Tuvalet Eğitimi 3 günde tualet eğitimine alıştırdım nasıl mı ¿

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Aysemaysem2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
634
312
303
Mardin
Selam kızlar, bir çoğunuzun korkulu rüyası olduğunu biliyorum, benimde öyleydi bu konu
İlk olarak eğitime başlamadan 5 ay kadar önce lazımlık aldım, lazımlığı banyoya koydum
1.Tualete girdiğimizde oranın ne için olduğunu ve yapması gerekeni sabırla her seferinde bak çiş bak kaka diye söyledim
2.artık çişini ve kakasını 2 ay içinde öğrenmiş oldu, ama Tualete oturması için ısrar etmedim, zorlamadım, bezini de taktım
3.2 ay sonunda sadece arada çişi geldiğinde kendi oturmak istedi ve ona tuvaletini nasıl yapıcağını artık büyüyüp abi olduğunu öğrettim, bu sürede kakasını isterse yapabileceğini anlattım
4.5 ay kadar geçmişti artık biliyordu,
Bir gün uyandım ve halıları toplayıp kaldırdım, tualet eğitimine başladım
5. Artık geldi çattı, uzun süreceğini düşündüm ama alıştığı için zorlanmadı, o gün bezini çıkardım ve sen abisin, bez almaya paramız yok Tualete oturmalısın dedim, kendi isteyerek o gün çişini yaptı her defasında (öğlen uykuları altına bez sardım yatıpı yerlere) sadece kakasını yapmaya korktu ilk 3 gün
6. Kakasını herhangi bir yere yaptı ilk gün ama kızmadım sadece kakasını oraya yapılmaması gerektiğini Tualete yapması gerektiğini üstünün kirlendiğini banyo yapmak zorunda olduğunu söyledim bu süreç 2 gün boyunca devam etti
7.3 gün kendi isteğiyle kakasını Tualete yaptı ve o kadar sevindiki inanamadım
8. Bu süreçte çiş ve kakasını her Tualete yaptığında onu tebrik ettim öptüm sarıldım, teşekkür ettim, abi olduğunu söyledim
9. 4 gün her şey yolunda gitmeye başladı sadece öğlen 1 ay kadar uyuduğunda bez taktım, yada çarşaf serdim, onu kesmek içinde her çişini yaptığında yaptığı yerin pislendiğini ve üstünün kirlendiğini anlattım,duşa soktum yattığı yeri temizledim, bunun sonucu kendiliğinden öğlen yapmamaya başladı

Evet kızlar uzun bir yazı oldu ama umarım işinize yarar, yaşıda 2 yaşı geçmişti kolay gelsin

Tebrik ederim çogu tavrınız çok dogry ancak çocuğunuza paramiz biter diye bir korku vermeyin. Ben bu korkuyla büyüdüm 1 2 kez soylenmis bile olsa yer ediyor. Ve hala daha esime karsi yük oluyor muyum acaba diye dusunuyorum.

Canım biz paramiz bittiği öğrettik ama çocuğun kumabarasi var mesela cüzdanı var kendine ait parasida var yani markete gittiğimizde para veriyoruz mesajla kasada kendi sütünün yiyeceğini parasını odeyebilsin diye o şekilde öğrettik işte aslında yanlış olabilir ama bilmiyorum ki bende kararsızım

Benim oğlumda şuan bezine yaparken çiş ve kaka diyor aklına geldikçe bu ay iki yaşına girecek bırakırmıyız sizce

Benim oğlumda şuan bezine yaparken çiş ve kaka diyor aklına geldikçe bu ay iki yaşına girecek bırakırmıyız sizce
Birakabilirsiniz ama iki yasini az daha gecsin derim,dedigim yollari uygulamaya baslarsaniz zor olmicagini düşünüyorum,bir lazimlik alarak baslamak icin güzel zaman hem 1 kac ay lazimligin ne işe yaradığını öğrenmiş olucak

Ben her tuvalet eğitimi konusunda ayni yazıları yazıyorum tuvalet eğitimi öyle bir anda konuştum tamam dediyle olmaz diye ve İste kanıtı. Çok doğru bi yöntem uygulamissiniz tebrik ederim . Her zaman önce psikolojik hazırlık çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…