3 gün önce meme büyütme ameliyatı oldum sorular??? ://

nitenite

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
340
510
103
İstanbul
Merhabalar, 3 gün önce özel bir plastik cerrahi hastanesinde göğüs büyütme ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi doktorum damla seklinde yarı kas altı silikon takacağını söylemişti. Olabilecek en normal büyüklükte ve mümkün olan en doğal görüntüyü istediğim için özellikle en uygun olan bu şekilde olur diye konuşmuştuk. Fakat ameliyattan sonra yeterli göğüs dokum olduğu için kas altı yapmadığını ve yuvarlak silikon taktığını söyledi. Endişe etmememi kesinlikle çok doğal olacaklarını söyledi. Biliyorum şu an daha çok erken ama göğüslerim şu an taş gibi ve füze gibi sipsivri duruyorlar çok ödem olduğunun farkındayım tabii ama bu kdr dik olmaları beni biraz endişelendirdi açıkçası önümde iki tane portakal görünümlü meme olması en büyük korkum. Sizce doktorumun dediği gibi normale dönerler mi ve doğal gözükürlermi? Damla şeklinde olmayan silikon damla şeklinde nasıl durur? Yardım lütfen.

Güle güle kullan,sağlıkla.Bende 15 Temmuzda oldum,yuvarlak,kas altı.Bence de endişelenmek için erken.Daha 3.günün benimde füze gibiydi ilk hafta sanırım öedemlerden.Yavaş yavaş şişliklerin indikçe doğal halini alacaktır umarım. Genellikle yuvarlak taktıran arkadaşların çok olumlu yorumlarını okudum.O yüzden bende yuvarlağı tercih etmiştim.Mutlaka doktorunda sana en uygun olan silikonu tercih etmiştir.Hiçbir doktor hastasını mutsuz etmek istemez diye düşünüyorum.Yuvarlak taktıran arkadaşlar zamanla yumuşayıp normal hale geldiğini yazmışlar.Çok bilgili arkadaşlar var bu forumda bende onları okudukça rahatlıyorum Şimdi sadece iyileşmeye odaklan bence ve olumlu düşün lütfen. Bende benimkileri biraz büyük buluyordum ama arkadaşların çoğu şişliklerin zmanla indiğini hatta bir süre sonra küçük bulduklarını bile yazmışlar sağolsunlar.Sevgiler

canım öncelikle cok gecmiş olsun suan cok serttir ve dimdiktir.kaya gibi eline geliyordur.2 ay en az ödem olacak ve yavaş yavaş günlerde masajla felan hem asagıya inecek hemde yumuşayacak.şuan bu yazdıkların cok normal

Şuan sanırım 5. Gün peki ne zmn aşağı inmeye ve yumuşamaya başlarlar? Gerçekten aşırı dikler ve sertler birde doktorum voltaren krem verdi onu sürüyorum günde 3 kere ofh en sıkıntılı süreci atlattım belki ama şu anda ki dönem gerçekten uzun ve sabır gerektiriyor.

benim 1.5 ay oldu yapılalı.şimdiden yumuşaklar.benimkiler en yumuşağındandı,sertlik derecesi I di.Ve aşağı inmeye başladılar ,az az.
seninkinin cc nedir?

benim 1.5 ay oldu yapılalı.şimdiden yumuşaklar.benimkiler en yumuşağındandı,sertlik derecesi I di.Ve aşağı inmeye başladılar ,az az.
seninkinin cc nedir?
Sertlik derecesine nerden bakıyoruz onu bilmiyorum mentor marka yuvarlak 275 cc benimkiler doktor kutularını verdi içindeki belgeleri ile birlikte çokta incelemedim açıkcası?

benim kutunun üstünde sanırım Siltex® (Pürüzlü) Yuvarlak modarate plus yazıyordu.modarate plus rta üzeri yükselik demek
sertliğini ise Kohesiv I gösterir.yuvarlak mentorların hepsi kohesiv I sertlikte.
seninkinin yüksekliğinde ne yazıyor?high profil,modarate plus hangisi?

Benimkinde de cohesive I yazıyor siltex 275 cc yuvarlak high profile. Hıgh profıle olması sanırım ust kısım boşluğunu doldurmak için bende üst taraf çukur gibiydi resmen. Bırde Senin kas altımı?

high profil olduğu iyi.benimki orta üzeri profil.benim kas altı oldu.
aynı cc olmasına rağmen ikimizi duruşu farklı olur.seninki daha büyük durur.hem high profil ,hem kas altı değil.
güzel olmuştur oyüzden ,çok ta küçük durmasınzaten.

Benimde kas altı olacaktı işte ameliyat sırasında yeterli göğüs dokum olduğu için kas dokusuna hiç dokunmadım dedi doktorum son kontrolde ve kas altında olmadığında silikon göğüs dokusu ile beraber daha fazla hareket eder mesela kas altı koysak yattığında göğüslerin yine dik durur ama bu şekilde sağa sola yatıcaklar gerçek göğüs gbi ve daha yumuşak olucaklar dedi fakat şu anki sertliğe baktığımda nası yumuşarlar hiç hayal edemiyorum o kısmını? Birde bu taktığımız sütyen sanki dahada sertleştiriyor gibi öle birşey olabilir mi? Sütyeni çıkardığımda rahatlıyorlar ama sütyen varken akşamları özellikle sızlama gibi bir ağrı hissediyorum resmen

Vucudumuz protezler alismaya calisiyor.seninkiler su anda odemli.odemler indikçe rahatlasrsin. Ben ilk 15_20 gün protezlerin meme kaslarini ittiğini hissediyordum.zaman cabuk geçiyor merak etme.

Vucudumuz protezler alismaya calisiyor.seninkiler su anda odemli.odemler indikçe rahatlasrsin. Ben ilk 15_20 gün protezlerin meme kaslarini ittiğini hissediyordum.zaman cabuk geçiyor merak etme.

Benim özellikle sağ göğsümde iğne batması gibi sızı gibi birşey oluyor acaba sende oldumu iyileşme sürecinde normal birşeymidir?

geçmiş olsun,dayanılmayacak çok ağrı oldumu,kollarınızı kaldırabiliyormusunuz birde ne kadara oldunuz acaba?

geçmiş olsun,dayanılmayacak çok ağrı oldumu,kollarınızı kaldırabiliyormusunuz birde ne kadara oldunuz acaba?

Teşekkür ederim çok fazla dayanılmayacak bi ağrım olmadı ama ilk gece brz zor geçti ağrı kesiciler çok ağır geldiği için çok fazla kustum anestezininde etkisi var tabii. Ama ona rağmen ilk sefer dışında tuvalete hep kendim kalktım şu anda araba kullanıyorum spor yapamıyorum ama yürüyüşlere başladım. Ağrı kesicileri kullanmaya devam ediyorum tabii. Ağrı sanırım sizinle alakalı daha çok ağrı eşiğiniz yüksekse daha rahat atlatıyorsunuz. Kollarımı kaldırabiliyorum ama çok zorlamıyorum. Ameliyatı 5000tl ye oldum.

Son düzenleme:
araba kullanabiliyorsanız süper demek kas altında iyileşme geç oluyor,yanı ölüm kalımlık bir ağrı değil iyi.tekrar geçmiş olsun

araba kullanabiliyorsanız süper demek kas altında iyileşme geç oluyor,yanı ölüm kalımlık bir ağrı değil iyi.tekrar geçmiş olsun
Evet onu bende duydum kas altı daha ağrılı oluyormuş birde yeterli göğüs dokusu olduğunda da daha az ağrılı olduğunu duymuştum

bende 2 çocuktan sonra kalan biraz meme var,parayı bulayım hemen olucam valla,kas üstü istiyorum bende.40 ı geçmede olurum umarım.

benimki kas altıydı.belki protezim çok büyük olmadığından,belki ağrı eşiğim yüksek olduğundan çok ahat geçirdim.hatta 5.gün antibiyotiklerin etkisi ile 2 gün süren ishalim oldu.ishalin verdiği halsizlik ve karın ağrısı beni öyle yatağa düşürdüki ishaldense 2 kere daha ameliyat olurum dedim.

nnnnn canım benimde batmalarım,mememde su ve lıkırdı sesleri vs,sanki kasları itip çıkmaya çalışan silikonlarım varmış gibi hissettim.özellikle yorulduğum zamanlar.ve sağ mememn iyileşme süreci sola göre daha geç oluyor.

Sanırım ağrı eşiğiyle çok alakalı ameliyat sonrası süreç hastanede kaldığım ilk gece hemşire dedi hatta bana ağrı eşiğiniz çok yüksekmiş normalde çoğu hastamız tek başına kalkamıo tuvalete fln die. Benim bugün antibiotiklerimde bitiyor normal hayatıma devam ediyorum gibi bişey hep dikkat ederek tabii hatta dün spora gidip koşu bandında yürüyüş bile yaptım :) ve dediğin gbi çok ilginç sağ göğüs biraz daha yavaş iyileşiyor sanki sol biraz yumuşadı ama sağda pek bişey yok henüz :))

Geçmiş olsun, daha o kadar erken ki bu endişelerin için. Ben 1,5 ay önce oldum, ilk zamanlarda benim de öyleydi. Benim kas altı yuvarlak protazim. İlk haftalar Füze gibi diyordum ben de. Daha hala da tam olarak yumuşamış değiller. Zamanla yerine oturuyor. Kardeşim de kas üstü yuvarlak olmuştu, şu an çok yumuşaklar. . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…