• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 yaş beslenme saatleri ne olmalıdır?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karakurt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
17
1
88
34
İstanbul
Tecrubeli anneler 3 yaşda cocugum var yatmadan 1 saat once kasik mamasi veriyordum ama 3 yaşına giriyor artik mamayi birakicam beslenme saatlerini nasil ayarlicam ve yatmadan once ne yedirmeliyim tsk

Benim çocuğum 3 yaşından büyük artık ama o yollardan geçtik ben nasıl yol izlediğimi yazayim.
Öncelikle mama kullanmadım o yaşında ve hatta aç kalsın mama yemesin bana göre o yaşında ..cuNKÜ bi müddet sonra alişacsk mecbur yemek zorunda kalicak.
Mamaları hiç sağlıklı bulmuyorum.. Mecbur kalip ilk 6 ay dönem kulanmak zorunda kalanlar mecburiyetten kullanıyor o ayrı ..

Benim cocuğim 3 öğün yiyor. Sabah bizimle kahvaltı ,biraz zaman geçince ara öğün fındık ,ceviz ya da meyve Vs, sonra tekrar bir yemek daha yiyor aksama kadar arada yine ara öğün tirtikliyor. Akşam hep birlikte 6 da yemek yeriz başka yemek yemeyiz. Çay faslimiz oluyor o esnada çocuğumada ıhlamur veririm mutlaka . Sonra wc ,dış fırçalama ,şu içme yatış olur.

Her zaman ara öğün yemez bazen yer bazen yemez..Hatta bazen inatliktan yediği şeyi yemiyor ana öğününde. ağlasa da vermem bidaha diğer öğüne kadar. İyice acikiyor yemediğini pişman oluyor uzun zaman inatlaşmiyor ozaman. Ben düzene böyle soktum. Her dediğini yapıp peşinde yemekle gezince yemesi daha az oluyordu .böyle yemesi eskiye göre daha iyi.

Benim çocuğum çok yiyimli değil malesef zor oluyor ama idare ediyoruz.

Benim çocuğum 3 yaşından büyük artık ama o yollardan geçtik ben nasıl yol izlediğimi yazayim.
Öncelikle mama kullanmadım o yaşında ve hatta aç kalsın mama yemesin bana göre o yaşında ..cuNKÜ bi müddet sonra alişacsk mecbur yemek zorunda kalicak.
Mamaları hiç sağlıklı bulmuyorum.. Mecbur kalip ilk 6 ay dönem kulanmak zorunda kalanlar mecburiyetten kullanıyor o ayrı ..

Benim cocuğim 3 öğün yiyor. Sabah bizimle kahvaltı ,biraz zaman geçince ara öğün fındık ,ceviz ya da meyve Vs, sonra tekrar bir yemek daha yiyor aksama kadar arada yine ara öğün tirtikliyor. Akşam hep birlikte 6 da yemek yeriz başka yemek yemeyiz. Çay faslimiz oluyor o esnada çocuğumada ıhlamur veririm mutlaka . Sonra wc ,dış fırçalama ,şu içme yatış olur.

Her zaman ara öğün yemez bazen yer bazen yemez..Hatta bazen inatliktan yediği şeyi yemiyor ana öğününde. ağlasa da vermem bidaha diğer öğüne kadar. İyice acikiyor yemediğini pişman oluyor uzun zaman inatlaşmiyor ozaman. Ben düzene böyle soktum. Her dediğini yapıp peşinde yemekle gezince yemesi daha az oluyordu .böyle yemesi eskiye göre daha iyi.

Benim çocuğum çok yiyimli değil malesef zor oluyor ama idare ediyoruz.
Bizde aksam 6 da yiyoruz ama 9 da mama da yiyor 10 da yatiyor mama yerine ne yedirebilirim sizce yemek yese sanki agir gelir

3 yasindaki cocuga mama mi veriyorsunuz?
Muz verin, balli sut verin, balli yogurt yedirin

Benim oglum 2 ay sonra 4 yasinda olacak ama uzun suredir beslenme duzeni soyle:
Sabah bizimle ya da yuvada kahvalti
Ogle yemegi
Ikindi kahvaltisi
Aksam yemegi

Ama evde oldugu zamanlarda da kahvalti, kahvalti sonrasi atistirma, ogle uykusu, kalkinca ogle yemegi, yine atistirmaca, aksam yemegi. Genelde 7 gibi yeriz. Yatis saati 9. O arada bazen patlamis misir veya salatalik havuc yer.

Ama benim oglum hunharca istahli. Bazen fazla mi yiyor diye dusunuyorum..

ciddi bir iştahsızlık varsa mama da dahil her yolu deniyoruz maalesef, tabi ki normal seyrediyorsa durumu vermeyin

ciddi bir iştahsızlık varsa mama da dahil her yolu deniyoruz maalesef, tabi ki normal seyrediyorsa durumu vermeyin
Evet doymuyor ac kaliyordu gecede cok uyaniyordu doktor tavsiye etti markasina kadar yatmadan 1 saat once uediriyorum rahat uyuyor ama artik mama yasi geciyor kahvaltisini ara ogunlerini ve aksam yemeginide yiyor cunki artik

Merhaba öğün olarak 3 öğün (kahvaltı,öyle yemeği,akşam yemeği) yatmadan önce de muzu çok sever muzun üstüne bal döker yer Ya da elma yer uyur..

Back