How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

3 katın her işi bende yine de memnun değiller, beni üzüyorlar 😞

Küçücüksün daha. Gerçekten çok toysun.
Hayatındaki olumsuzlukları burada sana şöyle yapsan daha iyiydi diyen kadınlara ters cevap vererek düzeltemezsin.
Burada konuştuğun gibi konuş eşinin ailesiyle. Hoşuna gitmeyen her mesaja cevap verebilmişsin.
Ayrıca yetişme her işe, kalsın bazı şeyler de. Bu sırada da eşini ikna etmeye çalış bebeğin büyüyünce çalışabilmek için. Oku açıktan, belki direkt meslek sahibi yapmaz seni oradaki mezuniyet ama en azından ilerleme kaydedersin.

Bunun nesi yanlış. Olayda sadece 3 katın işin bir kadına yükleyen anlayışsız bir aile var. Evde oturan ev işi konusunda daha fazla iş üstlenir. Erkek de otursa bu böyledir. Bunun çalışma ve emek olarak görülmemesi, kadının çalışması durumunda bu işlerin kendiliğinden olacağının düşünülmesi abes. 1 aylık bir bebeği olan kadına niye çalışmıyorsun, çalışsan böyle olmaz demek gerçekçi gelmiyor.
Hayatın gerçeklerinden bahsediyoruz ya. Doğru ya da yanlış demedim. Ama hayatın gerçeği. Evdeki herkes çalışıyorsa bu toplumda evde olan kişiye ev işi zimmetlenir. Kaldı ki çok da yanlış değil. Evde herkes çalışıyorken, evdeki gelinin tek görevi bebeği ile ilgilenmek olmaz.

Kadın eğitim görmemiş diyelim. Bebeği olmasaydı günlük temizliğe gitse haftada 6 günden haftalığı 2400 lira olurdu. Boşanacağım resti çekebilir, herkes ayağını denk alırdı. Dedeye bakıcı tutalım derdi. Herkes sadece kendi evinin işini yapsın diyebilirdi. Kocasıyla iş bölümü yapardı vs.

Ben 1 yılık evliyim evlenmeden önce bana altlı üstlü oturcqz dediler herkes kendi evinde olcak dediler lakin öyle değil eşim çalışıyor kayın babam yeri geldimi çalışıyor kaynanam da çalışıyor vardiyalı bide dedsi var benim de aylik kızım var herseyi bana bırakıyorlar bütün yük bende kızım biyqnq alzaymir hastadi dedesi bayana 3 katın temizliği Bi yana yemek aynı şekilde kimse beni anlamıyor benim yapmam gerektiğimi kaynanamin yazık çalışıyor diye bütün heryseyi bana yikmalari hizmetçi gibi herşeyi yapıyorum yine memnun degiler benim yaptığımı görmüyorlar üstüne bide hakaret Altan laf sormaları beni üzüyorlar çok kırgınım eşim benim dinlemiyor burda anne babasına da ben bakacakmisim tatlı dile beni eziyorlar ne yapmalıyım yardım edin kizlar
Kendi sınırlarını koruyamayani kimse koruyamaz maalesef. Bunun tatlı dili de yok ne söylerseniz söyleyin ne yaparsanız yapın kendi sinirinizi cizdiginiz an en kötü olacaksınız ama başkalarının mutluluğunu yoksa kendi mutluluğum mu diye düşünüp karar verin. Valla 32 yaşındayım zor oldu ama kendi sinirlarimi cizdigim günden beri kendimi daha değerli hissediyorum çünkü en basta5ben kendimi degersizlestirmistim

Hayatın gerçeklerinden bahsediyoruz ya. Doğru ya da yanlış demedim. Ama hayatın gerçeği. Evdeki herkes çalışıyorsa bu toplumda evde olan kişiye ev işi zimmetlenir. Kaldı ki çok da yanlış değil. Evde herkes çalışıyorken, evdeki gelinin tek görevi bebeği ile ilgilenmek olmaz.

Kadın eğitim görmemiş diyelim. Bebeği olmasaydı günlük temizliğe gitse haftada 6 günden haftalığı 2400 lira olurdu. Boşanacağım resti çekebilir, herkes ayağını denk alırdı. Dedeye bakıcı tutalım derdi. Herkes sadece kendi evinin işini yapsın diyebilirdi. Kocasıyla iş bölümü yapardı vs.
Farklı düşünmüyoruz aslında, benim ilk mesajım bu ve buna benzer konular olunca şartlara bakmadan kadına çalışmadığı için tepki verilmesi oldu.iyi ki hemen bebek yapmışsın ya da iyi ki çalışmıyorsun olmadı. Kişinin şartlarını, eğitim durumunu bilmeden sanki herşeyin sebebi çalışmamakmış, tek sorum buymuş gibi cevaplar yazılıyor. Buraya eğitimli ama kartı yıllardır kocasına olup, evine yardımcı kadın alma özgürlüğü olmayan onlarca kadın yazdı.
Konu özelini normali ise çalışmayan bir kadının sadece kendi evinden ve bebeğinden sorumlu olması gerekirken aile apartmanının kadına yüklenmesi. Prensipte aynıyız

Şu durumda kayın aileye kızılacak tek nokta taze bebekli kadının sırtına 3 evi birden yıkmaları yetmez gibi bir de iş beğenmemeleri olur. Hani dese ki herkesin evi ayrı köyü ayrıyken beni bedava gündelikçi görüyorlar, ona tamam. Ama zaten ayrı ayrı 3 ev bile yok, koca apartman 1 ev olmuş. Ve herkes 10 koldan çalışıyor, evde kalan tek konu sahibi. Ya ne olacağıdı? Hiç mi diyen olmamış kızım bu adamla evlenip bu aileye gireceksin ama böyle böyle şeylerle karşılaşacaksın. Ben hiç sanmıyorum. Diyen hiç olmadıysa demek ki onlarda normal şeyler bunlar. Birinin demesine gerek yok. Neden şaşırıyor onu anlamadım.

Yorum yapanlar ciddi mi ya? Kadin çalışmıyor diye 3 kati birden temizlemesi mantikli mi yani? Çalışmıyorsa kendi evini temizlesin yeter, diger 2 kattan ona ne? Ayrica konu sahibi konu başlığını ilk okuduğumda apartman görevlisisiniz sandim inanamıyorum, yazik degil mi caniniza?

Son düzenleme:
Sizin eşiniz sizi seviyor mu? İstediğiniz yemeği yapabildiğiniz için
Konu sahibi restinizi çekin bence yapamayacağım kusura bakma deyin.Yani bunlar düzelmezler.
Aynen bende istedigim yemegi yapabildigim icin beni seviyor yazdim. Dumduz okuyunca oyle anlasiliyor, alt metni: Evimde kole degilim, kimseye is gormek zorunda degilim, esim beni hic birseye zorlamaz, yorulmami istemez ustelik evde de cok yardimcidir, oldugum gibi kabul eder cunku beni seviyor.

Napalım şimdi onu anlamadım, oldu olacak kocasını dövelim toplaşıp, olur mu? Hiçbir işe elini vurmak istemeyen zengin goca bulsun dicem de zenginin ekmeği daha pahalı biliyon mu, onlar hiç kolay yedirmez.
Ezici tim kocanın zengin olup olmaması ne alaka? Kadın bütün gün ev işi yapıyor evde çalışıyor. Bazı çalışan kadınların ev hanımlarını ezmesi de bıktırdı artık yeter.

Bu konuda çalışmayan kadın yok ki...Konu sahibi de ailedeki herkes gibi çalışıyor , çalıştığı için değil hiç çalışmak istemediği için eleştirilir en fazla, siz niye farklı algiladiniz ki konuyu?
Bu yoruma bakarak
Demek ki kimse kimseye bedavadan ev vermiyormus ne yapacaksiniz artik.
Bu yoruma bakarak
Bu zamanda bedava ev , kira derdi yok, yaptığınız işi kira bedeli sayın, yapacak başka birşey yok gibi görünüyor çünkü .
Bu yoruma bakarak
Eh sizi evlerinde boşuna oturtmak istememişler, hepsi çalışırken evi temizleyececek, hasta dedeye bakacak biri lazımmış.
Hemen çocuk yapmak yerine sizde çalışmayı deneseydiniz keşke.
Eşiniz sizi dinlemiyor, anne babama bakacaksın diyor, siz tatlı dilden bahsediyorsunuz. 🤷
Bu yoruma bakarak
Herkes çalışırken sizin boş oturabileceğiniz fikrini size kim verdi
Kv de bile çalışıyorken siz hangi akla hizmet hemen çocuk doğurdunuz.
Şimdi hem evi işi hem bebek hemde yaşlı bakarsınız böyle
Biz ne diyelim
Bu yoruma bakarak
Siz de çalışsaydınız hemen altlı üstü oturmayı kabul edip çocuk doğurmak yerine. Belki bir söz hakkınız olurdu
Bu yorumlar biraz fazla değil mi? bedava evde oturuyorsun kira karşılığı iş yap demeye getirmiş hepsi. ev hanımlarını aşağılayıcı tim işte bunlar. kim ne derse desin. biri çalışmazsan söz hakkın olamaz demiş. ne alaka ? bazı çalışan kadınlar cidden ev hanımlarını aşırı derecede aşağılıyor. gerçekten sıktınız artık. Burada da kaynana bir çalışan kadın evde gelinini çalışmadığı için aşağılıyor. Ev işi yaptığı için hiçbir şey yapmamış kabul ediliyor. Evi ev cinleri mi temizliyor ? Yemekleri ev cinleri yapıp mı önlerine koyuyor ? Çocuğa ev cini mi bakıyor ?

Son düzenleme:
Siz sadece kendi eviniz ve çocuğunuzdan sorumlusunuz bunun dışındaki işleri yapmayın. Kayinvalideniz de siz yokken ne yapiyorduysa öyle yapsın gerekirse işi bıraksın babasına baksın.
Bazılarına da yuh yani kadın evlenirken kv yanına mi imza atmis neden onun işini yapacakmış

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yorumlar biraz fazla değil mi? bedava evde oturuyorsun kira karşılığı iş yap demeye getirmiş hepsi. ev hanımlarını aşağılayıcı tim işte bunlar.kim ne derse desin. biri çalışmazsan söz hakkın olamaz demiş. ne alaka ? bazı çalışan kadınlar cidden ev hanımlarını aşırı derecede aşağılıyor. gerçekten sıktınız artık. Burada da kaynana bir çalışan kadın evde gelinini çalışmadığı için aşağılıyor. Ev işi yaptığı için hiçbir şey yapmamış kabul ediliyor. Evi ev cinleri mi temizliyor ? Yemekleri ev cinleri yapıp mı önlerine koyuyor ? Çocuğa ev cini mi bakıyor ?

Bacim sen once okudugunu bir anla sonra bir ara yorum yaparsin acele etme. Don't panic.

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yorumlar biraz fazla değil mi? bedava evde oturuyorsun kira karşılığı iş yap demeye getirmiş hepsi. ev hanımlarını aşağılayıcı tim işte bunlar.kim ne derse desin. biri çalışmazsan söz hakkın olamaz demiş. ne alaka ? bazı çalışan kadınlar cidden ev hanımlarını aşırı derecede aşağılıyor. gerçekten sıktınız artık. Burada da kaynana bir çalışan kadın evde gelinini çalışmadığı için aşağılıyor. Ev işi yaptığı için hiçbir şey yapmamış kabul ediliyor. Evi ev cinleri mi temizliyor ? Yemekleri ev cinleri yapıp mı önlerine koyuyor ? Çocuğa ev cini mi bakıyor ?
Bu konuda konu sahibini aşağılayan tek kişi sizsiniz çünkü diğer yorumlar en azından yaptığı işin bir karşılığı ve değeri olduğunu söylüyor , SGK sının ödenmesi durumunda adil bir işbölümü olduğunu veya işbölümünde ancak dışarıda çalışmayı seçerek eviçi ücretsiz işçi statüsünden kurtulabilecegini belirtiyor... Siz ve sizin gibiler ise gidecek yeri , kendi ayakları üzerinde duracak gücü veya boşanma imkanı bile olmayan çocuklu bir kadına alternatif sunmak adına hicbirsey tavsiye etmeden sadece diğer üyelere saldiriyorsunuz....Kim kimi sıkıyor, tartışılır....

Aynen bende istedigim yemegi yapabildigim icin beni seviyor yazdim. Dumduz okuyunca oyle anlasiliyor, alt metni: Evimde kole degilim, kimseye is gormek zorunda degilim, esim beni hic birseye zorlamaz, yorulmami istemez ustelik evde de cok yardimcidir, oldugum gibi kabul eder cunku beni seviyor.
Evet çok inandım sağolun açıklama için:)

Ne 2400 ü? Yarım gün 400 tam gün 600 olmuş buyuksehirlerde...6 gün günde 6 saat çalışsa haftalık 3600 aylık 14400 eder...Ama zor tabii ekmek parası kazanmak, her sabah gün aymadan kim kalkacak , çocuğunu ellere emanet edip kim düşecek yollara?

Kadının eğitimini bilmiyoruz, aile durumu, sosyal düzeyi zaten açık değil. Niye hemen çalışmıyorsun diye yükleniliyor anlamak mümkün değil. Bu ülkede hala ilkokul görmeyen çocuklar var, bunlar büyüyor evlendiriliyor. Kadın biraz dert yanınca e çalış diyoruz. Çalışınca neyi düzelicek. Öyle bir ailede hem dışarda çalışıp hem de aynı işlerin bekleneceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok.ancak böyle bir ailede herkes çalışırken o evlerin işlerinin tek geline yaptırılacağını bilmesi gerekirdi konu sahibinin.Belki evlenirken söz hakkı bile verilmedi. Ancak eşine sürekli yorulduğunu söylebilir ya da işlerini azaltmak için bazı çözümler bulabilir. Daha az odadan ve işten sorumlu olmak gibi. Daha ilk mesajlardan çalışsaydın sen de diye kızmanın konuyla bağlantısını hiç anlamadım.
çalışsaydın denmesinin sebebi
hem çalış git para kazan
hem gel yine evin işini yap diye değil ki

çalışsa bi kere 18 yaşında evlencem diye koşturma ihtimali daha az olurdu, evlenene kadar bir ihtmal daha fazla ortam görür insan tanırdı...çalışmak sadece para kazanmak değil aynı zamanda görmek geçirmek demek.
yaşı biraz ilerlemiş olsa çocuk gibi 3 kat, dedeli nineli eve birlik oturup da onların tüm işlerinin yapmayacağını sanmak gibi çocukça bir kafayla evlenmezdi
bilirdi yani en azından ki gelin denilen "nesne" öyle bir ortamda çok çok çok yüksek beklentilerle "alınıyor" olacaktır..işine gelmiyorsa evlenmezdi, en azından dik durma şansı daha yüksek olurdu

çalışanlar evlenince mükemmel evlilik yapmaları garanti mi oluyor. tabi ki hayır
ama bir ihtimal dik durup ayrılmak ya da ayrılabileceğini "sezdirmek" ihtimali daha yüksek olurdu.masaya bu kozla otururdu en azından.

şimdi ne yapsın mesela kucağında bi bebeyle aile evine dönme şansı da sanırım yoktur.
çalışsaydın demenin görüldüğü gibi konuyla çok bağlantısı var.

Bebegim 5 qylik ben izmirdeyim ailem muş ta

Hanfendi benim

Herkesin okuma fırsatı yada çalışma fırsatı olmuyor ben sadece Bi yanını anlatım size bilip bilmeden yorum yapmayınız lütfen
Ben gdiyorm diyip gideceksiniz baska yolu yok.Kim napiyorsa yapsin.Bide bu aileye hangi akla hizmet hemen cocuk ya😑

Sorununuzun çözümü sizde. 3 seçenek var gibi gözüküyor.
1. Kabul etmek
2. Çalışıp kimseye minnet etmemek
3. Kabul etmemek ve ayrılmak
2.seçeneğin sonucu da ayrılmaya doğru gider çünkü eşiniz izin vermiyor dediniz, o sizi ailesine hizmetçi diye almış.
Sizin için de ayrılmak diye bir seçenek yok, bu durumda yalnızca 1.seçenek kalıyor.

Bu konuda konu sahibini aşağılayan tek kişi sizsiniz çünkü diğer yorumlar en azından yaptığı işin bir karşılığı ve değeri olduğunu söylüyor , SGK sının ödenmesi durumunda adil bir işbölümü olduğunu veya işbölümünde ancak dışarıda çalışmayı seçerek eviçi ücretsiz işçi statüsünden kurtulabilecegini belirtiyor... Siz ve sizin gibiler ise gidecek yeri , kendi ayakları üzerinde duracak gücü veya boşanma imkanı bile olmayan çocuklu bir kadına alternatif sunmak adına hicbirsey tavsiye etmeden sadece diğer üyelere saldiriyorsunuz....Kim kimi sıkıyor, tartışılır....
Bla bla bla

Back