3.çocuktan sonra rahatlayanlar?

annecikbus

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
14
13
38
27
Etrafımda 4 5 7... çocuğu olan herkes 3.çocuktan sonra rahatladigini söylüyor. İlk 2 çocuk zor oluyor diyorlar. Benim 1 kızım var 1 yaşına yeni girdi ve zorlanıyorum. Böyleyken nasıl 2 3 olacak diyorum ama böyle diyenlerden misiniz siz de? Yani 3ten fazla çocuğu olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim teselliye çok ihtiyacım var..

Sizin kaç çocuğunuz var acaba? 2 çocukla da zor oluyor ama 3 birbirini oyalıyor diyorlar. Sabır hepsine lazım bence ya para konusunda baby shower bilmem ne party takıntısı yoksa çevreden kıyafet bilmem ne destek geliyor çok takılmıyorum ona. Bezi de yıkanabilir kullandım daha az harcamak için. Sıkıntı benim konforu seviyor ve özlüyor olmam sanırım

ben de öyleyim sizin gibi, bazen bütün gün sadece yatmak istiyorum. sadece yatmak... gece 2de yatıp deliksiz uyumak, 11 12de kalkmak istiyorum. ama asla olmuyor ve muhtemelen olmayacak da jdjfkdkf

yumurtalıklarımı bağlatmayı düşünüyorum çünkü ikinci çocuğu kaldırabilecek gücüm yok eminim.

şimdiden kızım büyüse de hayatıma kaldığım yerden devam edebilsem diye ayları sayıyorum.

anne olup da sabırlı ve her koşulda pozitif olmayı başarabilen kadınlara da hayranlık duyuyorum...

2 çocuk var bende ama sayıyla değil karakter olarak zorlar.
Başka 2 3 lere bakıyorum, benim gibi değil kimse.
Ya da bazen tek çocuk bile iki taneye bedel olabiliyor ama ciddi anlamda 2de kafa yanıyor bana göre, sonrası da farketmiyor zaten.

Çocuk büyütmek sadece kıyafet değil ki ha bana kalırsa o bile günümüzde inanılmaz pahalı.
Sağlık, eğitim giderleri var.
Her şeyden öte başlı başına gıda zaten yeter de artar.
Amaç çocuk büyütmek ise, ekmekle de büyür ama sağlıklı, eğitim ve donanımlı çocuklar yetiştirmek maalesef ekonomik refah gerektiriyor.

Tek çocukla bunaldıysanız, fazlasını düşünmeyin derim.
Herkesin kaldırabileceği yük de farklı, kendinizi başkaları yapıyor ben de yaparım diye zora sokmayın.

Son düzenleme:
Bence imkansız her çocuk ayrı ve ekstra sorumluluk maddi manevi saldım çayıra mevlam kayıra devri çoktan geçti gözünün önünden tek saniye kaybolunca insanın aklı çıkıyor 5 , 7 çok uçuk geliyor bana bu zamanda

Gördüğüm hep 1 2 çocuğu olanlar bezgin yorgun ben dahil tek çocukla... Ama 5 çocuğu olanlar canlı, hareketli, enerjik... Nasıl oluyor aklım ermiyor

Gördüğüm hep 1 2 çocuğu olanlar bezgin yorgun ben dahil tek çocukla... Ama 5 çocuğu olanlar canlı, hareketli, enerjik... Nasıl oluyor aklım ermiyor
doğan büyüyor mantığıyla hareket ediyorlar bence, hepsini ayrı ayrı düşünse kafayı yer insan çünkü.

Çocuklar sosyalleşmeyi en iyi 5 kardeşken öğreniyorlarmış Jung un çalışmasıydı bu galiba... İllaki anne baba ilgileniyor ama bana garip gelen benim fazlaca yoruluyorken fazla çocuğu olanların çok mutlu görünmesi

siz fazla çocuk yapın diye cesaret vermemizi mi istiyorsunuz yoksa çok çocuğu olanlara mı şaşırıyorsunuz anlayamadım tam

Çocuklar sosyalleşmeyi en iyi 5 kardeşken öğreniyorlarmış Jung un çalışmasıydı bu galiba... İllaki anne baba ilgileniyor ama bana garip gelen benim fazlaca yoruluyorken fazla çocuğu olanların çok mutlu goruncmesi
siz fazla çocuk yapın diye cesaret vermemizi mi istiyorsunuz yoksa çok çocuğu olanlara mı şaşırıyorsunuz anlayamadım tam
Fazla çocuğu olanlardan teselli bekliyorum :) çünkü ben de çok çocuk istiyorum ama tek çocukta tökezlediğimi hissediyorum

Bu bahsettiğiniz bir çalışma sadece. Ben de tek çocuğun mutlu olduğunu gösteren başka çalışmalar da bulabilirim.

Yani desinler ki, merak etme geçiyor

Nasıl bir çevreniz var yahu benim çevremde üç çocuğu olan bile yok.

Nasıl bir çevreniz var yahu benim çevremde üç çocuğu olan bile yok.
Evet insanlar cesaret edemiyor işte :) birileri de çıkıp gelse benim var mutluyum şöyle şöyle dese diyorum ama o kadınlar şu an çok meşgul sanırım buraya vakitleri yok

Evet insanlar cesaret edemiyor işte :) birileri de çıkıp gelse benim var mutluyum şöyle şöyle dese diyorum ama o kadınlar şu an çok meşgul sanırım buraya vakitleri yok
Olabilir. Şahsen ben tek çocukta bile yıkıldım. Belki çalışmasam düşünebilirdim ama çalışan kadına çok çocuk daha büyük eziyet. En fazla iki. O da bir kardeşi olsun diye. Bana kalsa bu da yeter.

Bu kafaya nasil eristiniz anlatsaniza biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…