi olsun istiyorm ama cok korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye ? Cocugu dinliyorum surekli uykuda uyanikken kafayi yicem