- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Evet onun aparatı var üstüne koyuluyor. Oluyorsa öyle deneyebilirsin. Isinizi kolaylastirir. Bizde küçük cocuk da yok. Kızım 11 yaşında.. evde 3 kişiyiz ama haftada en az 4 kere çalışır çamaşır makinesi genelde sizi düşünemedim o yüzden. Zor yani anlıyorum.Okula devam etmesini çok istiyorum. 15 20 gitti o kadar güzel toparlamisti ki ağlaması kesildi. Yine aynı kardeşten önceye dönmüştü neredeyse. Ağlar ağlar susar mantığı bana göre degil aglamasina üzülüyorum. Ağlatmak istemiyorum. Sağolsun annem yardım ediyor esim yardımcı her şeye yine. Dağınıklık için bazen çok bunalıyorum bırakıp kaçıyorum bazen topla topla bitmiyor. Bu sefer bana fenalık basıyor. Annemde aynısını diyor her gün dolap düzenliyoruz tep dolaba nasılsa çıkaracak yine diyo ama ben takıntılıyim galiba. Temiz giysin ütülü giysin. Kirisik olmasın diye katliyorum kaldırıyorum. Kurutmaya da yer yok evde banyo küçücük üstüne koyuyorlar galiba öyle olabilir.
Amin.Allah yardımcıları olsun. Rabbim daha çok kolaylık versin inşallah.
Daha 3 yaşında bile değildi. 1 hafta meyve dahi vermedim ve onunla oynamadım.
Biz mecbur kaldık, evin içine atom bombası gibi düştü çünküOvvv çok sert :/ herkesin yöntemi farklı tabi ama beni korkuttunuz :)
Bence kreşi şu an düşünmeyin. Çünkü çok feci bir hastalık dönemindeyiz. Kızım 2 aydır nerdeyse her günü hasta geçirdi. Bir de eve gelip bebeğe bulaştıracak sonra iki hasta ve huysuz çocukla uğraşacaksınız üzüntünüz de cabası.Okula devam etmesini çok istiyorum. 15 20 gitti o kadar güzel toparlamisti ki ağlaması kesildi. Yine aynı kardeşten önceye dönmüştü neredeyse. Ağlar ağlar susar mantığı bana göre degil aglamasina üzülüyorum. Ağlatmak istemiyorum. Sağolsun annem yardım ediyor esim yardımcı her şeye yine. Dağınıklık için bazen çok bunalıyorum bırakıp kaçıyorum bazen topla topla bitmiyor. Bu sefer bana fenalık basıyor. Annemde aynısını diyor her gün dolap düzenliyoruz tep dolaba nasılsa çıkaracak yine diyo ama ben takıntılıyim galiba. Temiz giysin ütülü giysin. Kirisik olmasın diye katliyorum kaldırıyorum. Kurutmaya da yer yok evde banyo küçücük üstüne koyuyorlar galiba öyle olabilir.
Açıkçası böyle ağlasın oynamam vs yapmadım. Bi kere yaptim daha çok ağladı. Anne anne diye beni sevmiyorsun diye. Ve arada hala sorar beni seviyor musun diye. Öyle aglatamam dayanamam ben. Ağlar ağlar kural öğrenir işi benim icin ters.Hepsi öyle oyun konusunda, yalnız oynamaya benim ki bile yeni yeni başlıyor. Ama benim anlamadığım sizin neden tepki göstermediğiniz? Evi dağıtmaya başlıyor, dolabını döküyor , siz ne yapıyorsunuz? Geldiniz dökmüş dolapları, etirafta geziniyor. Ne yapıyorsunuz? Ben direk ceza veririm mesela. Dağıtamaz, dökemez öyle bir dünya yok. Bizde bu kuraldır ve kuralları çiğnerse hem tablet saati iptal olur hemde yemek dışında tatlı meyve falan hiçbir şey yiyemez. Yada benimle asla oynamaz, oynamam onunla , tek başına kalır. Bu kadar. Bilerek, sırf sinirlendiği için beyaz salon halısına kusmuşluğu var kızımın. Daha 3 yaşında bile değildi. 1 hafta meyve dahi vermedim ve onunla oynamadım. Her gün ağladı. Bilerek kusma huyu vardı, o zaman bıraktı. Bir daha kesinlikle kusmayı bize kullanmadı. Kıyafet konusunda, siz annesiniz. Siz o evdeki otoritesiniz. Kaldırın ulaşamayacağı yere. Ağlasın. Küçük uyanıkken ağlasın. Anneniz varken ağlasın. Bir gün ağlasın, üç gün ağlasın ama bunu yapamayacağını anlasın. Siz yemek mi yapacaksınız , temizlik mi yapacaksınız, bebek mi bakacaksınız, çamaşır mı yıkayacaksınız. Yazık yahu size. 2 çocukla debelenmek yetmez gibi yıka, çıkar, as, topla, ütüle, katla, yerleştir hop tekrar kirliye. Robot olsa çalışmaz bozulur.
Haftada dört mü ben her gün en az iki kez açıyorumEvet onun aparatı var üstüne koyuluyor. Oluyorsa öyle deneyebilirsin. Isinizi kolaylastirir. Bizde küçük cocuk da yok. Kızım 11 yaşında.. evde 3 kişiyiz ama haftada en az 4 kere çalışır çamaşır makinesi genelde sizi düşünemedim o yüzden. Zor yani anlıyorum.
Soy dişini fırçalarken benimki de ıslanınca çıkartmak istiyor ben de dur şimdi çıkaralım ıslanmasın diyorum çıplak yapıyo diş fırçalamayı :)Haftada dört mü ben her gün en az iki kez açıyorumyıkıyorum asiyorum katlıyorum dolaba koyuyorum arkamı dönüyorum kırli de. Kiz bunu yeni yıkadım ya dolaba astik diyorum dişimi fircalarken islandi diyor
Geçecek di mi ben de hep bunu hatırlatıyorum kendime ama bazen dayanamıyorum ağlıyorumgeçen sene daha fazlasını yaşayan biri olarak geçecek demeye geldim.Şimdi büyük kızım 4 yaşında anaokuluna gidiyor.küçüğü 10 aylık.işedr başladım iznim bitti.duzen oturttuk şükür.ama geçen senenin travması hala beyninde .
Eşim de yoktu üstelik tam 8 ay yanlız idare ettim.
kızımın krizleri,baba özlemi,evin marketi yemeği,küçüğün emmesi,büyüğün tuvalet eğitimi( tam bir kaostu) hatırladıkça bile geriliyorum.Hepimiz çok yıprandım.cok zorlu gunlerdi.Ama geçti diye biliyorum.
seneye daha iyi olacak emin ol.sabretmekten başka çare yok.3.5 yaşında kreşe vermeni öneriyorum.
Diger yavruya yazık degil mi?birine kiyamiyorsunuz diye diğeri arada kaynıyor.Bir de emziremiyorum diyorsunuz yazık gunah.Bende cok katı olmasam da gelemiyorum boyle seylere.Hele kalkip el kadar bebege vuracak..Ceza veririm,hatasını anlamasini saglarim.Kızınız bebege vururken ne yapıyorsunuz,bakiyor musunuz sadeceOkula devam etmesini çok istiyorum. 15 20 gitti o kadar güzel toparlamisti ki ağlaması kesildi. Yine aynı kardeşten önceye dönmüştü neredeyse. Ağlar ağlar susar mantığı bana göre degil aglamasina üzülüyorum. Ağlatmak istemiyorum. Sağolsun annem yardım ediyor esim yardımcı her şeye yine. Dağınıklık için bazen çok bunalıyorum bırakıp kaçıyorum bazen topla topla bitmiyor. Bu sefer bana fenalık basıyor. Annemde aynısını diyor her gün dolap düzenliyoruz tep dolaba nasılsa çıkaracak yine diyo ama ben takıntılıyim galiba. Temiz giysin ütülü giysin. Kirisik olmasın diye katliyorum kaldırıyorum. Kurutmaya da yer yok evde banyo küçücük üstüne koyuyorlar galiba öyle olabilir.
Açıkçası okul çok iyi gelmişti on bes gün giti ama hasta oldu kardeşini de hasta etti iğne yedi çocuk 5 aylıkken. Okuka devam etsin istiyorum ama bebekten korkuyorum.Bence kreşi şu an düşünmeyin. Çünkü çok feci bir hastalık dönemindeyiz. Kızım 2 aydır nerdeyse her günü hasta geçirdi. Bir de eve gelip bebeğe bulaştıracak sonra iki hasta ve huysuz çocukla uğraşacaksınız üzüntünüz de cabası.
Siz kızınızı alın karşınıza konuşun. Senin yardımına ihtiyacım var, sen artık benim süper yardımcımsın, biz ikimiz bir ekibiz kız takımıyız (benimki böyle şeylerden çok gaza geliyor) vs artık ne hoşuna giderse bir konuşma yapın ona kardeşiyle ilgili sorumluluklar verin. Kardeşinin mavi şapkasını sen getirir misin falan. Yemeği yapmama yardım eder misin vs vs
Ben benimkini gazlıyorum, bulaşıkları makineden o tek tek boşaltıyor ben yerleştiriyorum. ayırdığım çamaşırları makineye koyuyor çalıştırıyor (deterjanı ben koyuyorum tabi ama programı başlatmayı öğrettim ayarlayıp başlatıyor)
Softaya tabak bardak kaşık götürüp o kuruyor. Ben mutfaktan tek tek veriyorum. Böyle şeyleri başardıkça seviniyor. Odadaki oyuncakları kim daha hızlı toplayacak vb gibi yarış yapıyoruz. Odamı tertemiz yaptım diye seviniyor. Bari o da bi işe yaradığını hissetsin ve bana da yardım etmiş olsun diye böyle şeyler buldum.
Sorumluluk verince yerine getirmeyi çok seviyolar ( tabi çok şeyi üst üste söylersem ben çok yoruldum sen kendin yap da diyo bazen)
Bir keresinde ablamla dışarı çıktık yeğenim küçük o zaman neyse geldik. Kapının önünde başladı ağlamaya ayakkabımı çıkart diye ablam da hayır kendin yapabiliyorsun dedi oğlum çıkart dedi baktı olacak değil geçti oturdu kahve yaptık, yeğenim ağlıyor kapı önünde ablam sakin sakin kahve içiyor ben saf gibi kaldım.Diger yavruya yazık degil mi?birine kiyamiyorsunuz diye diğeri arada kaynıyor.Bir de emziremiyorum diyorsunuz yazık gunah.Bende cok katı olmasam da gelemiyorum boyle seylere.Hele kalkip el kadar bebege vuracak..Ceza veririm,hatasını anlamasini saglarim.Kızınız bebege vururken ne yapıyorsunuz,bakiyor musunuz sadece
Hee bakıyorum öyle nasıl vuruyor diye. İyi mısınız siz?? Vurmasın diye devamlı gözüm üzerinde. Anlık bi anda çocuk otururken itiyor bazen. O da çocuk ne cezası vereyim wc mi kitleyeyim elini mi bağlayayim neyi tavsiye edersiniz mesela. Anlatıyorum çocuğa tabi ki ama çocuk o da ne yapabilirim?Diger yavruya yazık degil mi?birine kiyamiyorsunuz diye diğeri arada kaynıyor.Bir de emziremiyorum diyorsunuz yazık gunah.Bende cok katı olmasam da gelemiyorum boyle seylere.Hele kalkip el kadar bebege vuracak..Ceza veririm,hatasını anlamasini saglarim.Kızınız bebege vururken ne yapıyorsunuz,bakiyor musunuz sadece
İnşallah bende düşünüyorum bakacağım hem makineyi değişecegim hem kurutma makinesi.Amin.
Tabiki işiniz kolay değil ama bırakın dağılsın.
Bırakın dolaptan alsın giysin tıksın geri giysin.
Bir haftalık giysisi olsun dolabında haftada bir hepsini yıkarsınız takmayın bu kadar.
Kıyafetlerini de kaldırın ama birden değil.
Hergun bir tane yok edin.
Ulaşamasın, görmesin.
Ayrıca ben de kurutma makinesi tavsiye edeceğim.
Böyle giyip çıkarma durumu olmasa da iki küçük çocuğun kıyafeti bitmez.
At yıka kurut bitti.
Özellikle çarşaf, örtü vs ve iç çamaşırlar için çok iyi.
Hem tozu da olmuyor.
Havlular yumuşacık.
İmkan varsa hemen alın.
20 aylik oglum var simdiden bas edemiyorum bide gurbetteyim yalnizim. ikinci fikri gelip giderken bu mesaji kendime hatirlaticamİnanın bizde bir gün iyiysek bir gün kötüyuz..
3 yaşında oğlum 10 aylık kızım var. Oğlum hep hareketli bı bebekti ama kızım olduktan sonra boyut atladı resmen. Bugün benimde ağlayasim geldi bı an sabahtan beri ağzına ne aldıysa istisnasiz tükürdü ve bunu bilerek yapıyor yüzüme güle güle hiç ses çıkarmadım kizdigimi anlayıp tekrarlamasin diye ama yine aynı hissediyo galiba sinirlendiğimidaha az önce uyutmaya çalışırken içtiği suyu yüzüme tükürdü ve ben artık son raddeye geldim babası devraldı uyutma işini tek tesellim geçicek.. inşallah düzelirler. Allah sizede bizede sabır versin ne diyim
Gozunuzun uzerinde olmadigi zamanlar cocuga vurarsa ne olacak?anlatiyorsunuz ama sallamiyor belli ki.Siddetle ilgili bisey demedim.Mutlaka bir yolu vardir.Hee bakıyorum öyle nasıl vuruyor diye. İyi mısınız siz?? Vurmasın diye devamlı gözüm üzerinde. Anlık bi anda çocuk otururken itiyor bazen. O da çocuk ne cezası vereyim wc mi kitleyeyim elini mi bağlayayim neyi tavsiye edersiniz mesela. Anlatıyorum çocuğa tabi ki ama çocuk o da ne yapabilirim?
Benim en küçük kız kardeşim 12 yaşında o da öyleydi. Elbise giyer çıkarır giyer çıkarırdı. Çoraplar hep onu kasindirirdiSoy dişini fırçalarken benimki de ıslanınca çıkartmak istiyor ben de dur şimdi çıkaralım ıslanmasın diyorum çıplak yapıyo diş fırçalamayı :)
Süslü olacak senin kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?