benim oglumda mayıs 2007 dogumlu bizmde en büyük sorunumuz yalnız olması oyuncaklarının adını ömer koymuş kendinin adını yani vermiş onlarla konuşuyo oynuyo bir arkadaşı var devamlı görüştügüm ama onlarda bize biraz uzak hergün hergünde gidemiyoruz bazen sabah uyanıyo hadi gidelim demeye başlıyo akşam oturuyoruz hadi gidelim demeye başlıyo ne yapacagımı şaşırdım bide evde hep yalnız oldugu için konuşmasıda tam düzgün degil malesef dili açılmadı hala kardeşin olsunmu diyoruz onuda kabul etmiyo bende şaşırdım
betican canım ona bakarsan bizimde burda akrabamız falan kimsemiz yok yani ben hastalansam eşimde işe gitmek zorunda oldugundan çocugum sefil olur belkide bakan olmayınca 1-2 arkadaşımız var ama evlerde yakın degilki hergün görüşelim eve bir misafir gelsin bir ikide çocuk olsun degmeyin keyfine herkes gidene kadar benim oglanın sesi çıkmaz oyun oynamaktan nezamanki herkes gidiyo bizimkide aglamaya başlıyo herkes gidiyo diye biz 2.nci çocugu istiyoduk ama eşim yeni işyeri açtıgı için baya bir borcumuz oldu oyüzden vazgeçtik şimdilik yoksa olsun istiyoduk ikinci çocugu
Kusura bakmayın farkında olmadan size kötü bişey mi dedim. Ben sizi kastetmedim.Yalnızca öyle arkadaşları akrabaları olan , kalabalık ailelere kendim ve oğlum adına özendiğim için öyle yazdım.
Aynı benim oğlumu anlatmışsınız, siz bir de gurbettesiniz daha zor.Allah yardımcınız olsun, emin olun bana da bişey olsa oğlum sefil olur, o yüzden tek annelerin hepsine Allah sağlık versin
yok canım benim niye kötü bişey diyesinki sadece bizde aynı durumdayız onu belirtmek istedim yalnızız diyerek valla burda herkes tanıdgı çok olunca geleni gidenide çok oluyo tabiki bizim okadar çok tanıgımız olmadıgı için bizde genelde evde yalnız oluyoruz evde biraz merkeze uzak oluncada isteyen hemen gelemiyo neyapalım belli bi zamana kadar çekecez artık eskiden kalabalık bi topluma girdigimizde oglum aglamaya başlardı neyse şimdi etrafında hep birileri olsun istiyoda kalabalıkta aglamaz oldu neyse herkese iyi geceler yarın görüşürüz arkadaşlar:1hug:
Anladım canım, bende evlendikten sonra başka bir semte geldim.Hala aynı yerdeyim bir türlü ısınamadım. Buranın insanları nasıl diyim biraz içe kapalı toplum.Yani yemek yapıyım, çocuğumu büyüteyim, kocama hizmet ediyim, bi de sürekli herkesin arkasından konuşup kuyusunu kazan insanlar.
Ben arkadaşlığı , komşuluğu bu olarak algılamıyorum.Beraber sohbet etmek, dertleşmek, beraber ne varsa yiyip ,içip, eğlenmek , gezmek olarak istiyorum. İmkanlar dahilinde.Bir türlü kafama göre insanlar bulamadım.
Bakalım dediğin gibi mecburen eve kapanıp, bekliycez, bu günlerin geçmesini, sana da bana da, tüm yalnız insanlara da Allah'tan sabır diliyorum.