• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşa uygun çocuk odası fikirleri?

sadolinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
2.208
1.846
53
31
Merhaba sevgili anneler. İkinci bebişimizin doğmasına az kaldı ve biz 3 yaşındaki oğlum için oda yapmak istiyoruz. Şu an bizim aramızda yatıyor öncesinde park yatağı vardı pek yatmayı sevmiyor diye kaldırdık birkaç ay önce. Tabii kardeşi doğunca o yatacak. Bir sifonyerimiz var 4 çekmeceli ama artık kaldırmıyor giysilerini. Kardeşiyle kıyafetleri için dolap, kendisi için de bir Montessorlü yatak alacağız. Var mı öneriniz? Kaç kapaklı dolap iki çocuğa yeter? Montessorlü yatağı kaç yaşa kadar kullanabiliriz vs? Bir çocuk mobilyacısına baktım şöyle bir liste çıkardım fiyatlar normal mi anlamadım da. Yorumlarınızı bekliyorum hiç vaktimiz kalmadı.

Eklentiler

• Screenshot_2025_0314_103632.webp
    Screenshot_2025_0314_103632.webp
    17 KB · Görüntüleme: 57
Tek odada 2 çocuk kalacaksa eğer, (odanızın ölçülerine göre ve tabi maddi durumunuz elveriyorsa) bir duvara büyük, geniş gömme dolap yaptırın,ömürlük olsun. Çocukların eşyaları hiçbir zaman azalmaz, hep artacaktır. Büyük dolap olursa ne var ne yok koyarsınız.
Yatak olarak da aynı şekilde tek kişilik baza, yatak önerebilirim. Çocuk illa ki büyüyecek, boyu uzayacak. 2 senedir bir yatak değiştirmek zorunda kalmayın. Baza olması da, eşya saklama açısından avantajlı..

Dolabın içi önemli. 4 kapaklı 2 kapağı sadece raf olan bi dolap yeter sifonyer de duruma göre eklenebilir. Bence montessori için geç bi yaş. Benimki ferforje divanda yatıyo 3.5 olcak bu yaz kenar korumalık yaptım onu kaldırmayı düşünüyorum. Düşmemeyi öğrensin. Bu da bi yeti. Zaten korumalığın düşmesini engellemesi bir kez oldu. Ikeanın divanı var çok güzel bence o gibi bi şey düşünülebilir ya da baza beğeniyorsanız. Ben baza sevmem.

Baktiginiz cocuk odasi bizim kizlarin odasi.

Bizim odada buna ek olarak 4 cekmeceli sifonyer ve 2 kapili bir dolap daha var. Yani toplam 4 kapili dolap 4 cekmeceli sifonyerimiz olmasina ragmen, yazlik - kisliklarimiz bambaska bir alanda sakli duruyor.

2.cocugunuzun cinsiyeti nedir? Saglikla huzurla buyutun insallah.💕

Montessori yatak en az tek kişilik ölçülerinde alınırsa istediği kadar yatar, bir üst sınırı yok. Yanındaki korkuluğu çıkabilen bir model alır, biraz büyüyünce çıkartırsınız. Yerden 10cm yüksek bir model var bizde. Yarım korkuluklu. 2 yaşında beri yatıyor. Kendisi inip çıkıyor çok rahat. İkeadaki çocuk karyolalarına da bakabilirsiniz.

Dolap olarak da ben ikea pax’lardan kendim tasarlayıp aldım. Çekmece istiyorsan çekmece, askılık istiyorsan askılık. En güzeli kendin tasarlamak ihtiyaca göre.
İlaveten şifonyeri var 8 çekmeceli. Zor sığıyor 🫠

Son düzenleme:
Montessori yatak en az tek kişilik ölçülerinde alınırsa istediği kadar yatar, bir üst sınırı yok. Yanındaki korkuluğu çıkabilen bir model alır, biraz büyüyünce çıkartırsınız. Yerden 10cm yüksek bir model var bizde. Yarım korkuluklu. 2 yaşında beri yatıyor. Kendisi inip çıkıyor çok rahat. İkeadaki çocuk karyolalarına da bakabilirsiniz.
Evet 90x190 klasik tek kişilik yatak ölçüsünde almayı düşünüyoruz. Oğlum biraz fazla hareketli uyurken hiç rahat durmuyor. Normal bazalı yatak alacaktık ama hiç güvenemiyorum kendisine.

Baktiginiz cocuk odasi bizim kizlarin odasi.

Bizim odada buna ek olarak 4 cekmeceli sifonyer ve 2 kapili bir dolap daha var. Yani toplam 4 kapili dolap 4 cekmeceli sifonyerimiz olmasina ragmen, yazlik - kisliklarimiz bambaska bir alanda sakli duruyor.

2.cocugunuzun cinsiyeti nedir? Saglikla huzurla buyutun insallah.💕
Teşekkür ederim siz de sağlıkla büyütün prensesleri ❤️ ikinci de erkek yenidoğan döneminden sonra aynı odayı kullanacaklar.
Dolaptan memnun musunuz peki? Sanırım size yetersiz geliyor başka dolap da olduğuna göre. Bu dolabın 3 kapaklı biraz daha genişi de var mağazada. Kendi sifonyerimiz de var. Büyük olan dolaba bakayım öyleyse.

Evet 90x190 klasik tek kişilik yatak ölçüsünde almayı düşünüyoruz. Oğlum biraz fazla hareketli uyurken hiç rahat durmuyor. Normal bazalı yatak alacaktık ama hiç güvenemiyorum kendisine.
Ben bazalı yatak sevmiyorum hiç düşünmedim o yüzden. Çatılı ağaç yatakları oldum olası beğeniyordum. Rahat ettik açıkçası. Kızım da maymun gibi tepesinde sürekli :D bizim korkuluklar çıkabiliyor. Henüz çıkartmadık ama istersem onları ve çatısını çıkartıp normal tek kişilik yatak olarak çok rahat kullanabiliriz. Ama dediğim gibi yere sıfır almadım ben.

Dolabın içi önemli. 4 kapaklı 2 kapağı sadece raf olan bi dolap yeter sifonyer de duruma göre eklenebilir. Bence montessori için geç bi yaş. Benimki ferforje divanda yatıyo 3.5 olcak bu yaz kenar korumalık yaptım onu kaldırmayı düşünüyorum. Düşmemeyi öğrensin. Bu da bi yeti. Zaten korumalığın düşmesini engellemesi bir kez oldu. Ikeanın divanı var çok güzel bence o gibi bi şey düşünülebilir ya da baza beğeniyorsanız. Ben baza sevmem.
Dolabın içi şu şekilde bol gözü olan bir dolap ama sanırım iki kapaklı dolap yerine soldaki üç kapaklı olanına bakacağız yetmeyebilir diye. Oğlum uyurken aşırı hareketli zaten park yatağında yatmama sebebi de buydu. Hep sağa sola değip hışırtı sesine uyanırdı. Yatak ölçüsü klasik tek kişilik 90x190 olarak düşünüyoruz. Divanlara da bakalım o zaman. O divanların tek tarafı tamamen kapalıydı galiba.

Eklentiler

• Screenshot_2025_0314_140312.webp
    Screenshot_2025_0314_140312.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2025_0314_140254.webp
    Screenshot_2025_0314_140254.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 20
İkea çekmecem var hemnes benim eski mobilyam onu çocuk odasına getireceğim alt açma unitesi çocuk odasının bir duvarına da ona uygun dolap yaptıracağım gömme. Daha modüler bir mobilya olursa kullanışlı olur. Kendi dolabım da ikea ihtiyacım oldu l şeklinde devam ettirdim. Bence baza alın

Ben bazalı yatak sevmiyorum hiç düşünmedim o yüzden. Çatılı ağaç yatakları oldum olası beğeniyordum. Rahat ettik açıkçası. Kızım da maymun gibi tepesinde sürekli :D bizim korkuluklar çıkabiliyor. Henüz çıkartmadık ama istersem onları ve çatısını çıkartıp normal tek kişilik yatak olarak çok rahat kullanabiliriz. Ama dediğim gibi yere sıfır almadım ben.
Dediğiniz yatak şekli şöyle mi acaba? Aslında evet altı yere sıfır olsa temizliği zor olur gibi. Bazalı da yüksek diye istemiyorum gece yatağın öbür ucuna gidiyor 😄

Eklentiler

• Screenshot_2025_0314_141007.webp
    Screenshot_2025_0314_141007.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 35
Tek odada 2 çocuk kalacaksa eğer, (odanızın ölçülerine göre ve tabi maddi durumunuz elveriyorsa) bir duvara büyük, geniş gömme dolap yaptırın,ömürlük olsun. Çocukların eşyaları hiçbir zaman azalmaz, hep artacaktır. Büyük dolap olursa ne var ne yok koyarsınız.
Yatak olarak da aynı şekilde tek kişilik baza, yatak önerebilirim. Çocuk illa ki büyüyecek, boyu uzayacak. 2 senedir bir yatak değiştirmek zorunda kalmayın. Baza olması da, eşya saklama açısından avantajlı..
Maalesef ev kira🥲 hatta başka kiralık eve taşınma durumumuz da var. Daha büyük dolap bakacağız. Yatağın ölçüsü olarak zaten klasik tek kişilik 90x190 ölçüde olacak içindeki yatağı yani hep kullanabilir ama dışı için emin değilim. Bazalı yataklar yüksek olduğu için korkuyorum çok değişik uyuyor gece.

Dediğiniz yatak şekli şöyle mi acaba? Aslında evet altı yere sıfır olsa temizliği zor olur gibi. Bazalı da yüksek diye istemiyorum gece yatağın öbür ucuna gidiyor 😄
IMG_8792.webp

Bu tarz bizimki. 90x190 yatağı

Teşekkür ederim siz de sağlıkla büyütün prensesleri ❤️ ikinci de erkek yenidoğan döneminden sonra aynı odayı kullanacaklar.
Dolaptan memnun musunuz peki? Sanırım size yetersiz geliyor başka dolap da olduğuna göre. Bu dolabın 3 kapaklı biraz daha genişi de var mağazada. Kendi sifonyerimiz de var. Büyük olan dolaba bakayım öyleyse.
3 kapaklisi daha kullanissiz ona hic girmeyin.

Simdi bunun hem altta hem ustte yukluk rafları var genis.
Sol kapıda ikiye bolunuk sira sira raflari var, katlanmis bebek kiyafeti rahatlikla devrilmeden duruyor.
Sag kanatta da 2 katli askilik var, ozellikle aralarina raf konulmamis ki genc olunca elbise boylari buyudukce tek sira aski kaldirilir diye dusunulmus, askilardan ustte olan led isikli, kapi acilisina sensorlu. Kapilari stoperli dolayisiyla sert kapanmıyor.

Sifonyerimizde besigimizde ayni takimindi, simdi besigi montessoriye donusturduk biz (babam marangoz ayni besigi dönüştürdü.

Boyalari kimyasal içermiyor, 4 senedir kullaniyoruz biz, daha hic yipranmadi, 2 ev değiştirdik bu takimla.

Ben tavsiye ederim.

Maalesef ev kira🥲 hatta başka kiralık eve taşınma durumumuz da var. Daha büyük dolap bakacağız. Yatağın ölçüsü olarak zaten klasik tek kişilik 90x190 ölçüde olacak içindeki yatağı yani hep kullanabilir ama dışı için emin değilim. Bazalı yataklar yüksek olduğu için korkuyorum çok değişik uyuyor gece.

Bazalı alırsanız önüne korkuluk yaptırırsınız, ince yastıklarla da bariyer yaparsınız, alışması lazım sonuçta.
Dolabı koyacağınız duvarın ölçüsü belli mi? Ben şifonyer, mini dolap vs. çok sevmiyorum, yer kaplıyorlar çünkü. Bu yüzden büyük gömme dolap demiştim. Ama eviniz kira, ilerde de taşınma durumunuz varsa (duvarın ölçüsüne göre) tek bir büyük dolap almanızı öneririm. Ortalıktan dağınıklık kalkar.
2-3 kapılı eni 150 cm, boyu 170 cmlik dolapların size bir faydası olmaz. Hele ki 2 çocuk için hiç yeterli olmaz. Yenidoğanın bezleri, ıslak mendili vs olacak, belki indirim yakalayacaksınız stok yapacaksınız. Evde eşya depolayacağınız başka bir alan var ise bilemem tabi..

Bazalı alırsanız önüne korkuluk yaptırırsınız, ince yastıklarla da bariyer yaparsınız, alışması lazım sonuçta.
Dolabı koyacağınız duvarın ölçüsü belli mi? Ben şifonyer, mini dolap vs. çok sevmiyorum, yer kaplıyorlar çünkü. Bu yüzden büyük gömme dolap demiştim. Ama eviniz kira, ilerde de taşınma durumunuz varsa (duvarın ölçüsüne göre) tek bir büyük dolap almanızı öneririm. Ortalıktan dağınıklık kalkar.
2-3 kapılı eni 150 cm, boyu 170 cmlik dolapların size bir faydası olmaz. Hele ki 2 çocuk için hiç yeterli olmaz. Yenidoğanın bezleri, ıslak mendili vs olacak, belki indirim yakalayacaksınız stok yapacaksınız. Evde eşya depolayacağınız başka bir alan var ise bilemem tabi..
Öyle mi diyorsunuz🥺 oturduğumuz ev ve taşınacağımız muhitteki evler klasik 120 metrekare 3+1 evler. Odalar normal genişlikte. İyisi mi ben gidip mağaza gezeyim yarın. Çok da az kaldı keşke daha önce halletseydim ya.

Öyle mi diyorsunuz🥺 oturduğumuz ev ve taşınacağımız muhitteki evler klasik 120 metrekare 3+1 evler. Odalar normal genişlikte. İyisi mi ben gidip mağaza gezeyim yarın. Çok da az kaldı keşke daha önce halletseydim ya.

Herhangi bir mağazaya gidip o 3 kapılı, eni dar boyu kısa dolaplara bakın, içlerine bakın, "hangi rafa ne yerleştirirsem sığar, neyi nereye tıkmak zorunda kalırım, bebeğin zıbınları ile çocuğun alt üst eşofman takımlarını üstüste koymak durumunda kalır mıyız, ucuz kıyafet bulup da alırsam evde nereye sokuştururum?" diye kafanızda plan yapın.

Bezleri,ıslak mendili,alt açma örtüsü, mama önlüğü vs. şifonyerin 2 çekmecesine koydunuz diyelim..
1çekmeceye de pişik kremi,bilmem ne kremi, bebek yağı, tırnak makasları, pamuk, tarak, toka, ıvır zıvır. Kaldı elinizde 1 tane boş çekmece :)

Planlı giderseniz daha kolay olur. Acilen dolap lazım diye işinize yaramayan bir şey almayın, yazık paranıza..

Ayrıca çocukların oyuncakları olacak, legolar, arabalar, bebekler, oyuncak ayılar vs. Bunları koymak için de (ilerde) plastik rafları olan bir dolap almak durumunda kalabilirsiniz

bkz:
0006041_bofigo-7-sepetli-dolap-cok-amacli-dolap-oyuncak-dolabi-pera-beyaz.jpeg

Odada ne kadar az eşya olursa çocuklara o kadar oyun alanı kalır ve dağınıklık gözünüze batmaz

Biz yavrular montessori yatak aldık alttan da yatak çıkıyor ust yatagin korkuluğu var 2 çocukla eğer alan darsa şimdilik bu şekilde kullanabilirsiniz bebek yerde büyük olan yukarıda yatar ya da tam tersi.

Back
X