- 29 Eylül 2015
- 5.232
- 3.560
- 173
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
evet ama hep boyle olmuyacaklar az kaldi diyip kendimi teselli ediyorum irlikte buyuyorlar diyip teselli ediyorum sende oyle dusunmeye calis biraz rahatlatiyor.kizin onceleri sakin sonradan oyle oluncada bocalamış olabilirsin, benim kizimda cok hareketliydi yetişemezdim şimdi hepten hunilik oldum. 4yil olmayan bebeler simdi acisini cikartiyor diyorum... kiyafet sorunsali bizdede cok var. evde adim atcak yer olmuyor yastiklarida yere doktukleri icin. takilan dusuyor ... toplamama gibi durumum olmuyor birine topla derken digeri dagitiyor. otekide topladiklarini iyice savuruyor.bizde ustu islansa dahi geriye ayni kiyafeti giydiremiyorum kendi yapimdan. camasir cok cikiyor haliyle. kurutma makinamda bi tuhaf kirisikligi yillarca acilmayan carsafim oldugundan beri kullanmıyorum. balkon yok. 3.kata eşim çıkartıp seriyor çamaşırları. sten gelcek topludan derken.... kısır döngüye giriyoruz. bide kizim kardeşinize soyuyor kendi soyunup giyindiği yetmez gibiEvet bende kalıcı hasar olmasın diye hep gözüm üzerinde. Bırakmıştı yapmıyordu ilk bir ay fırsat buldukça yapmaya çalıştı.. unutmuştu simdi iki gündür oturan çocuğu itip deviriyor. Bende hep yerdeyim oyun oynamaktan. Devamlı kitap okuyoruz sohbet ediyoruz ama fırsat bulunca dolap dadaniyor döküyor. Zaten yetişemiyorum çok çıkıyor yıka topla as
Yaaa gece gece moral oldunuz banaŞöyle söyleyeyim, alışmak zorundasınız başka alternatif yok
Tek çocukla iki çocuk arasında 10 çocuk falan var.
Bebeğinizin şöyle yürümeye başladığında çok çok daha zor ve dağınık günler sizi bekliyor olacak, ondan gerçekten salın.
Benim şuan salon masamın üzerinde 4 sepet temiz çamaşır yığını, koltukların üzerinde bilimum oyuncaklar, mutfak sandalyemde çeşitli attıkları kıyafetler, yatakların içinde kamyonlar falan var.
Geçen buzlukta oyuncak buldum, kek kalıplarının arasında yapboz parçası.
Banyo lavabosu yanında bile bir sürü şey var, hiçbir şey olması gerektiği yerde değil çünkü iki afacan var.
Ayakkabıyı giymeden içini kontrol ederiz her an her şey çıkabilir
Kontrolü elden bırakıp, akışa salınmak lazım, en güzeli bu.
Ayni benBunu ciddi ciddi soruyorum gerçekten kontrollü olunmaz mi ya benim maalesef galiba sıkıntım bu. Hiç dağınıklığa gelemiyorum yapamayınca kendimi yiyorum yetişemedim olmadı diye uyuyamıyorum. Bu akşam evin anası ağladı sinirimden toplamadim ama ayni sinir yüzümden uyuyamadim. 6 aylık bebem memeye kalkacak ben ayaktayim normalde mümkün değil bu saatte ayakta duramam sinirden takintidan uyuyamadim ama toplamak da istemiyorum su anda. Benim evde şu anda felaket dağınık. Çamaşır oyuncak bezzStrese giriyorum, ağlıyorum bunaliyorum yapamayınca
Tüm sayfalari okumadım ama derdinizi anlayabiliyorumbenimkilerin arası 3 yaş. Şu an küçük 1.5 buyuk 4.5 yaşında.kiskanma oluyor.dikkat çekmeye çalışma oluyor. Zor cok zor..halinizi anlıyorum.ama şunu söylemeye geldim ben: EMIN OLUN HEPSİ GEÇECEK VE SIZ BIR GÜN NE GÜNLERDI DEYIP GÜLÜMSEYECEKSINIZ ❤
Yine sanslisiniz anneniz geliyormus. Ben bir de tektim.cok zor oluyor.am gun gectikce zorlugu azalıyor.simdi ki stresiniz aslında ek gıdaküçük kızımızın moda oyunu da biraz germis tabi aman giyinsin de öğrensin olaya bir de böyle bakın ne güzel öğrenmiş daha 3 yasında minik hanim
Küçük olani severken şu cumle kalıbını öneririm; ayy ne tatlısın sen aynı ablası gibi tatlı.dur bakayim hangisi daha tatli deyip ikisini de sevin sarılın. Sonra ikisi de cok tatlı valla deyin.komik bir ses tonuyla yapın bunu.gidiklayin aynı anda. Birlikte gulmeyi basarmak onlara iyi gelecek.dialoglari artacak. Ek gıda verirken haliyle küçük olan yedikce insan sevindirik oluyor.o zamanlarda da aay bak ayni ablasi gibi nasil da istahlı aferin kızım ne güzel ornek olmuş kardesine vs deyin. Yani her ovme sevme cumlesine ablasi da dahil olsun.cok ise yarıyor.benim buyuk olan oglan. Ve bence bu daha zor. Cunku oglanlar vurup kirmaya daha merakli ve ben onları kollayacagim diye is yapamaz oldum.
Camasir sorununuz icin kurutma makinasi oneririm. Ayni anda ishal kusma falan olduklarinda falan hele o zamanla iyice icinden cikilmaz oluyor cunku.kis mevsiminde daha da zor. Ama hem kurutmali hem yikamali olanlari önermiyorlar.iyi arastirin derim.
Ahh ahh diyorum. Ruh halimi anlatmişsiniz.. şu ek gıda her anneyi yorar. Sakin kalmaya çalışın.bırakin ev dagilsin.bugunler geri gelmeyecek.onlarin mutlulugu herseyden önemli.kiyamam prensese ❤Hep bu moddayiz zaten ablayla ne yaparsam kardesini, kardeşle ne yaparsak ablayi muhakkak katıyoruz. Evet ekgidaya yarim yamalak başladık gibi o xa stres yaptı bende galiba. Kiz giyim işini biraz abarttı. Bu sefer ben yetişemiyorum diye stres yapıyorum sinirleniyorum. En ufak suratım asilsa anne üzülme anne kizma diyor yavrum bu seferde ona üzülüyorum. Hep üzülüyorum ben galiba. Kıyamıyorum hep anlatmaya çalışıyorum bugün yemekte ağladı ağladı ortada bir şey en son aldım gittim banyoya yüzünü fln yıkadık öptüm koklastik sustu. Devamlı ilgi istiyor yetişemiyorum, onlar ağlayınca kendimi böyle çaresiz sanki ben bakamıyorum gibi hissediyorum.
Ben hiçbir zaman düzenli tertipli bir insan olmadım ama eşim öyledir.Bunu ciddi ciddi soruyorum gerçekten kontrollü olunmaz mi ya benim maalesef galiba sıkıntım bu. Hiç dağınıklığa gelemiyorum yapamayınca kendimi yiyorum yetişemedim olmadı diye uyuyamıyorum. Bu akşam evin anası ağladı sinirimden toplamadim ama ayni sinir yüzümden uyuyamadim. 6 aylık bebem memeye kalkacak ben ayaktayim normalde mümkün değil bu saatte ayakta duramam sinirden takintidan uyuyamadim ama toplamak da istemiyorum su anda. Benim evde şu anda felaket dağınık. Çamaşır oyuncak bezzStrese giriyorum, ağlıyorum bunaliyorum yapamayınca
İyi ki açmışım konuyu valla hep kendime hatırlatmaya çalışacağım bu günler geri gelmeyecek. Geçecek gidecek.Ahh ahh diyorum. Ruh halimi anlatmişsiniz.. şu ek gıda her anneyi yorar. Sakin kalmaya çalışın.bırakin ev dagilsin.bugunler geri gelmeyecek.onlarin mutlulugu herseyden önemli.kiyamam prensese ❤kim bilir neler yasiyorlar ic dunyalarinda. 3 yas gercekten krtik bir yaş. En guzel şekliyle atlatmaya calisin derim.
Bunları hep yapıyoruz. Bezini islak mendilini getirir. Ben sofra kurarken wc gidince bakar. Cok uysaldi aslında ama kıyafet isi işi başka boyuta geçirdi onunla beni siniyor galiba. BilemedimBenim kız yeğende o yaşlardayken erkek kardeşi oldu başta çok zarar veriyordu şimdi iyi anlaşıyorlar ama şu an büyüdü yani 5 yaşına geldi, yaş gittikçe duruluyor bu süreci mecbur en hafif şekilde atlatmaya bakacaksınız. Mesela bez değiştirirken kızınızı da buna dahil edebilirsiniz, bez getirmesini ya da ıslak mendil getirmesini söyleyerek. Kardeşine bakması oyun gibi gelirse bundan hoşlanabilir.
Bana da iyi geldi vallaİyi ki açmışım konuyu valla hep kendime hatırlatmaya çalışacağım bu günler geri gelmeyecek. Geçecek gidecek.
Benim galiba en büyük sorunum bu istiyorum ki çamaşır kuruyunca hemen yerine konsun. Mutfak tezgahında bulaşık birikmesin balkon derli toplu olsun banyo yine öyle. Ama yatağım açık kalabilirsin yerde oyuncak olabilir. Masanın üstünde bardak olabilir sıkıntı yokBen hiçbir zaman düzenli tertipli bir insan olmadım ama eşim öyledir.
İlk zamanlar o kafayı yedi, evin düzenini o anki mutluluk ve eğlencenin üzerinde tuttuğundan çok sıkıntı yaşadık.
Bana kalırsa hiçbir sorun yok, eşya bu toplanır.
Ha çocuk olan evde her şeyin toplanmasının bir manası var mı, orası bile tartışmaya açıktır.
Ne zaman ‘artık iş çığrından çıktı’ deyip misafir ağırlayacak modda temizlik ve düzenleme yapsam bakın sadece 5 dk yetiyor eski hale dönmeye.
Ben bir odayı bitirip diğerine geçtiğimde, ardımdan özenle eski haline döndürülüyor, gerek var mı bu kadar efora?
Ben bu iş zamanlarını kendimi kahve ile ödüllendirerek geçirmeyi doğru buluyorum, her gece 12 den sonra maksimum yarım saat mutfak bulaşık çamaşır ve banyo temizliği yaparım, en azından yığınları hallederim, yerde yürüyecek yer açarım.
Yeter de artar fazlasına kütüphane gibi dizili eve gerek görmüyorum, gün içi yapmaya çalışıp niye asabımı bozup çocuklara dünyayı dar edeyim ki?
Her anne çocuğu için en doğrusunu bilir işinize karışmak değil amacım ama kural koyacağız diye bu kadar sert olmanın manası var mı? Ne demek bir hafta (!) Meyve vermedim oynamadım. Çocuğun hayatinda travma yaratır bu kadar keskin hareketler. Esnemek de gerekli diye düşünüyorum naçizane fikrim.Hepsi öyle oyun konusunda, yalnız oynamaya benim ki bile yeni yeni başlıyor. Ama benim anlamadığım sizin neden tepki göstermediğiniz? Evi dağıtmaya başlıyor, dolabını döküyor , siz ne yapıyorsunuz? Geldiniz dökmüş dolapları, etirafta geziniyor. Ne yapıyorsunuz? Ben direk ceza veririm mesela. Dağıtamaz, dökemez öyle bir dünya yok. Bizde bu kuraldır ve kuralları çiğnerse hem tablet saati iptal olur hemde yemek dışında tatlı meyve falan hiçbir şey yiyemez. Yada benimle asla oynamaz, oynamam onunla , tek başına kalır. Bu kadar. Bilerek, sırf sinirlendiği için beyaz salon halısına kusmuşluğu var kızımın. Daha 3 yaşında bile değildi. 1 hafta meyve dahi vermedim ve onunla oynamadım. Her gün ağladı. Bilerek kusma huyu vardı, o zaman bıraktı. Bir daha kesinlikle kusmayı bize kullanmadı. Kıyafet konusunda, siz annesiniz. Siz o evdeki otoritesiniz. Kaldırın ulaşamayacağı yere. Ağlasın. Küçük uyanıkken ağlasın. Anneniz varken ağlasın. Bir gün ağlasın, üç gün ağlasın ama bunu yapamayacağını anlasın. Siz yemek mi yapacaksınız , temizlik mi yapacaksınız, bebek mi bakacaksınız, çamaşır mı yıkayacaksınız. Yazık yahu size. 2 çocukla debelenmek yetmez gibi yıka, çıkar, as, topla, ütüle, katla, yerleştir hop tekrar kirliye. Robot olsa çalışmaz bozulur.
İki kiZ olmasininda kötü yanlari var. Herşeyi kiskaniyorlar :)) küçük olan bile başladı, ben ben yada bana bana diyorSizin ne güzel ikisi de kızmış. Benim büyük kız küçük oğlan. Sanıyorum büyüyünce de bi de bu sıkıntı olacak. İnşallah beraber oynayacağı günleri xe görürüz.
Kolay geçmiyor ama geçiyor bir şekilde :)Valla iki ay sonra ikinci çocuğumu kucağıma alıcam inşallah ilki de 3 yaşında. Yorumlar beni epey korkuttu çok sağolun
Yukarıda ki mesajlardan birinde bahsettim nasıl bir çocuk olduğundan ve neler yaptığımızdan. Tabiki herkesin çocuğuna uygun değil ama diğeri mesajı okuduysanız bu bir haftanın sebebi bilinçli bir şekilde öğürerek kendini kusturması ve bunu sürekli bize karşı kullanması oldu. Bu arada bilerek kusuyor yorumunu hem doktorumuz hem pedagoğumuzdan da duyduk. Bir hafta meyve ve tatlı vermedim ve onunla oynamadım. Bu arada bağırma, çağırma ,kötü davranma şiddet falan asla yok. Bu huyu bitti. O bir haftadan sonra asla kusarak bir şeyleri halletmeye çalışmadı. Travma falanda olmadı. Sonraki 1.5 sene benimleydi. Gayet, mutlu, giderek sakinleşen bir çoçuk. Hala çok zor ama artık kuralları biliyor.Her anne çocuğu için en doğrusunu bilir işinize karışmak değil amacım ama kural koyacağız diye bu kadar sert olmanın manası var mı? Ne demek bir hafta (!) Meyve vermedim oynamadım. Çocuğun hayatinda travma yaratır bu kadar keskin hareketler. Esnemek de gerekli diye düşünüyorum naçizane fikrim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?