• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 3.cü sınıf matematik sorusu için yardım

Bukrem_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
7.024
3.354
248
Arkadaşlar eşim evde yok oğlumun matematik ödevindeki bir soruyu yapamadık yardımcı olursanız çok sevinirim
SORU:Bir doğal sayının onlar basamağı 5 arttırılıyor.Birler basamağı ise 8 azaltılıyor.Bu sayının değeri kaç artar?

Arkadaşlar eşim evde yok oğlumun matematik ödevindeki bir soruyu yapamadık yardımcı olursanız çok sevinirim
SORU:Bir doğal sayının onlar basamağı 5 arttırılıyor.Birler basamağı ise 8 azaltılıyor.Bu sayının değeri kaç artar?

onlar basamağı 5 artarsa 5 *10 sayı 50 artar. birler basamağı 8 azaltılırsa 8*1= 8 azalır. +50-8 = 42 sayının değeri 42 artar.
kolay gelsin

onlar basamağı 5 artınca sayı 5*10=50 artar
brler basamağı 8 azalınca sayı 8*1=8 azalır .
50 artıp 8 azalınca 50-8=42 artar

Arkadaşlar eşim evde yok oğlumun matematik ödevindeki bir soruyu yapamadık yardımcı olursanız çok sevinirim bu yeni soru alttaki cevapları dikkate almayın
2,0,5

Yukarıda verilen rakamlar ile yazılabilecek tekrarsız en büyük çift sayı ile en küçük tek sayı toplamı kaçtır?
en büyük çift sayı 520
en küçük tek sayı 205
toplarsak =725

Şimdi yazdım size özelden karışmasın diye burayada yazdım bi tane benim anlamadığım 0 kullanılacak mı kullanılmayacak mı?
bu rakamlarla yazılabilecek tek sayı zaten bir tanedir,205. İki kere 205 o yüzden.

bu rakamlarla yazılabilecek tek sayı zaten bir tanedir,205. İki kere 205 o yüzden.
Soruyu değiştirerek tekrar sormuş tekrarsız en küçüK çift sayı 52 en büyük tek sayıda 25 doğru mu bu şekilde bunların toplamı soruluyor bu başka soru 3.cü yani

Şimdi yazdım size özelden karışmasın diye burayada yazdım bi tane benim anlamadığım 0 kullanılacak mı kullanılmayacak mı?
bi dakika basamak sayısı belirtmemiş.o zaman en büyük=205
en küçük =5
toplam=210

sıfırı kullanmak şart değil o zaman,çünkü üç basamaklı yazın dememiş

bi dakika basamak sayısı belirtmemiş.o zaman en büyük=205
en küçük =5
toplam=210

sıfırı kullanmak şart değil o zaman,çünkü üç basamaklı yazın dememiş
o yüzden kafam karıştı 3 rakam mı çift rakam mı

Soruyu değiştirerek tekrar sormuş tekrarsız en küçüK çift sayı 52 en büyük tek sayıda 25 doğru mu bu şekilde bunların toplamı soruluyor bu başka soru 3.cü yani
basamak sayısı belirtmemiş o yüzden en küçük çift sayı=2
en büyük tek sayı=205
toplam=207

Back