3. sezeryanını olan var mı? bebeğiniz sıkıntı yaşadı mı ?

altunummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.537
6
156
Samsun
kızlar ben 3. bebişe hamileyim. 2 sezeryanım var. sonuncusu 1 yıl önceydi. kızım 20 aylıkken tekrar sezeryan olacağım.
bulunduğumuz ilçede tek ve yeni bir kadın doğumcu var. bugün ona gittim. sezeryanımı yapamayacağını çocuğun solunum sıkıntılarıyla doğabileceğini, erken doğum olacağı için sorunlar çıkabileceğini ve ameliyatın uzun süreceğini söyledi.
zaten kaç gündür nasıl hamile kaldım diye ağlayıp dururken bide doktor korkuttu üstüne, psikolojim hepten gitti.
3. sezeryanını olanlar neler yaşadınız merak ediyorum. bilgilendirirseniz sevinirim.

anlamadım erken doğduğu için solunum sorunu nedir. zaten 40 haftada normal, sezaryen ise 38 de alıyorlar.37 haftadan sonra solunum problemi pek raslanmıyor..dr galiba deneyimsiz. iyi bir dr arayın kendinize. daha şimdiden pimpirikliyse doğumu zaten beceremez... doğum için iyi bir dr seçin.ve bebeğinizi son güne kadar gerekirse bekleyin. anne karnındaki 1 gün dışardaki 5 güne bedel derler. korkmayın. sezaryenle 4 doğum yapanlar var.
hayırlı sağlıklı bebeğiniz olsun...

benim 3çocuğumun 3 üde sezaryan.doğduğunda solunum problemleri yaşamış.ama bunlar benim amaliyatımla ilgili bir durum.erken doğduğu için değil.karnımdaki yapışıklıklardan kaynaklanmış.herkeste olacak diye bir şey yok.benle bir bayanda 3. sezeryanının oldu.hiç sıkıntısız atlattı.içinizi ferah tutun allaha emanet edin kendinizi.sıkıntı yapmayın.hayırlı olsun bebeğiniz.

cevap için teşekkür ederim. zaten bu doktora sadece kontrol için gittim. hiç de sevmedim ve hemen eledim kendisini. ilk sorduğu şey "kontrolleri nerde yaptıracaksınız" oldu zaten. cumartesi yeni bir doktora gideceğim. evet hemen olumsuzluklardan bahsetmeye başlayınca çok kötü oldum. benim zaten psikolojim kötüydü moral vereceğine iyice üstüne tuz biber ekti.

sibel 80
alıntı yapamadım cevabın için teşekkür ederim. bir önceki doktoruma güveniyorum açıkcası eminim çok sorunlu bir ameliyat olmaz. ama işte ameliyatın üzerinden henüz bir yıl geçti. beni korkutan bu. doktor 3. sezeryan der demez önceki doğum öykülerimi bile sormadan olumsuzlukları sıralamaya başladı korktum tabi bende. hayırlısı inş. sorun olmadan atlatırız bebeğimde bende.
sana ve bebeğinede geçmiş olsun canım...

ama ben sezeryan olduğumda 2 sene korunun.doğum yasak.dikişler saçılabilir demişlerdi....kat kat dikild,iği için dıştan dikiş düzelsede içtekiler daha taze....

olabilir benim hamile kaldığımda 2. çocuğum 1.5 yaşındaydı tabi doguma kadar yaklaşık 2.5 yıl geçmiş oldu.bende bir çok doktorla görüştüm.bebek istemiyordum aynı zamanda.doktorlar doğurmamı söylediler.aldırmayı d6üşünüyordum.ama doktorlarla konuşunca ikna oldum ve üçünçüde bağlattım tüplerimi şimdi rahatım.her şeye rağmen bebek aldırıp günahına girmediğim için mutluyum.

ayrıca 2. doğumda doktor bebeği zor çıkardığını söyledi yapışıklıktan dolayı.bir daha doğum yapma senin için kötü olur dedi ama ben yine hamile kaldım.her şeyi göze alıp doğurdum.taktir allahın.herkes için hayırlısı olsun.

o nasıl bir dikişmiş ki öyle yapış yapış Allahıma çok şükğr ilk 2 çocuğum da sezeryan ile dünyaya geldi,dr.lar hiç demediler zor oldu vs..vs... Allahım 3.bebeğimde de aynı şeyi nasip etsin.hepimize.Dr.un tecrübesi burada çok ama çok önemli,
2.bebeğimi dünyaya getirdiğim zaman dr yanıma gelip ilk doğumu hangi dr hangi hastanede yaptın diye sordu,dikişlerin çok güzel dedi... güldük hatta ilk dr.um 2.dr.umun okul arkadaşı çıktı
korkmayın korktukça daha da stres ve gerginlik olacaktır....

canım inş. dediğin gibi güzel olur herşey..
sen benden önce doğum yapacaksın galiba deneyimlerini yzarsan çok sevinirim o zaman...

maleseff öyleymiş canım.bu birazda tenle alakası.bazı tenlerde çok fazla yapışıklık olabiliyormuş.herkeste olacak bir durum değil.istisna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…