3 yaş çocuğu ve 6 ay bebesi ike kafayi yiyorum.

Evet onun aparatı var üstüne koyuluyor. Oluyorsa öyle deneyebilirsin. Isinizi kolaylastirir. Bizde küçük cocuk da yok. Kızım 11 yaşında.. evde 3 kişiyiz ama haftada en az 4 kere çalışır çamaşır makinesi genelde sizi düşünemedim o yüzden. Zor yani anlıyorum.

Allah yardımcıları olsun. Rabbim daha çok kolaylık versin inşallah.
Amin.
Tabiki işiniz kolay değil ama bırakın dağılsın.
Bırakın dolaptan alsın giysin tıksın geri giysin.
Bir haftalık giysisi olsun dolabında haftada bir hepsini yıkarsınız takmayın bu kadar.
Kıyafetlerini de kaldırın ama birden değil.
Hergun bir tane yok edin.
Ulaşamasın, görmesin.
Ayrıca ben de kurutma makinesi tavsiye edeceğim.
Böyle giyip çıkarma durumu olmasa da iki küçük çocuğun kıyafeti bitmez.
At yıka kurut bitti.
Özellikle çarşaf, örtü vs ve iç çamaşırlar için çok iyi.
Hem tozu da olmuyor.
Havlular yumuşacık.
İmkan varsa hemen alın.

Daha 3 yaşında bile değildi. 1 hafta meyve dahi vermedim ve onunla oynamadım.

Konu sahibi lütfen böyle veya benzer önerilere kulak vermeyin. Cocuklara kural koyulur, ama böyle yöntemlere kesinlikle gerek yok. Kaldi ki cocugun anneye güven duygusu da zedelenir.

Ovvv çok sert :/ herkesin yöntemi farklı tabi ama beni korkuttunuz :)
Biz mecbur kaldık, evin içine atom bombası gibi düştü çünkü Elimde videosu var 42 günlük kalkmaya çalışırken, yatmayacağım diye ağlarken. Ben böyle bir çocuk ne duydum ne gördüm. 6 aylıkken istediği biberon değil diye saatlerce mama yememiş bir çocuk. Zaten koliği, reflüsü, hastalığı hiç bitmedi. Üstüne daha 1.5 yaşındayken sırf istediği olsun diye gözümüze baka baka kusmalara başladı. Kusana kadar öğürüyordu Baba daha yumuşak davrandı ve babayı bilerek ve isteyerek sinirlendirmeyi deniyordu. Babası ciddi anlamda sinirlenince gülüyordu, manyak olduk biz 2 yaşına gelmemişti ilk pedagoğa gittiğimizde. Tatlı konuşmayı denedik, dikkat dağıtmayı denedik, teşvik yöntemlerini denedik. Pedagogun verdiği ödevleri yaptık, anneanne ve dedeyi ikna ettik dahil oldular falan. Olmadı. En son ceza yöntemine geçtik, katı kurallarda o zaman geldi. Asla bağırma şiddet falan yok. Sadece cezaya itiraz eder kendini yerlere atarsa ceza süresi uzuyor. Aynı şekilde kötü yerine iyi bir şey yapmayı tercih ederse de ödül oluyor ama. Biz de işe yaradı. Şimdi ne iyi ne kötü biliyor. Beni şimdi görenler valla helal olsun , büyüttün bu hale getirdin, o neydi öyle diyorlar

Bence kreşi şu an düşünmeyin. Çünkü çok feci bir hastalık dönemindeyiz. Kızım 2 aydır nerdeyse her günü hasta geçirdi. Bir de eve gelip bebeğe bulaştıracak sonra iki hasta ve huysuz çocukla uğraşacaksınız üzüntünüz de cabası.
Siz kızınızı alın karşınıza konuşun. Senin yardımına ihtiyacım var, sen artık benim süper yardımcımsın, biz ikimiz bir ekibiz kız takımıyız (benimki böyle şeylerden çok gaza geliyor) vs artık ne hoşuna giderse bir konuşma yapın ona kardeşiyle ilgili sorumluluklar verin. Kardeşinin mavi şapkasını sen getirir misin falan. Yemeği yapmama yardım eder misin vs vs
Ben benimkini gazlıyorum, bulaşıkları makineden o tek tek boşaltıyor ben yerleştiriyorum. ayırdığım çamaşırları makineye koyuyor çalıştırıyor (deterjanı ben koyuyorum tabi ama programı başlatmayı öğrettim ayarlayıp başlatıyor)
Softaya tabak bardak kaşık götürüp o kuruyor. Ben mutfaktan tek tek veriyorum. Böyle şeyleri başardıkça seviniyor. Odadaki oyuncakları kim daha hızlı toplayacak vb gibi yarış yapıyoruz. Odamı tertemiz yaptım diye seviniyor. Bari o da bi işe yaradığını hissetsin ve bana da yardım etmiş olsun diye böyle şeyler buldum.
Sorumluluk verince yerine getirmeyi çok seviyolar ( tabi çok şeyi üst üste söylersem ben çok yoruldum sen kendin yap da diyo bazen)

Açıkçası böyle ağlasın oynamam vs yapmadım. Bi kere yaptim daha çok ağladı. Anne anne diye beni sevmiyorsun diye. Ve arada hala sorar beni seviyor musun diye. Öyle aglatamam dayanamam ben. Ağlar ağlar kural öğrenir işi benim icin ters.
Bugün dağıttığı zaman kardeşini uyutuyordum sonradan farkettim. Bi daha toplamayacagim elbiselerini yikamayacagimi söyledim. Elimi sürmedim. Babasindan yardım istedi beraber topladılar. Daha öncesinde açıklama yapıyor kendisi devamlı. Onu giymek istedim alırken düştü vs diyor ama bütün dolaptaki elbiseler mi düşüyor anlamıyorum orasini da Genelde beraber topluyoruz askıya o asiyor ben dolaba asiyorum ama yoruluyorum gerçekten. Çamaşır görmek istemiyorum. El yıkıyor diş fırçalıyor üstü ıslanıyor hopp kirliye bi daha giymiyor mesela onu. Kurusun diye petege koyuyorum ama farkinda onun fırsat bulunca hemen kirliye atıyor
.

Haftada dört mü ben her gün en az iki kez açıyorum yıkıyorum asiyorum katlıyorum dolaba koyuyorum arkamı dönüyorum kırli de. Kiz bunu yeni yıkadım ya dolaba astik diyorum dişimi fircalarken islandi diyor

Öncelikle Allah yardımcınız olsun eminim çook zordur. Ama siz bir çok şeyi birarada istiyorsunuz farkında mısınız? Kıyafetleri tep dolaba nasıl olsa dağıtıyor diyenlere ben takıntılıyım galiba ütülü olsun düzgün olsun diyorsunuz. Sonra da elbise giymek istiyor süslü diyorsunuz. Çocuklar bizim aynamız. Bir kere iki kere katladınız düzenlediniz kime ne faydası var. Bi süre salın.
Ağlamasına dayanamadığınızı çoook iyi biliyor ve bunu kullanıyor siz dayanamadıkça da buna devam edecek.
Yukarıda bi arkadaş yazmış eve belli kurallar gelmesi lazım sanki aman ağlamasın aman daha iyi olsun diye çocukların suyuna gitmek çözümden çok kaos getiriyor çok zeki varlıklar çünkü.

Haftada dört mü ben her gün en az iki kez açıyorum yıkıyorum asiyorum katlıyorum dolaba koyuyorum arkamı dönüyorum kırli de. Kiz bunu yeni yıkadım ya dolaba astik diyorum dişimi fircalarken islandi diyor
Soy dişini fırçalarken benimki de ıslanınca çıkartmak istiyor ben de dur şimdi çıkaralım ıslanmasın diyorum çıplak yapıyo diş fırçalamayı :)

Süslü olacak senin kız

Geçecek di mi ben de hep bunu hatırlatıyorum kendime ama bazen dayanamıyorum ağlıyorum

Diger yavruya yazık degil mi?birine kiyamiyorsunuz diye diğeri arada kaynıyor.Bir de emziremiyorum diyorsunuz yazık gunah.Bende cok katı olmasam da gelemiyorum boyle seylere.Hele kalkip el kadar bebege vuracak..Ceza veririm,hatasını anlamasini saglarim.Kızınız bebege vururken ne yapıyorsunuz,bakiyor musunuz sadece

Açıkçası okul çok iyi gelmişti on bes gün giti ama hasta oldu kardeşini de hasta etti iğne yedi çocuk 5 aylıkken. Okuka devam etsin istiyorum ama bebekten korkuyorum.

Bizde öyleyiz yoksa çıldırırdim herhalde makineyi o boşaltıyor tencere ve bıçaklar hariç ellemiyor. Oyuncaklarını o toplar, çoraplarını eşleştirme yapıyoruz sepetini çıkarıyorum o basket atıyor içine sofrayı kurmaya yardım eder. Bardak tabak kaşık çatal ekmeği götürür. Yerde yiyoruz biz daha rahat oluyor diye sofra bezini serer. Toz alırken eline veririm bez toz alir, ben kurularim bizde
Kıyafet işi çamaşır olayi bi tek büyük sıkıntı. Bi de devamlı oyna benimle. Oku bana oku oku bütün kitaplığı
Okuyoruz devamlı.

Bir keresinde ablamla dışarı çıktık yeğenim küçük o zaman neyse geldik. Kapının önünde başladı ağlamaya ayakkabımı çıkart diye ablam da hayır kendin yapabiliyorsun dedi oğlum çıkart dedi baktı olacak değil geçti oturdu kahve yaptık, yeğenim ağlıyor kapı önünde ablam sakin sakin kahve içiyor ben saf gibi kaldım. Ağladı ağladı en sonunda ayakkabısını çıkartıp geldi. Ablamın kucağına oturdu ablam da aferin oğluma kendi çıkartır ayakkabısını dedi barıştılar . Aman ağlamasın diye çıkartsa yarın başka şeye ağlar.

Hee bakıyorum öyle nasıl vuruyor diye. İyi mısınız siz?? Vurmasın diye devamlı gözüm üzerinde. Anlık bi anda çocuk otururken itiyor bazen. O da çocuk ne cezası vereyim wc mi kitleyeyim elini mi bağlayayim neyi tavsiye edersiniz mesela. Anlatıyorum çocuğa tabi ki ama çocuk o da ne yapabilirim?

Evet zor bir süreç oluyor kardeş.İlk bir sene çok zor travma gibi zaten sonra da zamanla alışma durumu gelişiyor ama hâlâ kıskanıyor benimki mesela. Ama iki kardeş oynayabilecek yaşta olmaları güzel 5 yaştan sonrasi da ayrı bir zor olur ikisi en azından bir sene sonra vakit geçirmeye başlarlar biraz sabır. Kız çocuklarında karıştırma kurcalama dolapları dökme olayı çok oluyor tavsiyem toplamayın canınız istemediği sürece kendinizi zorlamayın. Bırakın oynasın iki gün üç gün sonra koyarsınız ya da yerde kalmasın dolaba atın alıp. Hiç bir şey sizin tükenmişlik sendromu hissine yakalanmanizdan önemli değil.Ben çok çektim hâlâ da üç yaşında küçüğüm devam ediyor hem kıskançlıktan hem odaları savaş alanı gibi kedi bile girmiyor odalarına. Yemek seçme var büyüyünce kavgaları ekleniyor bir de.Ama bıraktım artık kendime vakit ayırıyorum bir aralık yakalarsam. Her şey mükemmel olmasın ben yetemiyorum insanım bu kadar gücüm.

İnşallah bende düşünüyorum bakacağım hem makineyi değişecegim hem kurutma makinesi.
Çok değiştiriyor sabahtan akşama on kere onu giy onu çıkar. Ne bileyim annemde
Katlama koy geri diyor ama içime sinmiyor öyle
De ama haklısınız bu sefer de yetişemiyorum

20 aylik oglum var simdiden bas edemiyorum bide gurbetteyim yalnizim. ikinci fikri gelip giderken bu mesaji kendime hatirlaticam allah yardımcıniz olsun

Gozunuzun uzerinde olmadigi zamanlar cocuga vurarsa ne olacak?anlatiyorsunuz ama sallamiyor belli ki.Siddetle ilgili bisey demedim.Mutlaka bir yolu vardir.

Soy dişini fırçalarken benimki de ıslanınca çıkartmak istiyor ben de dur şimdi çıkaralım ıslanmasın diyorum çıplak yapıyo diş fırçalamayı :)

Süslü olacak senin kız
Benim en küçük kız kardeşim 12 yaşında o da öyleydi. Elbise giyer çıkarır giyer çıkarırdı. Çoraplar hep onu kasindirirdi onu güldüm galiba benimki de öyle hep elbise modu.
Hala da öyle kardeşim saçlar hep süslü ya örgülü ya açık boş bağlamaz. Benimk ss öyle sabah kalkar tarar saçlarını tokalarini taktirir elbiseleri giyer. Görsen bi yere gidiyor dersin.
Diş fırçalamaya da önüne havlu koymayi akıl ettim berabersek. Fırsat buldukça diş fırçalıyor bizimki.

Yani şimdi size ne söylesem boş gelecek. Çünkü o kadar net hatırlıyorumki neler yaşadığımı.. benimkilerin arası 22 ay. Heleki emzirme fasıllarımız tam bir faciaydı. Annecim kardeşin acıkmış, yemeğini yesin derdim. I ıhhh kapalı o diye ağlıyordu benim oğlum hiç zarar vermedi, içten içe mutlaka kıskanıyordu ama çok yansıtmadı. Ama gerçekten ömrüm park yatak içinde, yerde geçmişti. Üçümüz park yataga girip sabahtan akşama kadar sarkı söylerdim. Özellikle emzirirken. Büyükte kolumu okşatdı. Küçük 3 yasına gelene kadar zordu, sonrası kolaylıyor. Benimkiler büyüdü artık. Ortaokul olduk. Şimdi öyle rahatımki ve o kadar memnunumki arasını az tuttugum için.. geçecek o yuzden sabır.. birde şjnu söyleyım, birdaha gecen günler geri gelmiyor ve inanın özleniyor. Evi işi gücü hepsini bırakın. Bol bol anı biriktirmeye bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…