Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar eşim evde yok oğlumun matematik ödevindeki bir soruyu yapamadık yardımcı olursanız çok sevinirim
SORU:Bir doğal sayının onlar basamağı 5 arttırılıyor.Birler basamağı ise 8 azaltılıyor.Bu sayının değeri kaç artar?
en büyük çift sayı 520Arkadaşlar eşim evde yok oğlumun matematik ödevindeki bir soruyu yapamadık yardımcı olursanız çok sevinirim bu yeni soru alttaki cevapları dikkate almayın
2,0,5
Yukarıda verilen rakamlar ile yazılabilecek tekrarsız en büyük çift sayı ile en küçük tek sayı toplamı kaçtır?
Ben de bu şekilde yaptım ama bu soru değil diğer soru size zahmet onuda cevaplar mısınız?en büyük çift sayı 520
en küçük tek sayı 205
toplarsak =725
hangi soru?diğeri cevaplanmış ama?Ben de bu şekilde yaptım ama bu soru değil diğer soru size zahmet onuda cevaplar mısınız?
Şimdi yazdım size özelden karışmasın diye burayada yazdım bi tane benim anlamadığım 0 kullanılacak mı kullanılmayacak mı?hangi soru?diğeri cevaplanmış ama?
bu rakamlarla yazılabilecek tek sayı zaten bir tanedir,205. İki kere 205 o yüzden.Şimdi yazdım size özelden karışmasın diye burayada yazdım bi tane benim anlamadığım 0 kullanılacak mı kullanılmayacak mı?
Soruyu değiştirerek tekrar sormuş tekrarsız en küçüK çift sayı 52 en büyük tek sayıda 25 doğru mu bu şekilde bunların toplamı soruluyor bu başka soru 3.cü yanibu rakamlarla yazılabilecek tek sayı zaten bir tanedir,205. İki kere 205 o yüzden.
bi dakika basamak sayısı belirtmemiş.o zaman en büyük=205Şimdi yazdım size özelden karışmasın diye burayada yazdım bi tane benim anlamadığım 0 kullanılacak mı kullanılmayacak mı?
o yüzden kafam karıştı 3 rakam mı çift rakam mıbi dakika basamak sayısı belirtmemiş.o zaman en büyük=205
en küçük =5
toplam=210
sıfırı kullanmak şart değil o zaman,çünkü üç basamaklı yazın dememiş
basamak sayısı belirtmemiş o yüzden en küçük çift sayı=2Soruyu değiştirerek tekrar sormuş tekrarsız en küçüK çift sayı 52 en büyük tek sayıda 25 doğru mu bu şekilde bunların toplamı soruluyor bu başka soru 3.cü yani
belirtmemiş demekki öyle bi şart yok anlatabildimmi?o yüzden kafam karıştı 3 rakam mı çift rakam mı
Ben de hatlar çok karışıyor valla hiiç anlamıyorum matematikten arkadaşım var öğretmen o bile anlamadı düşününbasamak sayısı belirtmemiş o yüzden en küçük çift sayı=2
en büyük tek sayı=205
toplam=207
Anladım canım ne kadar teşekkür etsem az sana en büyük çift rakam ile en küçük tek rakam diyor ya o ne olacakbelirtmemiş demekki öyle bi şart yok anlatabildimmi?