Beni tanımıyorsunuz, hayatta neye ne kadar emek verdiğimi, okumanın değerini, çalışmanın kıymetini nasıl bildiğimi de bilmiyorsunuz. Ben de size yorum yapmadım mesela, rumuz belirterek en azından. Bu gibi konularda dikkatimi çeken birşeyi yeri geldi söyledim. Kadına denmiyor önceden çalışsaydın okusaydın diye..çalış deniyor. Bu kadının çalışacağı en iyi yer şu an bir tekstil firmasının bodrum katıdır. Onda da sigortasız ve düşük ücretli mültecilerden sıra gelirse.böyle bir çalışmanın 1 aylık bebeği olan bir kadına nasıl bir faydası olabilir. Şu an gayet kalifiye iş gücünü oluşturan kadınlar, kreş ve bakıcı ücretlerinden dolayı işlerine dönemiyorlar. Ben sadece gerçekçi bakıp yorum yaptım. Ben de isterim tüm kadınlar okusun iş sahibi olsun, ekonomik özgürlüklerine sahip çıksın, ama o iş her zaman öyle olmuyor.
Bana dokunduğu için değil realite öyle olmadığı için bu şekilde bir yorumu tercih ettim, kimseye de saldırmadım. Bu arada bahsettiğiniz zihniyete sahip kadınlar okuyan kesimde de çok var. Zihniyete de müdahale etmeyelim ama kim ne istiyorsa öyle yaşasın. Bedeli varsa da yeri gelince öder. Herkes çalışmak zorunda değil, öyle anlaşıp evlenebilir, istemeyebilir, çocuğuna kendisi bakabilir ihtimaller sonsuz. Buna saldırmak ve karşımızdaki insanı tanımadan itham etmek yerine derdini kendince anlatan kişiye bulunduğu koşullarda fikir vermek daha faydalı diye düşünüyorum.