Arkadaşlar selam.
Eşimin ailesi Fransa'da yaşıyor, biz de Fransa'dan Türkiye'ye dönüş yaptık 1.5 yılın ardından bu ocak ayında.
Zaten ben oradayken çalışamıyordum ve kayınvalidem görümcemle alışık olduğumdan çok daha fazla zaman geçirdim. Her şeyimizi beraber yaptık sağ olsunlar çok da yardımcı oldular fakat son birkaç ayı "artık ne olur plan program yapmayalım, bugün gelmesin aramasın" diyerek geçirdim. Sorun kvalidemin çok bilmiş olması sanırım. Her konuda en iyisini bilir. Sağlık ve her şeyin doğalı takıntısı var. Pilates meditasyon organik gıda. Oğlumun doğumunda normal doğum yapacaksın diye tutturdu eşimin de o dönem oldukça aklına girdi hep beraber Skype üzerinden normal doğum jimnastikleri yaptık... 41.Haftada suni sancı ile de doğuramayınca kendi doktorumun "kadını öldürecek misin hala konuşuyorsun" şeklinde çıkışması ile geri adım attı da ancak öyle sezaryenle doğum yapabildim. Oğlumun hastalık döneminde de aynı şekilde binlerce şey araştırır uygulamamız için baskı kurardı. Sebze suyu detoksları baskısı(başka hiçbir şey yemeyecekmiş), Avrupa'dan türkiye'de adı sanı duyulmamış ilaç getirtmeye kalkmalar. Zaten bu dönemde eşim ile de ufak çaplı bir tartışma yaşadılar ve sonrasında kayınvalidem geri adım attı bu konuda da bir daha konuşmadı.
Şimdi tekrar hamileyim ve telefonda saatlerce öğütler tavsiyeler bir kısmını uyguluyorum bir kısmını boşveriyorum. Zaten uzakta da olduğundan pek bir sorun etmiyorum.
Halbuki ben de tam aksine bir insanımdır. Her şeyin rahatı olsun, gönüller hoş olsun. Bu tür takıntılarım düşüncelerim yoktur tabii ki çocuğum için en iyisini isterim kendime de dikkat ediyorum spor yapıyorum kendime göre küçük bir yeme programım bile var ama fazlasını şahsen gereksiz buluyorum.
Sorunuma gelecek olursak ..
Bayramla birleştirdiğimiz 3 haftalık şirket tatilimiz var. Gebeliğim çok şükür rahat geçiyor ve seyahat engelim yok. Bebek öncesi son tatilimiz.
Ama eşim anneleri ile telefonda plan program yapıyor. Bana fazla danışmadı maalesef. Bu konuda da kırgınım, direkt ben kabul etmişim gibi oldu oldu bittiye geldi. 2 haftası o bir türlü pek sevemediğim Fransa'nın banliyö kasabasında. Zaten Türklerin ağırlıkta yaşadığı bir yer şehire de gitmek kolay değil. Yani tatil falan olmayacak bu daha çok akraba ziyareti ve kvalidem ile evde pinekleme. Ya da ben pineklemek isteyeceğim ama o sürekli bir şeyler bulup başımın etini yiyecek. Eşim de erkek kardeşine işlerinde yardımcı olacak.
Son haftası da kvalide kpeder eşim ben bir yerlere tatile gidecekmişiz... Bilmiyorum bu tatil de beni hiç heyecanlandırmıyor. Hiç istemiyorum. Zaten geçirdiğim iki hafta sonunda sınırda olacağım kesinlikle.
En son telefonda konuştuk doktor bile ayarlamış orada da kontrole gidebilirmişiz. :) Kadıncağız belki iyi niyetli ama daha önceki yaşadıklarımızdan nasıl batıyor bana. Sanki doktoru da doldurdu da beni Fransa'da normal doğurtacak gibi geliyor gene.
Aklıma gelen 2 çözüm var. Benim ailem de uzakta ve İzmir'deler. Tatil işini bayramda yapmayı teklif edebilirim eşime Fransa'da. Hem kvalidelerle zaman geçirmiş olurum doğum öncesi hem de tatil olabilir. Geri kalan sürede ben de ailemle olabilirim... Eşim çünkü erkek kardeşine yardımcı olmak istiyor biliyorum.
İkinci çözüm ise annemle babamı da çağıracağım tatile. Ben de onlarla olmak istiyorum çünkü. Gerçi bu 3 haftanın ardından ben bir daha çalışmayacağım doğru düzgün gene annemlerin yanına gidebilirim.
Kızlar çok uzun oldu ama benim derdim de bu.
Eşimle güzel bir tatil ayarlayabileceğimiz bu 3 haftayı kvalidemle kasvetli bir yerde geçirmek istemiyorum. Abartıyor muyum..bilmiyorum. Belki abartıyorumdur. Ama eşim ilk kez böyle bir konuda düşüncesizlik etti ben de şaşkınım. Ne yapmalıyım? Tartışma çıkarmak filan huyum değildir... Üzülürüm de ayrıca. En optimum çözüme ulaşmak istiyorum kimseyi kırmadan...
Siz ne dersiniz??
Sevgilerimle hepinizee