Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

tünaydın kızlar,
ayyy bu sabah uyanamadm eee saat 05.30du uyuduğumda.
Sağol olsun nam ablacım uyandırdı beni.

Dün bulaşık sepetini yıkayayım dedim. Yıkarken tezgahta çay bardağı vardı ona çarptı. Sonra nasıl olduğunu anlamadığım şekilde ayağım kesildi. Çok küçük diye sallamadım devam ettim iş yapmaya sonra bi baktım kan akmış ayağımın altına doğru gitmiş. Sonra da bir türlü kanımı durduramadım. Dün akşam öyle bir kaza yaşadım. Allahtan cam ayağımda kalmadı. Ama hala sızlıyor. Kimseyle paylaşamadım anneme söylesem çok fena panik yapar. Ben de sizinle paylaşayım dedim. :)
bugün dışarı çıkıp erkek arkdaşıma hediye almam lazım. Nasıl ayakkabı giycem onu düşnüom şimdi kara kara. Ama mecburum.

Bu arada şimdi kahve içiyorum kendime geleyim diye.

GEÇMİŞ OLSUN TATLIM DİKKATLİ OL BİRAZ
YA DAHA FAZLA BİRŞEY OLSAYDICADIARZU​
sabah 7 de iki günkurusu yarım litre su eşliğinde
saat 10 da yarım muz ve su ile hapımı yuttum
saat12 de kahve
gideyimde bişeyler yiyeyim görüşürüz bacular

ŞU ANDAN İTİBAREN TAKIM SİZE EMANET
SILAGULkaydirigubbakcemile5
HADİ BAKALIM KOLAY GELSİNa.s

KIZLAR LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN VE SORULARI CEVAPLAYIN CUMA YARIŞMASI PAYLAŞIM ALANINA CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

KIZLAR LÜTFEN LİSTEDEKİ TÜM ARKADAŞLAR SORULARI CEVAPLAYABİLİRMİ

BİZİM TAKIMDAN 4 ARKADAŞ AÇIKLAMASINI YAPTI LÜTFEN DUYARLI OLALIM:çok üzgünüm:

http://www.kadinlarkulubu.com/5244333-mesaj187.html

meraba kıslarr ya ben bulgur lapasından vazgeçtim.yapmadım.dışarı çıktım biraz yürüdüm geldim.30dk.
form karışık meyveli bisküvisinden 2 tane yedim.
annem nefiss bi pancar çorbası yapmış bir kase ondan yedim.yanında iki kaşık pilav.
akşamda sadece bolll salata yiycem.suyumuda içmeye çalışıyorum.

ABLACIM BEN BİLDİRİM YAPMIŞTIM AMA..ANLIYAMADIM..TEKRAR MI YAPICAZ..:uhm:

MERHABALAR ARKADAŞLAR..
ÖĞLEN 1 LT SU TÜKETTİM..
KIZIMIN DİŞİNİ ÇEKTİRDİM,AĞLADI BEBEĞİM AMA ONUN İYİLİĞİ İÇİNDİ,NAPİYİM..

ÖĞLEN:
1 İNCECİK DİLİM KEK YEDİM
VE 1 FİNCAN NAR ÇİÇEĞİ ÇAYI İÇTİM..

YARIM LT SU..
AKŞAM YEMEĞİM SADECE YEŞİL SALATA...

SONRADA BİTKİ ÇAYI İÇERİM..

BU ARADA MALESEFKİİİİ 11. OLMUŞUZ:çok üzgünüm:ÇOK KÖTÜ BİR DURUM..
YERLERDE SÜRÜNDÜK..NEYSE HAFTAYA BUNU TELAFİ EDELİM ARKADAŞLAR..
HAYDİ ELELE VERELİM..hihoyyyt

gün içinde yarım ayva
yarım elma
belki 4 litre su
1 haşlanmış yumurta 1 dilim ekmek

akşamda 4 kaşık erişteli maden köftesi yağsız kıymanın kendi yağıyla
2 kaşıkta buğdaylı nohutlu fasulyeli yoğurtlu çorbadan
kendiinize iyi bakın
iyi hafta sonları

Keçiboynuzu ile Zayıflama

Mesaj Linki
Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz.
Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. İyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur.

Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
Yağları parçalayan enzimlere LİPAZ
Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ

Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar.
Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.

ALINTIDIR..

GÜNAYDINN ARKADAŞLAR..NASILSINIZ..

KAHVALTTIM:
1 LT SU İLE BAŞLADIM..
2 DİLİM TAM TAHILLI EKMEK,
1 DİLİM PEYNİR,
1 TATLI KAŞIĞI BAL,
1 KUPA SILAGÜL ÇAYI..(GAZ YAPIYO AMA KABIZLIĞA DA ÇOK İYİ NAPİMM:sm_confused:)
YARIM LT SU DAHA..

BİRAZ ÖNCE EŞİM ARADI BENİ BOL BOL GÜLDÜRDÜ YAA..BUGÜN İZİNLİYMİŞ NORMALDE AMA BİZİMKİ LİSTEYE BAKMADIĞI İÇİN GİTTİ TIPIŞ TIPIŞ..NE GÜZEL DİMİ..MÜŞTERİSİNİ BEKLEYİP ÇIKICAKMIŞ..ÇOK GÜLDÜM YAAA..:sm_cool:

NEYSE BENDE DIŞARILARDA OLABİLÜRÜM BUGÜN,GÖRÜŞMEK ÜZERE..
GÜLEN YÜZÜNÜZ HİÇ SOLMASIN..a.s.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN:asigim:
(bu anneniz, babanız,kediniz, kuşunuz, eşiniz, vs.de olabilir) :))

kaydirigubbakcemile2 hihoyyytdelikafaduldenŞenizŞenizhihoyyyt kaydirigubbakcemile2
a.s.

KIZLAR GECE BİR TÜRLÜ UYUYAMADIM
İNANAMIYORUM KIZLAR BAZI KOMŞULAR GECE TEMİZLİK, ÇİVİ ÇAKMAK, ELEKTRİK SÜPÜRGESİ VS. VS. YANİ GÜRÜLTÜLÜ NE VARSA DÜN GECE 12 DEN SONRA HALLETTİLER BÖYLE İNSANLARA İNANAMIYORUM :sm_confused:
(GECE 1 AVUÇ ANTEP FISTIĞI)
4 DEN SONRA YATTIM KIZLAR VE SABAH 7 DE KALKTIM VE 9 KADAR O KOLTUK SENİN BU KOLTUK BENİM SARHOŞ GİBİ GEZDİMkafamçokkarıştı

SABAH
07:00 1 BARDAK SU VE İLAÇLARIM
09:00 1 KUPA SELİLÜT ÇAYI
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ İLE YAPILMIŞ YAĞSIZ TOST
09:30 1 KUPA DEREN BAYANLARA ÖZEL BİTKİ ÇAYI(İÇERİĞİ:LİMON OTU, YEŞİLÇAY,MELİSA, MEYANKÖKÜ, PORTAKAL ÇİÇEĞİ, ELMA AROMASI, KIRMIZI KARANFİL, GÜL TAÇ YAPRAĞI,ROOİBOS, LAVANTA, BİBİRDELİLOTU, ASLAN PENÇESİ, ÇUHA ÇİÇEĞİ):içelim:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…