How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

3 katın her işi bende yine de memnun değiller, beni üzüyorlar 😞

Unutmadım ama ben tavsiye istedim herkesin çocuk yalmasaydin çalışsaydın okusaydın üstünlük taslamalarinj degil
Üstünlük demek ki böyle şeyler sizin orda, üstünlük taslıyor oluyoruz söyleyince. Siz de biliyorsunuz iyi eğitim almış ve kendi parasını kazanan birine 3 evi birden temizletemeyeceklerini. Kimsenin kolay hayatı yok, köşemizde oturarak bugünümüze gelemezdik hiçbirimiz.

Seni okutmayan, meslek sahibi etmeden 18 yaşında memleketin bir ucuna köle ol diye yollayan , sahip çıkmayan ailen, evlilik adı altında emeğini, bedenini, gençliğini sömüren eşin, hizmetçi muamelesi yapan eş ailesi düşman değil de biz mi düşmanız? Biz mi eziyoruz seni?
Ne kadar acı ama ne kadar gerçek bir yorum bu. Bir annenin basireti mi bağlanmış düşünememiş ben kızımı türkiyenin diğer ucuna gelin veriyorum uzaktayım bu kızın mesleği yok, üstüne bir de bebek yapacak eşiyle anlaşamazsa ne olacak diye düşünmemiş. Kınamak değil amacım bazen insana birşeyler oluyor düşünemiyor bu kızcağızın ailesine böyle mi olmuş ne olmuş. Nasıl herkesin çalıştığı 3 katlı eve gelin gitme kızım dememişler hadi kız yaşı dolayısıyla görmemiş tecrübesiz hiçbir aile büyüğü yok muymuş aklı başında olan.. düşün düşün üzül bu saatten sonra.. ha ben olsam ne mi yaparım ben bu hayatla baş edemiyorum derim alırım çocuğumu giderim muşa.

Neredeyse nikahtan önce gebe kalmışsın, buna plansizlik değil umursamazlık denir bence. Eşin ve ailesi de onceden çok iyiymiş şimdi çok kötü olmuş filan değiller, hamilesiniz diye lohusalık bitene kadar hosgörmusler ne güzel, yani hep anlayışlı insanlarmis. Şimdi de kendi düzenleri içinde senin de apaçık ortada olan görevlerini yapmanı bekliyorlar. Bunda bu kadar üzülecek ezilecek birşey yok.
Zaten daha 1 senelik evlilik, 5 aylık çocuk varsa bu yapıda birileri hamilelik olmuş hurra evlenmişler. Evde de her eli ayağı tutan işe gidip çalışıp ekmek getiriyo kayınvalide bile ev hanımı değil. Lohusalığında da yatırmışlar hanfendiyi zaten o zaman iyiymiş :) Ama yok öyle herkes işe gitsin ben evde yayılıp yatayım.

Yok yalnız değil
Çok kalabalığız
Keyfim, kahyam, kahvem ve ben
Ha bide bizim afacan kedimiz ayağımın dibinde şekerleme yapiyor şuan.
Hem kendi işini kendin yapamayıp temizlikçi alacak kadar beceriksiz, hem de yapayalnızsın işte. Konu sahibi gibi kabile hayatı yaşayamadığın için kıskanıyor olabilir misin? Kötü kalbinin ekmeğini yiyorsun resmen. :63:

Unutmadım ama ben tavsiye istedim herkesin çocuk yalmasaydin çalışsaydın okusaydın üstünlük taslamalarinj degil
Eğitimsiz olduğun veya bırakıldığın için insanların çalışmadan da rahat ve özgür yaşayabileceğini zannetmeni anlayabiliyorum bir yere kadar....Ama çocuk konusunda eleştirileri anlayamamani anlayamıyorum....Şu düzen içinde doğurduğun ve yetiştirdiğin her çocuk senin gibi olacak, senden çok bize dert olacak, göremiyor musun?

Hem kendi işini kendin yapamayıp temizlikçi alacak kadar beceriksiz, hem de yapayalnızsın işte. Konu sahibi gibi kabile hayatı yaşayamadığın için kıskanıyor olabilir misin? Kötü kalbinin ekmeğini yiyorsun resmen. :63:
Türk filmlerindeki villasında şömine başında gözlerini kısarak ateşe bakıp, tüylü etolunun arasından viskisini yudumlayarak pazardaki balıkçı Azize nin histerik sefaletine hasetlenen Suzan Avcı geldi gözümün önüne...Konu sahibi kendini hangisi zannediyor o meçhul tabii...

Napim ya, evlendirmedki ailem 18imde, şöyle vizyonlu bir aileye gelin gidemedim
İlla okucaksında çalışcaksında kendi ayaklarının üzerinde duracaksında yediler beynimi
Şimdide işimi bile yapamiyorum bisürü para döküp yaptırıyorum…
Hepsi ailemin suçu 😜

Beni tanımıyorsunuz, hayatta neye ne kadar emek verdiğimi, okumanın değerini, çalışmanın kıymetini nasıl bildiğimi de bilmiyorsunuz. Ben de size yorum yapmadım mesela, rumuz belirterek en azından. Bu gibi konularda dikkatimi çeken birşeyi yeri geldi söyledim. Kadına denmiyor önceden çalışsaydın okusaydın diye..çalış deniyor. Bu kadının çalışacağı en iyi yer şu an bir tekstil firmasının bodrum katıdır. Onda da sigortasız ve düşük ücretli mültecilerden sıra gelirse.böyle bir çalışmanın 1 aylık bebeği olan bir kadına nasıl bir faydası olabilir. Şu an gayet kalifiye iş gücünü oluşturan kadınlar, kreş ve bakıcı ücretlerinden dolayı işlerine dönemiyorlar. Ben sadece gerçekçi bakıp yorum yaptım. Ben de isterim tüm kadınlar okusun iş sahibi olsun, ekonomik özgürlüklerine sahip çıksın, ama o iş her zaman öyle olmuyor.
Bana dokunduğu için değil realite öyle olmadığı için bu şekilde bir yorumu tercih ettim, kimseye de saldırmadım. Bu arada bahsettiğiniz zihniyete sahip kadınlar okuyan kesimde de çok var. Zihniyete de müdahale etmeyelim ama kim ne istiyorsa öyle yaşasın. Bedeli varsa da yeri gelince öder. Herkes çalışmak zorunda değil, öyle anlaşıp evlenebilir, istemeyebilir, çocuğuna kendisi bakabilir ihtimaller sonsuz. Buna saldırmak ve karşımızdaki insanı tanımadan itham etmek yerine derdini kendince anlatan kişiye bulunduğu koşullarda fikir vermek daha faydalı diye düşünüyorum.
İşte maaşlı işte çalışmak istemeyen “maaşsız” olarak evde işgücüne katılıyor. Bu da hayatın gerçeği maalesef. 50-60 yaşında dışarıda çalışan kayınvalide mi temizlik yapacak?

Gerçekten çok merak ediyorum 6aylık bebeğim var ve sabah yaptığımız kahvaltıyı toplayamadım daha mutfakta duruyor bebeğimle oyun oynayım onunla vakit geçireyim diye yediğimi bile toplamaya vaktim olmuyor. Yaptığın hizmetçiliği geçtim cahillik yapıp 18yaşında evlenip üstüne çocuk yapmanıda geçtim için nasıl rahat ediyor küçücük çocuğu bırakıp ev işi yapmaya dedeye bakmaya ? O çocuğun bir anneye ihtiyacı var ama anne nerede hizmetçilik yapıyor değilmi ? Kusura bakma tatlımsenin yetiştirdiğin çocukta senin gibi olacak yaptınız hataların sonuçlarını hep o günahsız bebekler çekiyor yazık.

Konu sahibi haline üzüldüm yalan değil.
Ama verdiğin cevaplar sanki ailene kinlenmişsin de burada yorum yazanlardan acısını çıkartıyormuşsun gibi
Sorun değil çözüm odaklı olursan mutlu olursun.
Önce sorumluluklarını azalt, bebeğini büyüt bu esnada kendini geliştirmeye çalış.

Aileniz ne diyor bu konuda?Sizinki ağır işçilik.Ailenizin ama onlardan önce sizin buna dur demeniz lazım.

Dedenin eşi vardı düğünden 3 ay önce vefat etti o bakıyordu bide çocuk yapmam hepinize niye dert oldu böyle yaziyorsunuz
Yaşın küçük, büyük sorumluluk. Mutlu anne, mutlu bebek.

Şu an çok streslisin eminim ki bebeğe de yansıyordur.

İşte maaşlı işte çalışmak istemeyen “maaşsız” olarak evde işgücüne katılıyor. Bu da hayatın gerçeği maalesef. 50-60 yaşında dışarıda çalışan kayınvalide mi temizlik yapacak?
Bunun nesi yanlış. Olayda sadece 3 katın işin bir kadına yükleyen anlayışsız bir aile var. Evde oturan ev işi konusunda daha fazla iş üstlenir. Erkek de otursa bu böyledir. Bunun çalışma ve emek olarak görülmemesi, kadının çalışması durumunda bu işlerin kendiliğinden olacağının düşünülmesi abes. 1 aylık bir bebeği olan kadına niye çalışmıyorsun, çalışsan böyle olmaz demek gerçekçi gelmiyor.

Ne kadar acı ama ne kadar gerçek bir yorum bu. Bir annenin basireti mi bağlanmış düşünememiş ben kızımı türkiyenin diğer ucuna gelin veriyorum uzaktayım bu kızın mesleği yok, üstüne bir de bebek yapacak eşiyle anlaşamazsa ne olacak diye düşünmemiş. Kınamak değil amacım bazen insana birşeyler oluyor düşünemiyor bu kızcağızın ailesine böyle mi olmuş ne olmuş. Nasıl herkesin çalıştığı 3 katlı eve gelin gitme kızım dememişler hadi kız yaşı dolayısıyla görmemiş tecrübesiz hiçbir aile büyüğü yok muymuş aklı başında olan.. düşün düşün üzül bu saatten sonra.. ha ben olsam ne mi yaparım ben bu hayatla baş edemiyorum derim alırım çocuğumu giderim muşa.
Aslında annenin basiretinin bağlanması değil bu.
Böyle gördük, yaşadık ve böyle devam edecek zihniyeti.
Size çok uzak görünebilir ama yan komşum, 17 yaşında doğudan, ablasının çıktığı odaya gelin gelmiş, halasının oğluyla evlendirilmiş, 18 inde anne olmuş, hala kv, kp ile yaşayan biri.
Konu sahibinin en azından evi var denecek bir hayatı yaşıyor kısacası ve aralarında anlaşmazlık var, mutsuz.
Yani her şey bir o kadar yakın bir o kadar uzak

Sizin aile yapinizda soz hakkiniz olmasi icin calismaniz gerekiyor. Bende su an calismiyorum. 2 gundur yemek yapmiyorum. Esim bugun pazar olmasina ragmen ise gitti, gelince disaridan siparis verecegiz. Yarin canim isterse yemek yaparim, istemezse makarna haslarim. Hep boyle keyfe keder takılmıyorum ama bu aralar cok yorgun ve uykusuzum. Bunu siz yapabilir misiniz? Tabiiki hayir. Iki sebebi var, soyleyeyim: esiniz sizi sevmiyor. Pirayenin dedigi gibi evi cekip cevirecek, gozu acilmamis bir gelin lazimdi oda sizsiniz. Diger sebebi ise guvenecek bir dalınız olmamasi. Is yok, aile uzakta. Madem 3 kat temizliyorsunuz, fabrikada ayni isi yapin da sigortaniz olsun. Buradaki kimse sizin kotulugunuzu istemiyor
Sizin eşiniz sizi seviyor mu? İstediğiniz yemeği yapabildiğiniz için
Konu sahibi restinizi çekin bence yapamayacağım kusura bakma deyin.Yani bunlar düzelmezler.

Son düzenleme:
Back