- 26 Ağustos 2010
- 1.923
- 981
- 373
- 34
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Yazın sokakta idik hep yemekten yemeğe eve geldik. Küçük hep arabada uyudu. Fırsat buldukça kardeşi bırakıp birlikte vakit geçiriyoruz. Eşim vardiyalı çalışıyor emzirip bıraktığım çok oldu küçüğü. Ama okul şart oldu gerçekten.Ben anlıyorum sizi . Çocuğu evde oyalamak imkansıza yakın benim oğlum 22 aylık mesela hergün sokaktayız ama soğuyacak o zaman ne yapacağızkreşe başlatmak istiyoruz bizde bunu konuşuyoruz evde . Ama hasta olması korkutuyor 2.5 yaşı bekleyeceğim birkaç şey var aklımda onlar tamamlanınca başlasın istiyorum
Eşim vardiyalı çalışıyor gececi vs oluyor. Gündüz gelip uyuyor. 4 gün çalışıyor 3 gün evde vs sabit değil günleri. Ben çocukları alıp bazen anneme geçiyorum hem o uyusun hem çocuğa bana değişiklik olsun diye yardımcı işi zor olur ama okula tekrar devam etmeyi istiyorum bakalım küçük hasta oldu zor geçirdi o korkutuyor sadeceBenimde ayni 3 yas ve 5 ay iki oglum var cok zor iki cocukla ben buyugu bazi sebeplerden krese baslatamiyorum eve yardimci geliyor sizde madem krese gondermiyorsunuz onun bütçesi ile yardimci turun haftada kac gune gucunuz yeterse ancak oyle yuruyor isler ve ben kafayi yemiyorum
Yapacak birşey yok, hasta olacak iyileşecek. Ufaklıkta hasta olacak , o da iyileşecek. Valla benim arkadaşımla eşi boşanma aşamasına geldiler. Kadıncağız kafayı yedi gerçekten ve bütün sinirini adamdan çıkarmaya başladı. Ciddi ciddi boşanma protokollerini falan doldurdular. Sonra birinin tavsiyesiyle büyüğü kreşe başlattılar. 3 yaştan biraz büyüktü. Sürekli hasta oldu, evde oğlan sürekli hasta oldu ama 6 ay ancak uğraştılar. Şimdi iyiler. Boşanmadılarda. Arkadaşım 3 olmadan oğlanı kreşe vereceğim gitsin diyor.Okula verdim hasta oldu ama küçüğü de hasta etti çocuk zor toparladı iğnelerle kendine geldi.
Evet kıskançlıktan yapıyor farkındayım bende çok yorucu gerçekten
2. Çocuğu planlı mı yaptınız. Ne kadar ilk çocuğunuz uslu, çok ağlamayan bir cocuk olsa da 1,5-2 yaşında sürekli ilgi beklediği bir gerçek. Uyumadigi zamanlar sürekli gözünüz üstünde olacak.oyun, erkinlik vs zaman geçecek. Surda kendi kendine oyun oynasın denecek bir yaşta değil. Yani doya doya emzirememeniz çok normal. Benim de 4 yaşımda yeğenim var o da çok uzun süredir sürekli giyer, çıkarır. Hatta bazen o kadar alakasiz şeyler giyip dışarı çıkmak ister ki. Hayır deyince ağlar. Aralarını az bırakıp bir çırpıda büyüteyim diye bir mantık var ama pratikte çok ama çok zor olacağı mantıklı düşününce bulunan bir şey.İşte küçük çocuk olunca öyle ağlasın vs dediğiniz gibi her zaman olmuyor. Küçük uyuyor oluyor ağlıyor bu sefer öbürü
Uyanıyor hopp ona bak onun gönlü öbürü bu sefer daha kötü ağlıyor. İşler karışıyor. Belki evet yaş aralığı çok yakin 2.5 yaş var arada
Diyorum ya hiç aksi bi hareketi olmadı. Öyle su dokeyim onu dagitayim oynardık beraber toplardik. Kural ogretmedim degil. Her işimiz beraberdi. Yemek yiyecektik küçükte olsa kendi tabağını kasigini götürürdü. Ne giyecekse iki tane çıkarırdim içinden secerdi. Kitabı okur dolabına kaldirdi resim yapardik boya kalemlerini toplardi yani ne diyim daha her şey zamanli programli derli toplu idi. Mesela sabah kalkardik pijamaları çıkarır sacimizi tarar tokalarimizi takardik. Hep güzel gitti ama kardeşi olmaya bi hafta kala doğuma çocuk değişti. Kucağıma alamıyorum derken fırsat kalmıyor ki. Hep oyna oku, ayni rutini devam ettirmek istiyor devamli benimle ol. İki dk boş kalsa bu sefer evi dağıtmaya dolabını dökmeye başlıyor. Kıyafet giy çıkar giy çıkar. En çok da bundan muzdaribim yetişemiyorum her yer çamaşırYapacak birşey yok, hasta olacak iyileşecek. Ufaklıkta hasta olacak , o da iyileşecek. Valla benim arkadaşımla eşi boşanma aşamasına geldiler. Kadıncağız kafayı yedi gerçekten ve bütün sinirini adamdan çıkarmaya başladı. Ciddi ciddi boşanma protokollerini falan doldurdular. Sonra birinin tavsiyesiyle büyüğü kreşe başlattılar. 3 yaştan biraz büyüktü. Sürekli hasta oldu, evde oğlan sürekli hasta oldu ama 6 ay ancak uğraştılar. Şimdi iyiler. Boşanmadılarda. Arkadaşım 3 olmadan oğlanı kreşe vereceğim gitsin diyor.
Ben birazPinkflambe ile aynı bakış açısındayım ama. Benim kız 4 ay sonra 4 olacak. Hiçbir zaman bu hareketleri yapmayı gözü yemedi. Evde kesin kurallar var ve ona göre esnemiyor. Bardaktaki suyu halıyı dökecek falan yerim ben onu. Herşeyi dene çıkar yapacak, oğlan uyanıkken tüm kıyafetlerini kaldırırım, ağlasın ağlayabildiği kadar. Siz küçük doğunca ona çok fazla ihtimam göstermişsiniz. Sanırım küçükken akıllı bir bebekti diye kural kaide de öğretmediniz. Açıkçası benimki de kuzu gibi olsaydı bende ihtiyaç duymazdım, yalan söyleyemem bu konuda. O yüzden ipler tamamen onda. Yalnız 3 yaş çocuğu herşeyi anlar. Siz bilmez sanıyorsunuz ama o sizi parmağında oynatıyor, baksanıza emzirmek dışında küçüğü kucağıma bile alamıyorum yazmışsınız. Çok başarılı sizi manipüle etmekte.
Cok da planlı degildi ama düşünüyorduk. İşten çıkmıştım evdeyken beraber büyütürüm dedim ama yaş aralığı çok yakın oldu galiba.2. Çocuğu planlı mı yaptınız. Ne kadar ilk çocuğunuz uslu, çok ağlamayan bir cocuk olsa da 1,5-2 yaşında sürekli ilgi beklediği bir gerçek. Uyumadigi zamanlar sürekli gözünüz üstünde olacak.oyun, erkinlik vs zaman geçecek. Surda kendi kendine oyun oynasın denecek bir yaşta değil. Yani doya doya emzirememeniz çok normal. Benim de 4 yaşımda yeğenim var o da çok uzun süredir sürekli giyer, çıkarır. Hatta bazen o kadar alakasiz şeyler giyip dışarı çıkmak ister ki. Hayır deyince ağlar. Aralarını az bırakıp bir çırpıda büyüteyim diye bir mantık var ama pratikte çok ama çok zor olacağı mantıklı düşününce bulunan bir şey.
geçen sene daha fazlasını yaşayan biri olarak geçecek demeye geldim.Şimdi büyük kızım 4 yaşında anaokuluna gidiyor.küçüğü 10 aylık.işedr başladım iznim bitti.duzen oturttuk şükür.ama geçen senenin travması hala beyninde .İlk çocuktan sonra aylarca yaş aralığı ne olmalı diye düşündüm. Çünkü eşim illa kardeşi olsun istiyordu bana kalsa tek çocukta kalırdım. Görümcemin cocukları arasında 7 yaş var onlara da çok zor geldi ve aralarında kıskançlık falan oldu. Benimkilerin arası 2,5 yaş ah bilseydim böyle zor olacağını tek çocuk diye diretirdim valla
Benim kızım da 3 yaşında. Evet değişik istekleri ve sürekli bir talebi var hiç oturtmuyor beni ama sizinki gibi değil. Hepsinin huyu farklı işte. Yazlık elbiseleri bi bavula kaldırabilirsiniz belki. Kıyafet seçme bizde de var o yüzden çekmeceden kendi seçmesine izin veriyorum. Ama kirlenmediği sürece değiştirmiyorum. Tuvalet günde 63653627 kere :) diğer çocuğunuz da bakıma muhtaç olduğu yaşta olduğundan çok yıpranmışsınız.Hayırlı akşamlar hanımlar.
3 yaşında bir kızım 6 aylık bir oğlum var. Bebek doğduktan sonra kizima bi haller oldu. 2.5 yaşına kadar sesi çıkmayan çocuğun içinden şimdilerde canavar çıkıyor. Abartmıyorum gün boyunca bütün dolabi giyiyor çıkıyor giyiyor çıkarıyor. Yazlık kışlık farketmiyor.
Onu çıkarıyor onu giyiyor çamaşır çamaşır çamaşır artik bunaldım sinirimden ağlıyorum. Yıkıyorum koyuyorum bi bakıyorum sepette yine. Kirli sepeti dolu yıkanacak makinede yıkanmış asılacak balkonda toplanacak sepette katlanacaklar var. Tam olarak bütün gün böyle geçiyor. Bulasik zaten Allah versin yiyecek tabak kaşık varsa yemek yapacak tencere varsa benden mutlusu yok.
Kizin peşine koşmaktan oglana ek gıdaya başlamam lazım daha bi iki sebze ve yoğurt tattirabildim sadece.
Sağolsun yine annem geliyor yardım etmeye ama yetmiyor valla da yetmiyor. Ben başedemiyorum. Kizla ilgileneceğim diye çocuğumu emziremiyorum hep yarıda kalıyor çünkü ya kizin tuvaleti geliyor ya sebepsiz ağlıyor ya dolabi dağıtıyor ya bir şeyler istiyor. Her yer her yerde. Anlık gözümü ayirsam saatlerce temizleyecek ya da toplayacak iş çıkıyor başıma.
Uyumadılar şimdi. Gece gece elbise dolabını alt üst etti yazlık elbiseleri giyip çıkarıyor nihayet birinde karar verdi. Bende sinirimden ağlıyorum, yarın nasıl toplayacağım onu düşünüyorum.
Uyku desem düzen müzen kalmadı. Çok yoruldum. Küçük çocuğu olanlar hep böyle mi?
geçen sene daha fazlasını yaşayan biri olarak geçecek demeye geldim.Şimdi büyük kızım 4 yaşında anaokuluna gidiyor.küçüğü 10 aylık.işedr başladım iznim bitti.duzen oturttuk şükür.ama geçen senenin travması hala beyninde .
Eşim de yoktu üstelik tam 8 ay yanlız idare ettim.
kızımın krizleri,baba özlemi,evin marketi yemeği,küçüğün emmesi,büyüğün tuvalet eğitimi( tam bir kaostu) hatırladıkça bile geriliyorum.Hepimiz çok yıprandım.cok zorlu gunlerdi.Ama geçti diye biliyorum.
seneye daha iyi olacak emin ol.sabretmekten başka çare yok.3.5 yaşında kreşe vermeni öneriyorum.
Kardeş yokken bizde öyleydik. İki tane gösterirdim secerdi simdi mümkün değil. Yazlıkları kaldırdım ağladı çok. Külotlu çoraplar aldim bari onlarla giysin diye bi saat sonra onu da çıkarıyor. Kasindiriyor yok terledim diye. O tuvalet işi zaten off offm ne zaman bebeği emzirecegim cisi geliyor :)) bazen kendi gidip yapıyor temizlenme işine yetişiyorum. Fırsat buldukça suyla oynuyor. Diş fırçalıyor sonra üstüm ıslandı hopp tekrar kıyafet değişme hep ayniiBenim kızım da 3 yaşında. Evet değişik istekleri ve sürekli bir talebi var hiç oturtmuyor beni ama sizinki gibi değil. Hepsinin huyu farklı işte. Yazlık elbiseleri bi bavula kaldırabilirsiniz belki. Kıyafet seçme bizde de var o yüzden çekmeceden kendi seçmesine izin veriyorum. Ama kirlenmediği sürece değiştirmiyorum. Tuvalet günde 63653627 kere :) diğer çocuğunuz da bakıma muhtaç olduğu yaşta olduğundan çok yıpranmışsınız.
Anladım. Eşinizi ikna edip tekrar kreşe vermeyecekseniz ve ağlar ağlar susar diye eğitim anlayasıni benimseyenler varmış ne yazık ki, o şekilde yapmayacaksanız üzgünüm ama bu seneyi bu şekilde kapatırsınız gibi geldi. Neyse ki arada yardım eden anneniz varmış. Dağınıklığı da takmayın onlar toparlanır mis gibi olur bir şekilde. Mutlu anne ve mutlu çocuklar olmaya bakın. Yemek yoksa kahvaltılık yiyin gitsin çok besleyici zaten. Giysi katlanmiyorsa tıkın gitsin dolaba kızınızın zaten o dağıtıyordur katlasaniz bile. Emzirme konusunda bir şey diyemiyeceğim haklı olarak doyana kadar emzirmek istersiniz. Bir tavsiyem yok orda. Bir de kurutmaliginiz yoksa ve su an almaya musaitseniz alın bir tane baya ise yararCok da planlı degildi ama düşünüyorduk. İşten çıkmıştım evdeyken beraber büyütürüm dedim ama yaş aralığı çok yakın oldu galiba.
Biraz kurallar koyun. 2 gün yerlere yata yata tepine tepine ağlayıp sonra kurala uyuyorlar.Bugün bütün yazlık elbiselerini denedi onu giydi onu çıkardı. Daha önce topladım hepsini ona ağladı. Hayır giymesi çıkarması bişi değil üşütüyor çorap giymiyor iki tane ev ayakkabısı aldım kendi beğendi. Elsali kedili ev terliği iki üç tane bi iki giydi bıraktı imkanı yok ayağına zorla sokmuyor gönlü olacak. Elbise altına külotlu çorap aldım rengarenk istediğinden. KasindiriyormusBu sefer gece altına kaçıyor. Valla isemesi bir şey yıkayıp asacak yer yok kurumuyor. Sirf çamaşırlar için petekleri açtım ev çok sıcak oluyor bu sefer de soyunuyor terledim diye ne yapacağımi şaşırdım ya
Benimde 2 kizim var. Aralarında 31 ay yani 2.5 yaş var. Ayni sizin gibi. Şuan küçük 21 aylik diğeri 4 yaşini geçti. Evet hâlâ çok zor. Birbirlerini kiskaniyorlar, oyuncak kavgaları başka sorunlar hiç bitmiyor. Büyüğü okula verdim bu sene ama sorunlar hep var. Maalesef küçükler de en az 3 4 yaşına gelene kadar boyle surecek. Çünkü küçükler bize baglilar şuan, bizden kopmuş degiller ve büyükler bunu hazmedemiyor. Bende hâla emziriyorum. Bir yanim keseyim diyorum, sonra da kış zamanı kesmeyeyim zaten hep hastalar diye sabredelim diyorum. Ama arada güzel yanlari yavaş yavaş oyun kurmayi ogreniyorlar. 1 seneye oyun oynamada kavgalari biterse daha kolaylaşacak. Yoksa annelik hiç bitmeyen mesaiHayırlı akşamlar hanımlar.
3 yaşında bir kızım 6 aylık bir oğlum var. Bebek doğduktan sonra kizima bi haller oldu. 2.5 yaşına kadar sesi çıkmayan çocuğun içinden şimdilerde canavar çıkıyor. Abartmıyorum gün boyunca bütün dolabi giyiyor çıkıyor giyiyor çıkarıyor. Yazlık kışlık farketmiyor.
Onu çıkarıyor onu giyiyor çamaşır çamaşır çamaşır artik bunaldım sinirimden ağlıyorum. Yıkıyorum koyuyorum bi bakıyorum sepette yine. Kirli sepeti dolu yıkanacak makinede yıkanmış asılacak balkonda toplanacak sepette katlanacaklar var. Tam olarak bütün gün böyle geçiyor. Bulasik zaten Allah versin yiyecek tabak kaşık varsa yemek yapacak tencere varsa benden mutlusu yok.
Kizin peşine koşmaktan oglana ek gıdaya başlamam lazım daha bi iki sebze ve yoğurt tattirabildim sadece.
Sağolsun yine annem geliyor yardım etmeye ama yetmiyor valla da yetmiyor. Ben başedemiyorum. Kizla ilgileneceğim diye çocuğumu emziremiyorum hep yarıda kalıyor çünkü ya kizin tuvaleti geliyor ya sebepsiz ağlıyor ya dolabi dağıtıyor ya bir şeyler istiyor. Her yer her yerde. Anlık gözümü ayirsam saatlerce temizleyecek ya da toplayacak iş çıkıyor başıma.
Uyumadılar şimdi. Gece gece elbise dolabını alt üst etti yazlık elbiseleri giyip çıkarıyor nihayet birinde karar verdi. Bende sinirimden ağlıyorum, yarın nasıl toplayacağım onu düşünüyorum.
Uyku desem düzen müzen kalmadı. Çok yoruldum. Küçük çocuğu olanlar hep böyle mi?
Hepsi öyle oyun konusunda, yalnız oynamaya benim ki bile yeni yeni başlıyor. Ama benim anlamadığım sizin neden tepki göstermediğiniz? Evi dağıtmaya başlıyor, dolabını döküyor , siz ne yapıyorsunuz? Geldiniz dökmüş dolapları, etirafta geziniyor. Ne yapıyorsunuz? Ben direk ceza veririm mesela. Dağıtamaz, dökemez öyle bir dünya yok. Bizde bu kuraldır ve kuralları çiğnerse hem tablet saati iptal olur hemde yemek dışında tatlı meyve falan hiçbir şey yiyemez. Yada benimle asla oynamaz, oynamam onunla , tek başına kalır. Bu kadar. Bilerek, sırf sinirlendiği için beyaz salon halısına kusmuşluğu var kızımın. Daha 3 yaşında bile değildi. 1 hafta meyve dahi vermedim ve onunla oynamadım. Her gün ağladı. Bilerek kusma huyu vardı, o zaman bıraktı. Bir daha kesinlikle kusmayı bize kullanmadı. Kıyafet konusunda, siz annesiniz. Siz o evdeki otoritesiniz. Kaldırın ulaşamayacağı yere. Ağlasın. Küçük uyanıkken ağlasın. Anneniz varken ağlasın. Bir gün ağlasın, üç gün ağlasın ama bunu yapamayacağını anlasın. Siz yemek mi yapacaksınız , temizlik mi yapacaksınız, bebek mi bakacaksınız, çamaşır mı yıkayacaksınız. Yazık yahu size. 2 çocukla debelenmek yetmez gibi yıka, çıkar, as, topla, ütüle, katla, yerleştir hop tekrar kirliye. Robot olsa çalışmaz bozulur.Diyorum ya hiç aksi bi hareketi olmadı. Öyle su dokeyim onu dagitayim oynardık beraber toplardik. Kural ogretmedim degil. Her işimiz beraberdi. Yemek yiyecektik küçükte olsa kendi tabağını kasigini götürürdü. Ne giyecekse iki tane çıkarırdim içinden secerdi. Kitabı okur dolabına kaldirdi resim yapardik boya kalemlerini toplardi yani ne diyim daha her şey zamanli programli derli toplu idi. Mesela sabah kalkardik pijamaları çıkarır sacimizi tarar tokalarimizi takardik. Hep güzel gitti ama kardeşi olmaya bi hafta kala doğuma çocuk değişti. Kucağıma alamıyorum derken fırsat kalmıyor ki. Hep oyna oku, ayni rutini devam ettirmek istiyor devamli benimle ol. İki dk boş kalsa bu sefer evi dağıtmaya dolabını dökmeye başlıyor. Kıyafet giy çıkar giy çıkar. En çok da bundan muzdaribim yetişemiyorum her yer çamaşır
Ovvv çok sert :/ herkesin yöntemi farklı tabi ama beni korkuttunuz :)Hepsi öyle oyun konusunda, yalnız oynamaya benim ki bile yeni yeni başlıyor. Ama benim anlamadığım sizin neden tepki göstermediğiniz? Evi dağıtmaya başlıyor, dolabını döküyor , siz ne yapıyorsunuz? Geldiniz dökmüş dolapları, etirafta geziniyor. Ne yapıyorsunuz? Ben direk ceza veririm mesela. Dağıtamaz, dökemez öyle bir dünya yok. Bizde bu kuraldır ve kuralları çiğnerse hem tablet saati iptal olur hemde yemek dışında tatlı meyve falan hiçbir şey yiyemez. Yada benimle asla oynamaz, oynamam onunla , tek başına kalır. Bu kadar. Bilerek, sırf sinirlendiği için beyaz salon halısına kusmuşluğu var kızımın. Daha 3 yaşında bile değildi. 1 hafta meyve dahi vermedim ve onunla oynamadım. Her gün ağladı. Bilerek kusma huyu vardı, o zaman bıraktı. Bir daha kesinlikle kusmayı bize kullanmadı. Kıyafet konusunda, siz annesiniz. Siz o evdeki otoritesiniz. Kaldırın ulaşamayacağı yere. Ağlasın. Küçük uyanıkken ağlasın. Anneniz varken ağlasın. Bir gün ağlasın, üç gün ağlasın ama bunu yapamayacağını anlasın. Siz yemek mi yapacaksınız , temizlik mi yapacaksınız, bebek mi bakacaksınız, çamaşır mı yıkayacaksınız. Yazık yahu size. 2 çocukla debelenmek yetmez gibi yıka, çıkar, as, topla, ütüle, katla, yerleştir hop tekrar kirliye. Robot olsa çalışmaz bozulur.
Anladım. Eşinizi ikna edip tekrar kreşe vermeyecekseniz ve ağlar ağlar susar diye eğitim anlayasıni benimseyenler varmış ne yazık ki, o şekilde yapmayacaksanız üzgünüm ama bu seneyi bu şekilde kapatırsınız gibi geldi. Neyse ki arada yardım eden anneniz varmış. Dağınıklığı da takmayın onlar toparlanır mis gibi olur bir şekilde. Mutlu anne ve mutlu çocuklar olmaya bakın. Yemek yoksa kahvaltılık yiyin gitsin çok besleyici zaten. Giysi katlanmiyorsa tıkın gitsin dolaba kızınızın zaten o dağıtıyordur katlasaniz bile. Emzirme konusunda bir şey diyemiyeceğim haklı olarak doyana kadar emzirmek istersiniz. Bir tavsiyem yok orda. Bir de kurutmaliginiz yoksa ve su an almaya musaitseniz alın bir tane baya ise yarar
Allah yardımcıları olsun. Rabbim daha çok kolaylık versin inşallah.Annesi yakınında olmayanlar napsın?
Demeye geldim ve gidiyorum.
Allah yardımcıları olsun. Rabbim daha çok kolaylık versin inşallah.Annesi yakınında olmayanlar napsın?
Demeye geldim ve gidiyorum.
Öyle her seyi biliyorlar ki hep anlatıyorum kış geldi havalar soğudu bak kardeşin nasıl giyiyor hasta olmamak için fln diye konuşuyoruz cama çıkıyoruz balkona çıkıyoruz hava soğuk hasta olursun oldun bak ilaç içtin vs diye. Ama bizimki elbise takıntılı hep elbise giyecek süslü. Gece yatarken diyor çoraplarimizi çıkarsak hasta oluruz benim ona dediklerimi bana tekrarlıyor.Biraz kurallar koyun. 2 gün yerlere yata yata tepine tepine ağlayıp sonra kurala uyuyorlar.
Kızım da çorap çıkarıyor. Ben de çoraplarını giyene kadar hiçbir şey yapmayacağız diyorum öyle tepesinde suratsız şekilde dikiliyorum 5 dk katılarak ağlayıp bağırdıktan sonra çoraplarımı giydir anne diyor. O zaman tatlılıkla sarılıp kışın çoraplarımızı çıkarırsak ayaklarımız üşür vs konuşarak giydiriyorum. Siz geri adım atmayıp kuralları esnetmemelisiniz gerekli durumlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?