Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

geçmiş olsun çünkü ben o sıkıntının ne olduğunu çok iyi bilirim belki denemişsindir ama sabah kalkar kalkmaz sıcak su daha doğrusu sıcağa yakın ılık su iç bende çok işe yarar
DENEYECEĞİM TATLIM TEŞEKKÜRLER
çünküm utanarak söylüyorum ama yapılmıyorda ondanklava:yani ben yapamıyorum ama ablacım söz bu hafta en az 300 gr dediğin gibi hedefim vercem spor da yapcam söz valla
ZAMANI GELİNCE YAPARSIN TATLIM BU ARALAR KOŞTURMACAN ÇOKTU

ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN GÜZELİM
İNŞALLAH SINAVLARINDA İSTEDİĞİN BAŞARIYI ELDE EDERSİN:Saruboceq:

HOLLYWOOD DİYETİ

Hedef: Bir ayda 12-16 kilo
Günlük kalori: 1400 Kcal
Madonna, Carmen Electra, Catherine Zeta Jones ve Sharon Stone gibi ünlülerin tercih ettiği ‘Hollywood Diyeti’ne 1 ay boyunca devam edenler 12 ila 16 kilo verebiliyor. Diyetin temeli, sıvı alımına dayanıyor. Haftanın 2 günü üst üste sadece meyve suyu içiliyor. Bu arada günde en az 8 bardak su da tüketiliyor.
Not: Bu diyete başlamadan önce iki gün yalnızca dilediğiniz kadar meyve suyu ve en az 6-8 bardak su için. (Yiyecek kesinlikle yasak!) Sonrasında 5 günlük diyete başlayabilirsiniz
.

BU KURALLARA DİKKAT!
• Diyet boyunca kırmızı et, şeker, yağ, unlu gıda, baklagiller kesinlikle yasak.
• Akşam yemekleri en geç 18.00''de; daha sonra hiçbir şey yenmeyecek.
• Kremalı, sütlü kahve, alkol yasak.
• Hamileler ve diyabet hastaları bu diyeti uygulayamaz.
• Haftanın 5 günü en az 30'ar dakikalık yürüyüş veya orta tempolu egzersiz yapılacak.
• Bu diyete başladınız mı, 1 hafta devam etmeniz şart.

BU DİYETİN GÜNLÜK MENÜLERİ
1. GÜN

Sabah : 2 dilim kepek ekmeği, 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, 1 katı yumurta, ıhlamur veya meyve çayı
Öğle : Limonlu ve çok az zeytinyağı gezdirilmiş bol yeşil salata.
Akşam : 100 gr. yağsız ızgara tavuk eti ve az miktar zeytinyağı ile pişmiş, limonlu 1 tabak taze brokoli.

2. GÜN

Sabah : 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı.
Öğle : Bol yeşil salata.
Akşam : 150 gram mantar ve 2 yumurta ile yapılmış yağsız omlet.

3. GÜN

Sabah : 2 dilim yağsız beyaz peynir, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı.
Akşam : 150 gram ızgara balık eti, yanında haşlanmış brokoli.

4. GÜN

Sabah : 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
Akşam : 150 gram ızgara tavuk, yanında az yağda pişmiş 1 porsiyon kabak.

5. GÜN

Sabah : 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
Akşam : 150 gram balık eti, yanında haşlanmış 1 porsiyon brüksellahanası.

Şu zayıflama ilaçlarıyla ilgili bir araştırma yapıyorum kafayı taktım ben bu haplara uyuz oluyorum ya haksız yere üstümüzden para kazanmalarına. biliyorum bu konuyla ilgili topikler var oraları düzenli olarak inceliyorum ancak benim için önemli olan azda olsa tanıdığım insanların tecrübeleri bilgileri çünkü inandığım insanlardan bir şeyler duymak istiyorum.
sizlerden istediğim şu şayet mümkünse
Hepinizede şimdiye kadar kullandığı piyasada olan ot çöp harici tablet şeklinde satılan reçeteli yada reçetesiz hapların isimleri .sizlere etkisi (olumlu yada olumsuz)
ve hapları kullanım süresindeki yeme durumunuz (diyet yapıp yapmadığınız)
ve geldiğiniz nokta sonuç ne oldu.
Hazırladığım soruları alıntı yapıp aynen cevaplarsanız (kullandığın her ürün için ayrı ayrı cevaplarsanız sevinirim)bana çok yardımcı olursunuz.Bu konuda ciddi bilgi toplamak benim için gerçekten önemli.

Bilgisini ve paylaşımını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden çok tşk ediyorum

ZAYIFLAMA DESTEĞİ ÜRÜNLER

Metabolik rahatsızlığınız var mı(troid,diyabet gibi..).................
Hangi ürünü kullandınız:...................................
Ne kadar süre ile bu ürünü kullandınız:..........................
Kullanım süresince diyet yaptınız mı:...........................
Ürünün sizde olumlu etkileri neler oldu:............................
Ürünün sizde olumsuz etkileri neler oldu:...........................
Kullanım süresince kilo verdiniz mi:................................
Kilo verdiyseniz ne kadar sürede kaç kilo:............................
Süreç sonunda ürünü hangi kelime ile tanımlamak istersiniz:...........................

GÜNAYDINN ARKADAŞLAR,ASLINDA BANA ÖĞLEN OLDU..ÇÜNKÜ 4 TE UYANDIM,4,5 TA KALKTIM..BU İLAÇ KÜÇÜK TANSİYONUMU YÜKSELTİYO,O YÜZDEN NEFES ALMAK BİLE ZOR..Bİ BİTSEDE KURTULSAM..
KAHVALTIM:
1 LT SU,
1 ADET K. BİBER,
2 KAŞIK KIYMALI YUMURTA,
1 DİLİM EKMEK,
1 DİLİM PEYNİR,
YARIM LT SU,
2 KUPA ŞEKERSİZ ÇAY,HALA DEVAM..

EŞİM İZİNLİ BUGÜN,O YÜZDEN PEK GİREMİYEBİLİRİM NET E..
GÖRÜŞMEK ÜZERE,HAFTA SONUNUZ GÜZEL GEÇSİNN:teytey:

kızlar güzel bi yazı buldum sizinle paylaşiim dedim :)

Metabolizmanızı hızlandırın kilo derdinden kurtulun

Su içsem yarıyor diyenlerdenseniz, bir oturuşta iki katınız kadar yemesine rağmen zayıf kalmayı başaranlara şaşırıyorsanız size bir önerimiz var: Metabolizma hızınızı arttırın. Tamam, ama metabolizma hızı nedir ve nasıl artırılır?
Hemen cevaplayalım. Vücudumuz hiç hareket etmesek bile, 24 saat dur durak bilmeden çalışan bir fabrika gibi. Biz hissetmesek de içimizde hummalı çalışma var. Kimilerinde bu çalışma daha hızlı olurken, kimilerinde daha yavaştır. Dolayısıyla vücut daha az enerji tüketiyor. İşte vücudun bu çalışma temposuna "metabolizma hızı" deniyor. Bu hız kişiden kişiye değişiyor. Genetik yapıya, hormonlara, cinsiyete, yaşa ve hatta mevsimlere göre fark gösteriyor. Yani o çok yiyip kilo almayanların, herhangi bir sağlık sorunu yoksa, metabolizma hızları yüksek oluyor ve enerjiyi çok harcadıkları için kilo almıyorlar. Endokrin ve metabolizma uzmanı Prof. Dr. Metin Özata, bu konuda çalışmalar yapan bir hekim. Metabolizma hızı yavaş insanların; günlük hayatlarında da çok hareket etmediklerini ve beslenme düzenleri de yanlışsa fazla kilo sorunu yaşadıklarını söylüyor. Bunun için metabolizma hızını arttıracak önlemler almalarını öneriyor. Metabolizmayı hızlandırmak için az ve sık yemek yenilmeli. Yemeklerde özellikle acı biberi ve baharatı bolca kullanmak gerekiyor. Eğer diyet ve spor yapmanıza rağmen kilo verme sorunu yaşıyorsanız metabolizma hızınızı ölçün ve hormon dengenizi kontrol ettirin.
Yaş ilerledikçe de metabolizma yavaşlıyor. Her 10 yılda bir metabolizma hızı yüzde 2 azalıyor. 30 yaşından sonra ise göbeklenme başlıyor. Alınan kilolar da kolay kolay verilemiyor. Çünkü yaşla birlikte yağ miktarı artıkça metabolizma daha çok yavaşlıyor. Erkeklerin metabolizması kadınlara göre daha hızlı. Uzun boylu ve zayıf kişilerde de hız yüksek. Ergenlik döneminde ve hamilelikte de metabolizma hızı artıyor. Özata'nın anlattığına göre ruhsal durum da metabolizma hızını etkiliyor. Depresyon metabolizmayı bozuyor, yavaşlatıyor ve kilo aldırıyor. Hareketsiz yaşam da metabolizma hızını azaltıyor.

Metabolizma hızını nasıl ölçebilirsiniz?

Haris-Benedict yönteminde bazal metabolizma hızı hesaplanırken aşağıdaki formülasyon kullanılıyor. Bu şekilde yaşınıza, kilonuza ve boyunuza göre vücudunuzun kaç kalori harcayacağını öğrenebilirsiniz. Ortalama hız 1500 kaloridir. Bunun üzerinde ya da altında çıkması metabolizmanınız yavaş veya hızlı olduğunu gösterir.
Erkeklerin metabolizma hızı için: 66,5 + (13,75 x kilonuz) + (5,03 x boyunuz) - (6,75 x yaşınız)
Kadınların metobolizma hızı için: 655,1 + ( 9,56 x kilonuz) + (1,85 x boyunuz) - (4,68 x yaşınız)

'Metabolizma neden yavaştır ve nasıl hızlandırılabilir?

Bazı insanların genetik olarak metabolizması yavaştır. Hormonlar da metabolizma hızını etkiler. Mesela, tiroid hormonu, erkeklik hormonu büyüme hormonu, stres hormonu olarak bilinen adranelin ve noradrenalin hormonları metabolizma hızını artırır. Nedensiz yere kilo alıyorsanız bu hormonlarınızı ölçtürün. Çünkü özellikle troid hormonunda yaşanan dengesizlikten dolayı kilo alanların sayısı ülkemizde oldukça fazla. Prof. Dr. Metin Özata kilo veremeyen hastalarında en çok insülin, tiroit, prolaktin gibi hormonlarda bozukluk gördüğünü söylüyor.
Beslenme şekli metabolizma hızını etkiler. Özellikle kötü beslenme metabolizmayı yavaşlatır. Bu sebeple beyaz ekmek, patates (patates püresi ve kızartması), pirinç pilavı, beyaz makarna yemeyin. Bunların yerine tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, bulgur pilavı, haşlanmış sebze veya bakliyat yemeği, kepekli ya da ıspanaklı makarna yiyin. Akşamları çok yemekten kaçının. Sabah mutlaka kahvaltı yapın.
Kola ve gazoz yerine su için. Tatlı yerine meyve yiyin. Bol bol su için. Günde 2-2,5 litre su tüketin.
Baharatlar özellikle kırmızı acı biber ve hardal metabolizmayı hızlandırır. Proteinli gıdalar daha tok tutar ve metabolizma hızını arttırır. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırmak için faydalıdır.
Yeterli kalsiyum alın (brokoli, badem, kabak, koyu renkli sebzeler, süt, yoğurt ve peynir).
Yüksek glisemik indeksli gıdalardan yani kan şekerini çok yükselten gıdalardan uzak durun.
Uzun açlık da süreleri metabolizma hızını azaltır. Piyasada satılan bitki, sebze ve meyve hapları metabolizmayı hızlandırmıyor. Bu tür ürünlerin klinik olarak test edilmesi gerekiyor.
Ortamın sıcak olması, hastalık hali, ateş ve enfeksiyon metabolizma hızını azaltır.
Kas kitlenizi arttırmak için spor yapın. Spor yapmaya vakit bulamıyorsanız el ve kollarınızı hareket ettirin. Olduğunuz yerde zıplamak ve kollarınızı iki yana açıp dairesel hareketler yapmak gibi.
Her gün yarım saat yürüyün ve iyi uyuyun.

Son düzenleme:
selam bacular
bernuşcum geçmiş olsun canım.ayrıca ALLAH sabırlar versin
vay be ikinci olmuşum,diğerlerinide kutluyorum
evet lahana çorbası diyeti yaptım 2 gün
cuma teyze kızına gittim akşamda bitürlü kk ya giremedim
sabah aç karnına kan verdikten sonra eve gel kahvaltı hazırla derken hem sabah hem öğle yemeği birden oldu 1 simit 1 haşlanmış yumurta 3 çatal tereyağlı bal az peynir ve domates salatalık 3 çay tatlandırıcılı
hepinize iyi hafta sonları
gidim kahve içeyim gözümü açamıyorum ya

merhaba kızlar nasılsınız bakalım
ben bugün çok enerjikim
nam abla kazak bitti :)) ders çalışma azmi geldi yeniden bugün baya bi çalıştım.şimdikte sizlere bir bakayım dedim.
yediklerimi yazayım
sabah her zamanki kahvaltım ama geç yaptı o yüzden öğle yemeği olmuş oldu biraz
az öncede balık yedim iki dilim kepekli ekmek
bukadar.herkesi öptümmm.görüşmek üzere

iyi akşamlar arkadaşlar ben eşimden dolayı nete fazla giremiyorum bana bırakmıyor gerçi kızımlada zor oluyor girmek.....bugün 12.30 gibi yaptım kahvaltımı
2 brd çay
1 dilim peynir
2 zeytin
3-4 çatal yağda yumurta
2 dilim çavdar ekmeği
akşam 7 gibide
bir kase mercimek çorbası
2yemek kaşığı etli patates
karnabahar salatası
1 dilim çavdar ekmeği
aklıma geldikçe su içiyorum
bugün hareket olsun diye apartman içinde merdivenleri indim çıktım.kızım kucakta en az 12 kilodur kızım.az sonra form çayı içerim.belki elma bir tanede.öpüyorum sizlerii
bu hafta daha çok kilo veririz inşallahh

günaydın arkadaşlar.ilk defa erken yazıyorum kızım sabahın 6.30 da uyanınca .....
kızıma süt yaparken 2 brd ta su içtim bugün pazar malum eşimle kahvaltı yapıyoruz haftada 1 ..onu beklerim artık kalksın diye.o kalkana kadar ne kadar su içsem fayda..öpüyorum sizleri...eşimden fırsat bulursam girerim netea.s.:sm_cool:

günaydınnnnn hatunlarrr a.s.
bu sabah yine 7de uyandım. biraz zorlandım kalkarken ama ayakta buldum yinede kendimi :1shok:
kendi kendimle konuştum. üşüdüğüm için biraz daha yatayım diye kendimi kandırmaya çalışayım dedim ama içimdeki diğer zeynep kalk spor yap böylece hem ısınırsın hemde güne iyi başlamış olursun dedi.ve ben onu dinledim. kalktım en hareketli şarkıları açtım önce biraz dans ettim kendi çapımda ne kadar berbat olsada nede olsa kimse görmüyo :dance: yarım saat boyunca aerobik yaptım. ve hakkaten ısındım sırnaşık şey
bi elma bi portakal yedim ve yarım litreden fazla su içtim. ohhhh yarasın :dance:
şimdi ders çalışmaya başlıcam 10-11 gibi kahvaltı yaparım artık...
hepinize başarılı sağlıklı günler dilerim efenim :lepi:

merhabalar kızlar nasılsınız pazar pazar :)) kafiyeli oldu
sabah kahvaltıda bir fincan şekrsz çay
2 dlm light ekmek
birazcık turşu kavurmasııııı(canı çekenler olcak ama...)
birkaç çatal b.peynr

şimdilik bukadar canlar.görüşürüz inş.
hoşçakalın

günaydın kızlar,
kaç gündür giremiyorum kusura bakmayın.
Benim süper tatlı 2 yaşında bir yeğenim var da onunla beraber takıldık bir türlü yazmaya vaktim olmadı valla. Çok yoruyor zaten beni eve gelince hemen uyuyorum.
Ve burada sabahları uyumamın imkanı yok. Sabah uyandırıyor annem bugün saat 08.30da başladı kalk demeye sonunda 09.00da kalktım.
Hafif bir kahvaltı yaptım. 1 dilim ekmek beyaz peynir bir de kuşburnu marmelatı yedim.
Yanında da 2 çay bardağı ıhlamur.
Birazdan da dışarı çıkacağız.
Bu hafta kesin kilo veriririm. Annemin yanındayken vermemek mümkün değil valla.
Hepinizi öpüyorum.
kendinize iyi bakın.

pazar olduğu için herhal kimsecikler yok fisfisfis
ben yinede kahvaltımı yazimmmm yerimseniben
domates maydanoz ve kıvırcıktan oluşan bi salata. peynir zeytin yağsız yumurta
bi dilim çavdar ekmeği koca kupa ıhlamur çayı
bu zamana kadar 1 litre suyumu içmiş bulunmaktayım ohhh ohhhh :dance:
derse ara verdikçe uğruyom ben :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…