• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 katın her işi bende yine de memnun değiller, beni üzüyorlar 😞

Çok erken yaşta hem de bebekli üstünüze çok fazla yük yüklenmiş.Öncelikle sen bu üç evin işlerini dedenin bakımını yaparsan yaptığın kadarı ile bile onlara yeter.Ama yetmiyor demelerine inanma.Bunu bilerek seni çalıştırmak için yapıyorlar.
Bu nedenle her şeyi yapmayacaksın.Bunlar neler olabilir.
Kayınvalidenin evini temizleme.Ben ona yetişemiyorum diyeceksin.İstediklerini söylesinler.Asla yapmayacaksın.Sadece kendi evini temizle.
Dedenin çayı yemeği sadece diyorsun onu ver.Verebildiğin kadar.Yarın oda hastalanır yatar veya benzer.Asla daha fazlasını yapma.Dedenin evini temizleme hiç bir zaman.Bu iki evin temizliğini yapmadıkça onlar kabullenecek yetişemiyorum mümkün değil diyeceksin.
Yemeğini yap.Onlarda yesin.Benden bu kadar bebekle diyeceksin.Bu çocuk yarın ayaklanacak işin daha da zor.
Anlamadığım kayınvaliden hangi saatler arası çalışıyor da evin her şeyini senden bekliyor.
Hepimiz çalıştık çocuklarla.Akşam eve geldik yemek yaptık.Hafta sonları da temizlik yine yemek
Son olarak sakın ikinci çocuk doğurma.Çocuğun büyüyünce kreş anaokulu sen de bld lerin meslek edinme kursları var oraya..
İzmirdeyim demiştin.İzmir bld sayfasına gir incele boş sana bir şey katmayacak videolar yerine (izleyip izlemediğini bilmiyorum tabi) yararlı seni geliştirecek videolar izle....

Üzüldüm. Yapma yapamıyorum de. Çocuk bahanen var zaten. Durmuyor hiç de. Yarın öbür gün hareketlenecek zaten çocuk gözünden ayırmamalısın Allah korusun. İş iş diye çocuğunu mu ihmal edeceksin. Bişey olsa senin için yanar. Kimse senin kadar üzülmez. Yeri geliyor tuvalete gidemiyor insan çocuğu bırakıp.

Üzüldüm haline, gencecik yaşına. İzmir gibi güzel bir şehirde ev içine tıkılıp iş yetiştirmeye çalışıyorsun. Olman gereken yer eşini koluna takıp (bebek erken gelmiş ama olsun) bebeği arabasına atıp kordonda gezmek, çay içmek olmalıydı erkenden evlenmek zorunda kaldıysan. Herkesle konuş. Sizin mesainiz bitiyor benimki bebekle zaten hiç bitmiyor de. Uykusuzluktan yorgunluktan dedenin ilacını unutsam, çocuğa bakamazsam suçlusu sizsiniz de. Herkes çalışıyor yemek yoksa beğenmiyorlarsa dışarıdan söylesinler siz de dinlenin bir akşam. Ya da en kolay bi fırın yemeği bir çorba bitti. Beğenmeyen girsin mutfağa sizden önce nasıl oluyorsa (rahmetli nene tüm 3 katı ve yemeği yapmıyordur bence dedeye bakıyor diye). Kayınvalide kendi katını kendi süpürsün kimse 24 saat 7 gün çalışmaz. Çalışıyorsa gelip yatar yemek ve temizlik aramaz. Dedenin katındaki tüm odaları kilitleyin, odası mutfağı açık kalsa da Ocak işi olmasın Allah korusun unutur vb. Kendi evinizi de akşam eş, kvalide gelince bebeği verin eline seni çok özledi babaannesi, bak aynı sen nasıl benziyor diye politik iltifatla. Azıcık politik olun çocuk büyüyüp işe girene kadar. Bi de korunmayı iyi öğrenin ve kendinizi garantiye alın. Yüzsüzlük yapıp çalışan herkesten de harçlık vb isteyin. Eşinize de yavaş yavaş ayrı evde olsak sana ne ciciler giyerdim, nasıl eğlenirdik burada birşey yapsak anne baba duyacak deyin ayrı apartman yolunu açın. Evliliğiniz yeni, yaşınız küçük ama azıcık oynamayı ve onlar gibi dediğinizi yaptırmayı deneyin. Onay beklemeyin onlara şunu yapıversene canım, anne senin şu yemeğin çok iyiymiş yapsana oğlun dedi vb diye yaptırın. Zor olacak ama evli kalmaya istekliyseniz kendi düzeninizi kurun. Kirli derlerse süpürge orada görmemişim üstünden geçer misin ben çocuğu emzireyim diye odanıza geçin. İsterse iki gün kirli kalsın aaa ben sen aldın orayı sandım niye yapmadın gilan diye siz söylenin

Ben 1 yılık evliyim evlenmeden önce bana altlı üstlü oturcqz dediler herkes kendi evinde olcak dediler lakin öyle değil eşim çalışıyor kayın babam yeri geldimi çalışıyor kaynanam da çalışıyor vardiyalı bide dedsi var benim de aylik kızım var herseyi bana bırakıyorlar bütün yük bende kızım biyqnq alzaymir hastadi dedesi bayana 3 katın temizliği Bi yana yemek aynı şekilde kimse beni anlamıyor benim yapmam gerektiğimi kaynanamin yazık çalışıyor diye bütün heryseyi bana yikmalari hizmetçi gibi herşeyi yapıyorum yine memnun degiler benim yaptığımı görmüyorlar üstüne bide hakaret Altan laf sormaları beni üzüyorlar çok kırgınım eşim benim dinlemiyor burda anne babasına da ben bakacakmisim tatlı dile beni eziyorlar ne yapmalıyım yardım edin kizlar
Bir kere ustlenmissin. Burdan donmek zor. Yapmiyorum desen daha kotu olursun . En basta tavrini koyup o tavri devamli takinman lazimdi. Evde tek calismayan sizsiniz ee bide ev vermisler bi sekilde çıkartıyorlar. Esinizle tekrar tekrar konusun yavas yavas elinizi eteginizi cekin . Yoksa daha cok ezilirsiniz. Hic bisekilde yaranamazsinz

O zaman neden ev versinler? Evi kiraya verir, işleri gelen parayla yaptırırlar. Burada aile apartmanına gelin gitsem mi diyenlere niye son ses sakın yapma diyelim? Gelin gidilen aile yapısı az çok bellidir, hasta dede varken aynı binadaki gelinin evinde oturması pek olacak iş değil. Kocasını ikna edebilirse taşınırlar ve kurtulur, başka türlü oluru yok.
İyi de ne alaka adamlarin kendi oğlu da oturuyor o evde ve gelin zaten kendi evinin işlerine bakacak/bakiyor. Diğer 2 kat niye kızın eline baksin hayatimda ilk defa böyle bir mantık görüyorum? Burada kac kadin aile apartmanında hangisi tüm binanın temizliğini yapıyor. Kvsi çalışırsa çalışsın ona ne kadin kendi evini temizliyor mu? bitti! Hayatımda ve burada ilk defa bu kadar saçma yorum gordum kadin çalışmıyor diye 3 katida temizlemeli diye

çalışsaydın denmesinin sebebi
hem çalış git para kazan
hem gel yine evin işini yap diye değil ki

çalışsa bi kere 18 yaşında evlencem diye koşturma ihtimali daha az olurdu, evlenene kadar bir ihtmal daha fazla ortam görür insan tanırdı...çalışmak sadece para kazanmak değil aynı zamanda görmek geçirmek demek.
yaşı biraz ilerlemiş olsa çocuk gibi 3 kat, dedeli nineli eve birlik oturup da onların tüm işlerinin yapmayacağını sanmak gibi çocukça bir kafayla evlenmezdi
bilirdi yani en azından ki gelin denilen "nesne" öyle bir ortamda çok çok çok yüksek beklentilerle "alınıyor" olacaktır..işine gelmiyorsa evlenmezdi, en azından dik durma şansı daha yüksek olurdu

çalışanlar evlenince mükemmel evlilik yapmaları garanti mi oluyor. tabi ki hayır
ama bir ihtimal dik durup ayrılmak ya da ayrılabileceğini "sezdirmek" ihtimali daha yüksek olurdu.masaya bu kozla otururdu en azından.

şimdi ne yapsın mesela kucağında bi bebeyle aile evine dönme şansı da sanırım yoktur.
çalışsaydın demenin görüldüğü gibi konuyla çok bağlantısı var.
Ama işte konu sahibi çalışmamış,belki de hiç okumamış, okuyamamıi, evlenmiş ve bir çocuğu var.zamanında zaten bunları bilseydi herşey farklı olurdu, olmamış. Reel duruma yorumlar yapmak yerine sadece azarlar gibi çalışsaydın demek sadece kişiyi tatmin eder, mevcut duruma bir katkısı olmaz. Bebeği biraz büyüyünce kısa yoldan meslek edindirme kurslarına gidebilir, kısa saatler için evden ayrılması daha kolay olur belki, ya da temizlik vs gibi işler bulabilir, çalışmadan da bu kadar işin kendisine ağır geldiğini ısrarla ve inatla diretebilir vs. Aklıma gelmeyen onlarca şey varken geçmişe yönelik azarlamalar üstelik ilk mesaj dışında elde veri yokken faydasız, bunu demek istemiştim ama mesajım çok farklı yerlere gitti. Hepimiz kadınız ve kadın bağımsızlığını destekliyoruz.buna aykırı düşünmem zaten mümkün değil.

İyi de ne alaka adamlarin kendi oğlu da oturuyor o evde ve gelin zaten kendi evinin işlerine bakacak/bakiyor. Diğer 2 kat niye kızın eline baksin hayatimda ilk defa böyle bir mantık görüyorum? Burada kac kadin aile apartmanında hangisi tüm binanın temizliğini yapıyor. Kvsi çalışırsa çalışsın ona ne kadin kendi evini temizliyor mu? bitti! Hayatımda ve burada ilk defa bu kadar saçma yorum gordum kadin çalışmıyor diye 3 katida temizlemeli diye
"3 katı da temizlemeli" diyen yoktur sanıyorum, şunu diyoruz sadece: aile apartmanlarında, gelin alınan genç kız genel olarak evin işi için alınıyor.
genel olarak beklenti evde ne iş varsa onu yapması oluyor.
k.valide evde olsa o zamanda beklenti sabah evinden çıkıp akşama kadar k.validenin evinde kalması akşam yatmaya inmesi olacaktı , mesela. burada da o şekilde açılmış zibilyon tane konu bulabilirz. genelde k.valideler çalışmadığı için genelde sorun k.validenin akşama kadar birlik durmak istemesi ya da gelinin eve destursuz kafasına göre girmesi çıkması olur...ne biliyim fındık bahçesi olsa akşama kadar fındık toplasın, olacaktı beklenti (geçen öyle bir konu vardı)
ama burada k.valide çalışıyor o yüzden burada dede varmış, beklenti ona yemek çay vermesi, mesela.

bu arada 3 kat temizleme meselesini de tam anlamadım dedenin evi ayrı, k.valide-k.pederin evi ayrı + kendi evi var herhalde. akşama kadar evde olmayan k.valide ve k.pederin evi ne kadar kirlenebilir ki? (evde başka kimse yoksa?) aynı şekilde dede de evi döküp saçmıyorsa ne kadar kirlenebilir?

asıl evde bekar kayın olsa onun her gün yemeği ütüsü olsa bence bu tür şeyler daha büyük sorun. kimsenin olmadığı eve haftada yarım saat süpürge tutsan yeter.

Ama işte konu sahibi çalışmamış,belki de hiç okumamış, okuyamamıi, evlenmiş ve bir çocuğu var.zamanında zaten bunları bilseydi herşey farklı olurdu, olmamış. Reel duruma yorumlar yapmak yerine sadece azarlar gibi çalışsaydın demek sadece kişiyi tatmin eder, mevcut duruma bir katkısı olmaz. Bebeği biraz büyüyünce kısa yoldan meslek edindirme kurslarına gidebilir, kısa saatler için evden ayrılması daha kolay olur belki, ya da temizlik vs gibi işler bulabilir, çalışmadan da bu kadar işin kendisine ağır geldiğini ısrarla ve inatla diretebilir vs. Aklıma gelmeyen onlarca şey varken geçmişe yönelik azarlamalar üstelik ilk mesaj dışında elde veri yokken faydasız, bunu demek istemiştim ama mesajım çok farklı yerlere gitti. Hepimiz kadınız ve kadın bağımsızlığını destekliyoruz.buna aykırı düşünmem zaten mümkün değil.

güzel ablacım kalabalık aileden geliyorum, her evde 6şar kız var bizde...yolu izi olmayan bir dağ köyünde doğdum ben. bu kızların %80'inin babası da alkolik. isteyen okur da çalışır da.
okumamış okuyamamış, çalışamamış diye bir şey mi var şu devirde allah aşkına? bu kız benim çocuğum yaşında.
bırakın bu ajitasyonu gözünüzü seveyim
bi merakları evlenmek...
okumak-çalışmak değil. bu kadar basit.

Ay şu bilip bilmeden yorum yapmayın tayfasından bi banamı fenalık geliyor.
Yorum yapmadan önce GBT nizemi ulaşmamız gerekiyor?
Yazdıklarınız kadarıyla yorumlasam bile suçlu sizsiniz, durum değişmedi gözümde
Ve evet herkesin okuma ve çalışma imkanı var, 1900 larda yada Afrikada değilsiniz. Benim 75 yaşında rahmetli babaannem bile 35 yıl çalışıp emekli oldu.
Naçizane görünüşünüzün çok sert olduğunu düşünüyorum. Her insanın hayatı başka.
Bulunduğu çevre,aile yapısı bunlar o kadar önemli ki.. küçük yaşlarda evliliği çocuklarının kafasına koyan ve ona göre yetiştiren aileler var hala.

Her insan bulunduğun toplumun malesef ki aynası oluyor. Kimi insan daha cesaretli,akıllı hırslı felan oluyor da o zincirlerden kurtuluyor istisna tabi.

Konu sahibinin 18 yaşında evlenmesi bi yana,
Acaba korunmanın nasıl bişey olduğunu biliyor muydu? Bi kere o yaşta bi kız evladı karşısına gelen adamın nasıl biri olduğunu hangi tecrübe ile anlayabilirdi ki…
Kim bilir gelen görücüyü hangi düşünce veya ailesinin hangi lafıyla hoşuna gitti de evlendi.

Hani diyorlar ya,coğrafyan kaderindir. Doğduğun ev kaderindir. Diye o kadar doğru ki…

Zincirleri kırabilmiş ve asla doğduğu evi benimsemeyip o hayatı kabul etmemiş biri olarak yazıyorum. O kadar zor oldu…
Ayrıca bedelini de okula gidemekle ödedim.
Çalışıp ayaklarımın üzerinde durmak zorunda olarak..

Demem o ki, cehalet zor zor.

Konu sahibi, hayat senin hayatın. Nasıl şekil vereceğine sen karar verebilirsin.
Lütfen farkında ol ve neyi isteyip neyi istemediğinin arkasında kararlı durup ona göre yaşam kurmalısın.
Yoksa bu düzen değişmez.

Bakın biz böyle olmalı demiyoruz. Olacak olan buymuş olmuş diyoruz. Başka türlü olma imkanı az diyoruz. Az buçuk aklı olan bilir yani, böyle kese sofra bir olan aileye gelin gidince başına gelecekleri. Öyle kapımı kapatır otururum gibi bir şey olamaz, çünkü kapı yok, tek kapı var, apartmanın dış kapısı. Kaynanaya çalışırsan çalış, ben kendi evimi temizlerim bitti gitti dese güler konu sahibine o ev halkı. Herkesin çalıştığı yerde 1 çocuk yapar, sıcak evimde onu pışpışlar dururum planı ancak toy genç kızların aklına gelirdi. Bu halde 3 evi birden başına yıkmaları, bir de a kalite hizmet beklemeleri zulüm bence de, ama kızcağızın da çok itiraz hakkı yok malesef. Yapabildiği kadar yapacak, benden bu kadar, elimde bebekle bu kadar çıkıyor napayım diyecek, beğenmeyen üstünden geçsin diyecek, canını da alacak değiller.

Ama siz öyle bir ailenin içine girmişsiniz. O ailede kıymet verilen şey emeğin karşılığı eve giren para. Ve bu parayı da temizlikçilere bakıcılara Çar çur edemeyecek kadar da zor kazanıyorlar. Bu sebeple söz Hakkı olmayacak karın tokluğuna çalışacak olan sizi bulmuşlar.
Tamam da bu igrenclikte bir ailenin oglunu evlendirirken bunu dile getirmesi gerekir bak kızım bizim oglana ev hanımı arıyoz malum ben kaynana olarak calısıyom hala. Bize hergun evi temizlicek yemek pisircek dedeye bakacak tum bu isleri sadece bi odam olsun karnım doysun yanındada bi koca olsun diye yapacak bi köle lazım deselerdi kız oyle kabul etseydi ozaman haklısın da kız nerden bilsin iyiyi oynamıslardır yuzune gulmuslerdir bu beklentilerin hicbirini soylememislerdir
Yani kızı kandırdılar kafesleyene kadar bide cocuk olup eli kolu baglanınca herkesin asıl yüzü gercek pis niyeti ortaya cıktı kız nerden bilcektiki

Tamam da bu igrenclikte bir ailenin oglunu evlendirirken bunu dile getirmesi gerekir bak kızım bizim oglana ev hanımı arıyoz malum ben kaynana olarak calısıyom hala. Bize hergun evi temizlicek yemek pisircek dedeye bakacak tum bu isleri sadece bi odam olsun karnım doysun yanındada bi koca olsun diye yapacak bi köle lazım deselerdi kız oyle kabul etseydi ozaman haklısın da kız nerden bilsin iyiyi oynamıslardır yuzune gulmuslerdir bu beklentilerin hicbirini soylememislerdir
Yani kızı kandırdılar kafesleyene kadar bide cocuk olup eli kolu baglanınca herkesin asıl yüzü gercek pis niyeti ortaya cıktı kız nerden bilcektiki
Bu konu sahibi için geç oldu ama ben aile apartmanı konusunda acabası olan herkes için yazayım o zaman. Aile apartmanında kapıyı kapatıp oturmak olmaz. Aile apartmanına giden gelin için yeme-içme birlikte olsun, yaşlılığımızda/hastalığımızda baksın, çalışmıyorsa gündüz kaynanayla otursun planları yapılır. 100 tanesinin 99u böyledir. 1 tanesi bana denk gelir diyen girsin bu işe.

Çok şekersin. :)

Naçizane görünüşünüzün çok sert olduğunu düşünüyorum. Her insanın hayatı başka.
Bulunduğu çevre,aile yapısı bunlar o kadar önemli ki.. küçük yaşlarda evliliği çocuklarının kafasına koyan ve ona göre yetiştiren aileler var hala.

Her insan bulunduğun toplumun malesef ki aynası oluyor. Kimi insan daha cesaretli,akıllı hırslı felan oluyor da o zincirlerden kurtuluyor istisna tabi.

Konu sahibinin 18 yaşında evlenmesi bi yana,
Acaba korunmanın nasıl bişey olduğunu biliyor muydu? Bi kere o yaşta bi kız evladı karşısına gelen adamın nasıl biri olduğunu hangi tecrübe ile anlayabilirdi ki…
Kim bilir gelen görücüyü hangi düşünce veya ailesinin hangi lafıyla hoşuna gitti de evlendi.

Hani diyorlar ya,coğrafyan kaderindir. Doğduğun ev kaderindir. Diye o kadar doğru ki…

Zincirleri kırabilmiş ve asla doğduğu evi benimsemeyip o hayatı kabul etmemiş biri olarak yazıyorum. O kadar zor oldu…
Ayrıca bedelini de okula gidemekle ödedim.
Çalışıp ayaklarımın üzerinde durmak zorunda olarak..

Demem o ki, cehalet zor zor.
Anlatamazsın bacım anlamazlar

hizmetcilik yapmak icin evlenmedin acilen ayri eve cikin kv calismasin kendi isini kendi görsün ufacik bebekle 3 kat basolurmu kaca bölüneceksin kocanda vurdumduymaz kendi ailende sahip cikmalari karsi cikmalari korumalari lazim kizimizi ezemzsiniz kullanmazsiniz vs diye onlardan

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yoruma bakarak

Bu yorumlar biraz fazla değil mi? bedava evde oturuyorsun kira karşılığı iş yap demeye getirmiş hepsi. ev hanımlarını aşağılayıcı tim işte bunlar. kim ne derse desin. biri çalışmazsan söz hakkın olamaz demiş. ne alaka ? bazı çalışan kadınlar cidden ev hanımlarını aşırı derecede aşağılıyor. gerçekten sıktınız artık. Burada da kaynana bir çalışan kadın evde gelinini çalışmadığı için aşağılıyor. Ev işi yaptığı için hiçbir şey yapmamış kabul ediliyor. Evi ev cinleri mi temizliyor ? Yemekleri ev cinleri yapıp mı önlerine koyuyor ? Çocuğa ev cini mi bakıyor ?
Şahsen ben çalışmayan ev hanımlarına bir şey demiyorum ama elinde bir çalışma imkanı olmayan, hem kocası hem kocasının ailesi tarafından ezilen kadınlar çalışmaz evde otururlarsa hiçbir maddi özgürlüğü olmazsa başlarına gelecek olumsuzluklara karşı gelemiyorlar çünkü eşe bağımlı oluyorlar. Daha maddi düzeni, evlilik yaşamını oturtmadan çocuk yapılırsa, zaten altlı üstlü oturmak gibi bir zihniyet diretilirse de böyle bir ailede söz hakkının var olmasının tek yolu maddi özgürlüktür. Ev hanımlarına söz eden yok. Yarası olan gocunur anca

Back